Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kolompar.sara

40 bejegyzést írt és 267 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon milyen hatása lehet a homeopátiás koncentrációjú sörnek? A Sziget Fesztiválon kipróbáltuk:..
kolompar.sara 2010.08.26 18:35:54
Hidd el, nem egyetlen(az enyem) es egyszeri (akarcsak nalam) esetbol itelkezem az allopatias szereket illetoen, vagyis inkabb enm itelkezem. megallapitottam, hogy kutatasok ide vagy oda, tobbnyire ugyanugy setetben tapogatoznak, s hasra utnek egy-egy gyogyszer felirasanal, s mindig csak adott tunetre koncentralnak, sosem adott emberre, meg csak klinikai orvoslas szempontjabol sem nezik a teljes embert, nemhogy melyen belemennenek a tortenetebe....igy pl. az (nevezzuk igy) betegsegtudatommal sem tudnak mit kezdeni.
En ugy gondolom, hogy meg a "parasztvakitas" is jobb (de csak miattad hivom igy), mint 1 szem feleslegesen beszedett lazcsillapito (hogy ne mondjak ennel meg gazosabb mergeket)!
A korlatolt gondolkodas/tudas egyik fajtaja meg eppen az, hogy minden gyogyulast csak akkor ismerunk el, ha a megmagyarazhato szamokkal, hogy ez hatott erre vagy arra.
A placebohatassal semmi gond!!! Ha meggyogyul tole az ember!
De a fajdalomcsillapitoval mar van gond, ami elmulasztja a lazamat (minek is?), s a fejfajasomat, majd gyomorfekelyem lesz. Gondolom erted, hogy sarkitok!
De a lenyeg: csak azt iteld el, ami art!
A nyereseget ne irigyel egy vallalkozastol. Ha eroszakosan, terito modon, masokat lenyomva csinaljak, az visszataszito, de ha meg belefer a versenytorveny keretei koze, akkor legyen! De ez sem a homeopata termekeket gyarto es forgalmazo cegekre jellemzo, nem????
Egy termeket meg annyiert lehet eladni, amennyiert megveszik. azaz az arat jelentosen befolyasolja a kereslet!
Nehogymar azert hummogjunk, hogy jajdedragak a homeogolyok egy szabad versenyt hirdeto kulturaban(egyebkent nem veszes, ahogy nezem az arukat, legalabbis a monokomponensu szerek egyaltalan nem erik el az allopatias tarsaik arszinvonalat).
Ha senki soha nem gyogyulna meg toluk, vagy akar csak a belejuk vetett hitbol, akkor sem lenne erdemes kritizalni oket, mert akkor senki soha nem venne meg!:-)
De a felreertesek elkerulese vegett, en nem allok ki se az egyik, se a masik mellett. Joreszt a szervezet ongyogyito erejeben hiszek, s tudom, hogy sokszor segitenek embereken (igy vagy ugy) a homeos szerek, anelkul hogy felesleges mergeket vennenek magukhoz. S azt id tudom, hogy az orvostudomany evszazados kutatasanak megvan az eredmenye: sok esetben tenyleg eletmentoek a szereik, azaz tobb az elonyuk, mint az altaluk okozottkar.
De itelkezni joval nagyobb okunk lenne azon gyogyszergyarak felett, akik elhitetik (parasztvakitjak???!!) az embereket azzal, hogy nathara influenzara be kell szedni azta sok szart, hogy csak egy tipikus (a gyogyszergyaraknak rengeteg penzt hozo) betegsegrol beszeljek, de szamosat emlithetnek meg! Mert ok ezzel rengeteg kart is okoznak az emberi szervezetben, amire ujabb gyogyszereik vannak persze. S akkor meg nem is emlitettem az antibiotikum nevu merget, amibol azert szedunk be 10x annyit, mint amennyi valojaban orszagunkban indokolt lenne, mert az orvos felirja minden szirre szarra....Szoval, ha osszegyujtott tudasod, avgy az emberiseg tudasa alapjan itelkezni tamad kedvetek: ime egy ujabb post!

de amugy azt mondom: leben und leben lassen!
kolompar.sara 2010.09.09 15:16:17
@Bobby Newmark: kivannek neked egy jo adag panikbetegseget a jovoben, ha nem tudnam (pedig csak csaladi, s nem sajat peldan), hogy az milyen egy szar dolog!
