Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laetus

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Libertarian Nesze neked, KDNP 2016.04.12 00:00:00
Haha. Hehe. Hihi. Magyarország gondjai természetesen nem oldódtak meg a mai nappal bezárólag, de azért egy picit élhetőbb hely lett. Átszoktunk, persze, hogy a picsába ne szoktunk volna át, ha egyszer nem volt vasárnap nyitva a bolt? A közeli közért persze átfért a vasárnapi…..
Laetus 2016.04.13 08:44:19
@karandash: Svájcban komoly protekcionista egészségpolitikát kellett kialakítani, mert az éhező, alulfizetett német orvosok elárasztották Svájcot, kiszorítva a helyi orvosokat. Az ember már csak ilyen. Mindig jobbat akar.
De nem ezzel van a baj. Aki elmegy külföldre cigánynak, alja munkát végezni, az csak menjen. Ismerjük ezt a típust: ott van a hazám, ahol jobban élek.
Na, ezek nem is hiányoznak ide.
Laetus 2016.04.14 09:30:56
@Gungnir: Nobel- és Oscar-(stb.) díjasaink általában sietnek kijelenteni, hogy nulla magyarságtudatuk van. Azt nyilatkozzák: ők inkább berliniek (párizsiak stb.), semmint magyarok.
Aztán mikor megöregszenek, csak hazatérnek meghalni.
Eltörli a vasárnapi boltzárat a kormány. Ravasz, vérbeli politikusok ezek. Igazi elvtelen svindlerek. Nem akarnak belefutni egy még nagyobb pofonba, ezért előre menekülnek. Amit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére. Hadvezérek ősi bölcsessége. Most egy pillanat alatt a kukába hajítják…..
A Kettős Mérce mutat rá, hogy a sztálinista-rákosista módszereket csak nem lehet kiirtani a Nemzeti Hírtévéből (amit egy jogerős ítélet alapján akár Állami Nemi Szervnek ís hívhatunk, csak mondom). Pedig párszor már megütötte a bokáját a közmédia a hamisítások miatt: Lomnici Zotán kiretusálása után…..
Laetus 2016.03.04 10:19:50
@Dr. Fotos:
"Elsirnatok magatokat ha tudnatok mennyire jol mukodik ez az agymosoda "

Elsírnád magad, ha tudnád, milyen jól működik a liberális agymosoda.
Lásd a fenti kommentemet.

De mondok egy másik példát.

Aszongya az index a hétfő gyalázatos sztrájk után: "Tantermek maradtak üresen".

Csak azt felejti el hozzátenni, hogy a szakszervezetek szerint 30 ezren nem mentek iskolába (tehát akkor kb. a fele, 15 ezer).
Ma Magyarországon több, mint 1 millió diák van. Ha jól számolom, ez maximum 3 %.

De "tantermek maradtak üresen", bazmeg ...
Szalai Vivien kinevezése elég gyors lefolyású volt, egyik nap még a Story Gála celeblistáját rendezgette, másnap már a TV2-s irodájához nézegette a kárpitot és a szőnyeget. Mivel előző munkahelyén nem szólt arról, hogy a Róna utcában milyen magas polcra akarják helyezni, az borítékolható volt, hogy…..
Laetus 2016.02.09 18:20:50
@Thomas Dantes:

Van az a vicc, miszerint nújork-ban minden öt percben elütnek egy embert. De szar lehet annak az embernek!

Hát így vagyok veled is. De szar lehet neked, hogy a te pénzedből tartják fenn a királyi tévéket, na meg most már a TV2-t is, na meg persze a te pénzedből épülnek a stadionok, meg a te pénzedből gazdagszik Felcsút, meg a te pénzedből épül a Fidesz erdélyi hátországa stb. stb.
Hogy bírod ezt, bazmeg? Gondolom, már csődbe mentél, oszt nyakló nélkül veszed fel a hiteleket. De szar lehet annak az embernek ...
Laetus 2016.02.10 09:07:21
@Chiacig:
"Sixx a kultrovat egyik újságírója, ha még nem tűnt volna fel, te féleszű. Nem kisfőnök, nem nagyfőnök, hanem újságíró olyan témában, amelynek a megszállottja. Hogy milyen újságíró, rossz vagy jó, az teljesen mellékes most"

