Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZimBabe

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre többen kérdezgetik, megyek-e a Tűz konferenciára vagy részt veszek-e az eseményhez kapcsolódó missziós programokon meg ilyesmi. A válaszom valami csendes, visszafogott nem, amiről azt remélem, hogy meg sem hallják és folytatódhat a beszélgetés. Ezt a nemet, azt hiszem, magamtól ki se mondanám.…..
ZimBabe 2019.03.06 22:03:21
"Vizsgáld meg a helyzetet valamennyi szemszögből - és nyitottabbá válsz" - nem tűnik önmagában vérlázító gondolatnak. Ezért is gondolhatta a Mercedes, hogy egyfajta hétfői motivációs tanácsként kiposztolja az Instagramra a Dalai Láma végtelen számú bölcsességének…..
ZimBabe 2019.01.10 04:52:34
@Spindoc: Gundel étterem?

¯\_(ツ)_/¯
A héten elkezdték körbekordonozni a leendő Néprajzi Múzeum és a mellette épülő mélygarázs helyét a Városligetben, a Felvonulási téren. Mondunk 10 okot, miért ne oda épüljön a Nemzeti Gördeszkapálya. ..
Howard Beale (Peter Finch) bűnös! Ugyan nem ölt meg senkit, nem tulajdonított el semmit, de elkövette a legnagyobb bűnt, amit egy médiaszereplő elkövethet: hagyta, hogy zuhanjon műsorának nézettsége. Büntetése pedig a nyilvános búcsú. Azonban az agg hírbemondó váratlan…..
ZimBabe 2018.01.02 03:18:56
Július közepén jelentette be az HBO, hogy min dolgozik majd David Benioff és D. B. Weiss, a Trónok harca két készítője, akik több, mint egy évtizednyi Westeros után valami másba vágnák a fejszéjüket. Ahogy azt mi is írtuk, a sorozatuk szintén elég monumentálisnak ígérkezik, sok szereplővel és olyan…..
ZimBabe 2017.07.31 18:24:03
@steery: Itt a pont... :(((
A szorító egyik sarkában a drónok, cirkálórakéták, műholdas helymeghatározó rendszerek, lézervezérlésű bombák, elektronikus zavaró eszközök, azaz a hadviselés ultramodern, high tech eszközei. A másik sarokban elefántok, sasok, delfinek, cápák, galambok, sólymok, tevék, lovak és kutyák; és a sort a…..
Az Eventide H3000 Factoryja nagyon szórakoztató eszköz a kísérletező zenészeknek, hangmérnököknek. A cég szokásos algoritmusai (késleltetők,modulátorok, pitch shifterek és egyebek) vannak összerakva bele, egy klassz, moduláris, huzalozható grafikus interfésszel. Akinek nincs…..
Elég nehéz elhinni, de a hét legszórakoztatóbb műsorát nem az HBO-n, vagy az AXN-en vetítették. Hanem a HírTv-n. Ráadásul ott is egy olyan kulturális műsorban, amit még akkor is nehéz lenne végignézni, ha Victoria Swinger mesélne benne a művészi célú ejakuláció állami…..
ZimBabe 2012.10.28 23:57:41
@Kovácsné: .te mondtad el legjobban. Bár hálisten voltak még. :)

Abban is van igazság, amire Anna Karenina utalt: a kultúraellenesség ott lappang a kommentek sokaságában. Vagy csak benéztem? Nem kultúraellenesség ez, csak a hétköznapi g*cizés, témára, személyekre tekintet nélkül? Egyszer-egyszer velem is előfordul, értem én. Nem vagyunk kultúráltak, elönt az ideg, ezek a "drogos művészek" meg még mindíg jobban kézre állnak, mint egy boxzsák (nem beszélve az egyéb megoldandó föladatokról). Méghogy amit "ezek" csinálnak, része volna az emberi életnek, horribile dictu: értékesnek, mitöbb MUNKÁNAK TEKINTIK?!
.
Gyász..
ZimBabe 2012.10.29 11:22:57
.a rendszer, amint megvillantja (méreg)fogát.
www.revizoronline.com/hu/cikk/4218/uzen-a-szerk/
...
"NINCS TOVÁBB

