Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rcsdaniella

169 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előbb-utóbb mindenkit utolér a középkorúság. A kérdés az, milyen passzban leszel éppen, amikor megcsap a felismerés, hogy az életed felénél jársz.                                                                  Fotó: cselenyidaniella.com..
Szép vagy nem szép: számolom vissza a napokat a szeptemberi óvodakezdésig. Persze, szuper, hogy együtt lehet a család, a gyerekek otthon vannak, meg minden – na de három teljes hónapig?! Te is várod már a szeptemberi tanév kezdetét?..
A kisgyerekes szülők életébe egyik napról a másikra köszönt be a felismerés: a gyerekek olykor nagyon kegyetlenek tudnak lenni egymással. Nekünk, felnőtteknek van felelősségünk abban, hogy szemet hunyunk-e felette!..
A szülők előbb-utóbb találkoznak olyan helyzettel, amikor dönteniük kell: meg tudja-e magát védeni a gyermekük vagy közbe kell lépniük. Létezik jó megoldás a konfliktusok kezelésére? ..
Manapság nem divat házasnak lenni. Nem trendi. De hát, a hagyományos, a megszokott út sosem volt trendi. Viszont épp ettől időtálló...
Hogyan változik meg a párkapcsolat a gyerek születése után és hogyan kezelhetők az ebből adódó helyzetek? Többek közt erről kérdeztük Pilát Gábor coachot. ..
Minden anya azt szeretné, ha a gyermekei jó testvérek lennének. Hallani persze rémtörténeteket a testvérféltékenységről, de amíg minket nem érint a dolog, hajlamosak vagyunk legyinteni. Akit viszont érint, az tudja: egy anya számára ennél nincs rosszabb. Foto: fenyzugoly.hu..
Ő az az anyuka, aki bevallottan hűdelaza. Valójában persze csak frusztrált és kényszeresen bizonygatni akarja, mennyire nem kell komolyan venni a dolgokat. Ne is próbáld meggyőzni, úgysem tudod!..
Ha csak nem random jön a baba, akkor egy nő fejében előbb-utóbb megfordul a gondolat: mikor lenne jó gyereket vállalni? Még mielőtt bárki rosszat gondolna: ez a poszt nem arról szól, milyen életkorban ideális szülni. ..
Megszámolni nem tudom, hány anyukától hallottam a mondatot: „ha kell, elmegyek takarítani, de nem akarom, hogy a gyerekeim szenvedjék meg, hogy dolgozom.” Tényleg ez lenne az út a GYES után?..
Hello MAMA Nőnek lenni 2017.03.08 15:39:50
Sokáig nem fogalmazódott meg bennem, hogy mit jelent igazán nőnek lenni. Többet, mint a szoknya és rúzs viselése, a férfiak elismerő tekintetének elnyerése. Sokkal többet. Egy erős nő a hátán viszi a világot, ha kell, miközben képes feltétel nélkül szeretni...
Anyaságom eddigi évei alatt megtapasztaltam, hogy a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy eltervezem. Vannak olyan tipikus helyzetek, amelyekkel a gyerek születése után találkozol, de akkor biztosan. Íme, néhány a teljesség igénye nélkül...
Miután már jó ideje család vagyunk, elérkezett a pillanat, hogy közös családi fényképek készüljenek rólunk. A Fényzugoly fotósa, Rozványi Beáta volt segítségünkre, imádjuk a végeredményt. Összeszedtem, mire érdemes figyelnetek, ha ti is családi fotózáson gondolkodtok...
Új sorozatunkban olyan nőket szeretnénk nektek bemutatni, akik inspirálnak minket, akiktől szívesen tanulunk. Nem csak azért, mert jó édesanyák vagy sikeresek a munkájukban. Leginkább abban különlegesek, ahogy az életüket irányítják az új szerepkörben, dolgozó anyaként. Elsőként ismerjétek meg Rubin…..
Összegyűjtöttem azokat a filmeket, amelyeket érdemes megnézned, ha házasodni készülsz, családot terveztek, kismama, anyuka vagy. Van, amelyiken jót lehet röhögni, van, amelyiken muszáj sírni, többségük pedig elgondolkodtatja az embert. Ami engem illet, időről időre előkapom valamelyiket. Jó…..