De ha megis lesz neked, szolj, s felpofozlak:-))
Amardeo Sarma: Megváltoztassuk-e a tudomány szabályait, hogy a Pszít és a CAM-ot igazolni tudjuk? 2010. szeptember 18., 09:00 Amardeo Sarma – aki napi foglalkozása szerint informatikai mérnök – a német szkeptikus szervezet, a GWUP (Gesellschaft zur wissenschaftlichen Untersuchung von…..
kolompar.sara 2010.09.09 15:07:54
@neofin: :-)))
par poszttal ezelott ezt makogtam hetkoznapi nyelven! A te nyelvezeteddel talan itt erthetobb?!:-)

A gyerekeimenk homeopata haziorvosa van. elarulok egy titkot: nem a golyocskak miatt, hanem a szemlelete miatt. Az ÉN gyerekemet nézi, a multjat, az eddigieket, osszevetve a jelennel, a specifikus tuneteket,s hisz abban, hogy azokat nem kell elnyomni....kerdez, meghallgat, nezi a szemet, boret stb. egy nathanal is....megnyugtatoan torodik, s megnyugtatoan keves kemiai szert ir fel. Volt ilyen orvosunk is...."lazas a gyerek? kohog? Felirok egy antibiotikumot" Ot valtottuk 7 eve! A mostani is irt mar antibiot, amikor a 3-4 evesem immunrendszere onmagaban nem volt elegendo, s tutira ment, higy bakterium okozta, s nem csak "lehetne akar az is alapon...".
lehet, hogy szelsoseges pelda, de keves olyan haziorvossal talalkoztam, aki a beteget recept nelkul engedte volna haza, akar egy sima nathanal is!
Gyakrabban tesznek ezzel rosszat, mint jot!!!!
Azaz a homeopataktol ha csak a szemleletet tanulnank el, ami embert, egyedi embert, s egesz embert nez, nem egy altalanosithato tunetet, akkor mar nyernenk az uggyel.
  Eddig a nagyszerű Barikád magazin nyomtatott kiadásában találkoztunk csak az Egy LMP-s képzeletbeli naplója rovat egymást követő, sziporkázó írásaival. Szerencsére a Barikád is rájött, hogy nem foszthatja meg kitűnő szellemi termékétől a szélesebb tömegeket sem,…..
A Magyar Köztársaság Országgyűlése leendő elnökének felszólalásai a Magyar Köztársaság Országgyűlésének ülésein, 2002. május - 2010. április, forrás: parlament.huévfelszólalások számaösszes idő (óra:perc:mp)2002…..
Tisztelet Fidesz! Meggyőződésem, hogy Önöknek agyukra ment a 8 év ellenzékben, a kétharmad és a nyár. Kérem Önöket, mielőtt bátor politizálásukkal újra a nyakunkra hozzák Gyurcsány Ferencet és hű követőit, menjenek el, nyaraljanak egyet, pihenjék ki ezt a kőkemény első…..
Férfimentes Övezetet!!! +1 2010.06.03 15:10:33
  noibunozes.blog.huKíváncsian várom a fejleményeket!:-)..
kolompar.sara 2010.06.09 13:17:06
@tasha: megneztem am. elobb, mint ezt itten, s volt ott egy uzenet, hogy jott ide egy komment, hogy nezzem meg a gmail-emet!:-) tovabbiak??
kolompar.sara 2010.07.09 19:38:23
@Yvettebabacool: bizony. miis???
Frappáns visszavágás a NER kötelező és ajánlott kifüggesztésére, na de azért eléggé skizofrén dolog, hogy pont az MSZP írta meg. Azt hittem, a Jobbik vagy az LMP csapja le ezt a magas labdát, hogyha már egyszer ott vannak a Parlamentben, akkor csináljanak is valamit, hacsak…..
kolompar.sara 2010.07.05 15:58:03
@Seduxen: :-)))
en kirakom a wc-be, ott minden csaladtagom megfordul napjaban min. egyszer, s raernek olvasgatni, nem csak ugy le se szarjak.
kolompar.sara 2010.07.05 16:09:59
@Seduxen: az a baj, hogy mar ugy rohogok, hogy kozben gyomoridegem van!
  A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatási Államtitkárságának sajtóreferense határozott hangú üzenetben szólította fel a Hírcsárdát, hogy távolítsa el a Hoffmann Rózsáról megjelent, az első szótól kezdve az utolsóig hamis tényállítást. A Hírcsárda eleget…..