Amikor ez a cikk megjelenik, a független színházi alkotók éppen háromszázharmadik napja levegőt esznek, ígéret-töltelékkel. [...]"
RAM Colosseum.Trója.A híres film lenyúlása egy budapesti színpadra.2012 szeptember 23. vasárnap délután.A nézőtér tele gyerekkel.(Az előadás nem rossz, bár kissé giccses, a férfi szereplők jók és nagyon jók, a nők inkább gyengécskék.) A színpadon harcosnak öltözött…..
Tisztelt Grant úr! Mi, Magyarország kormánya, a magyar emberek nevében roppant sajnálatosnak tartjuk, hogy a minap egy brüsszeli fórumon megalapozatlanul, de remélhetőleg csak a tájékozatlanságából kifolyólag kritikával illette a magyar médiahelyzetet. Szeretnénk…..
A Vice magazin összegyűjtött tíz olyan pózt, amelyeket használva garantáltan rosszfejek leszünk bármelyik partifotón. És ha már party, akkor ajánljuk a The Room magazin április 27-i lapbemutató buliját a Merlinben. Itt az első öt, lássuk sorjában! 1. BurokbanA titkozatosság és…..
A világ zeneirodalmának hány százaléka magyar? A világon rögzített zenék hány százaléka magyar? Egy? Esetleg három? Az új média törvényben a közösségi rádiókra előírt szabály, hogy legalább ötven százalékos arányban magyar zenének kell szólni. Ami valljuk be…..
ZimBabe 2011.01.05 07:30:11
@Chaoyang:
.ez igaz is lehet, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet. Meg kell hagyni, minden rosszban van valami jó. Nagy (magyar:)) királyság lenne, ha bejönne. Drukkolok, hogy ez történjen. A törvényalkotók - úgy tűnik - szinte teljes kultúrális vakságának ellenére. Habár a szándékot mint olyat, egye fene, látom. Egyelőre leszerepeltek. Jószándékaim nekem is vannak, de mivel nem tudom hogyan kellene hivatalos-politikailag megvalósítani őket, nem is törekszem rá, hogy ilyen pozíciót szerezzek, és onnan osszam az észt. Az ilyen törvény, az adott téma ismeretének, az arra való érzékenységnek a hiányán túl a konszenzusképtelenséget is bizonyítja. Mondhatnám dilettantizmusnak is. Ez így nem oké.
Amúgy nem rakok a magyar zenei felvirágzás általad vázolt modelljére komoly tétet. Ebben a formában legalábbis. Majd meglátjuk.

Hamár Franciaország, nem igazán vagyok ugyan tájékozott az ottani ügyekben, de volt egy francia kultuszminiszter: Jacques Lang, aki a francia gazdasági válság közepén meghirdette: „Minden pénzt a kultúrának!” szlogent. Tudott valamit a nemzeti önazonosság kultúrán keresztüli megerősítéséről, úgy tűnik. Neki elég komoly koncepciója volt, regnálása alatt pl. háromszorosára nőtt az állami zenetámogatás összege, azóta évente megrendezik a "zene ünnepét" tízmilliós nagyságrendű résztvevővel, satöbbi.
Ebben a cikkben valami továbbiak:
www.francianyelv.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=476:egy-kis-francia-zenetoertenet&catid=29:zene&Itemid=95

A vitaindító posztban és a hozzászólásokban elég jól összefoglalták, hogy mennyiféle egyéb módon lehetne itt komoly lépéseket tenni a magyar zenéért - vagyis inkább a magyar zenészekért.
Leginkább így: nem tiltás - hanem TÁMOGATÁS. Ez a kulcs.

Erre mivan? Még a kidőlt-bedőlt NKA-t is visszanyesik.

Nagyon valószínű, hogy ennek az elbaltázott törvénynek tényleg az lesz az eredménye (mint a legtöbb ilyesminek), hogy az igényesebb - akár nem az én ízlésemnek megfelelő - zenéket játszó rádiók szívnak majd, az emberek meg kikerülik a felülről ledobott tankcsapdát, és mégtöbb MP3, internet-rádió satöbbi fog szólni mindenütt. Azt még tényleg nehéz mifelénk szabályozni.