Az anyaság folyamatosan tanít. Engem többek közt arra, hogy a "tökéletes" nem létezik. Megtanultam, hogy néha muszáj lazábban venni a dolgokat ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyek. Márpedig, a gyerekeimnek normális anyára és nem egy frusztrált robotra van szükségük...
Két gyerekkel az élet állandó lavírozás. Sosem unatkozol többé, az szentigaz, de legalább nincs egy szabad perced sem. Valahogy így tudnám jellemezni. Az életünk kész káosz. Mégsem lehetnék boldogabb...
Időnként nagyra tud kerekedni a szemem, amikor szembetalálkozom egy-egy se füle – se farka gyerekverssel, ijesztő plüssjátékkal vagy kicsiknek szánt, mégis félelmetes rajzfilmmel. Személyes vélemény következik. ..
Kutyások – nem kutyások, autósok – nem autósok, gyerekesek – nem gyerekesek. Míg világ a világ, lesznek konfliktusok. De mi lenne, ha az utálkozás helyett inkább figyelnénk egymásra?..
Néha meglepődöm azon, milyen elképzelések vannak ma egy párkapcsolatról. Sok esetben a hatalmas igények nulla kompromisszumkészséggel párosulnak. Pedig kompromisszumot kötni nem egyenlő a megalkuvással...
rcsdaniella 2016.11.14 15:03:17
@fuharos: <3
rcsdaniella 2016.12.22 22:33:23
@nünükeee: Szia Nünükeee! Elnézést a késői válaszért. Szerintem rosszul. Az én gyerekeim mindenképp, ha erre vagy kíváncsi. A lányom már elég idős ahhoz, hogy közénk álljon és mondja, hogy "ne veszekedjetek!", a fiam még kicsi, de biztos vagyok benne, hogy ő is érzi a feszültséget. Nem tudom, létezik-e erre jó megoldás. Sajnos, elég hirtelen természetem van, nem tudom estig magamban tartani a véleményemet, és a férjem sem. Próbáljuk nem a gyerekek előtt megbeszélni a dolgot, de sokszor egész nap velünk vannak. Nem könnyű, na. Amit mindig megpróbálunk: elmagyarázni nekik, hogy a felnőtteknek néha más a véleményük, ezért veszekednek, de ez nem jelent semmi komolyabbat, ők is vitáznak, összevesznek játék közben. Nem tudom, mi megy át belőle, de hiszek ebben. Szerintem a feloldáshoz kellhet nekik, hogy érezzék, nincs komoly baj, még ha feszült is a légkör. De jó tanácsokat szívesen veszek ;)
Aki gyereket szeretne, jó anyja akar lenni. Ellenkező esetben miért vágyna rá? A „rossz anyaság” a másoknak való megfelelésről szól. Engedd el!..
A férfiak többsége szereti úgy gondolni, hogy egyszer csak minden ok nélkül tör elő a sárkány a nőből. Persze, minden nézőpont kérdése. Azért, hogy kicsit megértsétek a nőket (tudom, egyesek szerint ez lehetetlen), elmesélem, mi hogyan éljük meg a „semmiségeket”...
Amíg várandós nem lettem, nem foglalkoztam azzal, milyen ellátásra lehetek majd jogosult kismamaként. Hideg zuhanyként ért, amikor kiderült, mekkora összeget kapnék a babázás alatt havonta. Egy ismerősöm ajánlotta Horváthné Radics Mónika TB szakértőt, akinek köszönhetően sikerült a legjobbat kihozni…..
Hello MAMA Minek nevezzelek? 2016.12.05 07:20:00
Amikor a férjemhez szólok, és néhanap kicsúszik a számból, hogy „apaaa”, szinte azonnal észbe kapok: ó, ezt nem szabadna! Hiszen megmondták a nálam bölcsebbek, hogy ez a házasság végéhez, az intimitás elvesztéséhez vezethet. Normál körülmények közt én is a keresztnevén…..
Ha a belvárosban jártok, és szívesen innátok egy kávét úgy, hogy közben a gyerek is elfoglalja magát, a Balassi Bálint utca 9-11. szám alatt lévő MagNet Bank biokávézója lesz a ti helyetek. Higgyetek nekem!..