Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZeroDivision

1 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kézzel látók online Mi is ez? 2010.09.15 12:46:34
Sokszor vágytam olyan munkára, amikor utazni kell az országban és/vagy a világban mindenfelé és mindenhol csak pár napot eltölteni. Talán ezért is vártam már kb. fél éve ennyire ezt a hetet. És most végre itt van és mi is itt vagyunk Pécsett a V. "Kézzel látók"…..
Biciklitúra Itthon Balatonalmádi 2010.09.15 10:17:00
Veszprém - Szentkirályszabadja - Balatonalmádi   ..
Fórumokon és blogokon rengetegen szidják a mobilszolgáltatókat a sávszélesség drasztikus csökkentése miatt. Tavaly december elején, a sikeres eredménnyel zárult HSDPA-túra értékelése után megírtuk, hogy a mobilcégeknek lelassíthatják a hálózati forgalmat, hiszen az…..
ZeroDivision 2009.01.12 07:52:12
Pannon, Éjjel-Nappal díjcsomag, Tiszafüred. Elvileg korlátlan forgalmi keret, de "olyan fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertől függetlenül zajlik, a Szolgáltató jogosult az adott forgalom idején a sávszélességet csökkenteni".

Ez azt jelenti elvileg, hogy se torrent, se Skype. Viszont honlapról induló linkkel bármit, bármennyit tölthetek egy szerverről.

A Pannon Ügyfélszolgálat szerint Skype-olni szabad, de pl. honlapról letölteni nem szabad, mert az már peer-to-peer. Nem vitatkoztam, szerencsére (?) készült hangfelvétel a beszélgetésről :)

Másfél hónapja van meg a szolgáltatás, eddig kb két hét volt normális, a többi korlátozott, 15 kbyte/sec. Először torrenteztem, korlátoztak, elfogadtam.

Másodszor azonban a korlát feloldása után 4 nappal ismét korlátoztak, mondván, hogy "nagy mennyiségű adat blabla, veszélyezteti a hálózatot blabla". A szerződés meg ugye nem erről szólt. Írtam nekik emailt, most megint rendben van, de hogy letelt a korlátozás, vagy kézzel feloldották, azt nem tudom, mert annyi visszajelzést kaptam, hogy "továbbítottuk az egyedi igénykezelési csoportnak"; csak remélni tudom, hogy ez nem a /dev/null könyvtárat jelenti...

A technológia és az eszközök fogyatékosságai miatt elfogadom, hogy olykor szabályozni kell a forgalmat.

Ki kéne harcolni, hogy tételesen sorolják fel azokat az okokat, amik miatt elrendelhetik a korlátozást. A korlátozás előtt adjanak figyelmeztetést arról, hogy le fognak korlátozni, vagyis adjanak lehetőséget önmérséklésre. Majd ha korlátoztak, azonnal tájékoztassanak a korlátozás tényéről, valamint arról, hogy mikor, mennyi időre korlátoztak, és tételesen sorolják fel az adott korlátozás okait. Jó lenne egy általános tájékoztató anyag arról is, hogy mennyi idő alatt mekkora adatmennyiség az, ami még megengedett.

Sok sikert a küzdelemhez!
Bigyóblog Az igazi asztal(i) PC 2008.05.27 07:51:00
XYZ, ez a fantázianeve az asztalnak, mely számítógép is egyben. Az alkatrészek, kábelek az asztallapban vannak, de azért bővíteni is lehet, mint egy átlagos gépet. Az író/olvasó, usb-portok és egyéb kimenetek az asztal oldalában vannak kialakítva. A CrunchGear szerint nem…..
Péntek van és ezt a tévék is tudják, nagyon kemény elhatározás szükségeltetik tehát ahhoz, hogy a doboz előtt maradjunk, de azért próbáljuk meg. Mondjuk jöjjön elsőként Rumcájsz (Duna TV 18:45), aztán a Csináljuk a fesztivált (m1 20:40), ami nézhető, ha Harsányi felkonfjai…..
w Terepasztalbontás 2006.12.08 19:00:00
Nem szeretem magamat ismételni, írtam már a vasútreformról eleget itt meg itt is. Az egy tucatnyi utast kiszolgáló mellékvonalak megszüntetése, illetve a Volán és a MÁV összehangolása olyan része a reformnak, amivel szinte lehetetlen vitatkozni. Ez nem terepasztal, hanem ország;…..
comment:com Pénteki hírek 2006.12.22 08:06:31
Az Ugly Betty című sorozat sikerén felbuzdulva az ABC beindítja a "Be Ugly 07" azaz "Légy ronda 07" kampányt, ami fiatal nőket céloz meg, és arról szól, hogy nem baj, ha valaki nem Winona Rydernek született, a belső értékek a fontosak. Ha ezzel segítenek az…..
Nem egészen értem az m2 stratégiáját, valószínűleg nincs is nekik. A Szombat esti lázzal versenyeztetni a Miért?-et, meg a most induló irodalmi műsort, A hetedik szobát több, mint ostobaság. A Miért? elég bénán van kitalálva, de legalább korszerű történelemi ismeretekre…..
Langyos az idő, langyos hozzá a tévéműsor is. Az m1 Önök kértékkel szórakoztatja a nyugdíjasokat nyolctól, majd jön Baló György és az ő szórakoztató politikai műsora. A TV2 leporolta az 1978-ban oly nagy sikert aratott Pomádét, és az Irigy…..