Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsigmond és Péterfy

132 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1-0-ra nyert a Fradi az újpestiek otthonában játszott szombat esti derbin, de Thomas Doll edző így se volt elégedett. Nem is csoda, mert azt az egyetlen gólt is szabadrúgásból rúgta Gera Zoltán, de Doll az újpesti Szusza Ferenc stadionban uralkodó állapotokon is nehezen tette túl magát:…..
Most, hogy a Momentum mozgalom immár saját hazugságát is kezdi elhinni – azt, hogy ez az aláírásgyűjtés tényleg a budapesti olimpiarendezésről szólt –, a maradi, reakciós, a „hülyék pártjára” szavazó és teljességgel jelentéktelen Michael Oakeshott egy gondolatát…..
Az egy évben egyszer Pécsre tévedő pesti firkász könnyen elhiheti a városról, hogy ott történik is valami, legalábbis ha a Made in Pécs fesztivál ideje alatt veti a sors az úgynevezett mediterrán hangulatok városába. Bár a rekordhidegben tartott fesztivál kocsmahelyszínei között lődörögve nem épp ez…..
A PeCsa mint épület nyilván nem hiányzik senkinek. Itt az ideje nagy népi hurrát kiáltanunk, hogy eltűnik ez az otromba objektum a Városliget közepéről. De az emlékek azért ott maradnak egy-két nemzedéknek. Péterfy kolléga itt kattogott 2000 körül a korabeli tilosos drum'n'bass bulikon, itt (is)…..
Aggódtunk egy kicsit, ám a Magyar Nemzet fotósával ellentétben minket lazán beengedtek a szombati Fradi-Újpest derbi sajtópáholyába, ami azért is volt nagyon fontos, mert Zsigmond kolléga élete első meccséről van szó. És valószínűleg nem az utolsóról! Azok után ugyanis, hogy barátai…..
Mandiner blog Luxyeurópa 2016.09.16 10:51:00
Így látszik Európa Luxemburgból, tudják, abból az elfeledett járásból Franciaország és Németország között, amit annak idején még egy Belgium is képes volt kétfelé szakítani, és ami gyaníthatóan világelső az egy főre jutó offshore cégek, Európa-jogászok és portugál takarítónők számában...
Mandiner blog Igen, igen, MSZP 2016.09.04 17:01:00
Épp a minap gyűjtöttük össze, hogyan őrölte fel magát a kormány nem jobbikos ellenzéke, most épp a kvótanépszavazással kapcsolatos, egyenként és együttesen is zavaros álláspontjaik miatt. A szocik most csak tetézik a káoszt...
Közel egy hónap múlva a magyar választók népszavazáson üzenhetnek Brüsszelnek a menekültkvótákkal kapcsolatban. A baloldali ellenzéknek nem sikerült egységes választ adnia a kérdésre. Van valaki, aki fel tudná sorolni fejből, mi is az ellenzék álláspontja? Mi azért megpróbáljuk...
Olimpia, burkini, bikini, világok, civilizációk és életmódok harca, 2016 zűrös valósága egy képen. Ki fog nyerni a végén?..
Bár tudjuk (vagyis reméljük), hogy csak egy szűk szubkultúrát képviselnek, azért nem mehetünk el szó nélkül a radikálbalos graffitik és falragaszok mellett, amik a német városok utcáit dekorálják. Budapesten összesen nem találkoztunk annyi kreatív tömény marhasággal, mint Németországban egy átlagos,…..
Tudat alatt egy kicsit úgy érezzük most magunkat, mint egy büszke pesti polgár tehette száz éve, amikor meglátta élete első szerecsenjét. A helyszín az Astoria, annak is a zöld tetővel borított kürtőskalácsos bódéja a hetes buszcsalád megállója mellett. Ott álltak ugyanis ők...
Miközben a magyar kormány a szokásos kék plakátjain reklámozott kétbites – de kétségtelenül igaz  – üzenetekkel próbálja rávenni az embereket a migránskvótás népszavazásra, Németországban egy egészen másfajta kormányzati kampány dübörög. Integrációs. Németül még nem tökéletesen beszélő, de nagyon…..