Ej de engedékenyek lettünk hirtelen, baszod ...
Kultrovat? Újságíró? Mindegy, hogy jó vagy rossz?
Egy pinázásból és csöcsözésből élő liberális bulvárportál médiamunkása.
Ha az ő csecséből szopod a kultúrát, akkor ne aggódj, jó lesz neked a Szalai Vivien is. Még sok is ...
A legszebb az egészben az, hogy saját maguk is elismerik, hogy direkt félrevezetik a népet, és értelmezhetetlen adatokat közölnek: a Facebookon kb 13:00-kor kirakott közleményben még az szerepel, hogy Történelmi nézőszámot hozott a történelmi mérkőzés  Az M4 Sport a…..
Laetus 2015.11.16 18:05:55
@sixx:
Nem vagyok én a köztévé szekértolója, pénzt meg pláne nem kapok tőlük :-)
Egyszerűen - például a röszkei csata idején - jó volt nézni egy olyan tévét, amelyik rajta tartotta a kis kezét az események ütőerén. Ugye te sem gondolod, hogy az rtl vagy a tv2 bulvárhíradóiból kellene tájékozódni?

És el kellett ismerni: ott, akkor profik voltak. Azóta is hat tudósítóval dolgoznak a migránsügyön (és most ne menjünk abba bele, hogy ez mennyire Orbán ellenségkereső stratégiája: péntek óta szerintem ez a libsi bullshitet is el lehet felejteni), néggyel a párizsi eseményeken, ott vannak a háttérműsorok, az elemzések és a meteorológus csajok ... Össze se lehet vetni a kertévék lábszagú konzervvilágával.

Persze, elfogultak. De szerintem nem hazudnak.
Mondok egy példát:

A ballib sajtó azt mondja, 2014-ben még a litvánok is megelőztek minket az egy főre jutó GDP-ben.
A köztévé azt mondja: soha, érts: soha a rendszerváltás óta nem volt olyan magas az egy főre jutó GDP, mint 2014-ben.

Mindkettő igaz. De a második hírtől egy kicsit jobb érzés magyarnak lenni.

Hát erről van szó.
Mit is csinálnak a nők egy párkapcsolatban? Biztos sok válasz eszébe jut, talán még kellemesek is, de azért segítünk: egy idő után elviselhetetlenek lesznek, mindenért veszekednek, azaz elsárkányosodnak. Tegnap este a Duna Worldön ugyanis nem más szerepelt feladványként Gundel…..
Ahány lap, annyiféle hozzáállás a Nagy Magyar Médiaháború avagy az újraértelmezett Októberi Sajnálatos Események tegnapi történéseihez (itt bővebben, itt összefoglalva) a nyomtatott és elektronikus sajtóban. Persze érthető, hogy egy kormányközeli lap nem foglalkozik az…..
Laetus 2015.10.16 14:06:11
@Terézágyú:
@Trigon:
Akkor ebben a kurva országban mért arról szólnak a hírek hogy az egyik politikus ezt mondta, a másik azt, az egyik cáfolta...???

Nem ebben a "kurva" országban (ki vagy te, Fletó?) , hanem ebben a kurva médiában szólnak erről a hírek. Nagy különbség
Egyébként nem értem: a sunyi média unatkozott, gyártott magának szerda délutánra egy úgynevezett "hír"-t és most az a baj, hogy más nem szopta be?
Laetus 2015.10.16 14:16:03
@Terézágyú:

Az sem a kurva ország, hanem a sunyi liberális média sajátja, ami az Index főoldalán jelenleg olvasható:

A magyarok kétharmada menekültkvótát akar
index.hu/kulfold/eurologus/2015/10/16/menekultkvota_kozvelemeny-kutatas/

