Regisztráció Blogot indítok
Adatok
n3benyo

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hatvan éve, 1953. június 17-én robbant ki a kelet-berlini felkelés. A hazaáruló kelet-németországi kommunista vezetés pár óra alatt elvesztette uralmát az események felett, és a szovjet hadsereg védelmébe menekült. Az orosz tankok aztán alig fél nap alatt brutálisan vérbe…..
Azt mondta Puzsér Róbert egy tévéműsorokról tartott beszélgetésen, hogy a Való Világ jól össze volt rakva, és ugye már ez is elég meglepő, mármint az, hogy Puzsér egy ilyen agysejtpusztító szellemi toprongyot, mint egy tévés reality, bármilyen értelemben véve is pozitív…..
A 2013-as Bayern München – Borussia Dortmund Bajnokok Ligája-döntő lett minden idők legnézettebb Sport Tv-s közvetítése. A fináléra 1,2 millióan kapcsoltak oda 19:00 és 23:30 között, áll a csatorna sajtóközleményében, mi meg gratulálunk nagyokat az eredményhez. A végül a…..
n3benyo 2013.05.28 12:00:06
A tegnapi nap a tévében szinte az egész világon a pápaválasztásról szólt. Az időeltolódás miatt az USA és Dél-Amerika tévéállomásai a délelőtti és délutáni, az ausztrál és japán tévék a esti és éjszakai műsorokat csúsztatták el azért, hogy élőben számolhassanak…..
Egy kötött sapkás, szakállas, vastagkeretes szemüvegben a világra magasról tevő, azaz „átlagos” hipsztergyereket küldünk Malmőbe, hogy megnyerje az Eurovíziós Dalfesztivált. Amire egyébként nincs esélye – nem azért, mert hipszter, hanem azért, mert magyar. Március 2-án…..
n3benyo 2013.03.04 14:35:39
Most csak a szavazási vonatkozásra reflektálnék.
1) Valóban szokatlan lehet az európai nemzetiségtörténelmi térképben kevésbé jártas nézőknek, hogy látszólag teljesen közömbös országok nagy egyértelműséggel szavaznak egymásra az eurovízión (és még mekkora meglepetést okoznának a Portugáliának osztott luxemburgi pontok - már ha utóbbi részt venne). De ettől még nincs eldöntve a verseny. Ha ugyanis csak ez határozna meg a szavazást, akkor - nem nehéz belátni - évtizedes távlatban mindig ugyanaz a néhány ország nyerne. Ami viszont nem igaz. A bloggertől emellett különösen vicces "tipikus győzteseket" kiáltani úgy, hogy az 50 résztvevő országot rögvest leszűkíti 30-ra (ráadásul kihagyva a 30-ból a törököket (akik pedig jelentős migrációjuk ellenére nem tudtak már 10 éve nyerni)).
2) Éppen a közelmúlt migrációs trendjei révén egyébként idén "csak azért", mert magyarok vagyunk akár jó eséllyel is indulhatnánk és sok pontot szerezhetnénk "alanyi jogon" Nagy-Britanniából, Németországból, Ausztriából, mellettük pedig a történelmi szálakon Romániából, Szlovákiából és Szerbiából, azaz akár lazán a top10-be kerülhetnénk, "csak azért", mert magyarok vagyunk (és e ponton érdemes utánaolvasni, hány pontot kaptunk Romániából és Szlovákiából az elmúlt években).
3) A pontozási rendszert pedig éppen két évvel ezelőtt reformálták meg, és már nem csak a közönségszavazatok alapján dől el, ki nyeri meg a versenyt. Akit tényleg érdekel az eurovízió, az olvasson utána, aki pedig csak félinformációkkal akar vagdalkozni az interneten, az írjon a politikáról.
Üdv,
Egy másik Benyo
Kijelölte végleges, 23 fős keretét Jogi Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságra. Az utolsó szűkítésnek Marc-André ter Stegen, Sven Bender, Julian Draxler és Cacau lett az „áldozata”. Stegen-t a svájciaktól…..
Die Mannschaft Honosítási teszt 2012.05.30 15:00:00
Az elmúlt évek világeseményei kapcsán sok kritika érte a Nationalelf multikulturális összeállítását. Hova jutott a világ? - tették fel sokan a kérdést, ha már a németek is török, tunéziai, spanyol, stb.. származású spílerekkel erősítenek és ettől várják a focijuk…..
Dúlnak a pletykák a kormányátalakításról. A madarak két verzióról twittelnek. Az első szerint minimál átalakítások lesznek, páran távoznak, akik csupán 2 évre vállalták a pozíciót, míg a második szerint teljes átállás lesz a politikai kormányzásra. A távozókkal sokat…..
n3benyo 2012.04.15 14:58:01
A Magyar Hírlap végre átszakított a komoly, elemző gazdasági újságírás és a bulvár közti vastag védművek falait. Sőt ha már lendületben voltak, tovább rohantak leszegett fejjel, egészen a Borsban is legfeljebb rövid hírt érő baromságokig. Mert ugye az még csak bulvár, ha…..
„Pár hete a neten felszedett egy lányt. Még nem történt semmi, eddig kétszer találkoztak, de szerintem ez is gáz, mert miért találkozott vele kétszer? Sakkoztak, kártyáztak, bélyeget cseréltek?” - levélírónk irigyli barátnője harmonikusnak látszó kapcsolatát, pedig…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
n3benyo 2011.04.14 08:23:29
@Benyeszke: Szerencse, hogy egyes munkahelyeken ilyenkor még nincs benn senki más, így nem olyan feltűnő a folyamatos nyerítés :D
"A Pécsi kesztyű reklámfilm néhány jelenetét ma 11-kor veszik fel a pécsi kesztyű márkaboltban a Ferencesek utcájában, írja a Pécsi napilap. Az énekes hajnalban érkezett magánrepülővel a Pécs-pogányi repülőtérre (fotó), ő lesz a reklámarc az orosz piacot megcélzó…..
n3benyo 2011.04.03 21:24:09
Álprobléma? Dehogy! A Google lassan az egyik legfontosabb nemzetközi szó lesz, s minden nyelvnek meg kell küzdenie azzal, hogy megfelelő szóval fordítsa le nemcsak a Google-t, hanem a to google-t (tkp. "Google-on keres" intranzitív és tranzitív igeként egyaránt). Én pl.…..