Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cselaxi

0 bejegyzést írt és 350 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fiatalok lakhatási kérdése a magas albérlet árak és a drága lakások miatt nem csak nálunk, hanem bizony a világ minden táján problémát jelent. Tim Davidson és Sam Cosner, az amerikai pár megunta, hogy bevételük jó részét albérletre kell költeniük, saját lakásra pedig hitel nélkül esélyük sincs.…..
cselaxi 2020.07.07 12:03:48
@Eugene Horse: Barátom USA rokonai (néha jönnek Bécsig, onnan autóval Magyariába...): "Milyen kicsi itt minden EURÓPÁBAN." Ennyi.
Függőleges strand, függőleges vízfelülettel. Az ugrópontok az út felé néznek, ez a létesítmény kirakata. Fotó: Palkó György A strand viszonylag unalmas műfaj építészeti szempontból, hiszen a legtöbbjük egy rakás medencéről, néhány pavilonról, meg legfeljebb egy csúszdarendszerről szól. Márpedig…..
cselaxi 2020.06.30 09:57:36
A Görög falut 1994-ben kezdték el építeni, de a megnyitáshoz egy évtizedet kellett várni. A helynek az elmúlt időszakban voltak jó évei, de a nagy áttörést soha nem tudta elhozni...
Mostanában jó sokat vonatoztunk-villamosoztunk, úgyhogy ideje egy kis zenehallgatásnak. Persze a szokásos módon most is csavarunk egyet a dolgokon! A poptörténelem egyik legismertebb intróját halljuk... aztán valahogy teljesen másképp folytatódik az egész. Jim Steinman egy bizonyos Marvin Lee…..
Most mindenki arról ír, hogy kell jól home office-t csinálni, én már leírtam korábban itt és hoztam jógyakorlatot itt… Akit akkor nem győztem meg, az most szembesül vele, hogy márpedig ez szükséges, az ő nézeteik szerint „szükséges” rossz. Olyan kkv-k vezetői érzik ezt így, akik gazdasági…..
cselaxi 2020.03.17 13:49:00
@efi: Nála az a lényeg, hogy a liberális szót valamilyen negatív kontextusban leírja. Ennyi, és nem több.
Magasról tesznek a turisták a rendkívüli állapotra Spanyolországban. Sétálgatnak az utcákon, átmásznak a rendőrségi szalagok alatt, hogy kimehessenek a partra és vidáman sörözgetnek a bárok kint felejtett asztalainál.  Mindeközben már 8 ezer fertőzöttről beszél az Egészségügyi Minisztérium. ..
Ahogy az sajnos előre látható volt, a COVID-19 koronavírus okozta egészségügyi krízishelyzet az áltudományos szektort is mozgósította, napi szinten újabb és újabb megoldások születnek arra, hogyan állítsuk meg a vírust és ha elkaptuk, hogyan gyógyítsuk meg magunkat a természet ajándékaival. Gyűjtés…..
A Föld középpontjának külső rétege folyékony, a belső rétege szilárd. Ezt a különlegességét a földrengések alkalmával keletkező mágneses hullámokból lehet leolvasni. Ezek a hullámok a két réteg között különös hangot adnak, amelyet „vaspelyhek” okoznak, és 300 km vastagságra híznak. A Föld…..
Egy héttel ezelőtt, 83 éves korában meghalt Csukás István, Kossuth-díjas költő, író, a Nemzet Művésze. Vitathatatlanul legnépszerűbb meseírónk fogalom volt gyermekek és felnőttek körében egyaránt, az általa megálmodott mesefigurák nemzedékek számára váltak hivatkozási alappá: Mirr-Murr kandúr, A…..
cselaxi 2020.03.04 11:17:10
A napokban olvastam , hogy a Balatoni nádasok területe állítólag 40%-al fogyatkozott meg az elmúlt 10 évben. Ez tragédia véleményem szerint A nádasok ökológiai szerepe létfontosságú a vizes élőhelyek számára. Funkciójuk egyik része a vízben lebegő üledékszemcsék megkötése. Erre kiváló példát…..
Gyors ütemben fejlődnek az elektromos autók, egyre messzebbre jutnak egy töltéssel, egyre nagyobb akkumulátort tudnak elvinni magukkal. Viszont a villanyautó-tulajdonosokat ezen kívül két másik dolog is foglalkoztatja: ki tudom-e várni az otthoni töltést, illetve alhatok-e nyugodtan vagy leég közben…..
Mind úgy élünk, hogy megbántunk dolgokat, ám a mi tévedéseinket mégse hirdetik, a színészek baklövéseinek megfelelőlen, dollár milliókat érő produkciók, amelyek világszerte visszaköszönnek a mozi vásznakról, és örökké fennmaradnak a film történelemben. Senki nem fogja tudni, ha elrontottad az…..
cselaxi 2019.09.24 10:04:20
@sollozzo: A rómaik szerint: "Ízlésről ne vitatkozz!".