Ez a sajtó írogat itt MTI-ről, mismásolásról, "ahány lap, annyi hozzállás"-ról meg a f@szomról???? Elképesztő.
Varnus Xavér kiszáll a Heti hetesből - ez derült ki a Facebookon közzé tett nyilatkozatából, amit a Bors máris lehozott. Íme a kedvenc mondatom: "abba kellett hagynom, mert van ezeknek a műsoroknak néhány olyan szereplője, akik oly vállalhatatlan szellemi mocsarat képviselnek…..
Laetus 2015.10.08 15:33:31
@D-verse:
Ki ez a Xavér? Ő festette le sokszor az Orbánt?

Az a Tereskova volt, de majdnem képben vagy.
Vagy ez a szokásos ordas libsi trükk, idehazudni valamit, aztán "audacter calumniare, semper aliquid haeret"
Laetus 2015.10.08 15:37:23
@hollario:

Senki nem mondta, hogy odavaló. Éppen ez itt a baj. Ha egy deci ecethez hozzáöntesz egy hordó bort, az attól még ecet marad.
Laetus 2015.10.08 17:59:45
@csoio csagasz:

Te valami mellőzött, megkeseredett könnyűzenész lehetsz, akinek nem maradt más, mint egy huszadrangú topikban a zenésztársak ekézése (már ha egy orgonaművész a zenésztársad).
Az Ezek megőrültek az a fajta műsor, amit nem lehet komolyan venni. Hogy a fenébe lehetne egy kifejezetten gagyinak tűnű díszletben készült, a B- és Zs-listás celebek idétlenségén röhögő műsort komolyan venni? Ki az a marha, aki értékek közvetítéséről beszél akkor, amikor…..
Laetus 2015.09.01 16:19:34
@Irbisz: "Valami nem igenyel magyarazatot, azon egyszerü oknal fogva, hogy akinek magyarazni kell, az ugy is keptelen lesz felfogni a magyarazatot"

1.
Nem akarok senkit megbántani, de egyszer - még kollégista koromban - finoman jeleztem egy srácnak, akin már két hete ugyanazt a pulóvert láttam, hogy büdös. És nem értette bazmeg, és nem hogy nem értette, nem hitte el. És akkor megértettem, hogy van az a helyzet, amiből már nem tud kilépni az ember, mert annyira egybetartozik vele. Ahogy a hajadnál fogva sem tudod felemelni magad.

2.
Ez az egyik.
A másik: hiába több száz ezer éves az emberiség, a civilizáció csak egy néhány évtizedes máz, amit baromi könnyű megkaparni, és ott van alatta az állat. Ezért gyilkol ma is az ember gátlástalanul, vagy ezért fajtalankodik a saját gyermekével stb.
Nyilvánvaló, hogy a minél ostobább zombi fogyasztó kinevelése érdekében a kereskedelmi tévéknek az a céljuk, hogy ezt vékony réteget kapargassák, épp csak annyira, hogy a valóságsókat vagy az ilyen műsorokat (aztán fokozatosan a még ilyenebbeket) letolhassa a torkán. Ez persze még tovább fog fokozódni: én emlékszem, hogy a rendszerváltáskor a Kacsa Magazin dohos, pitiáner pletykái mekkora viharokat kavartak, ma meg már élő adásban gyilkolnak a nézők kedvéért.

