Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VT 135

0 bejegyzést írt és 1733 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megalapozottnak tűnő híresztelések szerint a maui erdőtüzeket a hatóság gyújtotta azzal a céllal, hogy lefoglalhassa a szóban forgó területeket, és bár legalább 36 ember meghalt, az ottani katasztrófavédelem vezetője kamerába mondja, hogy nem bánja hogy nem kapcsoltatta be a vészjelző szirénákat,…..
VT 135 2023.08.31 21:51:07
@Deansdale

Mi a helyzet a vidéki projekteddel?

Nyithatnál egy új bejegyzést, h a témáról fókuszáltabban értekezzünk. Én is szívesen mesélek, pl. jún. közepén ténylegesen leköltöztem vidékre, bár még intézni dolgokat sokat járok fel Bp.-re.

Most volt az idei Gyüttment fesztivál / találkozó is. Nos, nagyon élveztem, hasznos volt, pozitív energiájú volt.
Mondjuk sokkoló volt hallani, milyen szinten élet-, és emberellenes mezőgazdasági törvények születnek folyamatosan a természetes termelés ellen az agrárkamara útmutatásai alapján. Teljes elmebaj... ennyit arról, h mennyire háttérhatalom ellenes a kormányunk...

Bár az én ingerküszöbömet az lépte át, h azt a vasútvonalat is meglebegtették a megszüntetendők között, ahol én is járok időnként (Siófok-Kaposvár, 35-ös). Persze mindegyik bezárása elmbebaj. De tökéletesen látni, h az állam mindent megtesz azért, h még véletlenül se használjad a mellékvonalakat! Aztán széttárja a kezét, h "sajna nincs rá igén". Érdekes, a szintén állami GYSEV területén meg van rá igény - biztosan semmi köze nincs ahhoz, h ott kínálati szolgáltatást nyújtanak. :)

Amúgy nyilván ez csak a szokásos értelmiségi, elefántcsonttornyos okoskodás (ergo őpont ide illik ;) ), de gondoltatok-e már arra, h végül is a láthatatlan társadalmi szerződés arról szólt köztünk és az államhatalom között, h mi lemondunk az egyéni erőszak és igazságszolgáltatás jogáról és befizetjük a jövedelmünk 70-90%-át adőkként, cserébe az állam biztosítja a:

- közbiztonságot
- jogbiztonságot
- közoktatást
- közösségi közlekedést
- egészségügyet

Na most ezekből melyik működik, melyiket biztosítja ténylegesen...?

Tehát ami van, az oligarchia, illetve maffiaállam, ahol az államhatalom alig ad valamit, de védelmi pénzként elszedi a jövedelmünk döntő részét.
Deansdale Fogalomzavar 2023.07.26 11:24:00
A mainstream nyugati sajtó azon kesereg, hogy Nayib Bukele salvadori elnök bűnözőellenes fellépése "lerombolja a demokráciát", miközben az ország polgárai között 90% fölötti népszerűségnek örvend. Namost akkor kéremszépen mi is a demokrácia, ha nem a nép akarata? Biden elfogadottsága valahol 30%…..
Deansdale Nézzünk a jövőbe 2023.05.12 11:55:15
Egyre részletesebben látszik a háttérhatalom terve, illetve annak egy specifikus része a számukra haszontalan embertömegekkel kapcsolatban: Először mindent átállítanak elektromosra - valószínűleg le is állítják vagy minimum erősen korlátozzák a gázszolgáltatást ill. a folyékony üzemanyagok…..
VT 135 2023.05.25 15:48:19
@Vasboros Jenő:
Ezt a mainstream média narrativa visszaismételgetését itt hiába erőlteted, nem fog teremni neked babér. Igazat adok Fredericknek, h ha ez a célod, akkor e téren tényleg nagyobb sikered lesz egy balos, vagy jobbos politikai fórumon.
VT 135 2023.05.25 15:51:53
@keresemazigazat:
Én azt érzem a hozzászólásaidból, h a technológiától várod a "megváltást", az emberiség sorsának jobbra fordulását. Gyakori tévhit. Holott pont napjainkban látható, h önmagában a technológia csak egy eszköz. Olyan mint a kés: lehet vele vágni és lehet vele ölni. Amikor a szuper technológiánkkal éppen ott tartunk, h melyik nap tör ki esetleg a 3. VH / nukleáris háború, akkor ez azért elég látványosan bizonyitja, h amih őskorszaki világszemlélettel állunk a világhoz és egymáshoz, addig nem fog segiteni nekünk a technológia.
Deansdale LMBTP haladás 2023.04.22 20:46:34
A magyar balosok 1-2 éve hevesen tiltakoztak az ellen, hogy bármi ilyesmit valaha is támogatnának - micsoda aljas rágalom! - mostanra viszont elérkezett hazánkba is, és érezni a levegőben, hogy hamarosan teljes erőbedobással fogják védelmezni, mert ellenezni ugye nácizmus... Gyerekbarát…..
VT 135 2023.04.24 16:34:01
www.youtube.com/watch?v=5e8tMBtAwpc

Inkább nevessünk, mint sírjuk...
VT 135 2023.05.10 16:01:59
@Frederick2:
Nem nehéz észrevenni a megegyező mintázatot a feminista aktivistákkal, csoportokkal. Hiába, no, ugyanaz üzemelteti őket...
VT 135 2023.05.10 16:05:58
@KalmanBlog:
"Aztán vége lett a Covidnak nagyjából, de azóta sem nagyon találkoztunk és egyre kevesebb az igényem rá."

A covid-hisztéria csak még látványosabban megmutatta a kontrasztot azon emberek között, akik félelem alapon élnek és azok között, akik képesek az önálló, kritikai gondolkodásra.

