Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Seang Lee

0 bejegyzést írt és 206 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a kiderül, hogy babát vársz, néhányan úgy érzik majd, hogy itt az ideje kényeztetni téged némi meglepetéssel. Ez velem is így volt, a 9. hónapra már kaptam ajándékba 6 plüss figurát, 5 kismama naplót, 4 pár újszülöttnek való kesztyűt. Őszintén szólva kevésbé voltam elragadtatva. Volt azonban…..
Igen, tudom hogy nem arctalan massza dolgozik ott, élő, hús-vér, alulfizetett emberek, középkori körülmények közt, stb stb. Én is orvosira akartam járni anno, csak épp olyan sokba került volna, hogy az életben nem tudom kifziteni még a tankönyveket sem úgy, hogy közben a családom…..
Seang Lee 2015.10.01 20:08:27
8 hetes terhes vagyok, Londonban lakom.lehet hogy az otthoni allami egeszsegugy szar de az orvosok szaktudasa jo es ahogy irod maganban ki lehet fogni jo dokit aki megeri a penzet. Itt Londonbam a korulmenyek jok viszont aki beteg inkabb temesse el magat minthogy orvoshoz menjen (akar ingyenes akar horror aron maganban) par eve egyik terd terdszalag szakadasaval masik terd porclevalasaval (egyszerre) kusztam be az ugyeletre.paracetamollal hazakuldtek. Na emiatt az elmeny miatt a heten csak azert utaztam haza egy napra hogy a korai terhessegi vizsgalatokat megcsinaljak (itt orvost terhesseg alatt az ember nem igen lat, 12. Hetig igazabol nem foglalkoznak vele) otthon egy sor labort, uh.t csinalnak mar most. Na itt ki is derult hogy cmv fertozesem van amibol baj is lehetseges.itt felhivtam ma a korzeti orvost a magyar laborerefmennyel aki annyit mondott hogy ne aggodjak (szerintem azt se tudta mi az a cmv) ugyhogy valoszinu megint hazautazom majd hogy tovabb vizsgaljak ezt es megnyugtassanak hogy minden ok. Legszivesebben otthon szulnek csak a ferjem aki angol nyilvan nem engedne mert szeretne velem lenni (es en is vele) Igy hat a legtobb amit megtehetek hazajarok vizsgalatokra mert otthon korultekintoek itt meg szarnak az ember fejere. lehet hogy neked az jon be ha minel kevesebb vizsgalat van, en jobban orulok ha korultekintoek. lehet cserelnunk kene.itt kb 2x van vervetel, nem neznek virusokat, se vasat ( a 38 hetes terhes kolleganom tegnap szedelgett az ugyeletre es kapott vasat sos mert neki azt addig senki nem nezte.nekem mar most mondta a doki h kell.) ese cukor terhelest nem csinalnak, nincs doki szulesnel csak midwife, nincs csecsemos nover meg aki megmutatja hogy kell szoptatni.szultel es par ora mulva menjel haza sokszerencset viszlat.nem tudom nekem ez ijeszto (nekem is elso baba es kb azt se tudom h kell pelenkazni meg sosem voltam gyerek kozelben)
Lányok, le vagyunk maradva, a Chippanddale fiúkat ma már férfi revütáncosoknak illik nevezni. Ami egyébként teljesen mindegy, mert attól ők még azért vannak, hogy felvidítsanak bennünket. Merthogy a sztriptízt a lányok is szeretik ám! Rengeteg hibám van, de álszent nem vagyok,…..
Cégvezetőként az elmúlt években több ezer álláskeresővel kerültem valamilyen kapcsolatba. Amikor beszélgettem velük, gyakran merült fel – és merül fel újra meg újra – ugyanaz a problémakör. Sokan kétségbe vannak esve, hiszen nem értik, hogy miért nem találnak hónapok…..
