Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marketingmorzsa

70 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(ex)Marketingmorzsa Költözünk 2012.08.21 15:22:58
Ez az év a költözések éve, költöznek a barátaim,  állandóan költözöm a munkahelyemen egyik irodából a másikba, és költözik a blogom is. Már egy ideje a marketingmoments.blog.hu címen tűnnek föl a korábbi tartalmak, az új bejegyzések pedig már csak ott fognak…..
Be kell látnom, hogy súlyos hibát követtem el, amiért kellőképpen szégyellem is magam,  véletlenül felraktam a nyers fordítást az igazi cikk helyett és a furcsa szöveg láttán a kedves szerkesztők kirakták a bejegyzésemet a kezdőoldalra. Természetesen nem az ő hibájuk,…..
Ha már rádióreklámról van szó, akkor azt is érdemes megnézni, hogy hol és kinek hirdetünk. Ugyebár 2 rádió-alaptípust különböztetünk meg: 1. Közszolgálati rádiók: kiadásaikat jellemző módon az állam fedezi; össztársadalmi érdekek, kulturális feladatok, speciális…..
Időnként a főnőkeim  valamelyike hirtelen felindulásból felszólít arra, hogy írjak néhány rádiószpotot. Szorgalmasan próbálkozom velük, többet is legyártok egy-egy témára, de igazán sosem tudom, hogy melyik a jó, jó-e valamelyik egyáltalán. Elkezdtem keresni valami…..
Régen a tésztában sült zöldségre mondták néhol, hogy pongyolában van. A pongyola a Pallas Nagylexikona szerint: "általában a gondatlan értelemben használják. Ily értelemben beszélnek P. öltözetről, stilről. Neve a nők kényelmes reggeli öltözetének." De mostanában a…..
Hogy hol ez a hely? A zöldségpiac. Ott hiába mondanánk jól hangzó reklámszlogeneket, ha fonnyadt a zöldség. Maximum a mézédes,  a magnélküli vagy hazai jelzőkkel lehet egy kicsit zsonglőrködni, de az áru magáért beszél. Valamikor réges-régen, még a reklám és marketing…..
Aronson 1992-ben ezt írta „A rábeszélőgép korát éljük”, és ez akkor még helytálló volt, akkor még nem pletykálkodtak az egereink. Meg sem tudon számolni, hogy hányszor olvatam már azt, hogy "mostanában" hódított teret a Word of Mouth vagy Word of Mouse. De mégis mikor volt…..
A szlogenemben azt ígértem, hogy ínyencmorzsákat kínálok a marketing világából. Most valóban különlegességet hoztam, Indiából származó reklámokat. Keleti szomszédainktól már mutatattam be gerillamarketing ötleteket, de talán ilyen különleges országból még nem mutattam…..
Ma van a Környezetvédelmi Világnap, ennek kapcsán azt hiszem, stílusos lenne olyan reklámeszközökkel foglalkozni, ami ezt a témát érinti. Egyébként ez már a 40. Környezetvédelmi Világnap, 1972-ben jelölte ki ezt a napot az ENSZ. Kicsit furcsa ugyan marketingesként a…..
(ex)Marketingmorzsa Az énmárka 2012.06.04 20:59:00
A marketing egyik ága önmagunk eladása, bár ezt inkább a HR-hez szokás sorolni. Pedig tekinthetünk saját magunkra is úgy, mint egy termékre. Különösen szabadúszóknál tartom ezt fontosnak, de nem övék a kizárólagosság ezen a területen. Dan Schawbel írásai első sorban angol…..
(ex)Marketingmorzsa Túrva jó! 2012.06.03 15:49:00
Néhány napja botlottam bele az ezzel a felirattal ellátott megállítótáblába. Már önmagában ennek az ötletessége is elég lenne ahhoz, hogy megemlítsem egy posztban, mert valóban sikerült kitűnnie, annak ellenére, hogy nincs igazán lehetősége a boltnak látványos kirakat…..
A reklámtörténet apró, nem túl hosszú életű eszközét, az úgynevezett számolócédulát szeretném most egy kicsit bemutatni, mert azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy még akár újjá is születhet.  A kicsi, hosszúkás, képes papírszelet, a gépi pénztárblokk elődje volt a…..
