Regisztráció Blogot indítok
Adatok
álomszép

0 bejegyzést írt és 373 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor: "Vége a bűnözők és a rendőrség összefonódásának". Hmm... Tényleg...?   ..
álomszép 2012.06.26 10:52:53
A Népszabadság megpróbált valamit állítani tegnapi számában, szánt rá fél oldalt. A végeredmény az lett, hogy nem bizonyított semmit, legfeljebb sugallt, amivel pedig ártott az MSZP-nek és a DK-nak is. De főleg az ellenzéki együttműködésnek. Az történt, hogy született egy…..
Rendben, tegyünk még az eddigi sok hülyeséghez egy nagy adag hatalomvágyat, és nézzük meg, megértjük-e végre Orbánt?! Nem, sajnos még mindig nem értem. *** Nem értem Orbánt... de ez nem csak olyan elsőfajú nem értés, amolyan liberális gondolkodó nem érti a…..
A foglalkozásától is eltiltanám azt az elemzőt, aki ezen adatok alapján akár a Fidesz biztos bukásáról, akár most is megismételhető győzelméről beszél – írtam pár napja a friss közvélemény-kutatási publikációk kapcsán. Ennyivel azonban nem lehet megúszni, hiába a…..
álomszép 2012.06.14 08:43:09
@László56:

"Most már csak azt az utat kell bejárni ami elveszi a kedvet a blog használatának visszaélésétől"

Tényleg?? Melyik az az út?? Mert "Én nem tudom".
álomszép 2012.06.14 08:48:59
A miniszterelnök szerint a hitelre és adósságra épülő növekedés és jólét tönkreteszi a nemzetet. "Ez az ösvény nem járható" – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő "

mno.hu/belfold/orban-ez-az-osveny-nem-jarhato-1083386

Csak az a baj, hogy sem hitelre, sem adósságra ) nincs növekedés. Hol van a "jólét".???
Azt csak a társadalom egy csoportja tapasztalja meg, élvezi.
Mások pedig, sokan, nagyon sokan, napi megélhetési gondokkal küzdenek.
Így röviden, tömören.
Gréczyblog Rákosi '47, Orbán '12 2012.06.12 06:46:00
A Kedves Olvasó alább részleteket olvashat Rákosi Mátyás 1947-es, a pécsi bányászok előtt elmondott beszédéből. A többit Önökre/Rátok bízom...   A HÁROMÉVES TERVÉRT A PÉCSI BÁNYÁSZOKHOZ Kedves Elvtársak, pécsvidéki bányászok! Kedves elvtársak! A Magyar Kommunista…..
  Az aktuális kábítószerügyi és prevenciós helyzet lehangoló. A 2009-ben elfogadott – érvényben lévő – Nemzeti Stratégia vállalhatatlan az új kormány számára, az új stratégia elfogadása a távoli jövő ködébe vész. Nem készült el az akcióterv a 2009-es…..
Sajnos Matolcsy György megelőzte blogunkat a születésszámok körüli érdekességek felvetésében, így most talán kevésbé tűnik hitelesnek jelen poszt mondanivalója, de azért mégis megpróbálkozom vele, mert könnyen előfordulhat, hogy miniszter úrnak ezúttal tényleg igaza…..
Politikai pályám legnagyobb intellektuális kihívása előtt állok - idézte a The Wall Street Journal Orbán Viktort. Kinek ugye mi az intellektuális kihívás. Van, akinek a képernyőn ugráló kis jelek, van, akinek az, hogy pirospacsit játszik a hugival. Van, akinek az, hogy Gyere ide,…..
Manapság divatba jött, hogy cikkeket vagy blogbejegyzéseket Facebookon keresztül is lehet kommentelni, és ez bizony időnként furcsa helyzeteket szül.Nemrég egyik "nagy blogunk" posztja alatti Facebook kommentek között találtam egy olyan kommentet, melyben a hozzászóló…..
álomszép 2011.12.27 15:22:45
@porfelhő:
Drágám! Az" már rég elment a "keleti széllel."
:)))))
Alszanak a parlamenti képviselők. Nincs ebben meglepő, kivéve, ha ezt a munkahelyükön teszik – ahogy ez Vágó Gábor felvételén látszik. A hajnali ülésezés régi divat a magyar parlamentben, a kormányok szeretik erre az időszakra helyezni a politikailag kényes…..
álomszép 2011.12.03 23:57:42
@ciceró:

Ugyan, ugyan!!! Ezzel "tele van..... már a padlás is. szokták mondani.
Ne gyötörje magát ezzel, nézzen inkább előre! Sokkal többet ér vele.
:)
Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a túlzott optimizmussal tervezett költségvetés és a romló gazdasági környezet kölcsönhatásából adódó masszív hiányt a kormány elsősorban az adók emelésével tervezi betömni. Bár az egykulcsos adórendszer elvben az (egyébként igencsak…..
Újabb és újabb területeken hallani elvonásokól. A hvg.hu megkérdezte Szijjártót, hogy: "Meddig akarnak arról beszélni, hogy nincsenek megszorítások Magyarországon, miközben vannak?" Szijjártó válasza: "Mindaddig, amíg nincsenek, mert megszorítások nincsenek,…..
A szerdai 4-1-es vereség után újabb fiaskókat gyűjtött be a világ jelenlegi legjobb klubcsapata, a Barcelona F.C. Az Egyesült Államokban tartott felkészülési tornán további két súlyos vereséget szenvedett el a Barca. Először a billegősen játszó skót klubtól a Johnnie-tól…..
Egy megyei napilapból idézet: „A honvédelemről szóló törvény módosítása számos félreértés alapja. A szerkesztőségünkbe érkezett olvasói levelek, telefonok is arról tanúskodnak, hogy az érintett korosztályban sokan a sorkatonai szolgálat visszaállításától tartanak.…..
álomszép 2011.07.20 23:54:22
Én, meg ezt találtam.:)

"Az Országgyűlés hétfőn – a nyári szünet előtti utolsó ülésén – elfogadta a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló új törvényt.
A sarkalatos jogszabály az új alaptörvénnyel egy időben, 2012. január elsején lép életbe.

Az új honvédelmi törvény egyebek mellett az önkéntes tartalékosi rendszer fenntartásának, a fegyver nélküli katonai szolgálat visszaállításának, valamint a polgári védelmi kötelezettség kettős célú teljesítésének jogi kereteit alakította ki.

Az új jogszabály szerint nem hívható be katonai szolgálatra – mások mellett – az a hadköteles, aki 18. életévét még nem töltötte be, katonai szolgálatra alkalmatlan, vagy aki saját háztartásában legalább három kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Ugyancsak felmentést kap a szolgálat alól, aki a vele közös háztartásban élő kiskorú gyermekét egyedül tartja el, vagy az a hadköteles, aki már a megelőző évben betöltötte 40. életévét.

A törvény négy részből és 10 fejezetből áll.
Az első rész a honvédelem alapjait, a második rész a Magyar Honvédség működését, a harmadik rész a rendkívüli intézkedéseket, a negyedik pedig a záró rendelkezéseket tartalmazza."

szegedma.hu/hir/szeged/2011/07/elfogadtak-az-uj-honvedelmi-torvenyt.html

*********
Közben meg az jutott eszembe, hogy már meg álmos vagyok:)

Jó éjt.
:))
A választási rendszert megváltoztatni nem ördögtől való, akinek erre lehetősége van, gyakran meg is teszi. A választási rendszer módosítása során a vélt vagy valós politikai önérdek alapján eljárni egyáltalán nem szokatlan, megtörtént már a nagyvilágban Franciaországtól…..
Egyrészt  Ki írta: Lázár János Mit írt: "A rendőri állományban egyértelművé vált, hogy a Gyurcsány-kormány megélhetési válságba taszítja az embereket. A rendőrök a megszerzett jogaik elvesztésétől tartanak, attól, hogy Gyurcsány Ferenc kormányának…..
És büntetésképpen Orbán Viktort is el kéne vinni Dachauba, hogy lássa, hova vezet, ha egy egész népet állami erőszakkal akar átnevelni, különösen álszent módon, olyan erényekre, melynek maga nagyon is híján van (igazság).   *** Nemrég Dachauban jártam, az első,…..
álomszép 2011.06.24 01:13:46
@juditka*:

Nagyon igazad van.
Egyetértek veled.
:)
álomszép 2011.06.24 01:15:33
@Brendel Mátyás:
Én "nem vitatkozom".

szép álmokat!
jó éjt.

:)
Gyurcsány Ferenc a hétvégén az államadósság-növekedés okait vizsgáló bizottságnak mutatott be egy előadást. A formai hibák ellenére az előadás hiánypótló, egy olyan tézist támaszt alá, amely nagyon is fontos: a magyar államadósság megnövekedésében nem csak…..
álomszép 2011.06.20 22:09:13
És nem szültek még egy egeret sem. Így lehet jellemezni az Orbán-kormány 2011. március elsején meghirdetett új programját, amely az önbizalomtól duzzadó, hangzatos Széll Kálmán-terv nevet viseli.

