Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dekonstruktőr

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap a német vendéglátóipart néztük meg egy kicsit közelebbről, ma a spektrum másik vége kerül terítékre. Mai szerzőnk, Er ugyanis egy angliai egyetemen végzi a PhD-jét, onnan küldte el beszámolóját. „Valamikor összevitatkoztam az osztályfőnökömmel a kis falusi…..
dekonstruktőr 2012.11.28 13:29:49
@venator: Könyörgöm, mi a baj a CEU-val? Az egyetlen valóban nemzetközi felsőoktatási intézmény ebben az országban.
A demokrácia alapját jelentő választójogot minden olyan szabály sérti, ami akár csak a legkisebb mértékben is, de szükségtelenül korlátozza annak gyakorlását. Márpedig ott, ahol létezik általános személyiadat- és lakcímnyilvántartás, amiből automatikusan össze lehet állítani a választói…..
A főorvos szemöldöke megrándul, és magából kikelve ordít:"megmondtam, 50 ezer forint a díjam ,vigye a pi...ba ezt a csomagot". Hello Praxis!         Az autószerelőmmel történt pár éve...   Kecskemét, nagyváros. Kiváló…..
A mai posztunk szerzője tulajdonképpen hazatért Németországba – otthonról haza. Hogy ez miként lehetséges, pillanatokon belül kiderül, elöljáróban csak annyit jegyeznék meg, hogy (lassan, de biztosan közelítve a félezredik poszthoz) számomra ez az egyik legérdekesebb írás a…..
És akkor Pálfi István csillogó szájával megformálta, majd kimondta a szót: konnotáció. Ha a hölgyek akarata az, hogy ne verjék-erőszakolják őket, és ne tekintsék szülőmasinának, akkor ez előtt, már tudjuk, a Fidesz-KDNP meghajlik; és hát igen, ez az akaratuk, sőt, anyád…..
Újabb ellenőri túlkapás - ezúttal a BKV egyik éjszakai járatán. Berilke fiának nem volt jegye, a kallerek pedig az egyszerűség kedvéért csupán lelökték a járműről. 2011.08.08-án fiamnak motor balesete volt. A sérülése nagyon komoly volt, újra kellett éleszteni. Arca…..
dekonstruktőr 2011.08.22 21:20:20
@Utolso: Németországban nem tilos. Tudom, mert részben ott élek.
dekonstruktőr 2011.08.22 21:25:11
@Utolso: Meglehet, hogy egyes tartományokban tilos, mert sok különbség van a tartományok között ami a törvényeket és a szabályokat illeti, de Berlinben, Hamburgban és nagyon sok más helyen egészen biztos, hogy nem tilos. Én magam megteszem olykor. Ez Németországban olyan, mintha rágyújtanál az utcán. Ja és persze az utcán is fogyaszthatsz alkoholt, míg nálunk azt sem szabad.
„Még aznap este közölte, hogy beszélnünk kéne valamiről, amit „csak most van bátorságom elmondani”, de én azt mondtam, hogy nem derülhet ki olyasmi, ami miatt aggódnom kéne” – pedig ki fog! Mai posztolónk egy meglehetősen rázós történetet hozott, ezen…..
A Tiszta Beszéd véleménye szerint egy alkotmányozási folyamat akkor lehet sikeres, ha közben biztosított az átláthatóság, a nyitottság, valamint teret adnak a vélemények sokszínűségének megjelenésére. Széles körű, érdemi társadalmi vita nélkül valószínűleg nem lehet…..
Sziasztok!   Évek óta állandó jelleggel mandulagyulladással járkálok az orvosomhoz. Eddig mindig a gyógyszeres kezelés mellett döntöttünk a háziorvosommal, de legutóbb már azt tanácsolta, hogy inkább vetessük ki, ne legyen vele többé gond.    Megkaptam a…..
