Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fox mulder

119 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bűvös vadász 733 2017.09.17 06:30:00
Két év és két nap. Két esztendőnyi boldogság, rengeteg örömkönny és elkeseredett sírás, sok kínlódás, ezernyi apró felfedezés, elmaradt bejegyzések százával, számos veszekedés és kibékülés, konstans önismereti tréning.  Két év, aminek számos percét, óráját, napját sőt hetét kihagytam volna. De…..
A bűvös vadász Merry gipsz-mas 2016.12.25 21:55:00
Jó ideje nem írtam, ezer és egy oka van ennek, de most az ünnepi road-show vidéki állomásán van mód leírni a történéseket. Karácsony előestéjét a János Kórházban töltöttük - illetve a remek útbaigazításoknak hála bolyongtunk még jól fél órát az épületek között, de ez csak afféle úri mulatság volt -…..
A magánéletünk utolsó morzsái is elvesztek. A tíz hónapos fiam ma felmászott a galériára, ahol a feleségemmel szoktuk álomra hajtani a fejünket (meg egyebeket is jellemzően ott művelünk). A fekhelyhez egy olyan meredek lépcső vezet, aminek a megmászásától jómagam már enyhe szalonspiccel is óvakodom,…..
Zuhogó esőben hagytuk el a szállást, Ákos és Balázs még buzultak egy sort a franciaágyban, hogy kárpótolják magukat az előző esti csalódás miatt, amikor mi kigurultunk az udvarról. Az egyik felszerelés, amit nem hiába hoztunk el, az az esőruha volt, bár a legjobb lett volna, ha pont ezeket nem…..
A jugendherbergében átestünk az út leggagyibb reggelijén (zsömle, lekvár és hatunknak egy liter narancslé), rátöltöttünk pár sört és elmentünk megnézni a környéket. Az időjárás előrejelzés estétől az egész régióra tartós és kiadós csapadékot ígért, ezért úgy döntöttünk, hogy az esőben való hosszú…..
Fantasztikus reggelre ébredtünk, láttam, ahogy a sáncon edzenek a síugrók, egy mókus szaladt a fákon, karnyújtásnyira az erkélyünktől, és egy csodaszép motorvonat tülkölve robogott el a motel mögött. Festeni sem lehetett volna szebbet (legfeljebb, ha pár pucér playboycica is kerül a képre). Azt…..
Úgy gondoltam, hogy reggel megpróbálom körbeszaladni a tavat, de néhány kilométer múlva csónakházak, épülő szállodák miatt nem tudtam a parton futni, aztán egy kiterjedt nádas miatt kellett kerülnöm, és olyan messze kerültem a víztől, hogy inkább visszafordultam és a másik irányból támadtam. Itt…..
Reggelre kitisztult az idő, az esőre már csak az ázottkutya-szagú, áporodott göncök emlékeztettek. Míg a többiek aludtak, addig én futócipőt húztam, és kocogva fedeztem fel a várost. Bad Tölz festői település, szép sétálóutcával, hangulatos folyóparttal, későn ébredő fritzekkel. Fél hétkor az…..
Döbbenetes, de a csapat már hét előtt elkezdett ébredezni. Nem tudtam mire vélni a dolgot. Miért e korán kelés? Ugye nem az játszott közre, hogy minden sátrat megráztam és kinyitottam a bejáratokat? Bárhogy is történt, a tábort reggel kilenc órakor útra készen, összecsomagolva, megborotválkozva,…..
A késői fekvés ellenére egészen korán kelt a stáb... ...gyorsan megittam a maradék Jagert, felmálháztuk a bringáinkat – a kormánytáskámból már valószínűleg soha nem fog kiszellőzni a sörszag, egy idült alkoholista szerintem a fél karját odaadná, ha ilyenje lehetne – és irány belváros.…..
A kiutazás módja még az utolsó napokban is változott. Miután Stelkó is bedobta a törölközőt, így már két hely szabadult fel Pék szárazföldi Grippenjében, emiatt kézenfekvő volt, hogy hagyjuk a vonatot és Svájcba tartó kurvákat, inkább menjünk mi is a többiekkel autóval. Pénteken fél ötkor még a…..
A bűvös vadász Háttérhatalom 2016.06.04 06:25:00
Úgy tizenöt évvel ezelőtt még intettem minden szembejövő bringásnak az utcán, mert akkor még igazi kuriózum volt kerékpárral közlekedni a fővárosban. Ma már annyian vagyunk, hogy ennyi erővel akár az autósoknak is köszöngethetnék.Nagyjából azidőtájt azt gondoltam, hogy egy gyerekkel csak akkor fut…..