Akkora korszakváltásban vagyunk, h ez bizony szétszaggatja a családokat is.
Deansdale Vékony mezsgye 2011.09.22 05:00:39
Általában óvatosan írok minden olyan témáról, ami gyermekeket érint, hiszen erre a legtöbben fokozottan ugranak. De valakinek mégis fel kell vetnie bizonyos kérdéseket, mert különben csak a feministák emberellenes machinációi érvényesülnek. Az egyik ilyen kényes kérdés a…..
szerk: A cikk bonyolultan tárgyalt egy egyszerű kérdést, ezért most idetoldom a tl;dr verziót:Tegyük fel, hogy az USA-ban az utóbbi 40 évben minden választást a libertáriusok nyernek local, state és federal szinten is. Hogyan akadályoznák meg azt, hogy a Blackrock kvázi felvásárolja a cégvilágot és…..
VT 135 2023.04.25 09:47:23
Ismét szembetalálkoztam Pablónál (Vágyvölgyi Gusztáv) a valódi közösség meghatározásával.

M.Scott Peck valódi közösség meghatározása:
Inkluzivitás, elkötelezettség és konszenzus: a tagok elfogadják és felvállalják egymást, ünneplik egyéniségüket és túllépnek különbözőségeiken. Elkötelezik magukat az erőfeszítés és a résztvevő emberek mellett. Döntéseket hoznak és konszenzussal egyeztetik a nézeteltéréseiket.
(Személyes megjegyzésem: ne keverjük ezt a ballibek "inkluzivitásával"! Ne hagyjuk, h az elmebajosok kisajátítsanak maguknak szavakat! Lásd még "meleg" - helyett "homoszexuális". Itt arról van szó, h minden ember személyiségében, tulajdonságaiban különböző és ahelyett, h megpróbáljuk egymást erőszakkal homogenizálni, a különbözőségeinket megfelelően struturált közösségi rendszerben felhaszálva erőt merítünk belőlük.)

Realizmus: a tagok a különböző nézőpontjaikat egyeztetik, hogy jobban megértsék a helyzet teljes kontextusát. A döntések sokkal körültekintőbbek és alázatosabbak, nem pedig egyoldalúak és arrogánsak.

Szemlélődés (kontempláció): a tagok önvizsgálatot tartanak. Egyénileg és közösen tudatában vannak a rajtuk kívüli világnak, a bennük lévő világnak és a kettő közötti kapcsolatnak.

Pszichológiailag biztonságos tér: a tagok megengedik a többieknek, hogy megosszák sebezhetőségüket, gyógyítsák magukat, és kifejezzék, kik ők valójában.

A személyek közötti béke laboratóriuma: a tagok tapasztalati úton fedezik fel a béketeremtés szabályait, és magukévá teszik azt. Együttérzést és tiszteletet éreznek és fejeznek ki egymás - mint embertársak - iránt.

A méltóságteljes küzdelem színtere: a tagok bölcsességgel és kegyelemmel oldják meg a konfliktusokat. Meghallgatják és megértik egymást, tisztelik egymás adottságait, elfogadják egymás korlátait, megünneplik a különbözőségeiket, bekötik egymás sebeit, és elkötelezik magukat a közös küzdelem mellett, tehát nem egymás ellen küzdenek.

Mindenki vezető: a tagok a "vezetés áramlását" hasznosítják a döntések meghozatalára és a cselekvés irányának kijelölésére. Maga a közösség szelleme vezet, nem pedig egyetlen ember.
A közösség (spirtituális) szelleme: A közösség igazi szelleme a béke, a szeretet, a bölcsesség és az erő szelleme. A tagok e szellem forrását a kollektív tudat eredményének vagy egy Felsőbb Akarat megnyilvánulásaként tekintik.

További megjegyzésem: lehet szkeptikuskodni, h ez utópia, de ma is léteznek ilyen emberi közösségek, Kék Zónáknak nevezik őket. Rengeteg anyag van róluk a neten, van, amely csak a külső tényezőkre fókuszál, amely nyilván hamis, de sok foglalkozik a belső tényezőkkel is.
Pl.
novekedes.hu/elemzesek/foldunk-kek-zonai-a-hosszu-elet-oazisai
VT 135 2023.04.25 09:50:45
@VT 135:
Ja a vezető rész vagy félreérthető, vagy másként látom (és elvileg Pablóék is): tehát abból lesz természetes vezető, aki a legtöbb felelősséget viszi és ezért a közösség megválasztja. Addig, amíg ő látja el legjobban a szerepet. Tehát nem szerep, hanem funkció. Nem saját egójába szorult, hatalommániás faszkalap, hanem főszervező, mediátor.
És igazából (legalább) kettő vezetőre van szükség: egy szellemi, aki viszi a zászlót, akit követnek az emberek, aki az eszme. És egy operatív vezető, aki a mindennapi dolgokat szervezi.
VT 135 2023.04.25 09:53:28
@békaapu:
"Ki tud addíg sztrájkolni amíg megrendül.. amíg elkezd hiányozni az az érték amit ő eddíg létrehozott?"

Ha / Amíg kicsiben nem megy, akkor nagyban még úgy sem fog menni...
Hozzáteszem, a sztrájk is csak egy reakció, védekezés, nem pedig akció. Ez még mindig a mostani világrend kereteiben várja a megoldást - ráadásul az adott hatalomtól. A sztrájk legnagyobb erőssége az lenne, h az emberek elkezdik felismerni az együttműködés erejét, szükségességét és elkezdik azt megtanulni.
Deansdale Elgondolkodtató 2023.04.07 13:14:32
Nézem a videót amiben a srác a venezuelai helyzetről beszél, és megüti a fülemet amit az USA-ról mond: rosszabbul bánnak a szövetségeseikkel mint az ellenségeikkel. És tényleg. Sőt, ez az EU-ra is 100%-ban igaz. Az EU többet tesz ellenünk mint mondjuk Kína ellen, pedig mi tagok vagyunk, őket pedig…..
VT 135 2023.04.14 14:37:15
@Frederick2: Teljesen reális és logikus lépés Kína részéről. Mondhatni, ha Kínai kommunista párt lennék, én is ezt csinálnám. :) Csak ugye itt megint érdemes figyelembe venni a köv. réteget, h miszerint a háttérhatalmi elit Kínát szemelte ki az új világúrnak, illetve azt a totális, technológiákkal megsegített elnyomást franchise-olni az egész világra.
VT 135 2023.04.14 14:44:00
@Frederick2: Mi az alkoholizmus? Menekülés a valóság elől. Egy mesterséges boldogság-állapot elérése és abban maradás.

