Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Everred

0 bejegyzést írt és 2182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Republikon A hajléktalanság vége 2013.11.16 15:41:39
C.Z., 34 éves budapesti politikai elemző fázósan lépett ki a novemberi hidegbe. Nagyot nyikordult mögötte a százéves pesti bérház kapuja. A barátnője már hamarabb elindult, a kutyát vitte le még gyorsan, munka előtt a térre. Vastag kabát, magas szárú cipő, kapucnis pulcsi, a…..
Everred 2013.11.17 18:20:22
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Allah segíts. Megpróbálok segíteni a gondolkodásban, hogy több sikerrel járj.

Tehát: a hajléktalansághoz való jog rögzítéséről szó sincs. Jelenleg az történik, hogy embereket, akiknek NINCS HOVA MENNIÜK - ismétlem, nincs hova menniük - kriminalizálnak pusztán emiatt.

Tehát: a bűnük az, hogy csórók és nincs hova menniük. Nincs hol lakniuk. A jelenlegi intézkedés alapján ezzel minden joguktól megfosztatnak. Nincs pénzed, dögölj meg, így írható körül a rendelet.

Jelent-e ez bármiféle megoldást a problémára? Nem. Nem lesz tőle kevesebb a hajléktalan, nem lesz tőle kevesebb az olyan ember, akinek semmi jövedelme vagy jövedelemre való kilátása sincs, nem lesznek emberségesebbek a hajléktalanszállók, nem fordítanak rájuk több pénzt, nem lesz több férőhely.

Tehát történik valami? Nem. Pusztán a jókeresztényjóközéposztálybeli kispolgár - amely sajnos a hozzászólók között is erősen reprezentált - örülhet, hogy nem kell szembesülnie olyan kényelmetlen dolgokkal, mint a szegénység. Ennyi. Az állam még csak kísérletet sem tesz arra, hogy egy jelentős embercsoport helyzetén valahogy segítsen: ehelyett látszatintézkedést hoz, hogy ne sértsék az összképet.

A hajléktalan nem jókedvében lakik az utcán, hanem mert nincs hová mennie. Nem megátalkodott bűnöző, aki el akarja rontani a napodat, hanem olyan ember, akinek nincsenek anyagi erőforrásai. De pusztán ezen az alapon, elvileg, nem foszthatod meg az emberi jogaitól.

Jellemző, hogy akik védik a rendelkezést, azt kérdezik, az ellenzői miért nem inkább jobb ellátásért vagy több férőhelyért sírnak? Nos, elárulom, egyszerűbb agymunkára berendezkedett barátaim, hogy a rendelkezés ellenzésének éppen ez a lényege: mi azt szeretnénk, ha az állam, illetve annak illetékes szervei EBBEN AZ IRÁNYBAN indulnának el a probléma megoldása vagy enyhítése felé. Erről szól a tiltakozás. Azt mondjuk, hogy ez az eszköz rossz, mert NEM OLD MEG SEMMIT, más eszközökre van szükség. Nem bonyolult ez.
Everred 2013.11.17 18:37:12
@Valóraváltógép: "Ez nettó hazugság. Amiatt "kriminalizálnak" (ami messze nem kriminalizálás, csak az amúgy botrányos viselkedésük mérséklése), ahogy viselkednek. Sorolom: járókelők zaklatása, alkalmasint megtámadása, utcakőre szarás+hugyozás, kukák széttúrása, szemetelés, ittas garázdság."

Erm, ezért nem kellene megtiltani az utcán való életvitelszerű tartózkodást. A felsorolt cselekmények ugyanis mind egy szálig szabálysértésnek vagy bűncselekménynek minősülnek. Egyébként meg azt állítani, hogy minden hajléktalan ilyen, egyrészt nettó hazugság, másrészt aljas visszataszító gazemberség. Azon az alapon, hogy vannak köztük ilyenek is, nem lehet törvényt hozni. A fehér magyar emberek között vannak bűnözők, mégse csukhatják le az összeset preventív célzattal.

