Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moikboy

2 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Tudtad, hogy..? 2011.05.28 13:31:00
-Tudtad, hogy ha a testedben találó összes eret és hajszáleret egymás után fektetnénk, akkor egy 40 ezer km hosszú szálat kapnánk, amivel a Földet is kis híján körbe lehetne tekerni? -Tudtad, hogy évente átlagosan 34 pókot és különféle rovart eszünk meg alvás közben? Brrr...…..
moikboy 2011.05.29 13:23:17
@nemértekhozzá(m): ha fociról volt szó, akkor igen, mert utáltam focizni és mindig tönkretettem a többiek játékát azzal, hogy direkt felrúgtam a suli tetejére a labdát, stb.

Ellenben kosárlabda vagy floorball esetén az elsők között voltam, és mindig rendesen megkúrtuk az ellenfél hálóját.

Egyébként az elmés hozzászólásoddal nyilván arra próbáltál rávilágítani, hogy a reáltudományos készségek illetve a testi adottságok fordított arányosságban állnak egymással, ám meg kell jegyeznem, hogy mint azt nyilván te is tudod, az ilyen jellegű statisztikák csak kellően nagy populáció esetén érvényesülhetnek. Ezzel pusztán arra próbálok rávilágítani, hogy nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a fenti hozzászólásaim alapján - tekintve, hogy jómagam ugyancsak kellő időt áldozok a fizikumom karbantartására, mint a szellemi fejlődésemre.

De hogy egészen egzakt és a tiedhez méltó formában riposztoljak a fentiekre: mér' neked mekkora a bicepszed?
moikboy 2011.05.29 13:34:26
@Kovács István Géza: itt olvashatóa bizonyítás hu.wikipedia.org/wiki/Relat%C3%ADv_pr%C3%ADmek#Val.C3.B3sz.C3.ADn.C5.B1s.C3.A9g
A végén kijön, hogy két véletlen egész eseté annak az esélye, hogy relatív prímek, megegyezik a összes prímre vett Π(1-1/p^2) produktummal, amely a Riemann-féle Zéta-függvényre alkalmazható Euler-formula ( en.wikipedia.org/wiki/Riemann_zeta_function#Euler_product_formula ) segítségével konvergens numerikus sorrá alakítható (az egész számok reciprokainak négyzetösszege, lásd még Bázeli probléma hu.wikipedia.org/wiki/Riemann-f%C3%A9le_z%C3%A9ta-f%C3%BCggv%C3%A9ny#A_f.C3.BCggv.C3.A9ny_.C3.A9rt.C3.A9kei_eg.C3.A9sz_helyeken), melynek sorösszege 6/pi^2, ami kb. 0.607
moikboy 2011.05.29 15:32:55
@nemértekhozzá(m): nem baj pajtás, biztos neked is megvan valahol a helyed a világban :)
90 Az Y2K felé 2011.05.26 06:00:00
Vasárnapi családi Disney-délutánok, Guns n' Roses, Metallica? Ez ekkorra már mind a múlté, a kockás inget, bombert az előző részben már kitárgyalt "igényes" ruhák váltják fel hirtelen. Még mindig visszajárunk iskolanapokon az általánosba a régi osztálytársakkal…..
 A cikk megírását MacIka szponzorálta. A cikk megírása közben egyetlen állatnak sem esett bántódása, még MacIkának és a posztírónak sem. A posztíró posztírás közben Slippers by Girlfriend papucsot, Negligee du Maman pizsamaalsót, és T-Camicia pólót viselt, limitált…..
moikboy 2011.03.03 10:25:42
Kommentár nélkül: modeuppp.blogspot.com/
"Viszki-kólámmal a kezemben ötletelek kedvenc kocsmámban, mit is írhatnék bemutatkozásként, ami nem hangzik fellengzősen, nem tűnik klisének, és nem hánytok le tőle. Úgy döntöttem, hogy magamról nem írok semmit. Döntsétek el ti, tetszik-e az, amit képviselek.

Közösségem ars poeticája: odapirítani a begyepesedett, balkáni stílusban öltöző tömegeknek. Létezik a répanaci fiúkon is, létezik a férfi smink és a stílus nem pénz kérdése! A szakadt, elhasznált textilek újragondolt ruhakölteményekként élednek újjá!

Van Magyarországon sok-sok olyan szubkultúra, amelyeknek tagjai szuper, underground, szélsőséges, meghökkentő kreációkat tervez, visel. Ők mernek újat, figyelemfelkeltőt, megbotránkoztatót, stílust csempészni szürke műszáltól komor városunk mindennapjaiba.