Ugyanakkor azt is hallottam spirituális meglátótól (Balogh Béla - ajánlom figyelmetekbe: nem egy spiri-guru, hanem mérnökember, onnan közelíti a kérdéseket), h a magyarok az elsők között ébredő népek között lesznek. Talán, gyógyító, ezért érzékeny nemzetként még nehezebben viseljük az egyre erősödő káoszt és elmebajt, ezért a nagyobb menekülés az alkoholba.
VT 135 2023.04.18 11:09:43
@GABOR2:
Az USA-t (Kanadát) mexiókizálják. Tomcat mesélt még anno arról a nem igazán ismert folymatról, mitől vált Mexikó a drogmaffiák háborús országává: úgy, h a bűntetteket egyre kevésbé büntették.

Amit nem látok tisztán, h bár a szándék az, h az USA helyett a háttérhatalmi elit új gazdatestet keresve Kínát választja, akkor mi lesz azzal a fokozatos kínai, gazdasági összeomlással, ami jelenleg zajlik? Persze, h nincs erről nagy hír,mert miért lenne, de vannak csatornák, amelyek ezekről bőségesen beszámolnak.
Konkrétan pár példa: a kínai, dél-amerika irányából (nagyon veszélyes útvonalon) USA-ba menekülő kínaiak száma 900%-kal nőtt. Már több millió kínai jár át Vietnámba dolgozni, mert Kínában tömegesen zárnak be a gyárak - ráadásul egyre inkább más országokba telepítik át a kínai termelőkapacitásokat a nyugati, koreai, japán cégek. Vagy említhetjük a piramisjáték módjára fejlődött kínai ingatlan piac összeomlását is. Miért nincs mindennek még látványos jele? Mert a Blackrock és a többi nagy befektetési cég még mindig orba-szája tolja, h Kína a befektetési eldorádó, így tehát a kínai gazdaságot továbbra is a nyugati befektetési pénzek segítik.

No, persze az is igaz, h ha a kínai gazdaság bedől, akkor aztán már tényleg nem lehet elkerülni a globális pénzügyi összeomlást, ami ugye a great reset részleges célja.
Az EU parlament márc. 14-én kedden megszavazta, hogy az EU tagállamokban minden lakóépületnek el kell érni az E energetikai besorolást 2030-ig, 2033-ig pedig a D-t. Ez még hónapok kérdése, hogy a magyar törvényekben is megjelenjen, de szerintem fölösleges abban reménykedni, hogy talán mi kimaradunk…..
VT 135 2023.04.04 12:13:29
@Tornyaszentkalácsi Balázsné:
"homokbadugott fejjel"??? :D

Mondanám, h fejtsd ezt már ki konkrétan, de tudod, mit? Hagyjuk. Igen, nagyon más dimenzióban őrölünk...
VT 135 2023.04.05 12:51:59
@Mia and Me: Ez jó irány, de két lovat nem lehet egyszerre megülni. Nem tudsz fizikailag egyszerre 2 helyen lenni. Ha a fókusz többirányú, akkor szétszóródik.

Az, h mondjuk vidékre költözve fenntartani, kiadni a lakást, az viszont jó megoldás lehet. Már akinek van.
VT 135 2023.04.05 12:55:00
@Tornyaszentkalácsi Balázsné:
"Én semmit nem teszek, és le is szarom, erre a pár évre már amit itt vagyok a földön."
Köszi az őszinte választ. Habár, ha leszarnád, akkor te sem internetes kommentárok kommentálásával múlatnád az időd. Van ennél sokkal jobb program. :)

Nem tudom, miből látod, h keseregnék. Max. sajnálom, h nem tudom kellően érthetően átadni a meglátásaimat. Persze valóban nagyrészt értelmetlen, de ezt én is tudom, szóval ezzel nem mondtál újat. De hát az van, h még én sem vagyok tökéletes. ;)
Russia has not carried out any strikes against targets near the Polish-Ukrainian border, the defense ministry in Moscow said on Tuesday, following reports of a missile, thought to be Russian, striking the village of Przewodow and killing two civilians. Missile fragments, whose photos were published…..
VT 135 2022.11.29 15:05:09
@Frederick2:
A Médiavadász cikk szörnyen arrogáns. Ordít róla, h a szerzője sosem élte meg a gamer életállapotot, csak kívülről fikázza. Regényeket ír róla, de a felszínt karcolgatja: ne foglalkozik az okokkal (pl. apahiány, férfi erőre a mai világban látszólag nincsen szükség, stb.), az egyéni-, és következményekkel, a lehetséges megoldásokkal. Szánom az ilyen, súlyosan a saját egójukba szorult faszokat. Sokkal szánalmasabb, mint a gamer, akinek csak a gépezés az élete.