Lehet megpróbálják. De én a helyükben betiltanám inkább az egész Netet a g*cibe, minek finomkodni, oszt meg van oldva a kultúrellenőrzés, a magyarok a magyaroké, jónapot.

.
/ A magam részéről mondjuk kb. húsz éve nem hallgatok szinte semmilyen rádiót önszántamból, legalábbis nem a zenéért, és mondjuk az én ízlésemnek _igazán_ tetsző zenéket saccra a kilencvennyolc százalékuk eddig sem játszott, és akármekkora szabadság lenne is, nemigen hiszem, hogy túl sok játszana - kivéve Talán a Tilos egy-két műsora, meg néhány más rétegrádió néha-néha.
ZimBabe 2011.01.05 07:48:56
@magyar-magyar szótár:
.mostan mintha árnyékra vetődtél volna...
Ahogy kivettem a cikkből, sőt, a hozzászólásokból egyaránt, itt senki nincs a "magyar zene" mint olyan ellenében, sőt! Hanem a törvényi szabályozás ilyetén módja csapja ki a biztosítékot, mint vélelmezett rossz megoldás. Talán nem ez fog igazi (játszó)teret nyitni a magyar előadóknak.

(Amúgy meg kinek-kinek szíve joga, hogy mást szeressen. Felőlem Lady Gagát is tömheti a fülébe a k. hallgató. Ü tudja.)
Art of Fashion Ceruzaszobrok 2010.09.30 16:33:00
És most akkor valami más aminek semmi köze a divathoz, de mivel alapvetően fogékony vagyok a művészetre (nem véletlenül kapta a blog az "art of fashion" beszélő nevet) és mivel első megtekintésre magáénak tudhatta csodálatomat a most következő képsor, így muszáj…..
Először is elnézést kell kérnem, amiért elindítottam ezt a blogot. Ezrediknek, minek. Úgyse olvassa senki! Hogy mégis, miért kezdtem? Talán mert annyit kommenteltem különböző változatosan idióta okokból mások blogjába, hogy kezdett ciki lenni. Hiszen ha van…..
7 évvel ezelőtt mutatták be a 28 nappal később zombis filmet, Danny Boyle rendezése 82 millió dollárt termelt világszerte, a szép bevétel láttán érkezett a folytatás, a 28 héttel később más csak 64 milliót gyűjtött össze. A harmadik felvonásról lehetett hallani ezt-azt, ám…..
Lady Gaga a japán Vogue Hommes címlapján nyers húscafatokból álló "ruhában" pózol.Elég ritkán tudnak a celebek megdöbbenteni vagy ténylegesen elborzasztani, de Gagának ezúttal sikerült. Igazából azt sem tudom eldönteni, hogy ezt a képet vajon pulgárpukkasztónak vagy…..
ZimBabe 2010.09.10 08:24:47
Jamie Saft barátomnak hála, sikerült rábukkannom egy videora, mely a lehető leszórakoztatóbb módon leplezi le a Prodigy: Smack my bitch up c. számának eredetét. Szorgalmazom az ilyen videok készítését, így az emberek például nem hiszik azt hogy a Daft Punk írta egy az egyben azt,…..
ZimBabe 2009.10.27 20:24:30
.nyehehe! Nagy királyság az egész! :DDD

Valaki említette, hogy "ilyen az élet" -sztem is. Mindennek "megvan az alapja" a zenében is. Tök mindegy, hogy elektronyos vagy emberi erővel hajtott. Én meg nyúltam apám+anyám DNS-szekvenciáit. Húwazz! (Igaz, sikerülhetett volna jobban is, de nem panaszkodom. :P)

A lopás... hm, hát, sztem valahogy érzi azt is mindenki, hogy az hogy megy. (Márha szerencséje van.) Hogy mi a különbség az inspiráció, meg valaminek a konkrét elvétele közt. De rá is
b@szik egy idő után valahogy.