Orbán Viktor napja volt a mai: nyolc évi kínlódásos ellenzéki lét és néhány, nyelvi leleményeket didaktikusan felolvasó kormányfő-jelölti szereplés után visszatért a magyar közéletbe az a politikus, akit meggyőző ereje, céltudatossága és lendülete miatt egy évtizeddel…..
kolompar.sara 2010.06.09 14:55:52
@Evehid: "Én hajlandó vagyok a személyiség tegnapi megnyilvánulása alapján egy időre bizalmat adni annak, h. jó irányba változott emberrel és politikussal lesz dolga az országnak."
hat ez az, s meg en is, aki az elmult 21 evben csak rosszul voltam tole!!!
kolompar.sara 2010.06.09 14:57:45
@Evehid: "Én hajlandó vagyok a személyiség tegnapi megnyilvánulása alapján egy időre bizalmat adni annak, h. jó irányba változott emberrel és politikussal lesz dolga az országnak."

Hat ez az, s meg en is!!! pedig az elmult 21 evben folyamatosan rosszul voltam tole!
kolompar.sara 2010.06.09 15:00:38
@Idet: nem alnő vagyok. allhamisműnő. azaz nő vagyok, vagy legalabbis xx-es. eezert meleg az a nő, aki hozzam vonzódik, asszem.
Hogyan érdemes élni az egyetlen életünket: lassan, unatkozva, hogy hosszúnak tűnjön, vagy izgalmasan, minden percben újabb és újabb életre szóló élményt szerezve? A kérdés költői, hiszen unatkozni nem érdemes, azaz szabálykövető, konfliktuskerülő női kocsivezetővel utazni…..
kolompar.sara 2010.06.09 13:20:14
Ha Kósa Lajos megszólal, arra oda kell figyelni. Most pedig megszólalt. Nem kicsit. Nagyon.Nem tudom mondjuk, hogy Kósa Lajosnak jutott-e bármiféle kormányzati szerep vagy funkció az átadás-átvételben, amiről nem mellékesen a témában legautentikusabb Fidesz-politikus, Navracsics…..
Egy hetet se kellett várni a kormányalakítás után, és máris megvolt a második Orbán-kormány első jelentősebb elkúrása. Nem várhattunk persze gyors gazdasági javulást, és azt is tudjuk, hogy a mostani helyzet sok olyan összetevőből jön össze, aminek nincs köze a kormányhoz.…..
Pisztolyt Bonnie-nak! Játék 2010.06.04 16:12:00
Felnötteknek.                         Gumball 3000   start in London 2007-Pall Mall  The Gumball 3000 is an annual 3,000 mile international road rally…..
kolompar.sara 2010.06.04 17:50:22
***Címlaptündér, Petike, köszi a főcímlapot!***Egy meglepő tényt tárok a széles néptömegek elé: a tudós is ember. Amikor este leveszem a fehér köpenyemet a kutatóintézetben, a benti papucsot utcai cipőre cserélem és beülök a felső-prémiumkategóriás autómba, elindulva a…..
kolompar.sara 2010.06.03 14:58:06
@Frick László Emlékzenekar: hja, telleg, franc, teljesen elfelejtettem:-)
kolompar.sara 2010.06.03 14:58:44
@Yvettebabacool: de csak azert, mert elvoltamtevedve a piacrol hazafele.
kolompar.sara 2010.06.03 15:06:03
@Csönd-Nesz-Rizs.®: hat en ezt mar jo reg felajanlottam megnyitasra egy kommentemben nalam:-)) varom varom!!!
 Hááát - bár a kommentek nem ezt igazolják - néhányan (így utólag!!) azt állítják, hogy mi a fenét rágok itt szájba (ezt férfiasan súlyos b+-ek keretében teszik), hiszen ők mindezt már régen tudják, kétségük sem volt céljaim (ha vannak ilyenek egyáltalán- ezt már…..
kolompar.sara 2010.06.03 13:19:50
@Conv: 1. az olvasoim 90%-a nem ertette...10%-os megertettsegi ratat megkockaztatok:-) de lenyegtelen. jol esett kicsit szivatni az ontelt ferfinemet:-).