Puzsérra én már semennyi figyelmet nem pazarolok. Belehülyült az önmagába imádatba. Néha lehet, h (neki is) van néhány értelmes gondolata, de amúgy csak nyomatja az ökörségeket. Ez van, amikor valaki nem képes rendszer szinten látni a világot, de mégis mindenképpen el akarja mondani a rendszerről a tutit.
VT 135 2022.11.29 15:06:13
@Frederick2:
Nekem a Heroes 2 volt nagy szerelmem. Csináltak belőle nagyon szép remake-et, rajongók.
VT 135 2022.12.15 12:08:15
@Deansdale:
A covid óta az egészségügyisek - tisztelet a kivételnek - még arrogánsabbak és pofátlanok lettek. Napi tapasztalat. De gondolom ez is hozzátartozik ahhoz, ahogy a régi világ darabjaira esik.
A közelgő globális élelmiszerválságra való tekintettel a holland kormány 7,5 milliárd eurós keretet különített el holland farmok és állattenyésztő telepek bezáratására. Kicsit pontosabban: bohócvilágban egy EU-s kormány rászán a költségvetéséből háromezermilliárd forintnyi összeget a mesterséges…..
VT 135 2022.07.14 20:19:44
@aldum: "es tavozom az EU-bol, ha itt nem megoldhato szellemileg fuggetlen emberek felnevelese."

Hát, mivel a háttérhatalmi elit a világdiktatúrát az egész világra tervezi bevezetni, nem hiszem, h lesz olyan hely, ahová el lehet majd bújni előle - amennyiben ez az opció győz az emberiség választásában.
VT 135 2022.07.15 11:27:13
@Deansdale:
Az a gond, h akinek nincsen mondjuk egy városi háza, ami tőkealapnak ideális lenne (korábban még bérbeadásból rendszeres havi jövedelemnek), annak egyre kisebb az esélye BÁRMIT is venni.

- Telek Bp. 150 km-es rádiuszában 10 millió alatt gyakorlatilag nincs
- Keletre max. hadsereggel lehet menni a cigányok miatt
- Duna-Tisza köze vagy sivatag lesz, vagy jobb esetben visszaárasztott, félig mocsaras terület.
- Marad a Dunától nyugatra. Itt még vannak hébe-hóba területek, pláne ott, ahol semmi közlekedés nincsen.
- De az építőanyag ár teljesen elszállt.
- Már a jurták árai is, pár éve még 3M-ért vehettél egy téliesített példányt, ma már...meg se merem tippelni.
- És akkor még nem ártana egy kút (ami nem szárad ki), napelem sem rossz, ha van, de persze amíg szóba jöhet, addig jó, ha van vezetékes víz is. Csatorna mondjuk nem kell, az alomszék tökéletes megoldás.
VT 135 2022.07.15 13:16:03
@Deansdale: Mondjuk én is azt mondom, h ha már legalább van egy telek, meg víz (kút), amíg még szóba jön, villany, az már kiindulási pont lehet. Mert termelni már lehet rajta valamit, ergo kisebb az esély az éhenhalásra. Tákolni meg valami építményt bármit össze lehet, ha annyira szorít a helyzet.

Persze ott azért még be fog kapcsolni, h mennyire képes a falu összefogni és megvédeni magát...
A legrégebb óta működő zsidó napilap, a Haaretz cikke szerint i. sz. 339-ben II. Constantin római császár történelmi léptékű antiszemita bűnt követett el, amikor több törvénnyel is a zsidók szabadságát korlátozta. Hát ez van, felebarátaim, a zsidókat már az idők kezdete óta mindenki csak bántja,…..
VT 135 2022.07.02 15:47:12
@Deansdale:
Amúgy még mindig azon töröm az agyam, honnan ez a zsigeri ellenállás benned egy személyes találkozóval kapcsolatban. Azt látom csak egyedüli megoldásnak, h FÉLSZ. Félsz, h a Deansdale anonimitás lehullik, esetleg még a valódi neved is kiderül (amennyiben nem akarsz hazudni a bemutatkozásnál). Egyéb értelmes, érdemi választ nem látok. Azok a zöldségek, amelyeket kifogásként felhozol, teljesen komolytalanok (pl. "jaj, de távol vagyunk egymástól" - múltkor egy kiskunfélegyházi nemhivatalos, beszélgetős ÉA találkozóra egy lány Szombathelyről jött. Az egész csak szándéktól függ. Külföldről meg esetleg lehet úgy szervezni a hazajövetelt, h akkor legyen.) Lehetetlenség nincs csak tehetetlenség. Illetve még mindig kiderülhet, h bármilyen okból még sem lehet megszervezni - de az, h te még a találkozó gondolatát, a szervezés nulladik lépésénél értelmetlenek, feleslegesnek, megvalósíthatatlannak tartod, az számomra nagyon sokat elmond a te hozzáállásodról.

