Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xanthine

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem lehet nem észrevenni azt a különbséget, ami – fontos jelezni: nem teljesen előzmények nélkül - az utóbbi napokban egyre látványosabban választja el a szimbólumok világába kalandozó, forradalmi nyelvezetet használó Orbán Viktort és a földhöz ragadtabb, túlzásoktól…..
Xanthine 2010.05.26 02:25:02
@Ting Fu doktor: (00.58.37)
Bármilyen furcsa, de szerintem is fontosabb, hogy mi zajlik az MSZP házatáján. A Fidesz (minimum) 4 évig kormányozni fog, punktum. S azt csinál, amit akar. Meg van hozzá a 2/3-os fügefalevele.

Az ország jövője pillanatnyilag sokkal inkább az MSZP-től függ.
1. Megmarad olyannak, amilyennek most látszik, tehát nem változik semmi, legfeljebb a púder,s ezzel egyre gyorsulóbb ütemben megindul az eleszdéeszesedés útján, és úgyanúgy önmagát végzi ki, mint dicstelen párja. Ez azt jelenti, hogy a régi elit – akár új emberek (Mesterházy) segítségével – megőrzi hatalmát, ami a gyűjtőpárt megsemmisülését fogja eredményezni
2. vagy megpróbál megújulni, s végrehajtja a régóta esedékes Bad Godesbergi fordulatát (amihez – lássuk be – hiányzik a hiteles humán erőforrás)
3. vagy akár belső harcok után (ez a valószínűbb), akár ésszerű kompromisszumok révén szétválik 2-3 utódpártra. Ezzel mintegy rábízza magát a "népre", döntse el, hogy melyik irányzatnak van jövője (s ezzel megteremtve egy jövőbeni pártszövetség vagy koalíció lehetőségét, ahol egyik sem lesz a legnagyobb párt, de együtt képesek lehetnek (esetleg további szövetségessel) a többség megszerzésére. Valószínű, azonban hogy az anyagi erőforrások megkaparintásának reménye ellehetetleníti a józan belátás érvényre jutását.
Az ország jövőjét ez annyiban érinti, hogy fél éven belül eldől, lesz-e baloldali alternatíva, s ha igen, hány, illetve milyen távlattal rendelkező.
Ha az MSZP anarchiába fullad, hosszú időre elllehetetleníti bármilyen baloldali alakulat megjelenését, így a jobbon belüli küzdelmek döntik el a jövő nagy kérdéseit.
(Itt most nem arról beszélek, hogy ez jó vagy rossz – csak mint elméleti lehetőséget említem.)

Magán meggyőződésem, hogy a közeljövőben a jobb/bal szembenállás egyre inkább értelmét veszti. Megszünt ugyanis az a világpolitikai dualizmus, ami ehhez a külső hátteret biztosítaná. Csak az a kérdés, hogy mennyi idő alatt cseng le a dolog. Nem véletlen, hogy a fiatalabb korosztályok már nem e törésvonal szerint szavaztak.
A Grand Slam művelet SB barátunk feldolgozásában Az amerikaiak még 1959-ben eldöntötték, hogy a legmerészebb kémrepülésüket hajtják végre a Grand Slam művelet során. A korábbi behatolások helyett, a Szovjetunió hosszában történő átrepülését határozták el. A mintegy…..
Xanthine 2010.05.23 00:48:39
@SB_U2:

Kedves SB! Gratulálok a cikkhez. Megkérhetem, hogy hívjon fel a 06-30/269-1848-as telefonszámon? R.
  Mi lesz a második forduló eredménye? Beleszól-e az LMP a végső hajrába? Meglesz-e a Fidesz kétharmada? Szerez-e egyéni mandátumot a Jobbik? Túléli-e a hajótörést Szanyi kapitány?  Megannyi izgalmas kérdés a 2. Orbán-kormány megalakulása előtt néhány héttel. …..
Xanthine 2010.04.24 01:26:10
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

Kivételezés!

És Tibi csokit ki kap?

Egyenlőség vagy diktatúra!
Xanthine 2010.04.24 04:18:18
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

Ez nem eledelnek kellene nekem, egyenesen echte "rendteremtette" ereklye lenne egyetlen remek szekreteremen!