2. ha egy fehér kötényes férfi kezében kést látok, s úgy tűnik, hogy hentes, s az arca nincs elvadulva, s nem üvöltözik felém,a kkor függetlenül attól, hogy cigány-e vagy nem, nem szaladok el.
ha egy nem fehér kötényes férfi járkál a kezáben késsel az utcán, akkor függetlenül attól, cigány-e vagy nem, megijedek talán:-).
De ugyanilyen nőtöl is!:-)
Az átlag cigány, az olyan mint az atlag ferfi!!!??? egyebkent nem tudom, miert jossz a ciganysaggal. mindenki vicces, aki nem egy-egy emberről itelkezik tapasztalat alapjan, hanem egy-egy csoportrol, nem??? mindegy, milyen csoport az!

S bizony-bizony, a kommenteloim (s mail-iroim) nagy resze tenyleg nem tud a sorok kozott is olvasni, s fikarcnyi koze sincs az ironiahoz, vagy szemelyes sertettseg erzesuk megeakadalyoztak oket ezen tulajdonsagaik kibontakoztatasaban, ez meg akkor is igy van, ha te mostan ram probalod huzni az ertetlenseg, logikatlansag ruhajat, mintegy feletebb "ugyeske" visszavagassal:-).
Kigondoltam Állattartás 2010.06.01 09:03:00
"azt mind megeszed dehát nem kérem minek szedtél annyit nem én szedtem" miez?   Na mindegy, mert a papagájokat is elvitték és a teknőssel se tudtam meg végül mi lett. A lényeg, hogy ha valaki állatot tart azt több okból is teheti. Például ott a tehén. Milyen finom,…..
kolompar.sara 2010.06.02 10:19:01
@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: már nincs rá szükségem. letelt az egy hónap, teljesítettem, amire fogadtam:-)
kolompar.sara 2010.06.02 10:20:05
@Csönd-Nesz-Rizs.®: ezmost kinek szol? mondom 5!!!!! nem 10!!!
A tervezettel ellentétben, mivel még mindig bízom olvasóim humorérzékében, logikájában, intelligenciájában, ma egy játékra invitálok mindenkit, mellyel egy kis betekintést nyerhetnek kulisszatitkaimba!Keressétek meg az alábbi poszt eredetijét! A jó megfejtőknek elárulom a…..
kolompar.sara 2010.05.28 14:16:45
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: még nem érdemled!!!!:)
kolompar.sara 2010.05.31 14:11:21
@Lev Alekszejevics Nyunyeszkij: hat ha zsanett nő, akkor legalább már nem pong!
kolompar.sara 2010.06.01 15:35:14
Javában zajlik régi és új kormányaink közt az átvétel ceremóniája. Túlestünk az első kormányszóvivői sajtótájékoztatón is, amit nem lehetett túlélni béna kacsázás nélkül.Nagy Anna antréja rekeszizom szaggatóan gyönyörűségesre sikerült. Kedvesen mosolygott a szavait…..
kolompar.sara 2010.06.01 15:31:45
Izrael hadserege nemzetközi vizeken megtámadta és meggyilkolta a Szabad Gázát Mozgalom (Free Gaza Movement) jogvédő szervezet által indított hajóflotta 16 utasát. A flotta segélyszállítmányokat akart a Gázai Övezetbe juttatni, mindezt a 2007 óta tartó izraeli blokád ellenére. Az…..
Orbán Viktor faluja egy éve még az első háromszázba se fért be. Az idén publikált adatok alapján a budapesti Rózsadomb is "szegény-negyed" Felcsúthoz képest. A CID Cég-Info Kft. 1998. óta évenként kiadja a marketing célra készített Jövedelemindex és Fogyasztói…..
Gulyásdemokrácia Nem talált 2010.05.31 12:20:00
Sokan mondják, hogy az új képviselőknek még szokniuk kell a munkájukat. Néha úgy tűnik, a sajtónak sem árt szoknia az új képviselőket. Ez valahogy egy darabig még rendben is van. Na de azért van, ami még így is meredek... ..
kolompar.sara 2010.06.01 15:27:40
@szmoker /segílyes/: a blogomban:-)
Csak, hogy tudjátok, hogy is néz ki, amikor nincs posztötletem: késő este ülök a gép előtt és megpillantom a blogom a könyvjelzőkben. Eszembe jut, hogy posztot kellene írnom (emlékszünk, amikor abbahagytam a mindennap-egy-poszt módszert, hónapokig alig raktam ki bármit… kell…..