Vagy még lehet az az opció is, h tényleg csak egy fotelforradalmár öregúr vagy, aki nem akar semmit, csak elvan a maga kis vackában, írogat ezt-azt a blogján, de ezen túl hagyja őt mindenki békén.
VT 135 2022.07.03 14:44:49
@Deansdale:
Rendben, értem, köszi a választ. Számomra ez nagy csalódás (nem az, h nem szervezed meg - azt elkezdtem én -, hanem, h nem látod ennek az értékét. Dehát különbözőek vagyunk, elfogadom.
VT 135 2022.07.03 21:15:42
@Deansdale: Akkor te is félreérted. :) Én nem azt gondolom, h ha az itteni társaság egy része találkozik, akkor hip-hop közösséget alapítunk (persze semmi sem zárható ki), hanem, h ebben az egyre jobban széteső, atomizálódó, elmagányosodó társadalomban, ezzel a trenddel szembemenve, egyúttal magunkat egymás társaságával megörvendeztetve együtt töltünk időt. Amiből bármi értékes - nem csak közösség - születhet. Tényleg nem értem, ezen mit kell magyaráznom.
VT 135 2022.05.13 10:02:14
@KalmanBlog:
Nekem is azt hozza fel és rögtön le is ránt a mélybe energetikailag, ha nem figyelek. De persze ügyesen csinálja, mert néha meg nem bírom ki, h egy-két hírre ne kattintsak rá.
VT 135 2022.05.13 10:04:21
@Frederick2: Nálad ez tényleg valami mazochizmus lehet, h szereted az agyhalottakat olvasni. :)
Illetve ami saját tapasztalat, h ilyenkor pótcselekszem, ahelyett, amivel valóban hozzájárulnék a világ (önmagam) jobbá válásához.
VT 135 2022.05.16 12:03:02
@Frederick2:
Neem, a feminista agyhalottak szövegeire gondoltam. :)
- Miért nem állnak ki az emberek a lezárásoktól szenvedő kínaiak mellett, ahogy az ukránokkal teszik? - Mert a TV-jük nem adott erre utasítást...
VT 135 2022.05.07 10:02:00
@VT 135:
Itt az illető csatornája. A többi, politikai anyagát nem ajánlom megnézni... :)
www.youtube.com/c/AdamSomething
VT 135 2022.05.13 10:09:08
@Mia and Me: Most láttam a kérdésed.
Nagyon lassan jön vissza a szag-ízérzékelése. (Dec.-ben betegedett meg.) Még mindig rengeteg mindent nem érez.
VT 135 2022.05.13 10:12:07
@Frederick2: Ennek az is az oka, h a jobberek, normálisak többségét már rég elűzte, ellehetetlenítette a yt...
Mondjuk én azon csodálkoztam, h Tomcatnek nem azonnal törölték a videóit... De Odyseen mind elérhető Tomketisztán nevű csatornán. Nem semmi, h mennyi plusz infót tud mondani Ukrajna háború ügyben!
Utólag mindenki hápog, hogy erre az eredményre senki nem számított, holott ha engem kérdeznek a választás előtt, nagyjából lekottáztam volna nekik. Persze lehet azt mondani, hogy csak utólag okoskodok, és erre mindenki azt gondol amit akar, de szerintem ennél kiszámíthatóbb választásunk nem volt a…..
VT 135 2022.04.20 14:07:47
@Deansdale:
Tomcatet igaz, h a Gyurcsány-rezsim megpróbáltam lesittelni koholt vádakkal, mint a nevetséges bombagyártás (...aminek alapjaként találtak nála kristálycukrot...), de nem ezért kezdték el kicsinálni.
Hanem azért, mert Tolvajkergetők néven elkezdtek egy civil szerveződést létrehozni, amely levadászta törvényes eszközökkel a biciklitolvajokat. Mivel ez bizonyította a Rendőrség bénaságát és Tomcat már amúgy is számos magas rangú rendőr vezető bögyében volt, ezért bántak el velük.

Ehhez mondjuk hozzátenném, h a jelenlegi civilizációs mintázatban a hatalom mindenhol konkurrenciát és ezért ellenséget lát minden VALÓDI civil szerveződésben, ezért amint lehet betiltja, kicsinálja, ellehetetleníti őket - ha éppen nem saját magukat teszik tönkre az együttműködésre képtelenségünk miatt.
Ezért tiltották be anno a Magyar Gárdát is, sőt, ezért volt már ellene akkor is hatalmas nácizás, amikor konkrétan még semmit sem csinált, csak megalakult (!).

De zártak börtönbe Orbánék alatt környezetvédőt is, mert ellene mert szólni, h Győrnél a Natura 2000-es természeti terület helyén AUDI gyár épüljön... Szóval, bár nincsen nálunk diktatúra, de ha éppen útjában vagy a hatalomnak, akkor gyorsan el fog tüntetni.
VT 135 2022.04.22 12:22:05
@Deansdale:
Melyik ez a törvény? Elég érdekes, mert akkor ezek szerint törvényellenes az is, amikor:
- Amikor egy nő szexi ruhában mászkál az utcán, várva, h jöjjenek erőszakolók.
- Amikor valaki nyitva hagyja a lakása, háza ajtaját, h jöjjenek a betörők.
- Amikor rendőrségi ügynökök kiskorú lányoknak adják ki magukat a neten, h pedofilokat fogjanak.
VT 135 2022.04.22 13:11:05
@Deansdale:
Ha végignéznéd Tomcat videóit az "igazságszolgáltatás" működéséről, akkor lehet, megváltozna a véleményed...
Ahogy írtam, a háttérhatalom tökélyre fejlesztette a szektásítás pszichológiáját, és az agymosott hordáival úgy legózik, ahogy neki tetszik. Ennek egyik folyománya, hogy ami a világban történik, illetve amit a média erről hazudik, annak jó része már kifejezetten a szektatagoknak szól, ők a…..
VT 135 2022.04.14 08:33:21
@тельня́шка:
'Halal a khakhol fasisztakra"

Ezt ne. Ez ugyanaz a hányadék, gyűlöletpropaganda mintázat, mint ami a nyugati médiából árad az oroszok felé.

Támogatom a jogos önvédelmet, a békés együttműködést, a háttérhatalmi elit elleni fellépést, de a régi, egymás ellen uszító mintázatokat nem - az ugyanis pont a háttérhatalmi elit céljai felé visz. A bűnösöket büntessék meg, de önmagában az, h valakire ráaggatod, h "trappista", az ugyanaz a szélsőbalos, totalitárius világszemlélet és valóságértelmezés, mint amelyik most Oroszországot támadja és támadta.
VT 135 2022.04.14 11:56:31
@Deansdale:
Lehet, h tévedek, de tudtommal egyelőre senkinek nincs megtiltva, h exportáljon az országból élelmiszert. Ha pedig kifelé kétszeres áron tudja eladni, akkor 1., Itthon is növekedni fog az ár. 2., Itthon végül kevesebb lesz belőle, ezért a hiányból fakadóan nő az ár.
VT 135 2022.04.15 15:08:39
@Deansdale:
Köszi az infót. Megláss'uk, ezt mennyire lehet a gyakorlatban is megvalósítani. Sajnos abban nem hiszek, h pici Magyarországként ki tudunk maradni azokból a világgazdasági folyamatokból, ami lesz.

