Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Verghaust

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Verghaust 2024.02.25 04:15:50
Skandar Graun, Yamael, Yvorl, Alouita romvára - ismerős valakinek? Hát persze hogy, a Káosz-ciklus a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb magyar fantasyje volt, egy nemzedék élménye (hogy mennyire öregedett jól, azt most hagyjuk). Készült belőle asztali szerepjáték is, sőt egy számítógépes RPG. Évek…..
Sziasztok! Az előző bejegyzésemben bemutattam 10 általam preferált horror/thriller filmet. Halloween alkalmából készültem nektek egy újabb tízes listával, ezúttal a videójátékok világából. A felsorolásban megtalálhatóak játékok a 2000-es évek elején megjelentektől kezdve, egészen a közelmúltban…..
Durván megosztotta a politizáló közönséget a Momentum tegnapi akciója, jelesül hogy Fekete-Győr András és néhány társa váratlanul bementek az Origo szerkesztőségébe, hogy kamerák előtt kérjék számon az ott dolgozó "újságírókat". A Momentum rajongótábora lelkesedik a produkcióért, eközben mások (a…..
Az előző 10-es kapcsán elhangzottakat nem ragoznám tovább, következzen a folytatás, de a biztonság kedvéért álljon itt még egyszer a lista vezérlő elvévé vált gondolat: "Mert nem az a lényeg, hogy hány százezer ember szórakozott jól a filmeken, és hoztak sokszázmilliós bevételt az alkotóknak.-…..
Verghaust 2016.12.21 10:26:37
Alig egy héttel azután, hogy Bochkor Gábor és István Dániel addig szekálták női műsorvezető társukat az Önindító című reggeli műsorukban, hogy az végül kiszaladt a stúdióból, most új társat kapnak. A Bors szerint azonban a két eset között nincs összefüggés, már korábban is az volt a terv, hogy egy…..
Verghaust 2016.12.06 15:41:54
@Kishableany: Nem erte minek kell a radioba mindenfele fostalicska, szedett-vedett zene. Azt viszek magammal a kocsiban olyat , ami tetszik.
Vajon helyes dolog-e medencében szoptatni egy kisbabát, esetleg azoknak van igaza, akik szerint ez veszélyes, elsősorban a babára nézve? A kérdés messze nem elméleti, olyannyira nem, hogy per is zajlik miatta. Abbie Stocker (Fotó: Facebook)..
Verghaust 2016.05.04 15:51:57
Egy újabb Sades remekmű. Kijelentem, hogy szerelmes vagyok. Elsőként megjegyezném, hogy bolondulok a Sades termékekért, de igyekszem teljesen elfogulatlan maradni. Ezekben a napokban jött el az a pillanat, amikor teljesen beleszerelmesedtem a cuccaikba. Ilyet csak az tud érezni kínai cuccokkal…..
Verghaust 2016.02.29 15:24:22
@enpera: többek között pont azért. USB 5V nélkül nehezen világítana.
Verghaust 2016.02.29 15:27:38
Nemrég vettem én is "gamer" fülest, de pont igyekeztem elkerülni ezeket az USB-s saját "hangkártyás" vagy driveres USB-s füleseket, maradtama csak a sima jack-nél, úgyhogy az enyém csak egy mezei ilyen:

www.youtube.com/watch?v=NaMi8dMWNbI

Viszont az is igaz, hogy nekem Az Sound Blaster Zx kártyámon külön erősített füles kimenet van egy jókora potival, úgyhogy ez bőven elég volt. Teljesen meg is vagyok vele leégedve.
Úgy tűnik, a Sony Xperia Z3 pont annyira bírja a vizet, mint a Z2 bírta tavaly, ráadásul a kommentek alapján nem olvasónk az egyetlen áldozat. A fenti videó készítője szintén pórul járt a tesztelésen, de ahogy a beszámoló folytatásában elmondta, a telefon 2 nap fejjel lefelé…..
A Chroma 2 láda egy rakás jól eltalált skinnel örvendeztetett meg minket - némelyik elég durva árakon szalad, az M4A1-S sorozat új királya, a Hyper Beast például akár 180 euróba is fájhat nekünk. És bár rengeteg szép skint kaptunk, még mindig van töménytelen mennyiségű…..
Legutóbbi összeállításomban megígértem, hogy ha az idő és az elém kerülő alkotások ismét megkívánják, ismét jelentkezni fogok egy 10-es összeállítással. Most jött el erre az alkalom, úgyhogy fogadjatok szeretettel újabb 10 filmet, amelyek messze kevesebb elismerést kaptak, mint amennyit…..
Filmbook Alien: Isolation (PS4) 2015.02.08 08:00:00
Meglepő, hogy idáig senkinek se jutott eszébe túlélő horrort készíteni az Alien-sorozat alapján. A lövöldözésre mindig fogékony játékosokat inkább totális háborúba helyezték, ahol xenomorphok egész hordájával vehették fel a harcot, ráadásként olykor a ragadozókat is bedobva a mixbe. Azt már James…..
Az első reprezentatív országos táplálkozási vizsgálatnál (1985-1988) a felnőtt férfiak 52%-ának volt a testtömeg-indexe 25 kg/m2 felett. Ebből 12% volt elhízott. A felnőtt nők 50%-a volt túlsúlyos vagy elhízott, 18%-uk testtömeg-indexe haladta meg a 30 kg/m2-t. 2009-re a…..
Verghaust 2015.01.13 12:23:00
@hanta boy: A biztos megoldás az lenne te agyhalott, ha NEKEM nem kéne egy fillér TB-t se fizetnem a TE egészségi és mentálhigiéniás állapotod miatt. Ha orvosra van szükségem akár pl. mert köver vagyok, megoldom magánpénzből, más nyomorára viszont egy fillért se kelljen költenem.
Egy biztos: nem ez lesz a 2014-es év horrorfilmje (egyébként az év horrortermésének javáról igyekszem majd egy átfogó poszttal kedveskedni majd szilveszter környékén). A spanyolok zsigeri kézikamerás horrorjának negyedik etapja pontosan olyan, mint amilyennek egy nagynevű horror…..
Kecskemét 2014. november 29. Most pedig... végzek magammal... ez az egyetlen esélyem. Utolsó játékom egy újfajta rettegést indított el bennem... a páni félelmet... a félelmet önmagamtól, attól ami vagyok... és ami mindig is voltam. Mindaz, amiért éltem elveszett. Remény? Cél? Élvezet? Csupa…..
Az IDDQD a magyar sajtóban elsőként írt hosszabb elemzést a Gamergate-botrányról, ennek már másfél hónapja. Persze azóta is bőven lehetett volna írni róla, de szándékosan nem tettem. Egyrészt komolyan gondolom, amit szeptemberben írtam, hogy Magyarországról, az itteni…..
Verghaust 2014.11.03 10:04:21
Eddig is minden héten kijött valami hír vagy pletyka az új Csillagok háborúja mozifilmről, de most a Geektyranttől kezdve a Superhero Movies Newsig minden filmes portál ráizgult azokra a vázlatrajzokra, amiket J.J. Abrams stábja valószínűleg egyáltalán nem véletlenül…..
Az elmúlt hetekre sokáig emlékeznek majd a videojáték-ipar krónikásai, de a történteknek általános sajtótörténeti jelentősége is lehet; biztosan születik majd erről az egészről pár szakdolgozat, miután lecsillapodtak a hullámok. Ritka ugyanis, hogy újságírók/bloggerek és…..
Robiék kifogtak egy nihilista alkalmazottat az egyik székesfehérvári McDonald's-ban, aki arra sem vette a fáradtságot, hogy felírja a bulifoglalásukat. Szerencsére volt a fagyasztóban torta, és hamar kidobták az embereket a termükből, de aztán ennyiben is maradt az esemény, élő…..
Az internet tele van autós fedélzeti kamerák videóival. Ebben a műfajban évek óta az oroszok jeleskednek leginkább, de ma már a világ szinte minden részéről találni sokkoló, dühítő vagy mókás dashcam-felvételeket. Magyarországról persze nem, mert ahhoz, hogy a hazai autósok…..
Vasárnap lezajlott a játéktörténelem legnagyobb ismert űrcsatája, Eve Online-ban, hol máshol (az a játék, amit egyesek egyszerre hat egérrel játszanak). Az Eve ugyebár sikeres sci-fi MMORPG saját politikai, gazdasági rendszerrel, így háborúkkal. A fő konfliktus a CFC és a TEST…..
A múltkori „Szoptatás természetesen" című cikkre és a kommentekre reagálva Móni megírta saját, Norvégiában szerzett tapasztalatait, ahol, mint a következőkből kiderül, nagyobb elfogadással és nyitottsággal fordulnak a téma felé, akkor is, ha nyilvános helyen…..
Verghaust 2013.07.04 14:44:21
IDDQD Heti retro: Deathtrack 2013.04.03 14:59:44
A Deathtrack megint olyan játék, ami csak szűk körben volt kultikus siker, ezért ma már kevés infót lehet előbányászni róla. Pedig sokak gyerekkorának volt meghatározó élménye, itthon is. Én a kilencvenes évek elején találkoztam vele, amikor a „Kaland, Játék, Kockázat”…..