Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tökacskó

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem akármilyen bravúrt hajtott végre a volt First Lady, hiszen Michelle Obama megelőzte a Gallup szokásos év végi felmérésén Hillary Clintont, aki 17 év után már nem a leginkább csodált nő az Egyesült Államokban...
Amennyiben betartanák Magyarországon az olyan jogállami követelményeket, mint például a pontos és elfogulatlan tájékoztatás, azok is szembesülnének hazánk égető problémáival, akik szerint egyedül a migráció erősödése az egyetlen megoldandó gond idehaza. Bár Magyarország nem a bevándorlók célországa,…..
Tökacskó 2018.11.04 11:55:44
@NemodaBuda:
A birka jó tulajdonságú, békés állat, szemben a csatornában, a bűzös fekália közt élő és kórt terjesztő alattomos PATKÁNNYAL!!
Putyin Európa és Amerika megosztásán dolgozik, a magyar kormányfő vasárnap igencsak a kezére játszott; Albright volt amerikai külügyminiszter gyakorlatilag az utóbbi 8 év magyar belpolitikáját írta le, amikor bemutatta, hogy egy országban miként tud elterjedni a fasizmus; Tüntetések lesznek…..
A magyar miniszterelnök kétségtelenül ügyes hintapolitikus, ám úgy tűnik, az EU-n belül végképp kezd elfogyni a türelem illiberális rendszerével szemben. Orbán ugyanis hiába gondolja azt, hogy az újra megszerzett kétharmaddal legitimálta nézeteit az európai közösségen belül, a választás tisztasága…..
Tökacskó 2018.04.20 21:10:46
@6. Ienin: Nyugodj meg, mert egy ér megpattanhat a fejecskédben!
A focimeccs szabályai azonosak voltak, csak a te csapatod kurvára kikapott.
Ez a sport (vagy, ha jobban tetszik akkor a politika), sőt ez a demokrácia, ahol a többség dönt.
Vándorolj ki és éljél jól a nyugati "demokráciákban"
A kormány se istent, se embert nem ismer, és nincs az a pénz, amit el ne baszna költene, ha Soros Györgyről és az ő Tervének meghiúsításáról van szó. Kissé kezd az embernek olyan érzése lenni, mint Pelikán József gátőrnek, csak éppen ez most itt nem egy szatíra, hanem a rezsiszilárdos, országgyűlési…..
Tökacskó 2017.12.28 11:33:42
@Rattanat: Nos, ha egy 5 perces animációs filmből nem tudod kiszűrni a lényeget, akkor azt gondolom, hogy itt befejezem a beszélgetést.
Tökacskó 2017.12.28 11:49:06
@Rattanat: OK! Te nyertél..
Azért arra vigyázz, nehogy megpattanjon egy ér a fejedben... :)
Na... bye!
Tökacskó 2017.12.28 11:59:24
@Babaarcú Joe: Akkor ajánlok egy neked való filmet. :)
www.youtube.com/watch?v=KgbdQUd9Ru8
Hogy Budapest és Varsó csemegézik az unió előnyeiből, de a kötelezettségekből nem kér, az jobban aláássa az európai tervet mint a Brexit; A jogállam szempontjából nehezen lehet alulmúlni, hogy a magyar kormány nagy ívben tesz az Európai Bíróság által hozott döntésre; A németek kétharmada azt…..
Hazaköltözni (pláne több évtized után) nem is olyan könnyű, mint azt esetleg elképzeli az ember. Sok minden más, mint amilyennek emlékszik, és a hétköznapok apró bosszúságai is felnagyítódnak, nem hiába mondják, hogy a visszaköltözés legalább akkora kultúrsokk, mint az elmenetel. Azt hiszem, erre…..
Amikor két fél pontosan az ellenkezőjét állítja valamiről, akkor az egyik hazudik, ez nem bonyolult. Csak van úgy, hogy rajtuk kívül senki sem tudja, mi hogy történt, így aztán elég nehéz kideríteni az igazságot. Szerencsére néha egy újságíró, vagy egy kamera döntő…..
Nem ismerem személyesen László Petrát, de egyszer találkoztam vele. Pontosan egy hete láttam, a röszkei jobbikos tüntetésen, ahol egy kis kamerával a kezében lelkesen rohangált a Szent Antal téren. Látszott rajta, hogy sajátos küldetéstudat hajtja, valamit tenni akar ezért a kis…..
Tökacskó 2015.09.10 14:38:11
@GuardedBy:Te mennyivel vagy jobb, mint akit kritizálsz?? Itt fröcsögsz, hinted a gyűlöleted a liberális toleranciád fényes zászlaja alatt. @Lenina Huxley:
Van egy olyan erzesem, hogy sokaknak az az erzese alukulhatott ki hogy nem igazan szeretem USAt :) A teny az , hogy probalok objektiv maradni es a varhato rossz dolgokrol is irni. Kijelenthetem jol erzem magam itt! Van e jobb hely? Biztosan! Otthon jobb e!? Jo kerdes, lassuk csak kilora. + A…..
Tökacskó 2015.05.25 12:03:57
@StPeter: 1200-1500 dollárt keres egy kétkezi melós nettó. Kertész, útjavító munkás, takarító. gyorsbüfé eladó, áruházban pénztáros stb... A gyárban több műszakban egy szakember ennél többet (kb. 2000-2300) Ez államonként változhat, de én hat év alatt, míg kint éltem (3003-2009) nagyrészt ilyen fizukkal találkoztam. Lényegesen azóta sem változott.
Nyilván átszámítva ez több, mint Magyarországon, de itt a lakhatás és az eü. lényegesen többe kerül.
A barátságról annyit, hogy Amerikában nincs mély barátság, csak max. haverkodás a munkatársakkalés jószomszédi viszony. A sok mosoly is csak álca, egy megjátszás. Első pillantásra persze lényegesnek tűnik, de ha kint élsz sokáig, akkor rájössz, hogy ez mind csak műmosoly.
Ausztria egyike a legfontosabb migrációs célpontoknak, rengeteg magyar dolgozik a szomszédban, akár ingázóként, akár időszaki jelleggel, vagy állandóan, Egyikük, Péter, egy családi vállalkozás alkalmazottjaként írta meg tapasztalatait. „Talán a legfontosabb kérdésre egy…..
Tökacskó 2014.10.27 16:35:46
@maxval birca hozzászóló:
Azért egy kicsit járj utána a pontosabb történelmi háttérismereteknek, mert így kissé "wikipédiaszagú" a hozzászólásod.
Az amerikai egészségügyi rendszer a világ legdrágább egészségügyi rendszere miközben a mutatóik kifejezetten rosszak. Már csak ezekért is erről a számláról beszél a világ tegnap este óta. Egy srác két napig volt a sürgősségin vakbélgyulladás miatt és meg is műtötték,…..
Tökacskó 2014.01.02 19:28:05
@Lassú Koyot (a.k.a. Kosút Layos):