Akármilyet nyilván nem, ráadásul a luxusórák gyártói előszeretettel reklámozzák termékeiket a sportág legnagyobb neveivel. Fussunk egy kört, nézzük meg, a női és férfitenisz legnagyobbjai mely márkák mellett kötelezték el magukat!..
Páros héten mintha jobb lenne, páratlan héten meg mintha rosszabb. Egymás érik a hírek újabb és újabb tanulmányokról, amik szerzői kiszámolták, kimutatták, összehasonlították, és megmondták a tutit arról, hogy a villanyautó vagy a benzines, dízeles használatával védhetjük inkább az éghajlatunkat.…..
cselaxi 2019.07.10 10:44:35
@schankox: Amiről írsz, az a robbanó motor :-)
A cseszneki vár égbe meredező falait már távolról látni, az egykori dicsőségét vesztett erősség romjaiban is impozáns, nem is beszélve arról, hogy csodálatos kilátás nyílik fentről a környező vidékre.   Ha tetszik a videó, kérlek lájkold, és iratkozz fel a blog YouTube csatornájára, hogy ne maradj…..
Az elpusztíthatatlan Gyurcsány   Gyurcsány Ferenc politikai karrierje halhatatlan, de miért?   Ezen a héten azt vesszük górcső alá három szemszögből, hogy az ex-miniszterelnök hogyan maradt életben a hazai politikában, és lett újra a legnépszerűbb ellenzéki erő vezetője, miközben a többi pártnál…..
Három napos látogatásra érkezett az Egyesült Királyságba az amerikai elnök. A prominens vendégnek nem mindenki örül...
cselaxi 2019.06.04 10:03:52
@Proud Mary: haha, köhög a Proud Mary. fúj-fúj Trump!!
Még annál is nagyobb a baj a paksi bővítéssel, mint gondoltuk! Azzal eddig is tisztában voltunk, hogy az évszázad legsúlyosabbnak kinéző üzleti buktája ezer sebtől vérzik. Fenntarthatatlanul drága, még a kormány által is módosítani kívánt orosz hitelszerződés, öt év alatt…..
cselaxi 2019.05.22 16:05:30
@ostvan2: Egyetértek. Pontosan ezért nem kell.
Tele van a média éppen a szomszédos országban lévő politikai botránnyal, ami torpedóként csapódott bele az amúgy sem a stabilitás mintaképét mutató osztrák kormányba. A hajó süllyed, szeptemberre pedig már választások lesznek. Az FPÖ vezetője ugyanis gyakorlatilag leadta a…..
cselaxi 2019.05.22 15:59:55
@Ballib vagyok mert rettegek: A "lippsi" a lipperális szóból származik?
Egy május eleji konferencián bejelentették a Google agytrösztjei, hogy a Google által készített keresőfajtákban a felhasználók beállíthatják, hogy 3 vagy 18 hónaponta törölje a böngésző az előzményeket. A mottó a „set it and forget it” volt, avagy „állítsuk be és felejtsük el”, és a lényege, hogy a…..
cselaxi 2019.05.15 14:13:56
@steery: Ó, amikor én még hittem a mesékben...
Mohács népe kicsiny piros-fehér-zöld zászlókat lengetve vonul a Duna partján, a kikötőhöz, ahol éppen a Paksról érkezett sugárzó anyagokat rakodják ki, hogy azokat az M60-as autópályán Pécs mellé, a bodai atomtemetőbe szállítsák. A több ezres lelkes tömeg, sugárzó arcok tengere, időnként Viktor,…..
cselaxi 2019.05.08 11:44:19
@ipartelep: "Ha valaki tiltakozik az elhelyezés ellen, akkor annak alternatívát is kell kínálnia." És ha valaki tiltakozik az atomerőművek ellen? neki milyen alternatíva kínálkozik?
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018-as bejelentése óta már bizonyítást nyert az új orosz nukleáris arzenál felszerelése, a fegyverrendszereket pedig úgy tervezik, hogy a világ bármely részén, akár Amerikában is csapást lehessen mérni velük. Atomcsapást. A hivatalos forrásokban megjelent információk…..
A fakenews rosszabb, mint a tűz. ..
cselaxi 2019.04.17 11:58:40
@Rettegek mert ballib vagyok:
Nem, nem hiszem.
Nem kell önigazolás, a tények makacs dolgok.
Hazaáruló te vagy (nézem hányadékaidat máshol is). A keresztény "emlékek" saját magukat rombolják, hittanon, NER-nél ez nem téma.
cselaxi 2019.04.17 12:00:46
@látjátok feleim szümtükkel: ...és Székesfehérvár is. Ez mindenhonnan hiányzik, miért is?