E héten tapasztaltuk meg a kisvárdai kórház sürgősségi ellátását. Párom nagymamájáról van szó. Mivel az egész család padlón van a történtek miatt én írok. A nagymama 2011. február 13-án este rosszul lett Várdától nem messze, ahol lakik. Hívták az ügyeletet, ahol az…..
Kedves Praxis! Soha nem gondoltam, hogy az interneten keresztül fogok panaszt tenni bármire is, de a mai nap folyamán olyan elfogadhatatlan dolog történt velem, hogy muszáj másokkal is megosztanom. Történt ugyanis, hogy 15 éves korom óta PCO-s beteg vagyok, de az utóbbi időben kicsit…..
 A kormány válaszolt Neelie Kroes, uniós médiabiztos levelére. A biztos a médiatörvényekkel (a médiaalkotmánnyal és a médiatörvénnyel) kapcsolatban három problémát vetett fel. Egyrészt a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének kiterjesztését a lekérhető szolgáltatásokra, azaz az internetes…..
dekonstruktőr 2011.02.03 16:55:55
@Falu bikája: Egyetértek. És a liberalizmus megjelölést szitokszónak használni azért bunkóság, mert akár tetszik a legtöbb kommentelőnek, akár nem, a lierális minimum az európai és a nyugati életforma alapja és ha nem volna, akkor a Szovjetúnió még mindig állna és a tisztelt kommentelők maximum beszélőre járnának, nem pedig kommentelnének.
4 éve múltkarácsonykor hogy álláskereső vagyok. Én már tele vagyok rossz tapasztalattal, de szerencsére a férjem mindig mellettem áll. 17 éves korom óta dolgoztam négy műszakban és tényleg jól is kerestem. Majd mikor családot alapítottunk a gyes ideje alatt a munkahelyem…..
Kedves Praxis blog, kedves olvasók!   Sokszor szóba került már, hogy gondok vannak az egészségügyben és nem feltétlenül a dolgozók szakmai felkészültségével, sokkal inkább a betegekhez való hozzáállással és a velük való kommunikációval. Alacsony fizetés ide, vagy oda,…..
A Nagy Elszámoltatás elérte a filozófusokat is! Uramisten, már ők is?! Nagyon örvendetes, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos letúrt a legaljára, de mi nem igazán a filozófus-mutyikra vagyunk kíváncsiak ... semmi más nincs már? 8 hónap alatt a Nagy Elszámoltatás…..
dekonstruktőr 2011.01.15 17:54:17
@fokabacsi: Mit nevezel itt mellébeszélésnek? Tessék érvelni, nem sértegetni. Ha igazad van, érveid is vannak. Én nevekkel, adatokkal jöttem. Ha tudsz, cáfolj meg ugyancsak nevekkel és adatokkal.
dekonstruktőr 2011.01.15 18:08:53
@fokabacsi: Mert ők nem csak mondják, hogy magyarérzelműek, hanem tényleg azok. Te visszajöttél volna Amerikából tanszéket alapítani Pesten és vidéken? Na látod...-:)
dekonstruktőr 2011.01.15 18:34:34
@fokabacsi: Fogadjunk, hogy ha kint maradtak volna, akkor azt mondanád, hogy azért nem jöttek haza, mert nemzetietlenek. De mivel hazajöttek, az a bajod velük, hogy hazajöttek.-:)
A Lemilblog olvasói tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy fórumunk betegesen irtózik minden olyan témától, amelynek aktuálpolitikai zöngéi lehetnek, noha (zömében) mi is itt élünk, s hétköznapjainkat ugyanúgy befolyásolják a mindenkori hazai kormány (és Országgyűlés)…..
