Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eremita

0 bejegyzést írt és 341 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar állam a diákok átverésében segédkezett, aminek véget kell vetni: morális kötelesség a diplomagyárak bezárása. Nem tudjuk, hogy Hoffmann Rózsának a felsőoktatási intézményekkel kapcsolatos tegnap kiszivárgott tervei a valóságban mennyire előrehaladott…..
A tegnapi munka ünnepe alkalmával a Miniszterelnök Úr mindenki, de különösen a partneri nyomda megelégedésére egy új, munkahelytámogató intézkedést jelentett be. A nemrég lecsengett, potom 500 millió forintba kerülő alkotmányozási kérdőív után Orbán Viktor most Szociális…..
eremita 2011.05.02 17:00:21
A hétfői aláírással nem csak az alkotmány elfogadásának folyamata, hanem az ellenzéki stratégia egy fontos szakasza is lezárult. Itt a blogban is többször téma volt a két baloldali párt távolmaradása, illetve a Jobbik részvétele, ugyanakkor teljes ellenállása a vita során. Ha…..
A rendvédelmieknek nem lehet, a bíráknak viszont muszáj. Semmi koherencia. A Fidesz hol az ország érdekét tartják szem előtt, hol a pártpolitikai érdeknek rendel alá mindent. (Fotó: Lakatos Péter/MTI) A múlt héten a Fidesznek a nyugdíjakkal kapcsolatos két intézkedése váltott…..
eremita 2011.04.23 20:15:29
Tisztelt Véleményvezér!

Mivel a rendvédelmi dolgozók korai nyugdíjának eltörlésére a "racionális" jelzőt használod, az is elvárható lenne, hogy megmagyarázd, mitől racionális ez a lépés. Európában biztosan nem, de lehet, hogy más földrészen sem találsz olyan országot, ahol a fegyveres testületek tagjai ne részesülnének nyugdíj kedvezményben (és más kedvezményekben). Tehát megint sikerült feltalálni a spanyolviaszt magyar módra. Más országok sem határtalan jókedvükből osztogatják ezt a jogot a fegyveres testületeknek, vagy már megint mindenki hülye, csak mi magyarok vagyunk okosak?

Egy hivatásos katonának a családja is sokat szív az apa foglalkozása miatt. A gyakori költözés miatt a gyerekek állandóan másik iskolába járnak, a feleség elhelyezkedése is szinte lehetetlen ilyen viszonyok között. Ez csak egy példa volt, de a tűzoltók és a rendőrség területén is lehetne a hátrányokat hosszan sorolni.

Sikerült a társadalmat felheccelni az "ingyenélő" egyenruhások ellen, de amikor arról van szó, hogy el lehet menni katonának, rendőrnek, akkor a legtöbb ember erősen tiltakozik ellene.

A rend-védelmisek minden kedvezményét szép csendben eltörölték az elmúlt években és mára sikerült egyszerű munkavállalóvá degradálni őket. Ennek igen súlyos következménye lesz majd, amit egy igazi válság idején hatványozottan fog megérezni az ország.

Akkor majd lehet mondani, hogy a kőműves Jani bácsi, meg a buszvezető Pista bácsi is 65 éves koráig dolgozik, de akkor majd mindenki rájön, hogy demagógiával és populizmussal sem embereket sem vagyontárgyakat nem lehet védeni és menteni.