Seang Lee 2013.07.17 18:15:41
@mojoking77: nem vedeni akarom a HR-eseket, mivel mint emlitettem en is munkat keresek (tudom, ugy konnyebb hogy az ember csak valtani szeretne es nem munkanelkuli) de en magam latom a paromon mennyi oneletrajzot kap es olvas egy nap. Sokszor van egy sablon automata e-mail hogy "koszonjuk a jelentkezest, rengeteg oneletrajzot kapunk ha a jelentkezese sikeres akkor az elkovetkezo 2 hetben egy munkatarsunk felveszi onnel a kapcsolatot de ha nem hall felolunk akkor a jelentkezese ezuttal nem volt sikeres" vagy ilyesmi. Most lehet hogy kapok ilyet de ugyis kitorlom (kiveve ha LinkedIn mert ott ezekkel tartom nyilvan hogy hova jelentkeztem) szoval egyszeru. Kuldeni, kuldeni kell az Oneletrajzot es csak azokra koncentralni akik visszajelenzek. Ahonnan nem jeleznek vissza az egy nem. Nem szabad azon ragodni hogy miert nem. (legtobbszor azert nem mert van mas jobb jelolt, es nem azert mert mi rosszak vagyunk. csak nem vagyunk eleg jok) Meg lehet hogy a nem az csak egy "most erre a munkara" nem, megtartjak az oneletrajzot es lehet 1 honap mulva ok hivnak hogy jelentkezett X munkara amit igaz betoltottek de lenne itt egy Y az nem erdekli? A masik oldal meg: a Hr-esek kozul biztos van aki lusta azert nem jelez vissza, cegek akiknek nicns automata visszajelzo e-miluk lehet nem engedhetik meg maguknak, de legtobbjuk csak azokra koncentral akik szoba johetnek, tobbi megy a levesbe. Mi meg azokra a cegekre koncentralunk ahol mi szoba johetunk (ergo visszajeleztek nekunk) a tobbi mehet a levesbe. Pl van egy nagy ceg ahova jelentkeztem egy allasra. Nem is szoltak, de lattam azota van egy masik allasuk, arra is jelentkeztem. (ugyan mar valoszinuleg megvan a CV-m) sebaj, ha lesz egy 3. allas ami tetszik arra is jelentkezni fogok... :)
Elindult első útjára a Royal Princess nevű óceánjáró, amit múlt héten Katalin hercegnő keresztelt meg Southamptonban, Nagy-Britanniában. A hajó 3600 utasnak nyújt teljes kényelmet, a körülmények pedig mindennek nevezhetők, csak éppen átlagosnak nem. A hajón a víz fölé…..
Seang Lee 2013.06.19 22:19:34
@Mlinarcsik: £22k hogy jott ki neked £2k-re havonta? meg ugy sem jon ki ha valaki nem adozik semmit, marpedig itt azert tobb az adozo mint a nem adozo. all in all nekem ez netto £1481 inkabb. de igen egy kozeposztalybelinek (pl en) egy sieles (Franciao. mondjuk) es ket nyaralas (abbol az egyik 1 het Magyarorszag csak hogy lenditsuk a GDP-t :) , a masik 2 het Azsia) az stimmel es atlagos.
A hidegzuhany előtt kivételesen hadd kezdjem némi dicsérettel mondandómat: szeretnék gratulálni az Attractionnek, annak az – egyébként magyar – árnyszínház-csapatnak, amelyik a napokban megnyerte a brit tehetségkutatót, a Britain’s Got Talentet. Produkcióik eredetiek,…..
Seang Lee 2013.06.13 16:33:35
Sokan kommentet olvastam azzal hogy persze hogy nyertek most, egyreszt mert benyaltak az angoloknak (lasd poszt) es hogy meg kell nezni a 2007-es produkciojukat, mert hogy ott meg milyen benak voltak, meg is erdemeltek hogy egybol kiessenek a Csillag Szuletikbol. En csak par napja lattam ezt a 6 evvel ezelotti musort. Valoban az evek alatt fejlodtek is de mi volt a Csillag szuletik-es musorban? magyar tanc, magyar zaszlo, magyar motivumok , hajdusag, pirospaprika, stb stb.. be volt nyalva a magyaroknak is, azok ugy halaltak meg hogy kipenderitettek oket egybol. az attraction egy szep peldaja a mai Magyarorszagnak. vannak azok az emberek (egyre tobben es tobben) akiknek az elete ellehetetlenul az otthoni korulmenyek kozott, nem becsulik meg oket-ugyhogy elkoltoznek kulfoldre elni, dolgozni. ahol viszont megbecsulik oket. aztan vannak azok az emberek, mint a kedves posztolo aki rogton azt frocsogi erre hogy arulas/arulok, hogy a kulfoldnek nyalnak mind. hivd ahogy akarod, gondoljatok amit akartok, amikor a gyerekeim (es pl majd az attraction tancosainak a gyerekei es mas kitelepuloke) nem diakhitellel es roghozkotve mehetnek majd egyetemre, majd amikor a (magan)nyugdijunkbol Europaban utazgatunk nyugdijas eveinkben mig az otthoniak orulnek ha lesz egyaltalan eleg kenyerre valo, stb stb majd akkor is lehet frocsogni hogy arulok vagyunk-vagy sajnalni hogy nektek is talan egy masik orszagban kellett volna "nemzetiprostituciora" adni a fejeteket. Az Attraction szerencset probalt es nyert, megerdemelten! Innentol gondjuk nincs a jovoben es azzal kereshetik a kenyeruket amit szeretnek csinalni. Nagy Gratula nekik!