Ezzel a bloggal szeretném még jobban befecskendezni mindenki vérkeringésébe az „open-minded” szérumot, miszerint merjünk öltözködni, megújulni, egyéniségünket kifejezésre juttatni. Hisz a reklámon kívül mire másra jó a divat, ha nem arra, hogy kivételessé, különccé, egyedivé tegyen minket?

Bámulj és lájkolj, a divatkatasztrófák ideje lejárt!

Xoxo"
Ahogyan az - nem túl meglepő módon - bekövetkezett, a pénteki Seuso-konteók megmozgatták az olvasók fantáziáját, s nem kevesen voltak azok is, akik nem voltak restek és egy csöppet utánanéztek a történet szereplőinek, kiegészítendő a róluk tudható  közösségi…..
moikboy 2011.01.10 13:09:21
@tiboru: olyan az arca mint aki kiskorában nekiszaladt egy ikarus lökhárítójának :D (ezáltal ő maga is hasonlatossá vált a buszhoz :D)
Modorosblog Bacon szalonna 2010.11.23 06:00:00
-Ezt figyeld, mekkora gyökerek ezek. Ott, a következő oldalon: bacon szalonnával töltött pulykamell. Még jó, hogy nem turkey pulykával meg pommfritt-krumplival, mi?-Hihi, de gáz. Az. Meg sampinyongomba. Tehát: gombagomba. Aztán CD-lemez. Jamón Serrano-sonka.-Ez csak a jéghegy…..
 Mindenkinek derűs, fergeteges szombatot! ;-) Azt hiszem, sok kitartó követőnknek hiányzott már egy ilyen belsős poszt, mint a mai. A Kocsmák népe c. duettünk után jöjjön egy újabb társadalmi csomópont: a buszpályaudvar. Most Peri az egyedüli szerző, köszönjük neki nagyon.…..
moikboy 2010.11.13 13:42:27
@Mc_Fly: Na igen, de ha sikerül találni egy viszonylag védett, ablak melletti ülőhelyet (és valami kulturáltabb ember ül le melléd), akkor egész jót lehet szundítani egy-egy ilyen út alkalmával. Nálunk ha mákod volt, akkor pont olyan ülésre tudtál ülni, aminél az előtted lévő ülés alatt volt az ikarus buszokon használt "fűtődoboz" vagy mi a franc :D
Ilyenkor a 30 perces út végére talán fel is engedtek a várakozás közben zsibbadtra fagyott lábujjak - elvégre a váróteremben nem ildomos TBC-oltás nélkül túl sokat időzni...