Szánalom, hogy értelmiségi emberek is beszállnak ebbe a demagóg hecc kampányba.
Vastagbőr Diplomáciai benyalás 2011.04.20 11:15:00
Gondolom mindenki hallott a pécsi püspökség tavaly ősszel  nyilvánosságra került  botrányos ügyeiről. Negyven rendbeli feljelentést tett egy magánszemély a Nemzeti Nyomozó Irodánál és a megyei főügyészségnél Mayer Mihály püspök, és az egyházmegye tulajdonába…..
Az összedőlés határán áll Közép-Európa legnagyobb és egyik legszebb katonavárosa, a Veszprém megyei Hajmáskér.  A palotakomplexum idén lenne 100 éves. A hajmáskéri parancsnoki épület napjainkban (Fotó: Picasaweb.hu)  Nagyhatalmak fegyverkezési versenye  …..
Minden állítása hírlapi kacsa! – Egy hete Matolcsy minisztériuma pellengérre állított egy újságírót és letagadta az értesülését, miszerint elszállt volna a 2010-es hiány. Tegnap mégis beismerték. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Úgy tűnik, a Nemzetgazdasági…..
A Fidesz-kormány nemet mondott Németországnak, így hazánk nem csatlakozik az Európai Unió Versenyképességi Paktumához. A döntés nagyon helyes! Ritkán voltunk olyan helyzetben az utóbbi időben, hogy dicsérni tudjuk a kormány valamely gazdaságpolitikai döntését. A kormány erre…..
 Ha már kormányunk az államadósságot, illetve annak csökkentését prioritásként kezeli az ország gazdaságpolitikája szempontjából, érdemes körüljárnunk a témát, hogyan is sikerült felhalmoznunk a GDP hozzávetőleg 80 %-ra azt; valamint a téma kibontása kapcsán néhány…..
  Heller Ágnes valami egészen elképesztő produkciót adott elő kedden az Európai Parlament vitanapján. A filozófus Morvai Krisztina kérdésére válaszolva azt mondta, 2006 őszén senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak a rendőrök:  Senkit nem lőttek meg, mutasson…..
eremita 2011.03.04 09:24:44
@BKV reszelő:

Sok mindenben egyet értek veled. A rendőrség megbukott 2006 őszén, mint ahogy megbukott minden egyes alkalommal, amikor váratlan helyzetet kellett kezelnie. Sok mindent rosszul tett a rendőrség, akár a vezetői szinteket nézzük, akár a végrehajtást.

Nagyon egyszerű és félrevezető lenne azonban mindezt Gyurcsányra fogni.

A bajok gyökere abban keresendő, a magyar rendőrség a rendszerváltás után 20 évvel - egyedüliként a volt szocialista országok közül - továbbra is a szovjet mintájú, félkatonai rendszerben működik. Gondolkodásmódjában, szervezeti rendjében, moráljában változatlanul a régi hagyományok rabja. Pintér tökéletes képviselője ennek a stílusnak, Orbán nem véletlenül őt nevezte ki főrendőrnek.

Ebben a régi rendszerben az alárendeltnek kezdeményezési joga nincs, a vezetők pedig semmilyen szinten nem mernek önállóan döntéseket hozni, mert csak állandóan változó "elvárások" vannak, nem pedig szigorú szakmai protokollok. A centralizáció végletes fokú, mindenre rátelepszik a budapesti bürokrata vízfej. Látszat kommunikáció és látszat tevékenység folyik, folyik a siker propaganda, Ezekben kell keresni a 2006 őszi rendőri sikertelenségek okait. Ha nem ezt tesszük, megint csak félrevezetjük magunkat.

Rendőrség, MÁV, egészségügy, honvédség, minden ami az állam irányítása alatt van egy nagy romhalmaz.
eremita 2011.03.04 09:51:06
@BKV reszelő:

1993-ban az akkori parlamentben folyt egy komoly jogalkotási munka, hogy a orosz típusú rendőrség működését az európai minták és tapasztalatok alapján gyökeresen átalakítsák. Többek között megszűnt volna a rendfokozati hierarchia a nyomozói munkában (nyomozó, főnyomozó stb rendszer). Független, a helyi közigazgatásoknak alárendelt rendőri szervezetet alakítottak volna ki, a rendőri és állampolgári jogokat a nyugat-európai mintára átszabták volna.

1994-ben Kuncze lett a Belügyminiszter a Horn kormányban. A szabadelvűségéről híres Kuncze a rendőr tábornokok tiltakozásának hatására személyesen állította le a reformot. Ennek isszuk ma is a levét.