A leginkább pozitívnak tekinthető mozzanat a kormány elképzelésében éppen az, amit különben szégyenlősen elhallgat és egyáltalán nem mer, illetve nem siet hangsúlyozni.
A Fidesz életében páratlan fordulat az, hogy történetében először az államadósságot tartja a magyar gazdaságot és társadalmat fenyegető legnagyobb veszélynek, és - legalábbis retorikai szinten - könyörtelen harcot hirdet ellene.7 Ez nem mindig volt így.

Az első Fidesz-kormány 1998 és 2002 között roppant kényelmes helyzetben volt, mert - éppen a stabilizáció hatására felgyorsuló gazdasági növekedés, valamint az 1995-ös 4,5 milliárd dollárnyi privatizációs bevételnek az államadósság törlesztésére való felhasználása következtében - az államadósság a bruttó hazai termék 1995-ös 85 százalékáról 2000-re annak 55 százalékára csökkent.

Vitathatatlan gazdaságtörténeti tény, hogy ebben a hallatlan javulásban az első Fidesz-kormány tevékenységének abszolút semmi szerepe nem volt. Éppen ellenkezőleg.
A Fidesz a korábbi szocialista-szabad demokrata kormány pénzügyi stabilizációs politikáját folyamatosan támadta, és minden tekintetben elutasította.
Az éles támadások töretlenül folytatódtak a Fidesz kormányra kerülése után, és lehetetlenné tették, hogy az első Orbán-kormány akárcsak retorikai fordulatot hajtson végre, és az adósság növekedésének fékezését egyáltalán felvegye a „futottak még" célok közé gazdaságpolitikájában.8

A mai hiteltelenség megalapozása az első Orbán-kormány bukása után is töretlen lendülettel folytatódott.

A Fidesz-frakció két kézzel megszavazta a Medgyessy-kormány által meghirdetett, úgynevezett száznapos programot, és az új szocialista-szabad demokrata kormánnyal együtt harsányan kinevette mindazokat, akik a lelkes hangulatban felhívták a figyelmet a jövőbeni károkra.

2006 és 2009 között a Fidesz folyamatosan népnyúzásnak nevezte a Gyurcsány-kormány bármely halvány törekvését a korábbi nyakló nélküli túlköltekezés megállítására, fergeteges támadást indított minden bátortalan kísérlet ellen, ami fontos államháztartási területeket - egészségügy, nyugdíj, oktatás, közigazgatás - elmozdított volna akár a hatékonyabb gazdálkodás, akár az önfinanszírozás irányába.9

Ezen a ponton szükséges egyértelműen kijelenteni, hogy a 2002 és 2009 közötti Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok valóban óriási politikai bűnt követtek el, amikor végletekig eladósították Magyarországot.

Hamisan cseng azonban ez a könyörtelen vád a Széll Kálmán-terv mögött álló kormánypárt szájából.
Tisztességesebb és talán hitelesebb is lett volna úgy fogalmazni, hogy a 2000 és 2009 között elveszett évtizedben elsősorban természetesen a mindenkori kormányok, másodsorban azonban nem kis mértékben a mindenkori ellenzék fő erejét alkotó Fidesz is felelős azért, hogy a magyar állam teljes adóssága az ezredforduló körüli 55 százalékról immár a bruttó hazai termék 80 százaléka fölé nőtt.
A jövőfelélő, hazánkat leszakadásra ítélő, rövidlátó gazdaságpolitika az ebben a tekintetben hihetetlenül egységes magyarországi politikai osztály közös politikai bűne."

www.es.hu/bokros_lajos;ket_csomag;2011-03-10.html

Elnézést! Ez egy kicsit hosszúra sikerült. De szerintem igy érthető.
Egy csokorban, kivonatolva, kik is a felelősek, - ha már ezt firtatjuk- a mai helyzet kialakulásáért. Kik- és mit tettek azért, hogy ez igy legyen.
Hol van itt a Gyurcsány "egyszemélyi" felelőssége"?

:)
Olvasom az újságban, ahogy Megyesi Gusztáv kifigurázza azt a törvényt, és lassan elterjedő gyakorlatot, hogy a szociális segélyekért bizonyos, igencsak magánügynek számító dolgokat ellenőrizhessenek az önkormányzatok. Megyesi szépen szembesíti a polgármestereket és…..
álomszép 2011.06.19 23:43:04
"Bécsben lett botrány a pesti melegvonulásból"

www.fn.hu/kulfold/20110619/becsben_lett_botrany_pesti/

"......Az osztrák hallgatói önkormányzat szerint két aktivistájukat is előállította a budapesti rendőrség a tegnapi melegfelvonuláson, noha őrájuk támadtak a "neonácik""

hm. Nahát! ezek a "melegek", felvonulásukkal külföldön is " hiresek " lesznek!

:(((