"Ezekért bárkit kriminalizálnának"

Így van, tehát miért is kell még egy törvényt hozni, amely az ÉGVILÁGON SEMMIT EL NEM KÖVETŐ hajléktalanokat is bűnözővé minősíti azért, mert nincs hova menniük, és ezért az utcán alszanak? Mert a rendelkezés szerint maga az utcán alvás is büntethető lesz. Nem csak a felsoroltak.

"De. Kevesebbet kell belőlük nézni."

Neharagudj, hogy ezt mondom - illetve ha haragszol, az sem érdekel -, de egy emberi nulla vagy. Tényleg. Nulla empátia, nulla szolidaritás. Csak az a gondod, hogy a kényes orrodat ne zavarják. Gusztustalan. És sajnos a döntéshozók a te erkölcsi színvonaladon állnak, azaz a béka segge alatt.

Szar meg hugy miatt majd akkor tessék reklamálni, ha kialakítanak nyilvános vécéket vagy nem dobják ki őket a plázákból... azaz ha lehetőségük lesz elvégezni a dolgukat. Méágegyszer mondom: az egy tény, hogy a hajléktalanszállókon nincs elég férőhely, messze nincs, és akkor nem mentünk bele olyan szubjektív dolgokba, mint állapotok meg effélék. Szóval?
Everred 2013.11.17 18:45:04
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: nincs elég hely. Ennyi. Tekintve, hogy ebben az irányban semmiféle lépések nem történnek, nincs miről beszélni.

Azt meg nem tudom a társadalom érdekének tekinteni, hogy néhány nyárspolgárnak kényelmetlen látni a hajléktalanokat. Fogd be az orrod, ne nézz oda, és kész. Ez nem jogalap arra, hogy embereket bárhova is kényszerítsenek. Majd ha ki tudsz mutatni valami valós érdeksérelmet, amit a többségi társadalom kénytelen elszenvedni, akkor beszélhetünk, addig nem.

A valóraváltóhülye által írott különböző bűncselekmények, mint lopás meg rongálás, természetesen nem számítanak: ezek ellen fel kell lépni, erre van egy nagyszerű szervezet, Magyarország rendőrsége, amely el tud járni az egyes esetekben, nem szükséges preventív alapon minden hajléktalant megbélyegezni. Biztos te is felháborodnál, ha valamelyik ország kitalálná, hogy magyarokat nem enged be többet, mert azok lopnak. A logika ugyanaz.

Mellesleg én azt is egy visszataszító gondolatnak találom, hogy pusztán azért, mert valaki szegény és lecsúszott, máris kényszeríteni kell, máris úgy érzed, hogy hatalmad van fölötte, és helyénvaló, hogy megfosztják az alapvető szabadságjogaitól. Miközben azért senki nem tesz semmit, hogy segítsen rajtuk. Legalábbis a magyar állam nem.
Ezen az oldalon utoljára. Búcsúzunk, de csak a helytől. Új haza - donnelly Véget ért az őskor az NST történetében. Kicsiny városállamunk túlnőtt a falak jelentette határokon, és elég erőssé lett, hogy egy egész birodalmat kormányozzon. Mivel az nst.blog.hu legelői már nem…..
Everred 2010.08.19 14:59:50
@Csöncsön: elvileg nem lehet ékezetes névvel regisztrálni, de utána megváltoztathatod, és olyan nevet írsz be, amilyen tetszik.

Szóval regisztrálj be csoncsonként vagy donquijoteként, vagy mittomén, aztán bejelentkezés után a blogon magadra kattintva átírhatod.
Everred 2010.08.19 21:11:34
@Martin Astin: lakcíííímeeeet? uramisten. Tőlem kért egy emailt, egy felhasználónevet, meg egy jelszót. Lakcímről szó nem volt. Blogzona.hu, oldalt katt a regisztrációra, megadod ezt a három adatot, küld egy aktiváló mailt.
Everred 2010.08.19 21:29:59
@Martin Astin: nem. Lehet, hogy csak szerencsém volt?
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Everred 2010.08.19 15:02:42
@horas: Ronaldo leginkább "aztcsinálamitakar" poszton játszott nálunk az utolsó két szezonjában, és bizony az elsődleges feladatának a gólszerzést tekintette. Meg nem csak ő, de Fergie is. Az igaz, hogy gyakran a szélről indulva tette, néha meg középről, de ez a lényegen alapvetően nem változtat, egy Ronaldónál nem az a fontos, hogy hova teszed a mágnestáblán, hanem hogy milyen feladatot kap. Meg hogy ő mit hajlandó végrehajtani.
Everred 2010.08.19 17:35:37
@horas: "Az MU-ban ő volt legelől kötetlen posztban,emlékszünk Rooney a szélen Tevez meg a középpályán miylen szépen dokkerkodott."