Több rendőr tábornokunk van, mint a Honvédség tábornokainak a száma. Ez már magában is közröhej. A magyar rendőr bárhol, bárkit mindenféle indok nélkül "csak úgy" igazoltathat és mindenféle indokok alapján (pl: nincs nála személyi igazolvány) megbüntethet. Ez Európában példátlan.
Varánusz Más faszával 2011.03.02 19:15:00
Van nekünk egy zsír új, egykulcsos, állítólag mindenkinek jó személyi jövedelemadónk. Esetlegesen, véletlenül, nagyon-nagyon ritka esetekben előfordulhat, hogy mégis rosszabul jár valaki, azt persze 'kompenzálja' a jóságos állambá' mert senki de senki nem kaphat kevesebbet, mint…..
eremita 2011.03.03 12:31:01
@butus: Nekem is ugyanez a tapasztalatom a Véleményvezérrel. Ott lehetetlen aktív kapcsolatot tartani a többi hozzászólóval. Írsz egy hozzászólást, órákig semmi, majd egyszer csak megjelenik 150 hozzászólás ömlesztve. Aztán órák hosszat megint semmi. A Véleményvezér általában okos dolgokat ír, de ebben a formában minek hozzászólásokat várni és írni?
eremita 2011.03.03 14:02:57
  Sok bírálat érte a médiatörvényt azért (is), mert a jogszabály lehetővé teszi, hogy a Médiatanács jelentős pénzbírságokat is kiszabhasson. Jóllehet, a tanács tagjai sokszor és sok helyen beszéltek már erről, a félreértések tisztázása végett nem árt még egyszer…..
w A rossz tanuló felel 2011.03.02 06:15:00
Eljött tehát az igazság pillanata. Illetve még mindig nem jött el; annyit tudunk, hogy mikorra dolgozódnak ki a számok, és hogy lesznek majd számok is. Tudjuk továbbá, hogy mindez véletlenül sem megszorítás, hanem átalakítás, újjászervezés, megújítás, akármi, csak…..
eremita 2011.03.02 18:47:47
@manipul:

Te kis Masnipul! Nem felejtette el senki Gyurcsány böszmeségeit, tudod le is lettek váltva a szocik keményen. Igaz majdnem 1 éve történt, te már nem emlékszel rá. Büntetett a nép.

De hogy van az nálad, hogy amíg a szocikat lehet 100%-on bírálni, ütni, verni, rúgni,(nagyos sokszor jogosa) addig Orbánról csak jót és más semmit?

Ady, Petőfi, József Attila sokat verselt a magyar nemesi mentalitásról, ideje lenne olvasnod tőlük, tanulságképpen. Úgy tűnik a számomra, hogy te is egy kiváltságos kaszt részének tekinted megad.
A Matolcsy által előrejelzett adatok azt feltételezik, hogy Magyarország gazdasága az elkövetkezendő években 4% feletti (a miniszter szerint akár 6% körüli) ütemben fog növekedni. Nem fog. (Fotó: Index) Tegnap végre elérkezett a nap, amikor háromnegyed évvel a választások…..
  Amikor januárban a kormányzati takarékosság várható irányait (no meg az elmaradhatatlan csomag, nemcsomag, megszorítás, nemmegszorítás verbálbűvészkedést) boncolgattuk, a mai bejelentéseknek csak egy részét, a gyógyszerkasszára, a korkedvezményes nyugdíjakra és a…..
eremita 2011.03.01 18:18:36
@Avatar: Amikor katona voltam, a seregben az volt divatban, hogy mindenre tervet kellett csinálni. A terv készítésére is tervet csináltunk a hadnagy irodájában. (írnok voltam) Éjjel nappal gyártottuk a terveket, nagy balhé volt, ha egy terv aláiratva, határidőre nem lógott a falon. A végrehajtás már senkit sem érdekelt.

Pont ezt az eszetlenséget látom most is. Orbánéknál megállt az idő, mert a 70-es évek közepén voltam sorkatona.
eremita 2011.03.01 19:21:11
@lazarus: Orbánnak nem volt ideje a 8 év alatt kidolgozni a gazdasági terveit, mert minden ráérő idejét elvitte az ellenségkeresés gyártása.

Most büszke lehet magára, mert amellett, hogy az országot sikeresen ketté osztotta a kákán is csomót kereső politikájával, Gyurcsányt is kellőképpen leamortizálta, de mit kaptunk helyette?

Nagy lószart nemzeti színű pántlikával leöntve. Mindenkinek jó étvágyat hozzá.
Szóval azután, hogy kismilliószor meghallgattuk, hogy a Fidesz felkészült a kormányzásra, azok után, hogy túlestünk a júniusi, szimbolikus marhaságokkal való tökölődés okozta sokkon, majd az októberi semmittevés okozta sokkon, a decembertől pedig tűkön ülve vártuk a…..
eremita 2011.03.01 18:07:02
@Kőmíves Kelemen: Fején találtad a szöget. Pontosan ez zajlik a szemünk előtt. a szerencsétlen szél Kálmán meg majd elviszi a balhét, már régen halott.