dekonstruktőr 2011.01.07 18:19:07
@tiboru: Én abban látom a kormányzati kommunikációs deficitet (a biztonságpolitikához nem értek), hogy amikor adott egy hipercentralizált kormányzat (legalábbis annak a nem titkolt szándéka és dürbörgően gyors kiépülése), akkor az ilyen típusú ügyetlenskedések, felkészületlenségek, szinte kötelező módon elszaporodnak. Magyarán mindenki parancsra vár, senki semmit nem mer tenni a saját helyén és sokan nem is a saját helyükön ülnek... Ráadásul mindezt úgy, hogy az "irányvonal" korántsem tisztázott, mert csak nagyon kevés felsővezető fejében létezik - vagy még ott sem.
dekonstruktőr 2011.01.07 19:26:51
@Professor Pizka: Tetszik. Az államszocializmus idején (nem csak Kádár Magyaroszágán) valóban kialakult egy időn túl egyfajta egyensúly a politikai és a szakmai rész párhuzama között.
dekonstruktőr 2011.01.07 23:22:53
@tiboru: Tekintettel arra, hogy nem csak egy konkrét posztra válaszolunk hanem annak kapcsán saját reflexiókat is megfogalmazunk, asszem ez a párhuzamosság nem baj.
Praxis Nem vettek emberszámba 2010.12.11 07:00:00
Sziasztok!  Én is szeretném veletek megosztani történetemet. Az egész úgy kezdődött, hogy egy ér a bokámnál szinte befeketedett, és nagyon fájt. Elmentünk a székesfehérvári Szent György Kórházba, ahol egy érsebész fogadott. Azt mondta, hogy valami gyulladás, biztos, hogy…..
dekonstruktőr 2010.12.11 10:57:34
@Leroi: "A nagyokos lánya ágyától.
(Mert feltételezem, hogy egy ilyen posztot csak egy agyonkényeztetett, csokinhízlalt nőszemély írhat)" Ezért az otrombaságért bocsánatkérést követelek!
Sziasztok!   Előrehozott Mikulás buli volt nálunk a múlt pénteken. Idén kerültem a céghez, ezért akkor is ott lettem volna, ha nem lett volna kötelező, bár utólag már azt kell mondjam, jobb lett volna otthon maradni. Minden azzal kezdődött, hogy délután 3 körül kollektíve…..
dekonstruktőr 2010.12.08 16:25:45
@lojzi1: Nem értem, hogy ki miért nem hiszi el? Rengeteg ilyen alázós, ivós, bunkó buli van. Gratulálok a posztírónak!
Színházra fókuszálunk általában, de ezt a labdát le kell csapni. Pörzse Sándor tegnap délután agresszív parlamenti performansz során követelte Alföldi Róbert fejét, s ha már színházról beszél képviselőnk, nézzük csak itt az Index pár perces videóját...
dekonstruktőr 2010.11.23 21:20:16
@Joe84: Engem egy előadás minősége érdekel, nem az, hogy bemutatja azt ami az életben is gusztustalan (vagy akrámilyen). Lehet hagyományos előadást rendezni rosszul és formabontót jól. Jól néznénk ki, ha ma egy nemzeti színház úgy rendezne előadást, ahogy százhúsz évvel ezelőtt. Tessék megnéznmi egy-két előadást Berlinben.
Semmi nem mutijja jobban országunk romlását (mert nemzetünk tudvalévőleg nincs), mint az, hogy a tanulatlan néptömegek nemhogy az Akadémia Filozófiai Kutatóintézetében történtekkel, hanem az Alkotmánybíróság felkent jogainak csorbításával sem törődnek. Mint az egyáltalán…..
dekonstruktőr 2010.11.21 10:43:21
@hower: Egyetértek, de nem ez történik. Sem ebben az intézetben, sem máshol. Éppen ez a baj. Németországban minden 65 évet betöltött egyetemi embernek vissza kell vonulnia. DE ott ennek semmi, de semmi politikai implikációja nincs. Itt meg van akit elküldenek, van akit nem, van akit ezért, van akit azért.
dekonstruktőr 2010.11.21 11:01:17
@hower: Az biztos, de most sem ez történik. Én például úgy gondolom, hogy magukat ezeket az MTA intézeteket is meg kellene szüntetni. Nem véletlen, hogy nem ezt teszik. Elfekvőnek jó lesz továbra is minden ilyen, csak másoknak.