Simán, ha nem is egy, de két kezemen meg tudom számolni, hányszor volt ez így. Barcelona idegenben, Roma idegenben (2008), Barcelona Rómában, Arsenal idegenben (BL elődöntő, 2009), Porto idegenben... és ennyi. Mégis egy kezemen meg tudtam számolni, ez öt meccs.

Szóval azért ezt ne vegyük állandónak. A meccsek többségén Ronaldo - minő meglepetés - a szélről indulva, kötetlen támadóként játszott, 2007-től. Volt egy rövid időszak, 2008 őszén, amikor klasszikus 4-4-2-ben játszott újra jobbszélsőt, de az annyira nem ment, hogy Fergie gyorsan felhagyott vele.
Everred 2010.08.19 19:08:38
@horas: igen, a "Barcelona Rómában" volt a BL-döntő... Moszkvában balszélsőt játszott.

Hazai BL-meccsen pl. sosem volt középcsatár. Egyszer sem.
Írtam az NST-re 470 posztot, de egyiket sem volt olyan nehéz pixelbe ontani, mint ezt a mostanit. És nem csak azért, mert ez az utolsó, hanem azért, mert annyi mindent kellene ebbe a bejegyzésbe sűríteni, hogy ha nem szelektálnék, hosszabb lenne, mint a Szabó család és a Dallas…..
Everred 2010.08.18 14:44:21
@Glory: én akár állandóra is, mert, talán néhányaknak feltűnt, a GDP termelése okán is egész nap a personal computer előtt kell üldögéljek. Csak pl. a honlapszerkesztés, mint olyan, egy nagy, ködös, ismeretlen terület számomra, ez mondjuk tény.

@Zsoca87: Forlán, nyami. Leomló szőke haj, izmos felsőtest, amit örömmel mutogat - az az érzésem, nem biztos, hogy rossz néven venne egy ilyen irányú közeledést :-)
Everred 2010.08.18 15:25:52
@Glory: már csak azt szeretném tudni, hogy kinek, hova és milyen címre érdemes emailt írni ahhoz, hogy el is olvasódjon a mi nagy törekvésünk?
Everred 2010.08.18 15:59:36
@heinrich: köszi!
Parádésan hűtötték a golyókat a sorsoláskor. Sok helyen hónapokat kell várni az első rangadóra, a PL-ben meg már az első fordulóban iderittyentettek nekünk hármat is. Az ambiciózus, feltörekvő csapatok összecsapásával indult a szezon, majd a régi idők nagycsapatai feküdtek…..
Everred 2010.08.17 14:42:39
@MUfanatic: nem hiszem. Lehet, hogy Ireland valamivel tehetségesebb, de Milner hozzáállása, kiegyensúlyozottsága szerintem bőven felé billenti a mérleget.

Mondjuk az, hogy állítólag a deal Ireland + 18 millió font, az elég vicces. A Cityt mindenki megfeji, ahogy kell (24 millió font Balotelliért, azóta sem tettem túl magam ezen, Moratti egy zseni)
Everred 2010.08.17 15:07:50
@imici77:

Kapusok: Hart, Taylor, Gonzalez
Védők: Boateng, Kolarov, Lescott, Kompany, Bridge, Richards, Zabaleta, Touré
Középpályások: Yaya Touré, D. Silva, Milner, De Jong, Barry, SWP, A. Johnson, Vieira, M. Johnson
Csatárok: Adebayor, Tévez, Robinho, Santa Cruz

Ez 24 fő - feltételeztem, hogy Given távozik, ami persze nem biztos. A csatárposzt az érdekes, ott vannak nagyon sokan, de ugye Jo, Caicedo, Robinho és Santa Cruz távozásáról is beszélnek - az azért meglepne, ha mindegyik menne, akkor Balotellistül is kevesen lesznek elöl.