Most olvastam egy kiváló cikket Sas István tollából az 50+ korosztály számára szóló reklámozásról. A cikk 2010-ben íródott, de még mindig aktuális, és teljesen igazat kell adnom a szerzőnek. Reklám szempontból levegőnek nézik az 50 és 60 közötti korosztályt, pedig Sas…..
Különböző okokból mostanában sokat bújom Sas István "Az ötletes reklám" című útikalauzát. Gyakorlatilag fejezetenként, nagyon alaposan rágom át magam rajta és amint van valami, ami további keresésre ösztönöz, máris kezdem a kutatást. Szó esett a könyvben arról is, hogy…..
Egy korábbi bejegyzésben megígértem, hogy megmutatom, hogy jelenleg melyek a legmagasabb áron elkelt moziplakátok. Ezek az adatok természetesen változhatnak, de a képzeletbeli dobogó első helyén álló poszter eladási áránál magasabbat nem találtam az interneten.  Kezdjük a…..
Egy japán cég vidám rajzos útmutatót készített arról, hogy mit ne tegyünk a telefonunkkal. Bár ez a blog a marketingről és reklámról igyekszik szólni, néha egy kis PR-al vegyítve, mégis úgy gondoltam megosztom, mert ha továbbgondolom ezt az ötletet, akkor akár marketingeszközt…..
(ex)Marketingmorzsa 8 bit 2012.05.19 18:23:00
A moziplakátok sajátos terület a plakátokon belül. A régi klasszikusok komoly dollárezrekért kelnek el, majd a legdrágábbakat később be is mutatom. Az alábbiakban viszont az az érdekes, hogy Eric Palmer a legismertebb filmek lényegét a régi videójátékokat idéző, 8 bites…..
(ex)Marketingmorzsa Malacok 2012.05.19 17:29:00
A Szovjetunióban nem volt szükség marketingre, mert nem volt olyan fölösleges árukészlet, amit ne tudtak volna eladni,  és mindig volt hiánycikk is. De a kreatívoknak akadt feladat, például küzdelem az alkoholizmus ellen. A szovjet realizmus jegyében születtek a plakátok, amik egyre…..
(ex)Marketingmorzsa A Tylenol krimi 2012.05.18 12:24:00
A marketing mellett a másik szenvedélyem a krimi. Kikapcsolódásként elsősorban krimit nézek vagy olvasok, és néha előfordul, hogy a két téma találkozik. Nem csak kitalált bűnügyekről olvasok, hanem valóságosakról is. Ilyen volt a Tylenol kapszula esete, amit Szabó László…..
Kicsit elmaradtam a bejegyzésekkel, még Levinson 100 pontjának sem értem a végére. Most újabb pontokat veszek elő a 100-ból. A külső és belső plakátok - ezeket Levinson még gerillamarketing ötletként említi, a mai vásárló pedig már annyira megszokta, hogy többségük az…..
(ex)Marketingmorzsa Szemezgetés 2012.05.11 22:54:00
 Tegnap éjszaka egy gyűjtögetőkről szóló dokumentumfilmet néztem, és azt hiszem, én virtuális gyűjtögető vagyok. Látok egy jó reklámot, egy angol tananyagot, egy szép hímzésmintát, begyűjtöm, letöltöm. Ez a blog elsősorban a marketingről és reklámról próbál…..
Hát ma délutánig azt hittem a címben szereplő dolgok egy mondatban nem igazán fordulhatnak elő. De. Az imént láttam egy cabrio Polski Fiatot, ami reklámfelületként funkcionált, tegyük hozzá nem is rosszul, mert egy verőfényes péntek délutánon sokan felkapják a fejüket a cabrio…..
Néhány kedves, vicces rajzocska az éjszakánként furcsán viselkedő papucsokról.    ..
A Sky TV is hisz az ismert "arcok" reklámerejében, de ők nem csak földi léptékben gondolkodnak.  ..
Mi a közös a címben felsorolt dolgokban? Levinson, ugyanis az ő 100 pontjának a feldolgozását folytatom most, persze továbbra is csak kis adagokban, nehogy valakinek megfeküdje a gyomrát ezen a szomorú, esős hétfőn. Akkkor következzen most az árképzés. Levinson azt javasolja,…..