Az első évad záróepizódja az eddigieknél jóval hosszabb lélegzetvétellel meséli el az eseményeket, melyeket napi bontásban kapunk, időrendben (tisztára PoI második évadnyitány-fílingem van). Szóval. Első nap. Brodyt látjuk, amint jó terroristához illően videóra mondja…..
Talán elég is, ha annyit írok a mai poszt elé, hogy szerzője Sámán (korábbi posztjait itt, itt és itt olvashatjátok el), aki ezúttal is egy nagyon érdekes írást küldött. Igaz, sámáni hosszúságú, de érdemes elolvasni, mert nagyon jól világít rá arra, hogyan is állnak hozzá…..
Három év külföld akár sok is lehet annak, aki szíve szerint maradt volna Magyarországon, de nem akart egész életében albérletben élni, szeretett volna egy kis anyagi alapot összeszedni magának. Csaba szociálpedagógus egy főleg autista gyerekeket tanító iskolában, ami nem lehet…..
Esküszöm, nem direkt terveztem így, de ma ismét egy amerikai történet következik, méghozzá egyenesen Chicagóból, ahová Domonkos némi bécsi kitérővel jutott el. Mint kiderül, noha az a legsimább megoldás, ehhez még megnősülnie sem kellett. Ami persze csak vicc, de az biztos,…..
Nagyvárosban buszvezetőnek lenni a világon sehol sem leányálom. Szidja őket az utas, szinte állandó az ellenőrzés, miközben naponta sok órát kell eltölteni a forgalomban, lehetőleg mindenkire vigyázva. Persze sok kritika is éri őket, gyakran nem is teljesen jogtalanul. Ugyanakkor…..
Seang Lee 2013.05.02 09:03:45
Jo reggelt, kedves kommentelo, remelem nem te voltal a Fulham Palac Road-on az a kedves buszsofor aki a leszukolo ut ellenere vagy 60km\hr-val elhuzott mellettem es felkent a magas padkara csak azert hogy utana 5 m-rel elottem satufekezzen a megalloban... vagy aki a Chiswick High Street-re kikanyarodva a buszsavban (busz kikanyarodaskor meg sehol) de erdekes modon 5 mp-el kesobb mar a seggemben, szinten rohamtempoban beeloz hogy az elottem levo buszmegalloban satufekezzen es egyuttal ugy megalljon hogy ne tudjak mellette elmenni es meg kelljen allnom, le kelljen szallnom a biciklirol. 9 honapja biciklizek Londonban, elvetve talalkozni rendes soforokkel is, de sajnos nagyon sok a szenya, ebbol csak 2 pelda fentebb. es nem, nem hallgatok zenet biciklizes kozben es igen, sisakot es high vis dzsekit es high vis taska covert hasznalok. amikor ilyen buszos kalandokba keveredek azon tunodom hogy ez megeri a buszsofornek? elut engem, pl a fulham palac road-on tok egyenesen megyek, nyilvan az o hibaja ha felken a padkara... nem vesziti el az allasat ha az o hibajabol balesetet okoz? gondolom van biztositas de legyszi nyugtass meg hogy van retorzio!! (pl veszitse el az allasat aki rohadt bunko a biciklisekkel) nem altalanositok mert en is szoktam vezetni is es tudom milyen nemely biciklis es gyalogos, mint ahogyy nem ehet mondani hogy minden buszsofo egy angyal lenne. es nem vagyok rasszista de -tapasztalatok alapjan- az indiai busz es cab driverektol mentsen meg az isten...