Tisztelt Praxis blog!   Pénteken a balesetin jártam, mert sikerült ügyesen leesnem egy létráról és eltört a jobb bokám. Mentőt hívott a feleségem, körülbelül fél óra alatt értek ide, bár nekem egy örökkévalóságnak tűnt.Ezt leszámítva a mentősök nagyon rendesek…..
dekonstruktőr 2010.11.19 22:25:12
@werem: Egy munkahelyen se nem civilizált, se nem szakszerű a kliens előtt mindennapi témákról traccsolni, hát még politikáról, hát még kórházban az ambulancián. A témától teljesen függetlenül. Ami a posztan elmesélt történetet illeti, az is elgondolkoztató, hogy ha két orvos így beszél, akkor hogyan látja el a cigány beteget, aki - akár tetszik, akár nem -, ha van tajszáma, pontosan ugyanolyan ellátásan kell részüljön, mint bárki más. Szóval jó kis mélyfúrás ez a történet ennek az országnak a civilizációs szintjéről.
Ami falba vésett huliganizmus pár évig, az száz év elteltével történelmi emlékké nemesül. Ezzel a papírdarabbal ugyanez a helyzet. Nem tudom, annk idején kinek lett volna kötelessége eltávolítani ezt a választási felhívást - mindenesetre kissé elkésett vele. Szerencsénkre.…..
dekonstruktőr 2010.11.19 01:03:04
@MecKenna: Én is ismerek egy 1980-ból származó hasonló hirdetményt, a Krisztina krt-n. le is fényképeztem.
Elég távoli a történetem, de remélem azért nem baj, hogy elmesélem. Sógorom 2007 novemberében vadászat közben rosszul lett, erős mellkasi fájásai voltak,égett a nyelőcsövénél zsibbadt a keze ,fájt a háta nagy fájdalmai voltak, míg a csornai Margit kórház kardiológiai…..
dekonstruktőr 2010.11.10 20:27:13
@szomorutojas: Odafigyelek ezekre a kommntekre is és ellenzem a vadászatot. De amikor az a téma, hogy valaki gondatlandágból meghalt, akkor nem biztos, hogy mint hajdani vadászt kell elítélnünk.
dekonstruktőr 2010.11.10 21:02:00
@szomorutojas: Értem. Ma már a vadászat, mint öncélú tevékenység, szerintem nem elfogadható. Ez nem zárja ki, hogy van hasznos formája is. De a puskákkal, lényegében minden kihalással fenyegetett állatra lődöző dzsentri kora lejárt.
dekonstruktőr 2010.11.10 21:29:11
@kolbászoszsömle: Értem, Erről tényleg keveset tudok.
Négy éve történt... Elvesztettük édesanyámat, apukám egyedül élt, hiába kértük, költözzön hozzánk. Egy este telefonált, hogy nincs jól, nagyon magas a vérnyomása, hívta az ügyeletet, de nem hajlandóak kijönni többszöri hívás ellenére sem, azt mondták, mérje csak a…..
dekonstruktőr 2010.11.09 18:52:19
@TamásD: A nővérkézéssel sem értek egyet. Mellesleg feltételezem, hogy a dolog nem olyan szelektíven működik, hogy csak azokat papáznak, akik elmulasztják, hogy nővérke helyett nővért mondjanak. Az egyik ember hibája nem igazolja a másikét.
dekonstruktőr 2010.11.09 18:52:51
dekonstruktőr 2010.11.09 19:03:30
@TamásD: Az mond papát mamát vagy hasonlót a kórházban, aki a szerepét nem a szolgáltatásban látja, hanem egy hatalmi helyzetben.