Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alpynia

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
István 24 éves és két éve él Angliában. Sportolóként is sikeres volt, de aztán választania kellett a főiskola és az evezés között és ő az előbbi mellett döntött. Csak aztán nem talált munkát Magyarországon, így oly sok magyart (köztük a barátnőjét) követve nekivágott…..
alpynia 2014.05.07 12:08:48
@Herr Géza: az én cégemnél egy Kovács Erzsébet nevű csaj úgy mutatkozott be az amerikai kollégának, hogy Elizabeth Smith :D Szóval lehet, hogy náluk is hasonló volt a helyzet. :)
Tisztelt Mt jog!   Jelenleg határozott idejű munkaviszonyom van (kölcsönzött munkavállalóként), de sajnos november óta folyamatos konfliktusokba keveredek egy személlyel az irodában, holott előtte jó pár munkahelyen ilyen szituációkban egyáltalán - ilyen intenzitással főleg…..
alpynia 2014.03.31 17:43:00
@Kovács Ferenc 14: Tönkrement a 20 éves fagyasztóládánk, így apám vett egy újat. Majd az év végén visszakapott 30 ezer forintot az áramszámlából. (nem idén, a rezsicsökkentés miatt, még mielőtt...) Csak mert a régi ennyivel fogyasztott többet. Szóval te csak festegessed a rozsdát a hűtőn, gratulálni tudok hozzá.
Nemrégiben olyan levelet kaptam, amely egy szerintem meglehetősen komoly, és sokakat érintő problémáról szól, és bár kérdésekkel van tele, azt gondoltam, érdemes megosztani, már csak azért is, mert hátha másnak is van ilyen téren tapasztalata, nem csak Lacinak. „Nemrégiben…..
Mindjárt hétvége, ideje kicsit bemutatni, hogy mik is lesznek a legizgalmasabb programok szerintem a Konyhakiállításon, na meg van 5 győztes is, akik páros belépőt nyertek a játékon. A Konyhakiállítással kooperációban készült Az alábbiakban egy teljesen szubjektív…..
Ahogy írtam már, közeledik a Konyhakiállítás időpontja, ennek kapcsán a szervezők felajánlottak a blog olvasóinak 5x2 belépőt. Ezeket végül nem a családtagjaim között osztogatom szét, hanem meg lehet nyerni egy kis keresgéléssel, illetve némi mázlival. Persze, ha mondjuk csak…..
Még mielőtt érezni kezdtem volna, hogy mocorog a Tökmag, már támadt néha olyan érzésem, hogy "Na, mostantól mindig követni fog valaki". Bárhova megyek a következő hónapokban, mindig ott lesz ő is. Bármit teszek, tudni fog róla, bármit mondok, vagy hallok, azt ő is hallja. Sőt,…..
alpynia 2013.12.12 10:01:48
Időről időre előfordul, hogy olyanoktól is kapok levelet, akik itthon maradtak, és mindig nagyon érdekes, és sokszor megrázó az ő szempontjukból olvasni a határátkelésről. Nincs ez másként a mai poszt kapcsán sem, melyet egy olyan édesanya, Ildikó írt, akinek a 16 éves lánya…..
alpynia 2013.12.04 10:42:23
@adrienne1: Én is laktam egy ideig SG-ban, igenis nem könnyű időpontot találni, amikor pl. Skype-on beszélgetni lehet, hiszen amikor ott este van, akkor itt már délelőtt, tehát a szülők nagy valószínűséggel dolgoznak, ahol gondolom, nem tudnak skype-olni. Amikor ők érnek haza, ott hajnal van, gondolom szerencsétlen gyerek alszik. A telefon drága, persze van e-mail, de egy anyának azért az nem ugyanaz, mint hallani a gyereke hangját és legfőképpen látni is őt. Onnan meg hazaugrálni sem lehet olyan könnyen. Szóval megértem az anyukát, a kislányt meg gondolom ezer élmény és inger éri, neki szerintem nem ennyire drasztikus az, hogy nem beszélnek minden nap, csak az itthon maradottaknak.
Az elmúlt napokban végigszáguldott a teljes interneten a Volvo legújabb reklámfilmje, amelyben a Volvo kamionokkal végrehajtott lehetetlen küldetések közül ezúttal Jean-Claude Van Dammot rántották elő, majd szerelték fel két tolató kamion visszapillantótükrére, hogy ott csinálja…..
alpynia 2013.11.19 11:16:11
www.youtube.com/watch?v=1zXwOoeGzys