Igen, ez az infláció dolog egyre inkább úgy tűnik, így működik. Van egy TIK nevű fantasztikus 2. VH-s történész yuotuber, akit érdekel a téma, feltétlenül ajánlom, mert még számomra, aki történelem diplomás, is alapvető, döntő szemfelnyitogatást hozott a témában.
No, de a témához úgy kapcsolódik, h levezette: a döbbenetes, 1. VH utáni német infláció is azért következett be, mert már a háború előtt elkezdték a pénz hígítását és ahogy telt az idő, egyre durvább szintre emelték. (Hmm, honnan ismerős ez...)
Ezer évek múlva egy zsidó ünnep középpontja lesz Zelenszkij, s bár a részletek ködösek lesznek, a lényeg annyi, hogy zsidó fiúk és lányok multikulturális demokráciák vezetőivé nőhetnek fel. - David Rothschild "Thousands of years from now there is going to be a Jewish holiday centered on the…..
VT 135 2022.04.06 17:36:55
@Frederick2:
A könyvtáros munkakörben olyasmi nincsen benne, h tanácsadás az olvasóknak? Mert az mégis csak magasabb szellemi felkészülést igényelne, gondolom.
VT 135 2022.04.08 13:02:30
@Deansdale:
Emellett tök mindegy, h egy politikus ostoba, vagy demens - a lényeg a mögöttük álló érdekcsoportok felkészültsége.

Próbáljátok már elfelejteni ezt a hollywood-i "egy hősön múlik a világ sorsa" maszlagot! (Nem neked szól Dean, hanem akinek az inge.) Rendszerek vannak, meg alrendszerek, meg az alrendszerek alrendszerei.
VT 135 2022.04.08 14:49:23
@Deansdale:
Ennek örülök, ha így van. :)
Beszéltem már párszor erről, akit nem érdekel a téma az ne kattintson a tovább gombra...
VT 135 2022.03.24 11:43:01
@Deansdale:
"Köszönöm, hogy foglalkoztál a témával. Ez például egy olyan dolog amiben viselkedhetnénk közösségként és segíthetnénk egymásnak távolról is"

Én is köszönöm és egyetértek! Nagyon örültem is, mikor megláttam a bejegyzést, mert tényleg egy konkrét dolog, amelyben mindannyian előbbre léphetünk. És már így is hasznosítható tanácsokat olvastam benne.
VT 135 2022.03.25 15:54:50
@Deansdale: Na, örülök, h sikerült valami hasznosat mondanom! :)
VT 135 2022.03.26 11:59:59
@békaapu:
Igaz, köszi, én már láttam aszalókemencét is.
Az elvi háttér kivesézése után (...aki nem olvasta tegye meg...) csapjunk a gyakorlati lovak közé: Az ember lakó- ill. munkahelyétől elérhető távolságban, lehetőleg kis faluban, csöndes, nyugodt és biztonságos helyen szerezni kell egy kis házat nagy kerttel, nem a jelenlegi lakás/ház helyett, hanem…..
VT 135 2022.03.22 18:15:29
@Deansdale:
Mindkettőre szükség van. Egy valódi, élő közösségben mindenféle szerepkörre szükség van. Elvileg minden szerepet bárki betölthet, csak nem mindegy, h azt a szerepet 100 egység, vagy 1 egységnyi energiával töltik be. A kulcs annak a felismerése, h nem cél a homogenizáció, hanem a különbözőségeink erejét érdemes megtalálnunk úgy, h kialakítjuk az együttműködés megfelelő struktúráját.

Persze ez látszólag úgy hangzik, mint a "másságkultusz" - csak vegyük észre, h valójában pont a "toleranciabajnokok" azok, akik képtelenek elviselni a másságot és az Egy Véleményt akarják mindenkire erőszakkal rákényszeríteni.
VT 135 2022.03.23 12:54:39
@Deansdale:
"Akkor jó, hogy engem szoktál fikázni azért amit szájkaraténak gondolsz, mert nekem már megvan a ház, kert, az üvegházhoz alapanyag, plusz kezdek beépülni a helyi közösségbe :)"

Biztosan nem fikázlak, csak felhívom a figyelmed pár meglátásomra. ;)

Amit írtál, teszel, abban részben igazad van. Abban, h neked van már vidéken valami kiindulási alapod.

A többivel egy kicsit vitatkoznék (gondolom, most meglepődtél :D ):

1., Gondolom, a házat, telket nem most vetted meg, nem a semmiből kellett az elmúlt években 2-3-szorosára emelkedett telek-, és ingatlanárak mellett beruháznod.

2., Ha nem laksz ott állandóan, akkor felejtsd el a kertészkedést. Tapasztalatom szerint csak ami ott van, kilépve az ajtódon, azzal fogsz rendszeresen foglalkozni, illetve tudod megadni a növényeknek (állatoknak?) azt a törődést, amelyre szükségük van.

3., Az nem valódi közösség. Ezt garantálom. Esetleg "közösség". Semmiképpen sem új típusú, valódi közösség, amely ismérveit pár napja leírtam. Amely lehetőséget adna az együttműködés, együttélés újratanulására. Enélkül az egész csak helyváltoztatás, nem pedig közös világszemlélet váltás.