3.
És akkor az 1. és a 2. pont találkozik, amikor a szerencsétlen kizsigerelt, kizsákmányolt, üveggyöngyökkel kifizetett melós elolvassa ezeket a kommenteket, és nem érti, hogy mi a baj azzal, ha meló után ilyen műsorokon szórakozik. "Majd kerekasztal-beszélgetést fogok nézni, mi? bazmeg".
Hát evvan.
Mert erre adott utasítást valaki az MTV belső szerkrendszerében, írja a 444.hu. A képen jól látható, hogy a "migráns" témájú szegmenshez azt a megjegyzést fűzte az Ismeretlen Köztévés Szerkesztő, hogy  NE LEGYEN GYEREK A DEMON!!! ami, még mielőtt, nem azt jelenti, hogy ne…..
Az, hogy lassan vége a nyárnak, szerencsére egyáltalán nem érinti a Balaton legjobb éttermeinek nagy részét. Egyre többen vállalják be ugyanis a szezon meghosszabbítását, illetve a téli…..
Ebben a posztban nem túl lelkesen, de baszogattam egy sort a Nemzeti Sportadót egy Facebook-oldalról azt állítva, hogy övék, és mekkora faszság már, hogy a hétvégi F1-es futam után teszik ki a beharangozót.  Hát ezt beszoptam, de alaposan, mert az ominózus oldal az egyik kamu…..
Laetus 2015.07.28 13:22:50
@teszt123456789:

'Nyugi, a "szar az index" az új "nincs tévém". Ennyiről van mindössze szó.'

Még ha csak "szar" volna az index. De sajnos nem erről van szó.
Egyébként nyilván olvasom, de úgy mint a gyerek, aki kapargatja a varasodást a térdén, és borzongva nézi, ahogy "zaftlizik" ... :-)
Komolyan, akarja a pöcsöm ostorozni ezeket a szerencsétleneket nap mint nap, de hát mit tehetnék, ha a Facebookjukon a fenti bejegyzés 11 órával ezelőtt, azaz a hétvégi Forma-1-es futam után keletkezett, és azt reklámozza retroaktív stílben? A hab a tortán persze az, hogy az…..
Túl vagyunk a Nemzeti Dalverseny Első Nemzeti Középdöntőjén, és jó eséllyel már az a szerzemény is megvan, ami majd minket képvisel az Eurovíziós dalversenyen: Csemer Bogi menetelős koreográfiával súlyosbított Fontos Üzenetét a döntőben sem igen fogja lenyomni senki. Hogy…..
Laetus 2015.02.15 19:50:45
@Lajos Dobos:

Csak a szokásos libsi felfogás a véleményszabadságról ... A másik verzió, amikor a "faszom", "baszod", "húzz a picsába" és ezek permutációjával kiosztja a kommentelőt ... Hát ilyen nagyfiú ez a blogger
Arról írtunk ma az Indexen, hogy via.hu néven indulhat a kormány közmédián kívüli terjeszkedése, a cikkbe pedig beletettük keretesként azt az értesülésünket is, hogy a teljesen megújuló köztévénél tucatjával vették fel a gyakornokokat, akik konkrétan a folyosón dolgoznak,…..
Laetus 2015.02.12 08:21:26
@Kérdő101:

Menj, nézd már meg, nem vagyok-e a másik szobában.
És a hülyéje megnézte ...
Hát itt tart ez a felület - mert újságnak nem nevezném.

Az vigasztal, hogy életük végéig ezt az MTVA-t kell nézniük.
comment:com Playbackgyanú A Dalban 2015.02.10 08:00:00
Normális esetben az ellenségünktől sem kérnénk olyat, hogy hallgassa meg a Spoon nevű, x-faktoros tákolmány bármelyik előadását is, de ebben az esetben kivételt teszünk. A Bors kapargatta meg A Dal múlt szombati adásának egyik továbbjutóját, pontosabban az előadásukat, ami…..
A köztévé eurovíziós nemzeti dalválogatójának legutóbbi adásában egy apróbb(?) baki akár el is dönthette, melyik zenekar jutott tovább vigaszágon. Történt ugyanis, hogy az első 5 továbbjutó kihirdetése után Tatár Csilla bejelentette, hogy onnantól megkezdődik a…..
Laetus 2015.02.09 15:07:11
@sixx: te tényleg ennyire hülye vagy?