(Amúgy: látszik a nagy "szerzőijog-bunda-biznisz" körüli gázban, hogy valakik valahogy túl sokat nyúltak abból, ami a többieknek is járna a élethez. És túlzottan megszokták a nagy jólétet, jól főhíztak, aztán meg sivítanak, ha elfogyván a tavalyi, most az ő hájukat kerülgetik a késsel... :PPP
- konyhanyelven, meg kb. kifejezve, de szerintem levágható, mit is.)

A videó meg űberoriginál! Kösz, hogy továbbadtátok! :)
A képen nem egy eldőlt felhőkarcoló látható, amelyiket már benőtt a dzsungel, hanem egy terv a miskolctapolcai hotel fejlesztésére. A tavaly az önállósodás mellett döntött település hotelpályázatára érkezett ez a pályamű, amelyet sajnos nem díjazott a zsűri - vagyis akinek…..
w Nyugat, majmulás 2009.08.29 06:45:00
- Miért is legyünk toleráns, nyitott ország, amikor az itt nem szokás? – teszi fel a kérdést a kedves olvasó, és nem is egy, hanem sok. Arra a tök szimpla felvetésre válaszul érdeklődik, miszerint esetleg nem volna muszáj innen elüldözni – egyebek mellett,…..
ZimBabe 2009.08.29 11:29:30
"Ezeket a normasértéseket aztán Jézus később diplomatikusan úgy hivatkozza, hogy ő nem megszüntetni, hanem „beteljesíteni” jött a törvényt, ami jól hangzik, csak semmi értelme."

.bizony mondom néked, hogy az emberség meg a szeretet maga a törvény betöltése. Célja, ha tetszik. ("a törvénynek betöltése a szeretet")
Sőt ez az elv már a valóban egybites(ebb) ószövetségben is szerepel, nem is csak a Tórában, hanem sok más helyen.
(Az igazat megvallva annak a könyvnek a lapjain az "Úr" nevű szereplő elejétől végéig azon fáradozik, hogy megértesse az olvasóval: nem a "törvény betűje", hanem - az egyébként azt inspiráló - "Élet Szelleme" a követendő/átélendő valóság.)
Tehát símán van értelme annak amit mond - csak kicsit félreérted.
Tényleg előfordul, hogy nem mondták neked/nem olvastad sehol, hogy teljesen logikusan követi a "Tízparancsolatban" megfogalmazott törvényeket a krisztusi áldozat és a kegyelem? Hogy hogyan aránylanak egymáshoz? Hogy Krisztus nem 'fedezet nélkül' engedi el az 'adósságot', hanem 'a saját élete árán'? El tudom képzelni, hogy még nem gondolkodtál ebből az megközelítésből, nem te volnál az első, akár a vallásosok között sem.

- tudom, ez a kommentfelület nem enged sokkal többet, úgyhogy most: .
____

De legalább még teologizálsz! :)))
- már azt gondolná az ember, hogy ez a tótawé annyit nyomta a vallástanulmányait/kritikáit és filozófiáit - és még mennyit nyomták őtetwé ezért! :P -, hogy már teljesen ortodox a témában, és lassan végére is ér a tanulmányozásnak... Aztán meg tessék: még az alapokig sem jutottál bizonyos fontos összefüggések tekintetében.
Ezért csak tovább! Vannak még felfedezendő területek, az alapoknál bizonyosan - amelyek megértése nélkül Te sem gondolhatod komolyan, hogy mérvadó véleményed legyen! :D

.barátsággal.

[Azért írtam ezeket: mert te észreveszed az ellentmondásokat az ilyen-olyan dolgokat hirdetők szavai és tettei között, gondolom ez nálad belső szükség. Ezen szükség betöltésében valamennyit segíthet a te általad kreált logika bizonyos felülvizsgálata.]
Amíg szeretett cégem nem költözött Újpestre, nem gondoltam, hogy van olyan zónája Budapestnek, ahol rákészülés nélkül leforgathanák Tarkovszkij nyomasztó Stalkerjét. Mivel a nagyjátékfilm-forgatások jelentős bevételt jelenthetnek mind szűkebb, mind tágabb pátriánknak,…..
ZimBabe 2009.08.29 10:23:50