Gyermekem kifejezetten tájékozatlan a babák fejlődésével kapcsolatos megfigyelések terén, vagy ha van is tudomása az általános szabályokról, magasról tesz rájuk. Hogy mire alapozom ezt? Állítólag a legtöbb baba szeret hason feküdni. Hát, Nimród ugyan a korát megelőzve fordult a pocakjára, de lehet,…..
Életünk első élesben előadott anyák napja - amikor már nem a f*sz boldogabbik végén állunk - a munka ünnepére esett. Nehezen félreérthető jel ez arra vonatkozóan, hogy melós évtizedeknek nézünk elébe. De ezzel egyelőre ne is foglalkozzunk, legyen a mai napon orgona ága, meg barackfa virága,…..
A bűvös vadász Svéd acél 2016.04.19 22:51:05
A fürge kis fordulékony Cobránkat a feleségem féltette a folyamatos futástól, úgyhogy bérbe vettem egy Bob Utility-t Fruzsiéktól. Van már ezzel kapcsolatban néhány történés, talán egyszer majd le is írom, de röviden elég annyi, hogy ég és föld a különbség. Stabilabb, mint a magyar gazdaság, úgy megy…..
A bűvös vadász Szombat esti láz 2016.04.10 14:09:00
... meg vasárnap hajnali.  Elképzelhető, hogy Nimródot héthónaposan most már tényleg gyötri a fogzás, mert estére lett egy mikro hőemelkedése és olyan keservesen, vigasztalhatatlanul üvöltött, hogy a feleségem már a teljes kétségbeesés határán volt. Válsághelyzet, úgyhogy a melót is félbe kellett…..
A bűvös vadász Főnix 2016.03.21 13:47:50
Sajnos nagyon régen nem írtam már, de most kicsit olyan benyomások értek, hogy kicsit könnyítenem kell a lelkemen. A gyárban jól ismerik a feleségemet, van sok közös ismerősünk, mi több, talán mondhatom azt, hogy barátunkat ismertük meg a cégnél. Mivel az irgalmatlan bebaszások, polgárpukkasztó…..
A bűvös vadász Kukuccs! 2016.02.04 23:57:00
Már régóta próbálkoztam a Kukuccs!-játékkal, de eddig sikertelenül. Pedig azt hittem, hogy minden gyerek imádja, de úgy látszik kell hozzá bizonyos életkor, amikor elkezdik értékelni a kölkök. Emlékszem, keresztlányommal kifulladásig játszottuk, egyszerűen nem bírta megunni, hogy valaki eltűnik a…..
A bűvös vadász Almát eszem... 2016.02.03 22:51:00
... dalolhatná Nimród, most, hogy négy hónap után az anyatej és a tápszer után végre megízlelhette egy kicsit az életet. Már ha tudna beszélni, pláne énekelni, de egyelőre csak az artikulálatlan üvöltés és a cuki makogások találhatóak a repertoárban. És tulajdonképpen az almát sem ropogtatja még,…..
Azt hiszem, hogy a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka - ha átmenetileg is - néhány lépéssel távolabbra kerültünk a többgyermekes CSOKos családmodelltől. A szombati babaúsztatást követő nyűglődés után újult erővel vágtunk neki a vasárnapnak. Addig nagyjából minden rendben is volt, hogy Ripley…..
A bűvös vadász A nagy kékség 2016.01.30 22:57:00
A szombat megint az uszodában talált minket, de ezen a napon csak a család férfitagjai szálltak medencébe. Nimród ezúttal sem volt különösen meghatva a programtól, untottan vette tudomásul, hogy megint elhoztuk a nagy, klórszagú vizesgödörbe, amiben egy csomó hasonszőrű kismókus viháncol valami…..
Nagyon sok kedves ismerőstől, rokontól kaptunk már kölcsön cuccokat. Használt gyerekruhák, játékok, szőnyeg, hinta, hordozó kendők, fejőgép(!), fürdőkád, habtapilap, babakocsi, kenguru, orrszívó, babamérleg és még sorolhatnám. A múlt héten használatunkba került egy Fisher Price márkájú rezgő szék. A…..
Szombaton elvittük Nimródot élete első babaúszására. Nagy lelkesedéssel álltunk a rajtkőre, mert mindenki arról áradozott, hogy ennél f*szább programot egy kisbabának ki sem lehetne találni. A kölök, aki addig arra van kárhoztatva, hogy naphosszat a hátán (a többség a hasán is, de hát ugye Nimród…..
Az éneklés mellett még a szavalás megy fő műsoridőben. Ebben a műfajban is a hosszabb lélegzetvételű mondókák viszik a pálmát. Apa és fia közös kedvencei Arany János balladái, mint a Walesi bárdok, V. László, Szondi két apródja, József Attilától a Mama, az Altató és nem meglepő módon az Óh, nyugodj…..
Ehhez a cikkhez nem érdemes bármit is hozzáfűznöm...