Összességében viszont nem mondanám, hogy Mancini dolga valami különösebben bonyolult lenne. Csak azt kell eldöntenie, hogy a négy nélkülözhető támadóból kiket engedjen el, illetve kiket tartson meg.
Everred 2010.08.17 15:10:48
@Neil Blender: na de a Werder állítólag azért találta ezt ki, mert Özil apja állítólag azt nyilatkozta, hogy ők már meg is egyeztek a Real Madriddal abban, hogy ha most nem megy a fiú, akkor jövőre megy, ingyen - azt mondta, találkoztak Perezzel, és mindent le is rendeztek.

Ha ez igaz, akkor nem csoda, hogy a Werder felkapta a vizet: ez nem csak köcsögség, hanem konkrétan illegális, szabályellenes. Csak hát tudják azt jól, hogy a FIFA-hoz kár fordulni, nincs vér a pucájukban.
Elkezdődnek a csatározások a tavalyelőtti év legjobb bajnokságában is. Ahogy már az elmúlt évek során megszokhattuk, az átigazolási időszak lezárása nem esik egybe az idény kezdetével, vagyis a konkrét erővonalakat még nagyon nehéz meghúzni. Így az első pár forduló…..
Everred 2010.08.15 22:17:10
@undertow: semennyit, nem szoktam fogadni. Nagyon zsugori vagyok én ahhoz, hogy pénzt kockáztassak a futballon, épp elég az elmém épségét rendszeresen kockára tenni, minden egyes meccsel.
Everred 2010.08.16 23:23:58
nem. akkor hát...

@halihalo: utálom, hogy Berbatovot lassan hivatalból és megszokásból fikázza mindenki. Ma például nagyon is jól játszott, ő rúgta az első gólt, baromi aktív volt a második félidőben végig.

Oké, kihagyott 3-4 nagy helyzetet, tény. De ettől még olyanokat írni, mint valaki fentebb, hogy "reménytelen", meg hogy "vicc"... hát nem tudom. Az az érzésem, hogy ha David Villának hívnák, most mindenki a nyálát csorgatná.

Scholes a második félidőben óriási volt, az elsőben csak szimplán jó.
Az első rangadó beharangózójára az ütköző felek egyik szurkolóját kértük fel. Vadkutya komolyan vette a feladatot, így mindenféle kiegészítés nélkül tálaljuk a kezdés előtt.Az egyik oldalon már megébredtek, s reptében lőttek egy baglyot, a másik oldalon még mindig a…..
Everred 2010.08.15 19:11:07
@clfo: mi? nem is. Nem örülök neki most sem, hogy nem vagyunk bajnokesélyesek (elszoktam már tőle :-D), de az jó, hogy a közvetlen riválisok botlottak. Azért a BL-helyet szeretném, ha megcsípnénk.
Everred 2010.08.15 19:20:07
@Domingo: mit?

Egyébként kár ebből a meccsből hosszú távú következtetéseket levonni, kedves arsenal-fanok. Megtudtuk, hogy Fabregas és Song nélkül közepes ez a csapat. Hát, wow, nagy újság.
Nem hangzik rosszul a spanyol szezon nyitányaként egy Sevilla-Barcelona szuperkupa mérkőzés. Kíváncsian várjuk, hogy vajon mennyire jön jól a felkészülés közepén járó csapatoknak a rangadó, amit az új idény első trófeájáért rendeznek meg. Míg a Sevilla szinte teljes…..
Mi a közös a francia válogatottban és az ország legfaszább futballblogjában? Új korszak hajnalát várja mindkettő. Konkrétan azt, hogy a látszat-ácsorgásból elsöprő dinamizmusba és szemmel alig követhető testcselek sorozatába csapjon át. Körvonalazódik egy izgalmas…..
Everred 2010.08.14 10:20:27
@OJ: nagyszerű!
Everred 2010.08.14 10:39:01
@donnelly: egyrészt az ember manapság már nem lehet biztos benne, hogy ki írja az angol posztot, meg hogy írja-e egyáltalán... másrészt meg korábban kértük más posztnál is, semmi reakció nem volt, gondoltam, hátha most...

