Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bogel

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vagyis színezzük át úgy térképet, hogy minden egyes résznek százmillió lakosa legyen. Méghozzá nem akárhogy (elvégre végtelenül sokféleképpen választhatnánk ekkora populációval rendelkező területeket), hanem a meglévő határok (államhatárok) öszeolvasztásával. Aminek…..
A jelenlegi szabályok szerint 19 évem van nyugdíjig. Számos biztosító keresett meg azzal, hogy az önkéntes nyugdíjpénztár mellett használjam ki a nyugdíjbiztosításra vonatkozó adó-visszatérítést is. Ezeknek az ajánlatoknak a teljes költségmutatója (TKM) 3-6 % között mozog.…..
bogel 2015.12.04 08:37:01
@bng: posztolótól függetlenül: nem tudsz számolni, vegyél vissza az arcodból egy kicsit
Mindent megmondtunk előre. Megmondtuk, hogy nyom nélkül el fogják herdálni a kétmillió-kilencszázezer ember nyugdíj-megtakarítását. Megmondtuk, hogy hazudnak, amikor bűncselekménnyel vádolják a pénztárakat. Megmondtuk, hogy hazudnak, amikor a pénzügyi veszteségekkel…..
bogel 2014.11.23 09:26:02
@SheldonCooper:
Nekem megvan manyupom, nem vagyok optimista.

Akinek nincs MANYUP-ja (99%), rövidtávú legjobb érdeke, hogy ellopják a maradékot. Ugyanis annyival később kell adóemelést fizetnie, amíg a 200 mrd tart. Ennek fényében szerinted hányan fognak szolidaritani?
Ismét történelmi csúcsot ért el a központi költségvetés bruttó adóssága. Az Államadósság Kezelő Központ legfrissebb adatai szerint február végén 23 ezer 392 milliárd forint volt a központi költségvetés adóssága, állításuk szerint ez a 2014-es várható GDP  79,5…..
Nyereséggel zárták a hazai hitelintézetek a tavalyi évet, a bankrendszer jó állapotban van – olvasható a kormányzati hangulatjelentésben, ám a bankok ebből mit sem éreznek. Az ő eredményszámaik ugyanis nem a pozitív, hanem a negatív tartományban vannak, és bár próbálják…..
Tavaly az Orbán-kormány regnálásnak első három évét hasonlítottuk össze a Gyurcsány-kormányéval a két ciklus azonos szakaszaiban. Most újra megnézzük a mindenkori nagyobbik kormánypárt és az ellenzék támogatottságát, a kormányfőik népszerűségét, a kormányok…..
bogel 2014.02.18 20:29:10
@ccactus: A "Nívo" nevű "blog" "szerzőjét" hallották egy blog objektivitásáról nyilatkozni, a pofám leszakad :)))
Legutóbb azt vizsgáltuk, hogy a magyar költségvetés arányosan keveset fordít oktatásra. Ugyanakkor az is igaz, hogy a jelenlegi kiadásokat is lehetne ésszerűsíteni. A tanárok sokszor panaszkodnak, hogy alulfizetettek. Tény, hogy egy 15 éves tapasztalattal rendelkező általános…..
bogel 2014.01.23 00:09:16
@Csokonai Vitéz Műhely:
36 hét * 22 - 26 óra is bőven 604 felett van.
Évi 604 óra csak részmunkaidő.
A magyar dohányosok és dohányboltosok ha eddig csak sejtették, ma már tudhatják is, bizony tud még meglepetéssel szolgálni kormányunk. Nem is akármilyennel.  A legfrissebb,  november 28-i Magyar Közlönyben jelent meg a dohánytermék-kiskereskedelemmel összefüggő…..
SZJA fronton megkezdődött a kampány, ez most már egészen bizonyos. A baloldal többkulcsos személyi jövedelemadót ígért, tehát tulajdonképpen azt, hogy az általa gazdagnak tituláltak jövedelméből, mondjuk a tervezett német minimálbér 70%-át elérőktől elvesz, és ezt…..
bogel 2013.11.29 08:14:30
A 2014-es országgyűlési választásokon már levélben is lehet szavazni – de nem akárkinek. A TASZ alkotmányjogi panasszal élt, mert úgy véljük, diszkriminatív a szabályozás. De pontosan milyen eltérő terheket ró a szavazás napján külföldön tartózkodó választópolgárokra a választási eljárás jelenlegi…..
A Proxima Centauri egy vörös törpe, a Földhöz legközelebbi csillag. Távolsága 4,22 fényév, tömege pedig a Nap tömegének nyolcada. A Proxima Centauri flare csillag, azaz a mágneses tevékenysége folytán véletlenszerűen növekedik a fényessége. Fősorozatbeli, relatív alacsony…..
bogel 2013.10.30 12:59:37
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Röhejes, te ehhez is jobban értesz...