− Ez, ha jó alkatrészekből van összerakva, örök élet, apám. − S ez abból van? − Nem, de folyamatosan cserélem, hogy meglegyen a tuti kombináció. Rögtön a Papírkutyák vonatkozó jelenete ugrott be autószerelő barátainknak, miután megtaláltuk Románia legegzaktabb szimbólumát. Szerényen, már-már szinte…..
Nagyszeben belvárosában járunk, a képen a román szociáldemokrata párt városi szervezetének irodájának ablakdekorációját láthatják. Ez az a PSD, amely olyan nagyformátumú férfiakat adott a román és az európai politikának, mint Ion Iliescu vagy Victor Ponta. A nagyszebeni irodára kihelyezett, jelentős…..
Nagy fesztiválport vert fel és felkavarta az állott sört a magyar rockmetál berkekben az, hogy a basszer lábujjtörése miatt elmaradt a régen egy ideig híres amerikai Megadeth metálbanda koncertje Dunaújvárosban. A fesztivál szervezője keresetlen szavakkal jelentette be az avokádórendelő, kempinskiző…..
Érdekes infografikát közölt a Die Welt az Európai Bizottság és az Eurostat adatai alapján arról, hogy miként viszonyul egymáshoz az EU-ból való kilépés népszerűsége és az EU-tól kapott, illetve az EU-nak fizetett összegek nagysága. A térképen pirossal jelzik a nettó befizetőket és zölddel a nettó…..
Péterfy kollégával annyira felejthetetlennek találtuk a CEU menstruációs kiállításán átélt katarzist, hogy ezúttal a Budapest Pride kísérőrendezvényeként meghirdetett „Genderőrület” kiállításra látogattunk el az acb Galériába. Amint elolvastuk a nyitó plakáton, hogy…..
Nem győzünk álmélkodni az egyetemi élet újabb és újabb progresszív fejleményein. Amíg a Pázmányon holokausztot oktatnak, addig a CEU-n az igazán fontos dolgoknak is jut idő. Most például a menstruációnak szenteltek egy rövid kiállítást, amiből kiderülnek olyan szörnyű tabuk, mint hogy az elmaradott…..
Riportot közölt a német közszolgálati televízió olyan németekről, akik a migrációs helyzet miatt menekülnek Németországból − Magyarországra. A bajor tévé riportja szerint sok német kifejezetten a menekültek miatt akar Magyarországra, a Balatonhoz költözni. A riport szerint ingatlanügynökök a…..
Nehéz eldönteni, hogy véletlen vagy szándékos trollkodás-e az a fotó, ami pár napja került fel a román határrendőrség honlapjára. A március 30-án kelt közleményben arról számolnak be, hogy a román határőrök hogyan segítenek a Frontexnek a földközi-tengeri Triton műveletben. Az egyik illusztráló…..
„Ki látta a Saul fiát?” – ezzel a kérdéssel nyitott a Pázmány frissen indított holokauszttörténet-kurzusán Mezei Balázs vallásfilozófus, a PPKE BTK tanszékvezetője, aki a „holokauszt filozófiájával” is foglalkozik, bár saját bevallása szerint azért nem ez a…..
Budapest földalatti világát rekonstruálta 3D-ben sok éves munkával Zsoldi Katalin, aki a Geodézia és Kartográfia című szaklapban publikálta eredményeit, valamint szerencsénkre saját honlapján és a YouTube-on is közzétette lenyűgöző videóit. Nézze meg velünk együtt a Deák tér környékének és a II.…..
Jókora késéssel került nyilvánosságra, hogy arabnak mondott fiatalemberek − közülük egyes előállítottak, eddig nem cáfolt német lapértesülések szerint menedékkérők, de kétség nélkül migrációs hátterűek − tömegesen garázdálkodtak és nőket molesztáltak szilveszterkor Kölnben, a Hauptbahnhof előtti…..
Íme, az anti-ISIS-koalíció. És ez csak néhány nagyobb fiú a közel-keleti játszótérről. Amikor egy kép többet mond ezer diplomáciai hátbadöfésnél. (Via.)..
Mandiner blog Germanisztán felé 2015.11.17 23:41:00
Maybe ich have to let in more so zey dont attack us? A zseniálisan szórakoztató Polandball leágazása, a Germanyball tragikomikus tükröt tart a meghasonlott, megzavarodott és immár terrorfenyegetettséggel szembenéző Németország elé migráció és terrorizmus ügyében. ..