Nem akarok tovább offolni, természetesen itt a francia fociról kéne írni, ami, hiába ír OJ remekül (tényleg, nem nyalok), engem nem hoz nagyon lázba, szóval el is tűntem :-)
Mindig az az érzésünk a magyar válogatottal kapcsolatban, hogy újra és újra van valamiféle nekibuzdulás, de valahogyan inkább tartunk a következő megmérettetésektől, mintsem, hogy egészséges drukkal, esetleg önbizalommal vágjunk neki szurkolóként a következő…..
Everred 2010.08.11 10:00:42
@Iustizmord:

www.guardian.co.uk/football/blog/2010/aug/10/hungary-england-wembley

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/8884726.stm

Egyébként meg nem tudom, mit vársz. Nálunk mennyit írnak az andorrai vagy a san marinói válogatott felállásáról, sérültjeiről, amikor idejönnek?
Új rovatunkban azokat a mainstream félistenek oldalvizén, másfeledik hullámban érkező szupersztárokat, valamint meg nem énekelt (vagy nem elég hangosan megénekelt) hősöket mutatjuk be, akik noha nem kaptak se Aranylabdát, se FIFA Év Játékosa Díjat, mégis kitörölhetetlen nyomot…..
Kedves mindenki és a többiek. Hamarosan teljes erőből beindul az európai topfutball, ezzel párhuzamosan nekünk is véget ér az elmúlt hetek láblógatása, és belekezdünk erősen a szokott színvonalú tartalmak előállításába. Van néhány teljesen új ötletünk, vagy nevezzük…..
Everred 2010.08.07 14:57:17
@horas: lehetne más is, ha az a más is elérne annyit a BL-ben, mint az Arsenal. Ennyi.

Nem is értem ezt az egészet, hogy min vered most magad. Mintha nem ugyanazok a szabályok vonatkoznának mindenkire. A pontszámítás egységes, szó sincs róla, hogy az Arsenal kiemelt elbánásban részesülne.
Nou San Trafford Cleverl(e)y done! 2010.07.29 13:15:00
"Houston, baj van!" - sóhajthattak fel az MLS nagy barátai úgy az All Star-meccs első negyedórájának végén. Látva az eredményt, nehéz eldönteni, mennyire tisztelték Sir Alexék az amerikai bajnokság kirakatmeccsét, mindenesetre ha már bevették a turnéállomások…..
Everred 2010.08.01 13:38:48
@Öreg Trafford: persze, nem lehet minden posztra két klasszist, de azért kompetens helyettesek lehetnének, ahogy másutt többnyire vannak.

Meg hát a Chelsea a sztárjaival együtt bajnokesélyes, komolyabb sérülések esetén esetleg harmadikok lesznek. Arsenal hasonlóképp. Mi a teljes kerettel sem vagyunk bajnokesélyesek.
Everred 2010.08.01 13:52:39
@Öreg Trafford: nyilván, ha igazolunk, akkor változik a helyzet.

De jelen állás szerint három erősebb csapat is van a mienknél, és ha rosszul alakulnak a sérülések, akkor az ötödik-hatodik hely sem kizárt.

Hogy mást ne mondjak, az Arsenal és a Chelsea is legalább megszabadult két kerékkötőtől, Gallas és Ballack személyében :-)
Már megint ezek a fondorlatoskodó, anglo-katolikus, félprotestáns, házasságtörő zátonylakók, mer’ ezeknek semmi sem szent. A SkySport értesülései szerint a Manchester City mindent megtesz, hogy leigazolja Jézus Krisztust. Mennyei forrásokra hivatkozva a csatorna tudni véli,…..
Everred 2010.07.30 16:25:16
@Lacóka: szerintem is inkább dicsőítsük minden idők valaha élt legnagyobb játékosát (ez egy teljesen objektív, tényszerű megállapítás)

www.youtube.com/watch?v=UKFuBWky3xU
Everred 2010.07.30 19:46:13
@Xavi06: "szó nélkül betalálják a 16-18 éves fiatalokat, akiket persze nevelési költség nélkül egyszerűen lenyúlnak"