azért ez se rossz, csak nem volt akkora visszhangja, mert a csaj nem annyira ismert.
Ma folytatódnak Andor afrikai kalandjai, nem is akárhol, hanem a legendás Queen még legendásabb énekese, Freddie Mercury szülőhelyén, Zanzibárban, ahol a kóbor macskáknál már csak a papasik vannak többen. (A fényképekért köszönet a szerzőnek, az első részt pedig itt…..
alpynia 2013.11.13 13:10:26
@Whave: mert nem is. Zanzibárban született, de párszi (iráni, azaz perzsa) szülőktől.
Nyelvvesztés és identitás a mai poszt témája, aminek előzménye, hogy megkértem az országfelelősöket, írják meg, hogyan lehet megőrizni és továbbadni a magyar nyelvet külföldön, milyen a személyes tapasztalatuk. A sorozat első részében max val írását adom közre –…..
alpynia 2013.10.03 15:30:58
@szuperkrumpli: családomban van erre példa, bár nálunk Magyarországon élnek, de magyar apuka, szlovák anyuka, egymással németül beszéltek évekig, amíg anyuka meg nem tanult magyarul. Az eredménye pedig, hogy a gyerek mindhárom nyelven beszél.
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
alpynia 2013.08.05 00:13:24
Emlékszik még valaki arra, mennyire trendi parkot alakítottak ki a lefújt Nemzeti Színház-építkezés helyén? Tele volt olyan menő megoldásokkal, amelyeket azelőtt nem nagyon látott még Budapest. (Legfeljebb a Millenáris büszkélkedhetett hasonlóan színvonalas kialakításokkal…..
Határátkelő Marokkó belülről 2013.07.02 06:47:00
Marokkóról a legtöbbünknek alighanem maximum nyaralási élménye van (vagy még az sem), így remélem, érdekesnek találjátok majd Csilla írását, aki több hónapot élt a fővárosban, Rabatban, ami élete egyik legnagyszerűbb élménye volt. „Kétszer jártunk eddig Marokkóban,…..
Határátkelő Darth Vader tánca 2013.06.07 06:54:00
Akadt már poszt Kínából, de nehéz lenne azt állítani, hogy a külföldön letelepedő magyarok egyik kedvenc célországa lenne. Nem csak ezért érdekes persze Szabina posztja, hanem azért is, mert kiderül, miért nem okoz örömet ott a shoppingolás, mitől ínyenckaja a csirkeláb és…..
alpynia 2013.06.07 13:50:57
@Tökfőzelék123: a posztoló nevében is kikérem ezt a hangnemet. Miért kell feltételezni valakiről alapból, hogy csak a pénzéért megy hozzá valakihez? Egy közalkalmazott ugyanúgy rendelkezik diplomával, lehet jogász, közgazdász, orvos, mint bárki más. Miért kell leszólni, amiért nem a karrierjét hajkurássza napi 12 órában, hanem más értékeket tart fontosnak? Miért ne menne a férjével akárhová, ha őt áthelyezik?

Úgy látom, súlyos problémák vannak itt a fejekben.

A hiányolt információt kergetőket se értem, elég világosan le van írva minden. A férje - bár német - szeretett Magyarországon élni, azért nem az ő hazájában éltek. Majd amikor Kínába ment dolgozni, felmondott és követte. És ha már háziasszonyként és turistaként aposztrofálta magát, abból kiderül, hogy nem dolgozik (kérdés, hogy egyáltalán dolgozhatna-e vagy ott is tiltják, mint sok más országban).