Orbán a saját (férc)művét sem hajlandó a nevére venni, van egyáltalán valami amiért felelősséget mer viselni?
Képzeljük el, ahogyan Churchill kizárólag arról beszél, milyen jó lesz a megnyert háború után, majd a mikrofont átadja valamelyik miniszterének, hogy akkor szóljon ő néhány szót a vérről és a könnyekről. (Fotó: fidesz.hu) A legutóbbi ígéretek szerint a mai napon…..
Varánusz Orbán csomagol 2011.03.01 05:26:11
Véget ért egy álom. Ma délelőtt Orbán Viktor kinevezett szárnysegédei bejelentik végre, hogy az ábrándokra épülő költségvetés foltozása és az ország alapszinten való működtetésének biztosítása érdekében miből mennyit vágnak. A bejelentés pillanatában hivatalosan…..
eremita 2011.03.01 11:12:28
@samer:

Orbán nagyban hozzájárult az ország kettészakításához, a szellemi polgárháborús állapotok kialakulásához. 2002- 2010 között folyamatosan támadta a szocialista kormányokat olyan ügyekben is, amikor a támadásokra semmi oka nem volt. Az ő számára csak egy dolog volt fontos: annyira lejáratni a baloldalt (és Gyurcsányt) amennyire csak lehet. Ez a terve Orbánnak maradéktalanul sikerült. Hogy közben az ország is - mind szellemileg, mind gazdaságilag - belerokkant a megosztás politikájába az már nem számított neki.

Miután Orbán minden erejét 8 éven keresztül az ellenfél lejáratására fordította, így nem csoda ha saját kormány programjának kidolgozására sem ideje sem energiája nem maradt.

Amikor a megnyert választások után tavaly májusban Sólyom hivatalában diadalittasan kijelentette, hogy ".. maradéktalanul készen állunk a kormányzásra..." az valójában azt jelentette: Minden erőt eltakarítottunk az utunkból, semmi sem állíthat meg bennünket a hatalom totális megszerzésében.
eremita 2011.03.01 11:37:07
@Pendemonda:

Az érvelésed hamis.
1. pont: Meggyesi 50 %-os béremelését Orbán is támogatta, sőt nem kevés demagógiával még kevesellette is annak mértékét.
2. pont: A Gazdasági válság a teljes súlyával a Gyurcsány és Bajnai kormányt érintette, Orbán már csak az utóhatásokkal kénytelen szembesülni.

Az amnéziások kedvéért még egyszer felemlítek egy emlékezetes interjút. A riporter Kálmán Olga a meghívott Orbán Viktor, időpont 2010 január.

Kálmán: Módosult-e a FIDESZ álláspontja az adócsökkentés megvalósíthatóságáról és annak mértékéről?
Orbán: Nem módosult. Kormányra kerülve azonnali és nagyarányú adócsökkentést fogunk végre hajtani.
Kálmán: sok gazdasági szakember vitatja, hogy a jelen súlyos gazdasági helyzetben megtehető-e egy ilyen radikális lépés.
Orbán: Én ezzel nem értek egyet. Ellenkezőleg, minél súlyosabb a baj, annál nagyobb méretű lesz az adócsökkentés.

Ez csak egy szemléletes példája annak, hogy hogyan készült fel Orbán a kormányzásra.
eremita 2011.03.01 11:49:45
@eManuel: Ha látogatottság csökkenésére tippelsz, akkor rossz helyen jársz. A közszolgálati média (tv, rádió) nézettsége folyamatosan zuhan, amióta FIDESZ szócsővé züllesztették őket.

Az interneten a független hírportálok olvasottsága meg ezzel egyenes arányban nő, mert az emberek a valódi hírekre és való kommentárokra kíváncsiak.