***

Azért a magam védelmében annyit elmondanék, h nem arról van szó, h semmit nem léptem még. Hanem az elmúlt fél évben nem léptem ismét. Előtte volt már:
- 10+ év ökofalus, új típusú közösséges témával foglalkozás, elvi és gyakorlati szinten
- Két éve konkrét leköltözés egy kezdeményezéssel vidékre (amely végül nem teljesítette a megfogalmazott céljait, ezért visszajöttem Bp-re, átmenetileg)
- Tavaly egy egyhetes közösségfejlesztés elméleti-, és gyakorlati képzés
- Végül is egy ház + telek nekem is rendelkezésre áll, ha úgy nézzük, ahol gyakorolhatok, csak éppen a pindurka telek egy immár bp-i agglomerációs térségben (Velencei-tó) nem alkalmas a számomra fontos célok elérésére - részleges önfenntartás-élelmiszertermelés, valódi közösség tagjává válás.
VT 135 2022.03.23 15:43:05
@Deansdale:

1A., Tényleg érdekelne, mert jelenleg úgy látom, h olyan helyen van leginkább még értelmes áron telek (ház nem kell, sajátot építek), ami vagy Cigándiában van, tehát oda vagy erős közösséggel, vagy hadsereggel lehet csak túlélésre játszani, vagy baromi rossz közösségi közlekedéssel, Bp-től számítva az ország szélén. Ez a második amúgy nem lenne gond, ha megvan az az erős közösség, mert akkor úgyis ott élünk. De ha csak családi léptékű költözés van, az esetben hátrány, mert nagyon megnehezíti a kapcsolattartást a bp-i dolgokkal.

És akkor ott vannak még a földrajzi-vízrajti szempontok:
- hegy tetején ne, mert sokmilliós tétel 100 méterrel lefúrni vízért
- Duna-Tisza köze és egyéb szárazabb terület teljes zsákutca a jelenlegi klimatikus változások mellett
- Ha a falu teljesen körbe van véve, jó kis, rommá vegyszerezett ipari-mezőgazdaság földekkel, az sem túl egészséges...
- Önmagában az, h 1 m-re van a szomszéd háza, nem túl ideális számomra.

Persze az is tény, h a netes hirdetések távolról sem ugyanazok, mintha odamegyünk egy adott településre és személyes ismeretségek által igyekszünk eladó ingatlant találni, ezt aláírom. Ugyanakkor azt

1B., Szóval, ha itt megosztod, vagy privátban megosztod a saját ismereteidet, információidat erről, azt nagyon megköszönném.

2., A permakultúrás irányt feltétlenül javaslom! Illetve még érdekes lehet a csepegtetéses locsolás, bár erről vegyes véleményeket hallottam.

3., Hmm. Mennyit laktatok ott állandóan? Semennyit? Pár évet? Addig csak vendégek vagytok ott. Gyüttmentek. Nem láttok bele az ottani közösség mélyébe. A világméretű folyamatok pedig mindenhová begyűrűznek. TV, internet mindenhol van... Persze, ha azt mondod, egy új típusú vezető már elkezdett egy új típusú együttműködési modellt kialakítani, akkor van némi remény. Legalábbis egy bizonyos pontig.

De valahogy én jobban hiszek a te szűk rádiuszú tapasztalod helyett olyan szakembernek, aki évtizedek óta kutatja és tapasztalja (maga is része) ennek a témának. Pláne, h egybe vág az én tapasztalataimmal. Véleményem szerint nem lehet ezt a témát kikerülni, ezt a fentről kapott házifeladatot elsumákolni. Igen, ez olyan, mint amikor a baba járni tanul. Lehet rá azt mondani, h ez teljesen lehetetlen elképzelés. Pláne, mikor ötvenedszerre is pofára esik. De végül megtanul járni.

Pláne, h részese voltam annak, h miként tud születni egy ilyen új típusú közösség, mi az a "technológia", tudás, ami ezt a folyamatot segíteni tudja. Vannak ma is egyébként a világban ilyen új települések. Illetve vannak az általam már korábban említett Kék zónák is.

Ettől függetlenül érdekelne, h melyik ez a település, az is, h milyen konkrét okokból látod ilyen optimistán - megint csak, ha lehet nyilvánosan, vagy ha nem, akkor privátban.
Deansdale Reset the elite 2022.02.24 16:30:49
 ..
VT 135 2022.03.04 11:07:10
@Deansdale:
Igen, viszont ahogy Dave is mondja, h szerveződj, és én ezt most nem holisztikusan, hanem szimplán technikai szempontból mondom, h ha nem tudsz új típusú közösséget létrehozni, akkor a kalapod tetejére teheted az általad, családod által megtermelt ételt, amely esetleg biztosítaná a túléléseteket. Mert jönnek majd mások, erősebbek, többen (!) és elveszik. És azért szükséges új típusú, valódi közösséget kialakítani, mert, ha más nem a magyarországi ökofalu-kezdeményezések története bizonyíték arra, h nem elég a helyváltoztatás, életmód változtatás - ha nincs világszemlélet váltás és nem tudjuk megtanulni az együttélést, együttműködést, akkor határozott időn belül bele van kódolva MINDEN közösségi kezdeményezésbe, h szétesik, felbomlik, veszekedés, esetleg még pereskedés is lesz.

Több mint 10 éve foglalkozom a témával, jártam, önkénteskedtem is több helyen, úgyh nem csak elméletből beszélek. És amit - talán még nem elég részletesen - írtam a tavalyi Treemap táborból, ahol közösség létrehozást, működtetést tanultunk, ezt immár saját bőrön is megtapasztaltam. Gondolhatod azt, h majd a legjobb barátaiddal összeállva működni fog - nem fog. Mert nem lehet a totális individualizmus korából egyetlen csettintéssel-kattintással átváltani a közösségi létezésbe! Ha erre azt mondod, majd a krízis, a nehéz helyzet majd rákényszeríti az emberek egy részét az együttműködésre, arra azt mondom, h 1., Már rohadtul késő lesz abban a pillanatban. 2., Amint a külső kényszerítő eszköz elmúlik, azonnal újra szétesik. 3., ...mert ugyanúgy a régi mintázatok mentén reméli a megoldást.

Tehát, amennyiben beüt a gebasz, akkor egy működő közösség férfi tagja, a nőik támogatásával már meg tudják védeni az adott közösséget és annak javait. A fosztogatók és bűnözők mindig a könnyebb ellenállás felé mennek.