Áruld már el nekem (régóta figyellek): ha valaki neked nem tetszőt ír, miért veszed fel ezt az agresszív, ordenáré, paraszt stílust? Így volt ez az előző Dal-os posztnál, ahol valahogy ezt bírtad produkálni valakinek (nem én voltam, csak felfigyeltem rá): "ezért kurvára kár volt regisztrálnod, baszod". A másik verzió, hogy kitiltod a delikvens. Téged vertek gyerekkorodban?
Az utolsó tíz dal volt már csak hátra A Dal első fordulójából, amiről többször is elmondták, hogy ez talán a legerősebb csoport a háromból. Az előző kettő adást látva sem tudom eldönteni, hogy ez mennyire igaz, mindenesetre viszonylag magas pontszámok is születtek. Az már…..
"Azt beszélik a városban, hogy a közmédiában névsorok vannak, és a „k” betűsök között én is ott vagyok" - írta nemrég a Bors arra utalva, hogy Koncz Zsuzsa énekesnő pontosan tudja, tiltólistán van a közmédiánál. Az eset előtt nem sokkal Bródy János Facebook bejegyzése…..
Egészen meglepő nézettségi adatok derültek ki a hét elejéről a Nielsennek köszönhetően, miszerint a hétfői a tüntetés miatt az ATV Híradóját jóval többen nézték, mint a köztévé hasonló műsorát. A tüntetésről beszámoló ATV Híradót 469 ezren, majd az ezt követő…..
Laetus 2014.11.19 13:49:29
@Kanten_vagyok_Montarzsiból:

Ugye nem gondolod, hogy az ilyen "szanaszétcsalt választás"-vitába belemegyek. Tudod te is jól, hogy baromságokat beszélsz.
Egyet kell megérteni és máris könnyebb lesz: bizony a Kiskörúton kívül is van élet. Sőt: azon kívül is van Magyarország. És ez a Magyarország nagyon ferde szemmel nézi - például - néhány hahás Kossuth téri hőbörgését. Amíg ez nem tudatosul, addig 2018-ban is ilyen térképre kell számítani.
Több alázatot az országodnak ...
Varánusz RTL híradó kontra Bayer 2014.06.16 08:44:15
Bayer Zsolt is felébredt a lármára. Körbenézett, pislogott kicsit, majd a fogd, csibész! - parancsnak megfelelően leszaladt a Széles Birodalom lépcsőjén, és az összes arra járót megugatta: faszhelikopter! Faszhelikopter! Faszhelikopter! Fasz, fasz, faszhelikopter! Majd felemelt…..
Egy hetet töltöttünk el a Sztárban sztár kulisszái mögött, benéztünk mindenhová, ahová csak tudtunk, és megkérdeztünk mindent, ami eszünkbe jutott. TV2-s gyárlátogatás, harmadik nap. (Az első kettő krónikája itt és itt olvasható.) Amikor magamban elképzeltem egy showműsor…..
Laetus 2013.11.29 16:15:01
Nem akarlak bántani, de

1. egyelőre úgy körülbelül a jó nagy semmit lehet megtudni ebből a riportsorozatból;

2. ha nem lennél most (érthetően) olyan fene nagy lojális, egészen biztos tele szájjal csámcsognál a szavazások kapcsán az ilyeneken:
index.hu/kultur/media/2013/11/28/majka_csaltak_a_valo_vilagban/

3. nem ide tartozik, de a Sebestyén által lebuzizott körül erőszakosan generált hype-od egészen érthetetlen volt (Ha lehet, kérlek, ne magyarázd meg, hogy mi az, mit nem értek. Köszönöm.)

Amúgy inkább ilyen riportokat írj a szelídebb, visszafogottabb hangnem, a mások munkájára való odafigyelés, és általában a körülmények figyelembe vétele sokat javít a mások által istenített, számomra inkább modoros Index-stílusodon.
„Nem tartom a szakma részének a kritikát. Ők újságírók, akik a színházra szakosodtak, a színházat csak kívülről látják, annak lényegéhez semmi közük, és egy ilyen átpolitizált világban, mint a miénk, nyilván állást foglalnak. Ők állást foglaltak öt-hat évvel…..
Subba Együttérző kiskutya 2013.05.13 16:01:34
Én teljesen értem őt, hát mennyire bőget már az a jelenet MINDIG?!  ..