Mosott agyúaknak és papagáj kommandóknak pedig továbbra is erősen ajánlott a Magyar Hírlap és Magyar Nemzet összes blogjaival egyetemben.
Február 15-ből március és április közepe lett. Bejelentés ezen a héten, vagyis mégsem, csak a jövő héten, vagy valamikor. Ugyanaz a szerencsétlenkedés, amit az előző kormányoktól megszoktunk. (Fotó: Kovács Attila/Index) Szijjártó Péter keddi sajtótájékoztatóján…..
eremita 2011.02.23 14:00:00
@sztd: ezt meg honnan szoptad ki? Ez nem a három lábú fejőszék esete, amit már egy éve megígértél a szomszéd asszonynak de az istennek nem akar elkészülni, így hát minden héten másik kifogással állsz elő. (vizes a fa, ellopták a colstokat, biztos, hogy három lábat akar? stb.)

Amit a Bajnai kormányról írsz, az meg egyenesen nevetséges. Pont ők voltak azok, akik gyorsan tették a dolgukat, pontosan számoltak és a végeredmény is volt, amit előre elterveztek.

Sajnos ez esetben a valósága legmeredekebb képzeletet is felülmúlja. Amit Orbán 8 éven át mondogatott, meg amit a választások megnyerése után a köztársasági elnöknél is megerősített - "... készen állunk a kormányzásra..." - az nem volt igaz.

8 éven keresztül folyamatosan hazudtak a népnek. A nép meg megbocsát nekik, mert azt hazudják amit ők (a nép) hallani akarnak.

Birka nép a magyar és akkor még finom voltam.
A Fidesz nem érti, hogy a bírósági ítéletek utólagos megsemmisítésével saját maguk és az egész magyar politikai rendszer alatt vágják a fát. A következő kormány ugyanígy megsemmisítheti a Fidesz-kormány idején hozott ítéleteket, kiszabadíthatja a hagyókat, hunvaldokat,…..
eremita 2011.02.22 21:49:11
@fg56:
"....A magyar rendőrség tagságának legalább harmada még a múlt rendszer állományát képezi és ez az új tagok viselkedésére is kihat. ... "

Én mondok neked még jobbat: az ország lakosságának 90%-a a szocializmus alatt született, és ez a tény az azóta születettek viselkedésére is kihat.

Én a tv-ben néztem a székház ostromot meg a rákövetkező eseményeket, úgyhogy Balsai nekem ne magyarázzon békés tömegekről. A világon sehol sem tűrné egy állam, hogy rendőreit büntetlenül kockakövekkel dobálják. Sőt azonnal elrettentő erővel ütne vissza.
A Napi Gazdaság ma megjelent cikkében elég világosan levezetik a Fidesz által bevezetett egykulcsos adó hatásait. Elöljáróban annyit, hogy amelyik adórendszerben egymillió ember bukik, biztos hogy nem igazságos és ha ez az egymillió ember az alsó 5 millióból kerül ki akkor…..
Varánusz Kettőtől nyolc évig 2011.02.21 15:06:00
Sikerült ismét nagy fogást produkálnia a Pintér 'Két Hét' Sándor vaskezével irányított rendőrségnek:"Több mint háromszáz tételből álló fegyvergyűjteményt foglalt le a rendőrség a Salgótarjánhoz közeli Homokterenyén." Hihetetlen nagy fogás, főleg ha…..
eremita 2011.02.22 10:14:10
@pete_r:

Teljesen igazad van. Szívesen olvasnék arról rendőrségi statisztikákat, hogy 2. világháborús fegyverekkel milyen gyakran követtek el bűncselekményeket mondjuk a rendszer váltás óta.

Ez a rendőrségi akció és annak kommunikációja tipikus példája az értelmetlen látszattevékenységnek. A rendőrség ragaszkodik egy általa kreált sztálinista szemléletű törvényhez, majd erre a törvényre hivatkozva diadalittasan jelenti be az eredményes leleplezést.

Ez nekünk adófizetőknek sok pénzünkbe kerül, közben meg oda nem jut elegendő rendőrségi erőforrás, ahová valóban sokat kellene költeni.

Csak egy példát mondok: amikor az átlag magyar rendőr évente kétszer-háromszor lő a fegyverével a lőtéren - mert nincs több lőszerre pénz - akkor az a rendőri állomány inkább közveszélyes a társadalomra, mint ez az öreg gyűjtő.

Az USA-ban ahol a fegyvertartás legális, a fegyvertartók túlnyomó többsége egyben lövész egylet tag is. Heti gyakorisággal gyakorolnak a saját fegyverükkel, mert tudják, hogy a fegyver igazán a kiképzetlen kézben veszélyes.