Ha figyelmesen elolvastad volna a blogot, akkor talán kihámoztad volna, hogy az USA egészségügyében mindenki benne van és érdekelt a lehúzásba. Az orvos, a biztosító, a kórház, a gyógyszergyárak, sőt még az állam is.

Klasszikus film, ami belemegy egy kicsit az egészségügy sűrűjébe, az Michael Moore: Sicko-ja.

Még annyit, hogy több, mint 3 évig kinn éltem Colorado Springs-ben és egybevág a tapasztalatom a blogban írottakkal. A blogot, amúgy nem én írtam. :)
Tökacskó 2014.01.05 11:09:21
@bxf:
Köszönöm, hogy tisztába tetted a sok-sok tévhitet. Nagyon jól összefoglaltad az USA egészségügyi rendszerének főbb csapásirányait. Sok dolgot, amit itt megemlítettél nem is ismertem. (szerencsére :)
Három évig éltem Colorado-ban és az általad említett dolgok közül néhányat azonban én is így láttam. A fogorvosi tapasztalatom nekem is dettó ugyanez volt. Ezért is itthon mentem el fogorvoshoz az éves hazalátogatásomkor.
Nem véletlen, hogy a nyugati határ mentén Magyarországon szabályos fogászati turizmus zajlik évtizedek óta.
Biztos a sok vendég miatt, és nem azért, mert turisták voltunk... Ha kicsi városka népszerű helyére indulsz, akkor feltételezed, hogy beszélnek angolul, és nem azért, mert mostanában így szokás, hanem azért, mert a honlapjukon is választhatsz még két másik nyelv közül, hogy…..
Ki nézne meg egy olyan kupavisszavágót, ahol az első meccsen az egyik csapat 4-0-ra nyert?! Az ellenfél szurkolói el se mennek, a győztes csapat pedig lehetőséget ad a kevésbé foglalkoztatottaknak. Egy esetben lehet egy ilyen meccset feldobni: ha szar a bíró, és indulatokat kavar.…..