Mindenki másképp éli az életét, jó lenne, ha ezt tiszteletben tartanád.
A kérdést a feleség tette fel a férjnek. Jó, a harmadik szülés után.  Az első előtt sem volt kicsi, a szoptatás alatt szerényen a duplájára nőtt, és valahogy úgy is maradt. De hogy túl nagy lenne? Rajongó számára olyan nem létezik. Mi pedig összenéztünk a…..
alpynia 2013.05.27 14:38:09
@hekhekhekhekkinen: attól, hogy neten veszed, egy normális és jó minőségű melltartó nem lesz olcsóbb, pláne nagyobb méretben.
alpynia 2013.05.27 14:41:41
@hekhekhekhekkinen: Ellenben próba nélkül soha nem vennék melltartót.
alpynia 2013.05.27 14:42:29
@GiaMarie: igen, úgy értem.
Olvasom, elmegy, elég volt. Mint sokan mások: testvéreink, barátaink, gyermekeink. Mert mindenki próbál kicsit jobban élni, megélni: a szakács, a kőműves, a szakma nélküli, a zenész. Nagyon sajnálom, hogy mennie kell. Zenéből élt, vagy csak élt volna, de a mindenható piacnak…..
A napokban jelent meg Jon Bon Jovi együttesének legújabb albuma, a What About Now. Az énekes élete más téren is komoly változás előtt áll, hiszen a hírek szerint piacra dobta New York-i penthouse-át. Jon Bon Jovi és párja, Dorothea Hurley még 2007-ben vette meg a lakást 24 millió…..
alpynia 2013.03.26 16:08:02
@chipanddale74: azért nehogy azt gondold, hogy ezekben a lakásokban olyan ablakok vannak, amelyeken kívülről be lehet látni...
Nem sok olyan ember van ma, aki ne vonna párhuzamot a Fidesz székháznál történt események és a Szabadság téren levő régi MTV épületnél történtek közé.Még az is lehet, találna az ember azonos szereplőket a két helyszínen, csak most a szereposztásban történtek némi…..
Praxis Pénzéhes hiéna orvos 2010.06.19 06:00:00
Sziasztok!   Legutóbb egy onkológushoz mentem szűrésre, mert problémás eset vagyok. Műtöttek párszor, és 3 havonta kell ellenőrzésekre járnom. 10 ezer volt a tarifa, plusz a HPV teszt egy tízes, így fizettem 20 ezret összesen.Ez idáig rendben is volna.   Közölte:két…..
Sziasztok!Elnézést, ha többször is elküldtem az alábbi levelet, de freemail-es címről próbálkoztam előzőleg és hibát jelzett a gép küldéskor.Az én – hosszú - történetem tavaly márciusban kezdődött egy elülső térdszalag szakadással. Mivel aktívan táncoltam…..
alpynia 2010.04.23 11:41:52
@szabidoki: Nézd, ahogy írtam is, nekem nem az fáj, hogy elrontott valamit. Hanem a hozzáállás háborít fel, hogy amikor jeleztem, hogy probléma van, nem tudom kinyújtani a lábam (nyilván ez szabad szemmel is látszik, jeleznem se kéne normális esetben), akkor egyáltalán nem törekedett arra, hogy kiderítse, mi lehet a baj, hanem lezárta annyival, hogy majd kinyúlik. Nyilván nem ő nem tudott vele rendesen járni, hanem én, úgyhogy engem jobban zavart, mint őt. Biztos más orvosnak is vannak sikertelen esetei és a térd egy elég problémás terület, de egyáltalán nem tett meg mindent annak érdekében, hogy rendbe jöjjön, pedig ez (mint megtudtam) nem egyedi eset, elő szokott néha fordulni szalag műtétnél.
alpynia 2010.04.23 14:10:31
@szabidoki: Ez ennek a posztnak a célja. :)
alpynia 2010.04.23 16:01:17
@adamantium: Azt szerintem nagy általánosságban is érdemes átgondolni, hogy valaki a lakóhelyétől távolabbi kórházba menjen megműttetni magát. Mert a műtét idejére megoldani a leutazást nem olyan nagy probléma, de ha bármi gond adódik utána, talál-e az ember mindig valakit, aki ráér elvinni ha mondjuk nem járóképes. Persze alapból nem abból kell kiindulni, hogy nem sikerül a műtét, de nem árt végigvenni minden eshetőséget.