Egyébként ezek a vidéki ikarusok sokkal megfontoltabbak tudnak lenni mint a fővárosi társaik.
A BKV-s buszok ilyen őskori, megbokrosodott mamutokra emlékeztetnek, amik próbálják minden egyes megállónál/piros lámpánál levetni az embert a hátukról. A vidéki csuklósok viszont egyenletesen, komótosan szelik a vetések és búzatáblák közt vezető utakat - tudják, hogy nincs hová sietniük...
Olvasom, hogy néhány fizikus azzal a nézettel állt elő, hogy az univerzum biztosan nem fog fennmaradni a végtelenségig, mert ebben az esetben a természeti törvényekkel komoly gondok lennének. Egy örökké létező univerzumban ugyanis minden esemény bekövetkezik (ráadásul…..
Folytatjuk.Tomitól (ez egy másik Tomi) kaptunk egy rendkívül hosszú egyetemi feladatot (hát ez sem a szociológia tanszék), ennek a megoldásából teszünk közzé pár bekezdést. Különösen a szenvedő szerkezetet kiváltó örök favorit "kerül" tetszik. Valódi nyelvészeti…..
Autóval mentem a minap, és közben azon gondolkoztam, vajon miért nem úgy tekintek a sebességhatárra, mint ami a lehetséges maximum, vagyis miért nem tartom alatta a sebességet, és ehelyett miért arra törekszem inkább, hogy ne lépjem nagyon túl. Az 50 km/h a kevésbé forgalmas…..
moikboy 2010.08.17 22:31:46
Modorosblog A 923-as járat 2010.07.29 07:00:00
A mai írást az ingyenes Unit Magazin (majdnem) legújabb "Utazás"-számában olvashatjátok - a lustábbaknak itt van jpeg-formátumban is, rajongóknak pedig az eredeti, szerkesztetlen verzióban.   A 923-as éjszakai busz fogalom Budapesten - a főváros délkeleti és…..
Az egyik este felnéztem a Holdra, és arra gondoltam, nem kevés intellektuális merészség lehetett annak idején az ókori görög filozófusokban, hogy nekiálltak kozmológiai elméleteket gyártani úgy, hogy esélyük sem volt, hogy valaha megtudják, igazuk van-e. Persze nem is találták…..
moikboy 2010.06.26 14:00:37
@symore: nana! Nagyon nem mindegy, hogy _gyakorlatilag_ végtelen (másnéven nagyonnagyonnagyon nagy), vagy valóban végtelen! :)
Christopher Daniel egy geomteriai problémát dolgozott át a bútortervezés formanyelvére. Az 59 elemből álló fotelt a Voronoi diagram inspirálta, aki véletlenül nem tudja, hogy az mi és mit eszik, az hajtás után pótolhatja. A kockából kibontható elemekben mágnes rejlik, ami nagyban…..
Gergely már a saját blogján is leadta a mai poszt egy korai verzióját, de küldött nekünk egy kibővített írást a mindig jófej rockerekről. A gyűjtemény nem mentes a modorosságoktól (ringyó, delikvens, bekockult) - feltételezem, ezeket szándékosan gyűjtötte egy…..
moikboy 2010.04.18 09:12:02
@El Topo (Sgt. Elias): elmésebb zenekari tagok a hangszerek pakolására és egyéb trógermunkákra is beszervezhetik őket!
moikboy 2010.04.18 09:18:23
@El Topo (Sgt. Elias): én az egyik ismerősöm és a 30y példájából indultam ki :)
Sziasztok, szeretnék ajánlani egy blogot, ami ugyan kinn van linkben, de ahhoz képest hogy szerintem mennyire fontos tényezője a magyar trendkultúrának, nem nagyon látszik jól. És ezzel azt is szeretném mutatni, hogy bár hasonló jellegű blog mint ez a blog is, de bennünk nincs szakmai…..
Már régen rá akartam keresni, hogy mi a neve annak a jelenségnek, amikor egy jól ismert szó átmenetileg hirtelen elveszíti a jelentését, és ismételgetve teljesen értelmetlennek tűnik. Mint kiderült, a jelenség neve szemantikus szaturáció, bár ez csak az én szó szerinti…..
A moomoo architects tervezte, könnyűszerkezetes épület a hagyományos építőanyagok helyett a tetőszigetelésnél alkalmazott Thermopian műanyagból készült. A kiváló hang-, hő- és nedvesség szigetelő anyag további fontos tulajdonsága, hogy gyakorlatilag bármilyen színben…..
Az egyik nap mentem az utcán, és egy öregasszony jött velem szemben a járdának ugyanazon az oldalán. Szorosan a fal mellett jött, valószínűleg nem volt kedve kilépni a házfalak gyér árnyékából, ezért én léptem át a járda bal oldalára, és kikerültem. Miközben továbbmentem…..
A harmadikként bejegyzett teorémám lényegét mindenki tudja, de mivel még más szabályaként nem hallottam róla, ezért az enyém lesz, csak az enyém, és ha ezután valaki akárcsak kimondani szeretné, előbb jogdíjat kell fizetnie. Aztán ebből lesz nekem memóriakártyám meg…..
blog Lorem ispum 2009.02.01 17:08:00
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus eu nibh. Aenean elementum, turpis in dictum imperdiet, arcu leo scelerisque risus, eu egestas diam pede in dui. Etiam sodales. Praesent egestas, diam vitae porttitor blandit, tortor sem pharetra dolor, a porttitor lectus risus dictum…..
Október 23.-án jelenik meg Japánban az új PSP-exkluzív Beach játék, mely az addigiektől eltérően 2D-s akicójáték lesz. Rövid gameplay videó klikk után: ..
Első ránézésre drága parfümnek néztem, vagy visszazárható söröspohárnak, de rázúmolás után kiderült, hogy egy üveg (!) vízről van szó.  Most tekintsünk el attól, hogy tíz-tizenöt évvel ezelőtt mekkorát röhögtünk volna a közértben, ha egy liter vizet az…..
Egy iPod alapból nem olcsó mulatság, de ha már beruházunk, és fontos, hogy otthon is bevethető legyen az eszköz, érdemes áldozni egy "kicsit" az erősített hangzásra is. Az iTube Carbon Edition, a Fatman csöves készülékének alapvető célja (a profiton kívül), hogy…..
Ha minket kérdeztek, nem tudnánk így helyből válaszolni arra a kérdésre, hogy hogyan használnánk ki egy 72 (!) processzormagos "csendben suttogó, hihetetlenül energiatakarékos" klaszter számítási teljesítményét maximálisan... de azért ha lehetőségünk lenne rá,…..