Az átlagos 1-10 milliárd meg nettó hülyeség.
Hűséges Olvasóink számára nem ismeretlen az a cikksorozatunk, amelyben igyekszünk sorra venni mindazt, amit a kormány „védőszárnyai alá vett” az elmúlt három és fél évben. Eddig három alkalommal kíséreltük meg összegyűjteni mindazt, amit ezidáig államosítottak. A tempó…..
bogel 2013.10.26 01:12:29
"
@Trollcsány rising: Én ilyen tényadatot nem ismerek.
"
Építsd újra a érvelésed most a tényekből kiindulva.
A férfiak hajszárítója. Míg a hajszárítók percenként több mint 1000 liter levegőt fújnak ki, addig a hőlégfúvók csak 200-500 liter körül, úgyhogy ha a hajszárító fúj, akkor a hőlégfúvó csak lehel. Cserébe viszont akár 5-600 fokos meleget is tud, de a hőmérsékleti…..
Tavaly bejelentették, hogy késleltetik a bankok tőkeelőírásait szigorító Bázel 3 szabályozás bevezetését. Most azt is megmondták miért.   2012 végén még be kellett érnünk a rossz dumával: A közgazdász a német üzleti napilap Handelsblattnak adott interjúban…..
EnergiaGorilla Szégyenszemle 2013.07.05 11:28:33
Az álszentségnek és a sunyiságnak újabb szintjét sikerült megütnie a kormánypártnak. Tényleg van ebben az országban bárki, aki elhiszi, hogy meglepetésként érte devizahitel ügyben a Kúria döntése a Fideszt? Tényleg ennyire gerinctelenek, hogy saját híveik előtt is…..
bogel 2013.07.05 22:21:34
@salamander: Annuitást mellett a futamidő végén 0 marad, mind1 h deviza v forint.
Kicsit is tájékozott olvasóink jól tudhatják, hogy Magyarország és/vagy a magyar kormány renoméja borzasztóan rossz külföldön. Mi magunk is évek óta foglalkozunk a jelenséggel, melyben a jogos kritikák teljesen hajmeresztő túlzásokkal keverednek; miközben az, hogy ennek a…..
bogel 2013.04.09 08:09:16
@notib: Na az erkölcsi hulla is megszólalt.
Szia hulla.
Az Európai Bizottság pénzügyekért felelős alelnöke hétvégén hivatalosan is bejelentette azt, amit már hetek óta sejteni lehetett, azaz az európai bankmentéseknél ezen túl nem lesz szempont a betétesek pénzének minden áron való megóvása. Mivel a betétvédelemre érvényes…..
bogel 2013.04.08 22:11:49
@különvélemény:
Te vagy a pénzügyi oktatás csődje. Közöd nincs a témához és még osztod is az észt...
Szombat reggel, uniós polgár sokáig horpaszt, de mikor már nagyon hasára süt a nap, benyomja a rádiót. Az első hír, amit hall: öregem, rábasztál, éjjel durván megadóztatták a bankbetéted. Nem vicc öcsisajt, a döntés megszületett, hiába rohansz a bankba, már le is nyúlták a…..
Naiv ügyfél hivatalosan is feladta a harcot, és most már csak terápiásan írta ki magából, hogyan nem sikerült bő egy évtized alatt egy nagyon egyszerű adminisztráció műveletet végrehajtani az ELMŰ-nél: Nagyszüleim lakását megörököltem, a villany (ELMŰ) 2001-ben elhunyt…..
bogel 2013.02.19 01:24:15
@McZozo: Örökölt lakásának adásvételije? Nem életszerű :PPP
Na mit kapunk, ha sorra vesszük a következőket: választási regisztrációtól való elállás, rezsicsökkentés, további rezsicsökkentés, tizenharmadik havi nyugdíj újra bevezetése, zéró felmutatható kormányzati eredmény? Egyrészt büdös nagy populizmust, másrészt a Fidesz…..
bogel 2013.01.11 00:35:27
@sánta vas: Egy pillanati azt hittem, a hibásan idézett közvéleménykutatási számokat helyesbíted
A tavalyi ünnepre nagymamám leírta gyerekkorának legnehezebb karácsonyát. Hárman voltak testvérek, egy pincében vészelték át Budapest ostromát a dédszüleimmel együtt. Huszonnegyedikén este a történetet felolvasta nekünk. Magyarázkodott, hogy nem akar hangulatromboló…..
bogel 2012.12.25 20:20:46
@abcdrajtamkezdé:

Olvasd el a bejegyzést: Rákoskerten éltek. Az akkor is a halál faszán kinn volt, akkor még nem is volt Budapest része.

A front valóban karácsony körül vonult át felette.

Hiszen január elsején már Kőbányán volt, ld a térképen:

www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww2/map/buda.html
A múltkori bejegyzésmeben már foglalkoztam azokkal a nehézségekkel amelyekkel az néz szembe aki korlátozni kívánja az amerikai lakosság fegyvertartási szabadságát, de egy fontos összetevőjét a képletnek csak érintőlegesen hoztam szóba. A fegyvergyáros lobbit. Egy, a Mother…..
A tandíjjal kapcsolatos helyzet egyre inkább kezd hasonlítani a viccre, amikor egy ködös napon a kapitány észrevesz a hajója előtt egy közeledő fényfoltot, és felveszi vele a rádiókapcsolatot: - Azonnal térjen ki észak felé 15 fokkal! - Javaslom, hogy ön térjen ki dél felé 15…..
A kormányoldalon olvasható tájékoztató szerint a kormány a Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére egy új törvénnyel szabályozza a szervezet működési környezetét. "A Magyar Vöröskereszt szervezetét és tevékenységét szabályozó, közel húsz éve hatályos törvény…..
bogel 2012.11.20 07:49:44
@DArchAngel:
Benned egy könyvelő veszett el. 150 ezer az a átlag bruttó, nem számoltál a munkáltatói járulékkal.

@nu pagagyí: 2.8 mrd bérköltség, a 10 millió a vezető tisztségviselőké. Ami nem a minimálbéremelés miatt nőtt :)))))))