Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Átverés!

0 bejegyzést írt és 260 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar kormány az elmúlt napokban szavakban megtette azt, ami eljuttathatja az IMF és az EU tárgyalóasztalaihoz. A kapituláció előkészítése megtörtént, mára a miniszterelnök is kimondott mindent, amit ebben a fázisban kellett. „A korábbi álláspontunk fenntartása nem…..
Tanulságos újraolvasni azt a sok különböző nyilatkozatot, ami mondjuk csak az elmúlt egy hónapban az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban a magyar kormánypárt politikusaitól elhangzott. Tárgyalástechnika – mondják erre baráti értelmezők. Totális káosz – vélik mások.…..
Ha olyan köztársasági elnöke lenne az országnak – nem is lenne példátlan, az előző például biztosan ilyen volt -, akit a haza sorsa jobban érdekel, mint megválasztóinak vélt vagy valós politikai érdeke, akkor az újévi beszédében nem a kitartásról, a jó irány…..
Nagyon sok tanulsága van ennek a mai napnak. Nem a legfontosabb, de a legjobban zavaró: a sokszor megénekelt kettős mérce. Értem én, hogy vannak különbségek a 2007-es kordonbontás és a 2011-es blokádépítés között, de azért a lényegük közös: parlamenti képviselők a polgári…..
Már sokszor nekifutottam ennek az írásnak, de soha nem jutottam a végére – de még a közepére sem. Elsősorban azért, mert az első mondatok visszaolvasása után már éreztem, hogy ezer sebből vérzik; nem érthető, félreérthető, vagy egyszerűen csak hamis. A dilemma ettől…..
Kezdjük azzal, hogy az uniós csúcson végül kialakított magyar álláspont szerintem helyes: egy ilyen horderejű ügyben a törvényhozásnak kell kimondania a végső szót. Még akkor is így van ez, ha pontosan tudjuk, hogy a kormánypárti többség minden bizonnyal felsorakozik a…..
1. Nehezen vitatható, hogy helyes döntés volt a mostani kormány részéről az államadósság csökkentésére irányuló politikai szándékot - valamilyen formában - alkotmányos szinten megfogalmazni. 2. Vitatható, hogy helyes döntés volt-e a mostani kormány részéről az…..
Alszanak a parlamenti képviselők. Nincs ebben meglepő, kivéve, ha ezt a munkahelyükön teszik – ahogy ez Vágó Gábor felvételén látszik. A hajnali ülésezés régi divat a magyar parlamentben, a kormányok szeretik erre az időszakra helyezni a politikailag kényes…..
Az idő és az események rövidtávon nem Orbán Viktornak dolgoznak - írja aktuális számában az Economist. Akár a kormányfői poszton is lehet változás – vetettem fel egy hete az IMF-politika megváltoztatásának bejelentésekor. Áh, dehogy – mondta a minap egy kollégám,…..
Hetvennyolc százalék. A Medián friss felmérése szerint ennyire nőtt azoknak az aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok. A közhangulat egyre kísértetiesebben hasonlít ahhoz, amilyen a tavalyi kormányváltás előtt volt. Egy fontos különbséggel. Érdemes alaposan…..
Sokat vártunk rá, most végre itt van: Lázár János benyújtotta a parlamenti választási rendszerre vonatkozó javaslatot. A témáról már elég sokat írtam, legutóbb éppen arról próbáltam meggyőzni az olvasókat, hogy „bármit is fogad el tehát a parlament, attól önmagában…..
Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb…..
törökgáborelemez 409. Sok hűhó 2011.11.16 09:21:00
Azóta, hogy tavaly nyáron Orbán Viktor az IMF-delegációval való megbeszélésről elrobogott a Videoton-Maribor meccsre, a Valutaalaphoz fűződőn viszony kérdése egyre komolyabb politikai jelentőséget kapott. Akadnak olyanok, akik már a miniszterelnök lemondását fantáziálják arra…..
Hol van már a tavalyi hó… Nagyon sokat fordult a világ a kormányon lévőkkel azóta, hogy a 2010-es választásokat követő hónapokban még minden a dicsőséges fülkeforradalomról és a példátlan választói felhatalmazásról szólt. Ma már szinte csak a „történelmileg…..
Átverés! 2011.11.14 00:27:45
@ concret:Sok mindenben egyetértek.Nagyon igaz, hogy nem elég csak ország határon belül gondolkodni, ma már minden összefügg mindennel.
Az is igaz, hogy amig mi voltunk a bezzeg ország jó érzés volt a szomszédokkal szemben érezni bizonyos vélt, vagy valós fölényünket.

Az EU-hoz való tartozásunk még inkább szükségessé teszi a szélesebb látókört. Merkel asszony ma is kijelentette, hogy igen is bele kell szólni a tagországok költségvetésébe, és még egyre több mindenbe.

Egyébként Merkel asszony- nézve az egész EU-s elitet - imponálóan eszes, agilis, több ötlete van mint az utána és körülötte botladozó férfi társaságnak.

Azt azért már ki ne találja, hogy a szélső keleti megyéket Ukrajnához lehetne csatolni. Ha távol is vagyunk a mindentudó fővárostól, de itt is magyar emberek élnek, akik ha van lehetőség meg mutatták már hosszú évek során, hogy tudnak teljesíteni.

Arról utólag már hiába beszélünk, hogy a legsikertelenebb rendszerváltást bonyolítottuk le. Nem volt fontos egyáltalán, hogy a termelőalapok megmaradjanak sem az iparban, sem a mezőgazdaságban.

A fő szempont csak a hatalom megosztása, megszerzése volt. Volt olyan időszak a hetvenes, nyolcvanas években amikor a mezőgazdasági exportunk a SzU felé fedezte a teljes energia importunkat, és ezeket zömmel ezek a megyék produkálták.
Alma, hízómarha, sertés, baromfi, konzervipari termékek stb.

Voltak mindig hibák a politikában, de azért azt nem gondoltam, hogy ennyire lehet azokat fokozni.

Mindig szerettem azt a József Attila idézetet, hogy "A mindenséggel mérd magad".Nem szabad bezárkózni mert még azt hihetjük, hogy minden a legjobban csinálunk.
A műsor történetében immár ötödszörre tér vissza az RTL Klub képernyőre Havas Henrik - tudta meg a Vasárnapi Blikk. A nagyképű, öntelt, flegma arcot szerepként viselő fickó - és ezt nem én mondom róla, hanem Ónodi György, a Heti hetes főszerkesztője - jövő héttől…..
Dési János kirúgása után belülről castingolt az ATV új műsorvezetőt az Újságíróklubba. Mint ismert, Désit azután küldték el, hogy ceremóniamesterként engedély nélkül részt vett a Demokratikus Koalíció október 23-ai rendezvényén.Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója…..
Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy sajtóértesülések szerint a Fidesz 2004-ben „lottóötösnek” tartotta Gyurcsány Ferenc előtérbe kerülését. "Kiss Péterrel az MSZP a 2006-os választásokat veszítette volna el, Gyurcsány Ferenc viszont esetleges bukásával maga…..