Persze, amit említettél, h akkor még mindig jöhet a diktatúra és elveszi az egész közösség mindenét, mindenkit megöl, koncentrációs táborba zár, a falut meg ledózerolja, akkor erre azt mondom, h lehet, h így lesz. Nem tudom. De ez legalább egy lehetőség a világ, saját életünk rádiuszában történő, aktív cselekvéssel történő megváltoztatására. Mindenképpen komolyabb megoldási lehetőség számomra, mint egy virtuális térben, idiótákkal és értelmes emberekkel szót csépelni és vitatkozni, meg arról álmodozni, h "kinek mit kéne csinálnia". És ha ez a dolog működik, akkor másoknak is példa lesz és tömegessé válása esetén már nem tudja a hatalom eltaposni.
VT 135 2022.03.04 11:09:44
@VT 135:
De örülök, h ebben alapvetően egyetértünk, amit írtam, nem az ellen, hanem annak kiegészítésére írtam.
VT 135 2022.03.06 17:28:29
@Frederick2:
Néztem a videóit, sajna nem lettem sokkal okosabb, bár volt, aki nekem is ajánlotta, h való lenne nekem a programozás. Mondjuk napi 4 óránál többet semmilyen munkakörben nem fogok a jövőben, ha váltok erről a munkahelyről, időt tölteni,
Deansdale Szép új világ 2022.02.09 19:26:41
Amennyi pénzt a cenzúrára költenek, abból már felszámolhatták volna az éhezést az egész világon, vagy a szegénységet nyugaton, ha úgy jobban tetszik...
VT 135 2022.02.26 14:04:45
@Mme.Brioche:
És ki elől bújkálsz? :)
Vagy amit olvasol, az, khmm, erotikus anyag...? ;) :D
VT 135 2022.02.26 18:36:43
@Frederick2:
Számomra ez, egyfelől több évtizedes rossz szokás, emiatt az ingerfüggő agyam innen követeli állandóan az ingert.
Tehát, ha sikerülne átállítani más, hasznos tevékenységre, akkor működne.
VT 135 2022.02.26 18:37:04
@Mia and Me:
Szerencsére nálunk nem kell hajcsárkodni. :)
Gyengébb idegzetűek kifejezetten maradjanak távol ettől a témától - akinek a covid meg a potenciális gáz- és áramkrízis ad elég stresszt az ne tegye tönkre magát ilyesmivel. Komolyan mondom. Aki viszont úgy érzi nincs elég borzongás az életében, annak meleg szívvel javaslom olvasásra biggreekgeek…..
Deansdale A vészkorszak gyermekei 2021.11.29 21:50:56
Mondhatnám viccesen, hogy egy patreon támogatóm kérésére íródik ez a cikk, de pontosabb úgy, hogy kérdezték páran a napokban a véleményem a gyermekvállalásról. Előszöris azt szögezném le, hogy ez nyilván mindenkinek a magánügye, úgyhogy amit itt leírok csak az én véleményem, senkire nézve nem…..
VT 135 2021.12.09 12:22:44
@Mme.Brioche: Köszönöm a linket!
VT 135 2021.12.09 12:25:23
@Mia and Me: Köszönöm a beszámolót!
Deansdale Ilyen a sors... 2021.11.24 08:34:38
Filóztam már ezeken az oldalakon régebben arról, hogy a történelem sodra vakká teszi az embereket a saját szerepükre az eseményekben, de nem gondoltam, hogy ezt ilyen hamar és ilyen érdekes formában látom megvalósulni pont itt. A kommentelőim fele abszolút zökkenőmentesen csatlakozott a 21. század…..
VT 135 2021.12.10 09:48:12
@valis47:
Azt hittem leesik a tantusz. Ebből több, alapvető dolog következik.

1., A média totálisan hiteltelen, megbízhatatlan, hiszen ezt a felvetést minimum komolyan meg kellett volna vizsgálnia és nem "összeesküvés-elmélet!!44!"-et kiáltania. Ráadásul, bár mellékes kishírként valamikor elismerték - miután ordítóak voltak a bizonyítékok -, h akár ez is lehetséges, de azóta is totálisan elhallgatják a témát.

2., Az, h a vírus természetes úton alakult ki, vagy mesterségesen hozták létre, perdöntő! Nem is értem, ez számodra h nem egyértelmű. Eleve egészen más a gyógyítás, megelőzés megközelítése. Ráadásul innen lépünk is tovább, h ha így van, akkor mi van, ha az egészet szándékosan eresztették szabadon? Ebbe az is beletartozhat, h nyugati erők olyan, kínai laborba toltak dollármilliókat, amelyről egyrészt tudni lehet, h mivel egy diktatúrában található, ezért nem lesz rálátásuk, irányításuk, másrészt a laborok biztonsági protokolljai is a béka segge alatt vannak.
VT 135 2021.12.10 09:55:32
@valis47:
Egyébként a korábbi reagálásodra, miszerint, de hát nem is mindig hazudik a média, az jutott eszembe, h:

- Nyilván, ahol nincs tét, ott nem fog feltétlenül. Bár az a helyzet, h aki rászokik a hazudozásra, annak idővel átalakul a valóságérzékelése és a hazugságot fogja valóságnak érzékelni. Önámítás és, h mindenki magát "jóembernek" tartja.

- Számomra ez olyan hozzáállás, mintha azt mondanád, h "á, hát igen, múltkor, sőt többször is már átvert az az árus, anyagilag is, meg szemét terméket sózott rám, de azért most adok neki egy újabb esélyt, mert hátha ezúttal nem fog átverni".
VT 135 2021.12.10 09:57:41
@JusztinaEufrozina: Jogos.
Gondolom az az oka, h bennünk van a segítő szándék, valamint a saját egónkat is tudjuk ezzel hizlalni. :)