Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dalma91

50 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dalma blogja Elike utazik Dániába 2023.04.24 13:35:38
Nem nagyon írtam még Eliről.Hisz először nem is voltunk olyan jóban. Eleinte nem volt róla szó, hogy ő itt marad nálam.Négy tesójával érkezett egy nyírségi gyepiről. Ebből kettő került a Border Collie Fajtamentéshez, a többi a Csivava Fajtamentéshez.Mindösszesen 5-6 hetesek lehettek, alul fejlettek,…..
Dalma blogja 2023 Állatvédelem 2023.03.20 00:09:29
Ott tartunk ma, 2023 januárjában, hogy behívnak tanúskodni egy 2019-es állatvédelmi ügyben, és tanúból már-már vádlottá léptettek elő a tárgyalás harmadik percében.2019-ben egy szaporító telep felszámolásában vettem részt, mint jóhiszemű állatorvos, aki segíteni ment, hogy hetven jelöletlen kutyát,…..
Dalma blogja Viszlát Daeron! 2022.12.14 23:59:38
Tudtam, hogy fájni fog, és hát fáj is.Ezért halogattam. Sajnos, mint ahogy az elmúlása, most az írás is fáj.De nem fogom beletaszítani magam az önsajnálat legmélyebb bugyraiba, mint mikor legutóbb hat évig sajnáltam magam a feldolgozatlan gyász miatt.Nem sajnálkozom, mert azt sajnálnám, ha nem…..
Dalma blogja Agility EO 2022 2022.08.04 00:45:06
2022-es Agility EO , és ami mögötte van. Tavaly nyáron a Moravia Open után komolyan megfordult a fejemben, hogy Yellevel nem folytatom az agilityt.Rettenetes volt a mozgása. Sajnos pár rosszul sikerült verő miatt, olyan early-take off szindrómába került, ami miatt féltem, hogy komolyabb kárt fog…..
Az állatorvoslás nem csupa rózsaszín máz. Nem csak cuki cicusokat oltok, és aranyos nyusziknak vágom a karmaikat. Nap mint nap dacolok a halállal, és néha vesztek...És ez megvisel! Független attól, hogy tudom hogy nem menthetem meg Isten minden kis teremtményét, de minden alkalommal úgy megyek be…..
Dalma blogja A ló másik oldalán 2020.09.17 23:48:41
Mikor úgy gondolom fontosak az éves szűrővizsgálatok, akkor azt komolyan is gondolom. Ok, lehet mondani,  hogy nekem könnyű, mert bármikor megvizsgálhatom a kutyáimat, de végülis a körmös meg bármikor tökéletes manikűrt tud magának varázsolni, szóval ki milyen területen tevékenykedik abból…..
Dalma blogja Költözöm 2020.06.26 11:27:27
Szóval kitettem egy albérletkereső posztot, és felrobbant az internet....Igen, teljesen jogosak a hírek, és a pletykák. Valóban elköltözöm.Győrbe.Ezen a karanténosdin rajta lehetett maradni. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a bezártság alatt is megmaradt az állásom, ellenben behúztam a kéziféket,…..
Dalma blogja Bc mentés 2020.06.21 11:48:04
Mint Border Collie Fajtamentő Egyesület, lassan harmadik éve tevékenykedünk.Hogyan is indultunk?Már egy ideje beleláttunk az állatvédelem ügyes bajos dolgaiba, így hogy állatorvosként és asszisztensként dolgozunk.Nap, mint nap jöttek szembe velünk a szörnyűségek, hogy milyen elhagyatott és…..
Dalma blogja Ma felhívtalak volna 2020.02.19 22:58:58
Ma felhívtalak volna. Ma letettem az utolsó vizsgámat, és felhívtalak volna, mint mindig.Ma másoddiplomát tettem.6 éve felhívnálak minden nap. De hiába ...Azóta annyi minden történt.Azóta állatorvos lettem. Ezt már nem láthattad, pedig ez nem csak az én pillanatom lett volna.Vettél nekem egy…..
  Szóval vegyek kutyát, és mentsek meg egy tenyésztőt.... Jaj nem, akarom mondani fajtát!Mikor először láttam meg egy külföldi oldalon ezt a remek kezdeményezést, még elmentem mellette, de a mai napon, mikor gond terhelten pörgetem a social media napi hulladékát ebéd közben és feljön, hogy vegyek…..
Pár napja kaptuk az infót, hogy ismét menni kell...Söjtör után ismét egy szaporítótelep, ismét a világvégén, ismét horribilisen indokolatlan mennyiségű kutyával.Ehhez egy szervezet nem elég! Hosszas szervezkedés, intézkedés után 11 egyesület indult útnak hétfő hajnalban.Többen szabadságot vettek ki,…..
Aki egynél többször találkozott már velem, az tudja, hogy milyen viszonyban voltam Édesapámmal, tudja hogy állatorvos volt, tudja hogy hirtelen ment el, és még azt is, hogy közös jövőt terveztünk.Aki kettőnél többször beszélt már velem, az tudja hogy pereskedek, lassan 5 éve.Aki pedig meghallgatta a…..