A Barcelona persze sosem tenne olyat, hogy más klubok futballakadémiájáról lenyúl ígéretes tehetségeket. Gai Assulin is tősgyökeres katalán, egyértelműen, és pl. Olazábal is csak álmodta azt a két évet, amit a Real Unionnál töltött, mielőtt 16 évesen elhozta onnan a Barcelona.
Everred 2010.08.01 16:37:38
@rizla: VAGY le lehet tenni 80 millió fontot, egy összegben. Az is egy módszer, és beválik :-)
...és most emelt fővel távozok országomból. Augusztus közepén megtörténik az, amit eddig elképzelhetetlennek hittünk: Raúl Gonzalez Blanco-t egy nemhabfehér mezben fogjuk látni futballpályán. Talán ő sem gondolta volna, hogy egyszer ilyen lépésre kényszerül, mindenesetre…..
Everred 2010.07.29 12:02:01
@Radio Free Aberrania: a fair play league eredménye erőteljesen függ a bírói felfogástól, ilyenformán nehéz a ligák sportszerűségét ezen mérni.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Everred 2010.07.27 19:59:56
@Csöncsön: Van Nistelrooy Man Unitedes gólátlaga 0,68 gól/meccs, madridi gólátlaga 0,67 gól/meccs. Raúl legjobb szezonjának az átlaga sem éri el egyiket sem, 0,64. És ennél csak gyengébben teljesített a többi idényben.

Összehasonlításul: Van Nistelrooy legjobb szezonjának gólmutatója 0,84/meccs. Szóval a fénykorában lévő Raúl gólérzékenysége nem mérhető a fénykorában lévő Van Nistelrooy gólérzékenységéhez, max. a hanyatló Van Nistelrooy-éhoz.
Everred 2010.07.28 08:55:31
@horas: Maldini meg öt BL-t nyert, és? Nem erről volt szó.

Raúl klasszis csatár volt, de soha nem volt akkora gólgép, mint Van Nistelrooy. Ez még csak nem is szubjektív kérdés: a gólok száma jól mutatja a különbséget.
Everred 2010.07.29 11:54:03
@Nűnű: mi ebben a kérdőjel? mindent leírtál róla, amit érdemes, a helyét is jól megtaláltad: a közvetlen elit alatt, de a középszintnél azért magasabban.
Apa ma a reggelinél bejelentette, hogy elkötteti az ondóvezetékét. Érintetlenül toltam el magam elől a zabpelyhet. Ez az Adrian Mole klasszikus járt a fejemben, mikor elolvastam Ryan Babel minden képzeletet alulmúló, szürreális, posztmodern utópiáját egy úszógatya vásárlásának…..
Everred 2010.07.24 09:59:25
@Walmer: lemészárolva közben az angol nyelvet.

Nemtom, engem idegesít ez az msn-, twitter- és faszom tudja, még miféle generáció, hogy két egymást követő szót nem tud helyesen leírni.

Mondom ezt úgy, hogy kemény négy hónap van köztem meg Babel között. Mogorva vénember lesz majd belőlem egyszer.
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Everred 2010.07.21 15:01:34
@Mr.AT: ehh, materialista :-)

de amúgy félreértettél: van "A" játékos, aki két alkalommal tízesre teljesít, öt alkalommal meg ötösre, plusz "B" játékos, aki mind a hétszer hetesre. Posztjuk ugyanaz, tegyük fel.