A mai (elismerem, meglehetősen furcsa című, de majd minden időben kiderül) poszt alcíme lehetne az is: Hogyan készítenek fel a szülésre Ausztráliában?. A választ szerzőnk, SMG természetesen első kézből adja meg, hiszen személyes tapasztalatairól számol be. "- Elnézést,…..
Nagy fába vágtam a fejszémet, amikor egy, a Facebookon kapott hírt olvasva úgy döntöttem, utánajárok annak, vajon miként változott meg márciustól az ideiglenes külföldön tartózkodás bejelentése. Jelentem az interjú elkészült a megfelelő hivatallal, a történetnek nem kevés…..
Seang Lee 2013.03.28 10:29:59
en ma leszek Angliaban lakastulajdonos (fingers crossed), a megvett lakasban szeretnek lakni (nem kiadni) gondolom ez letelepedesnek szamit/eletvitelszeru mittudomenmi. egyreszt ki mondja meg Mo.n hogy nekem itt van ingatlanom? masreszt mi van ha en ezt par ev mulva eladom es megis hazamegyek (nem mintha terveznem). senki. a par nappal ezelotti ex-katona lany posztja a magyar burokracia macerajarol a legszebb pelda - ez a leadom a szemelyit nem adom le tok folosleges ido es energia pazarlas. megbuntetnek? hahaha... bizonyitsak be hogy en mar sohadesoha nem megyek haza es le kellett volna adnom a szemelyit. (en magam sem tudom mi lesz pontosan X ev mulva, akkor ok hogy?) masik: en a TB-t sem jelentettem be anno, mert fogalmam sem volt rola hogy kell. tudom, tudom a torveny nem ismerete...de ugy voltam vele egy ido utan mikor kiderult hogy be kene/kellett volna jelenteni hogy ha az elejen nem jelentettem be most mar minek? kinaljam magam talcan a Tb-nek, hogy itt vagyok legyszi buntessetek meg, mert biztos megtudnanak. (lassan 5. eve elek nemmagyarorszagon). Termeszetesen kutya nem fizeti utanam a tb-t otthon (mert nyilvan itt fizetem) de megsem lettem passziv egeszsegugyi ellatott otthon (orvos ismerosom szokta megnezni olykor hogy rajottek-e mar) de nem. lasan 5. eve nem, ha akarnam mehetnek haza Tb-re csinaltatni mindent (de hulye lennek varni orakat egy orvosra mikor az itteni fizetesekhez merten az otthoni maganrendelesek olcsok) .... fogalmuk sincs se a Tb-nek se ennek a KEK KH-nak se a NER-nek semmirol (hacsak nem valoban odadobjatok magatokat koncnak, akkor termeszetesen raszallnak az emberre) Lehet hogy most mar ram is ha veletlen olvassak ezt a kommentet :)
Egy döbbenetes világ körüli út, melynek során végiglátogathatjuk az összes olyan helyet, amely fent van az UNESCO világörökségének listáján. Éppenséggel nem árt, ha mélyen a zsebünkbe nyúlunk, mert izgalmasnak izgalmas az út, de legalább annyira drága is. Alighanem minden…..
Véget ért az idei X-Faktor egyik különversenye, hogy Malek Miklós szavaival éljünk, Jimmy fia Krisztián a hangokkal vívott hősies küzdelem végén a fater szellemét megidézve távozott a műsorból, amiben tényleg most énekelt a legjobban egyébként. Jó, Jimmy Még nem veszíthetek…..
LifeTILT Életmód Mother Fucker 2012.11.10 20:02:06
El kéne kezdenem egy programot, de meg mondom őszintén a faszomnak sincs hozzá kedve. Ha jól veszem ki a hiéna morajokból, akkor nekem most vissza kellene szereznem a hitelességemet, vagy mit. Elgondolkoztam ezen a hitelesség kérdésen tegnap két vodka szóda között Ötkertben, hogy…..
Seang Lee 2012.11.13 14:01:56
@Dietcoke000: en meg 2010 majusaban kezdtem olvasni es lettem lifetilt rajongo, az utobbi par honapban mar csak el-elvetve olvasok bele a blogba. ime az indok. Dietcoke, Abszolute egyetertek veled.