Az úgy volt, hogy már olyan rég volt nálam ideiglenesen kutyus.... Ja nem :DGoji Szeged mellől érkezett egy gyepmesteri telepről ,altatás elöl menekítve.Kicsit spániel, kicsit border collie, de leginkább gumibogyó szörpöt hörpölő ugróláb seriff.  Nem volt különösebb kötődésem hozzá, vagy…..
Dalma blogja Mentett kutya receptre 2018.06.10 00:28:30
A taktikám arra, ha túl sok a problémám, hogy bevállalok még egyet :)Jó ez kicsit túlzás, hisz ideglenesen elszállásolni egy mentvényt nem probléma, hanem lehetőség.Engedd meg, hogy bemutassam Körtét a törpelábú border colliet.Leginkább egy félig odaégett kilós kenyér és egy rackajuh…..
Dalma blogja Yelle 2018.03.09 22:33:34
                                  Eddig még sosem írtam Yelleről.Másfél éve él velem, kitölti a mindennapjaimat és mégsem esett még soha szó róla.Ennek az oka, hogy annó akkora lelkesedésem, és hitem volt Dapiban, hogy a vele való kudarcot nehéz volt feldolgozni.Sokan azóta is ráncolják …..
Szóval egyet szögezzünk le.... Futni mindenki tud!Hogyan legyél jobb futó? Mi sem egyszerűbb....Fuss gyorsabban!Na szóval ez majdnem így van, de lássuk be...mégsem.Szóval ma felkeltem. Remélem mindenki ismeri azt az érzést, hogy olyan helyen is fájdalmai vannak az embernek, amikről eddig nem is…..
Általában szállásolok el kutyusokat, cicusokat és egyéb élőlényeket ideglenesbe, amíg gazdát nem találnak, meg nem gyógyulnak, vagy a gazdik haza nem jönnek.Szóval akkor nézzük mit tartogatott az idei év!Az év elején még három kutyám volt, és egy hosszútávú ideiglenes kutyám.Benji sajnos januárban…..
De tényleg!Állatorvosként, meg 100 éve kutyát tartóként, nyilvánvalóan volt némi közöm a dologhoz.Eleinte csak felszínesen....Találtam egy kutyát az úton. Hazavittem, kerestünk gazdát.Később, mikor hoztak be a rendelőbe megunt, vagy beteg, de gyógyítható állatot, azt nem szenderítettem a túlvilágra,…..
Hetek óta tudtunk róla, hogy Söjtörön egy külföldi nő embertelen állapotok közt tart, szaporít, más néven kínoz kistestű kutyákat.Tudtuk, hogy valamikor menni kell értük, csak azt nem hogy mikor.Igazából talán nem is meglepő, hogy amikor csörgött a telefon, hogy másnap 5 órakor indulás, az pontosan…..
Csivava Fajtamentés 2017.07.01 14:32:04
Egy bejelentés után értesült a Csivava Fajtamentő Egyesület, hogy a III. kerületben 30-40 db csivava és annak keveréke tanyázik egy épületen belül.Hosszas szervezkedés után az Állatmentő Sereggel karöltve érkeztünk a helyszínre, ahol az önkormányzat emberei voltak segítségünkre.Valahol a 30 perces…..
  Szóval úgy volt, hogy megidősödött. És ugye leraktam. Szóval nyilván soha többet senki nem hall róla, kanapén fog ezentúl tengődni, néha kiviszem a rétre és hagyom megöregedni nyugalomban....Ja nem :D!Daeron elmúlt tíz éves, és már nem hódolunk többet addiktív szenvedélyünknek az…..
  Eljött ez a pillanat is...Sokáig féltem, már-már rettegtem tőle. Mi lesz ezután? Lezárul egy csodálatos időszaka az életemnek.Igen...2016 Daeron utolsó éve a versenyzésben. A végére pedig az Országos Bajnokság fogja feltenni a koronát.Egész évben ez járt át, hogy ezt az évet még ki kell…..
Dalma blogja Lelépnék Narniába 2016.10.12 00:02:15
    Szerintem ezt a civil élet dolgot lassan, de biztosan megpróbálom elengedni....Eleve jönnek a téli hónapok, szóval be kell lássuk Daeronnal mindkettőnk közös érdeke, hogy újra velem aludhasson... Ez csak szimplán túlélési kérdés. Mégse fázhatunk meg csupán társadalmi elvárásból!Van olyan,…..
Dalma blogja Te malis vagy! 2016.07.15 00:01:30
Fajtát váltasz? De hát te malis vagy!!!! El se tudlak képzelni mással!Köszönöm a kérdést, szóval tisztázzuk... Nem malis vagyok... Kutyás vagyok. (Egy időben én is azt gondoltam, hogy malis lány vagyok. De nem az én hibám!! Daeroné! :))) <3)Ami tény! A legjobb dolog az életemben, számomra a…..
Dalma blogja Megszakadni! 2016.07.06 00:26:39
Szóval az egész úgy kezdődött, hogy Daeronnal kijutottunk az FMBB-re. Gondoltam mégiscsak az utolsó nagy megmérettetése, így rendesen felkészülünk, annak rendje és módja szerint.Edzések, izomerősítés, lemasszírozás, ahogy a nagy könyvben meg van írva.Na ekkor jött el a pillanat, mikor a bemelegített…..