Na, képlettel ez 45 v 49, ami azért nem akkora különbség :-)
Everred 2010.07.21 15:09:27
@Henke: klubszimpátia kérdése is, persze, de azért igyekszem elfogulatlan maradni: tudom pl., hogy a klubom jelenlegi csapata/kerete a legjobb 10-ben sem nagyon van Európában. Ettől még a múltbéli csapatainkat nagy hévvel fogom védeni, ha arról van szó :-)
Everred 2010.07.21 15:13:44
@Mr.AT: ez egyébként egy nagyon idegesítő jelenség, hogy pusztán a vébé - 4-5-6-7 meccs, csapattól függően - alapján emberek mennyire hajlamosak le-, illetve felértékelni játékosokat. Hogy mást ne mondjak, Grosso, akinek kizárólag a vb miatt lett karrierje klubszinten. Csak épp mindenütt kiderült róla, hogy kevés.
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Örvényhívó felhívta a figyelmünket rá, hogy van egy mulasztásunk, ezt pótoljuk most. A poszt ötlete már akkor megfogant, amikor a hazatérő Somos bros. történeteit végighallgattuk az országról, a városokról, a stadionokról, és úgy általában az egész világbajnokságot…..
Everred 2010.07.17 14:47:55
@donnelly: hát ha mondom, hogy LEOPÁRD!

Itt szépen be is mutatták: www.fifa.com/worldcup/organisation/mascot/index.html
Everred 2010.07.17 14:58:56
@krysal: igazából ami kifogásolható és egyúttal kiábrándító volt, az a FIFA mindent elemésztő és mindennél fontosabb marketinghadjárata, az, hogy gyakorlatilag mindent betiltottak, ami csak utalni mert a világbajnokságra úgy, hogy nem az ő hivatalos szponzoraik közé tartozik, az, hogy még a helyi törvényeket is megváltoztattatták, hogy büntetőügynek, nem polgári peres ügynek számítson az engedély nélküli marketingtevékenység...

Dehát erről meg nem Dél-Afrika tehet.
Everred 2010.07.17 14:59:45
@donnelly: az alkotónál kell reklamálni ez ügyben :-) De ő leopárdnak szánta, tehát ez egy leopárd.
Az egész heti kemény munka után következzen egy átmozgató, frissítő poszt. Ezúttal érintjük a Világbajnokság és a holtszezon kommunikációs vonatkozásait, de előkerülnek örökzöldek és igazi klasszikusok is. Megszólal a játékos, az edző, és egy új szereplő, a klubelnök…..
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Everred 2010.07.08 16:16:06
@Lezuzius: mondtam már, nincs ember, akinek a jelenlegi Manchester United csábító lehet. Vagy legalábbis a Sneijder-szintű játékosoknak semmiképp, mert nyilván Bajzát Peti most is szívesen szerződne az Old Traffordra.

egyébként is fölösleges erről beszélni, nincs nekünk 30 millió fontunk egy játékosra.
Everred 2010.07.09 12:02:52
@chrisred: bárhová, csak el a Liverpoolból :-)
Everred 2010.07.16 11:15:22
@Lacóka: nekem határozottan tetszik, kurvára untam már azt a hülye fekete V-t az előzőn, ez legalább letisztult, amolyan nyolcvanas évek feeling. Jó ez.
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Everred 2010.07.16 10:20:55
@rizla: az a legjobb, hogy így gyakorlatilag azt kockáztatják az argentinok, hogy BRAZÍLIÁBAN égnek ronggyá a következő vb-n. Amit, gyanítom, nehezebben nyelnek majd le, mint egy dél-afrikai alázást.
Egyébként sem azokról a sztárokról szólt a vébé, akiktől vártuk, talán nem felesleges beszélni egy poszt erejéig azokról, akik helyettük vitték a show-t. Azokról, akiket valamiért megjegyeztünk. Van a hajtás után található válogatottban olyan, akiről már hallottunk, csak el…..
Everred 2010.07.15 09:46:15
@mocsing: még azt sem tartanám kizártnak, hogy a Marca a hülye. Volt már rá precedens...
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Everred 2010.07.14 16:12:44
@pimpalini: meg ne sértődj, de ez nettó hülyeség, Torres gólátlaga a Liverpoolban zseniális, és nagyjából bárki ellen tud gólt lőni, bármennyire is irritáló az egész ember. Egyedül a sérülékenysége az, ami komoly probléma vele, az viszont elég nagy baj. Különösen, hogy rengeteg az izomsérülése, azok meg nem múlnak el csak úgy, végigkísérik az embert... Michael Owen vagy Louis Saha sokat tudna erről mesélni.