Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsocek

0 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyaralt már valaki repülőtéren? Nem??? Pedig nagyon praktikus: az ember átéli az utazás izgalmát és a repülőtér forgatagát anélkül, hogy azt követné a fárasztó és sokszor unalmas repülés. Most elmondom, hogyan lehet ilyenben része az embernek - igaz, akaratán kívül...
  Arra a szakácsra mondják, akinek ösztönös érzéke van a telített jó ízekhez. Tanulta a szakmát, gyakorolta is jobb helyeken, de valójában születetten jó ízekkel főz. Kevés ilyen van, ahhoz képes, hogy mennyien főznek. Azok is lehetnek jók, nem mondom, hogy nem, de az ételeikből hiányzik az a…..
zsocek 2022.03.04 18:47:48
@VPierre: Köszönöm az intelligens választ, ettől függetlenül is továbbra sem szalasztom el az írásait, remélem egyszer New York Cityben, a Harlem szívében, a 115. str. és a Malcolm X Ave. sarkához közeli étkezdék is sorra kerülnek!
A valódi, igényes alapokból dolgozó pékségek nyitása mindig ünnep, ugyanis ez nem olyan műfaj, amit divatból, félig-meddig lelkesen lehet művelni. Ide teljes elszántság kell, és a nagyon kevés alapanyagnak hála, pillanatokon belül ki is derül, hogy milyen a végeredmény. Liszt, víz, só, na meg idő és…..
Télen kiruccanni Hawaiira még akkor sem kis élmény, ha az ember ezt (az egyébként szintén nem pocsék időjárásáról ismert) Kaliforniából teszi, mint tették azt Susanék. Posztja nem csak néha egészen izgalmas kalandokról szól, de megismerkedhettek kicsit a sziget történelmével is...
zsocek 2022.01.08 17:51:27
@SzZoole: Látom, nem sajnáltad az időt és az energiát a kutatómunkára, szerintem házmesternek is beválnál. Csodálom, hogy ennek dacára összekevertél valamely családtagoddal, gondolom velük szoktál ilyen stílusban beszélni. De a szellemi keszonbetegség elkerülése érdekében ezzel tényleg be is fejezném a társalgást, további eredményes nyomozgatást, szép fehér és szőrös gluteus maximusára (seggére, hogy leereszkedjek a színvonaladra) büszke barátom.
zsocek 2022.01.08 17:51:29
@dikusz.: SzZoole szövegértési problémái miatt ezt nem érzékelte, viszont kárpótlásul néhány, végtelenül szánalmas szöveggel próbált riposztozni, amivel még nevetségesebb lett.
zsocek 2022.01.08 17:52:27
@Zsuzsi65: Nagyon vonzó és izgalmas ajánlat, majdhogynem visszautasíthatatlan, mint egy utazás Hawai mesés tájaira, de, mint - igaz, magyarul - írtam, az angol tudásomat már nem kívánom fejleszteni/javítani. De azért kedves vagy, megérdemelsz egy buja trópusi virágot a hajadba :-). Ájláv Present Perfect Continuous (óh, sikerült - másodjára - helyesen leírnom), anyway.
Levélírónknak lassan elege lesz a barátnője volt pasijából, akivel a csaj még mindig tartja a kapcsolatot, főleg érzelmi szinten. Amikor párjának elege lesz a hüppögésből meg a sehova se vezető nosztalgiából és szóvá teszi a dolgot, a csaj azt feleli, nyolc évet nem tud csak úgy…..
Mazel Tov Nehéz bevallani, hogy szelíd ellenérzést táplálok a romkocsmák iránt. Ugyanakkor érteni vélem a kényszerből, pénzhiányból születő divatossá tett épületekhez, belső terekhez vonzódó mulatni vágyó ifjakat. Amíg arról van szó, hogy elfoglalunk egy helyet, amit a sajátunknak érzünk, és romos,…..
Nem könnyű feladat belökni egy résnyire nyitva lévő ajtót az éjszaka sötétjében és szembenézni azzal, ami bent fogadhat...Most Anikó tollából olvashatunk róla...
Tisztelt Cím! Akkor most kicsit szögezzünk le néhány alapszabályt. A szarjaidra neked van szükséged, nem nekem Tehát én állítom a szabályokat, nem te Te alkalmazkodsz hozzám, nem én hozzád   Ezeket fejtsük is ki egy kicsit bővebben, mert ma megint felbasztad az agyam!..
A panamai Colón a régió egyik leginkább lepukkant városa, pedig nem kellene annak lennie. Csakhogy a helyiek immár két évtizede csatároznak a központi kormánnyal és ez finoman szólva sem tesz jót a helynek...
Vejem készített már párszor nekem ilyen ételt, és nagyon szerettem. Most belefutottam az egyik négybetűsben megfizethető áron nagyon szép báránygerincbe, vettem is azonnal 8 szeletnyit, ami a csodahüttőt gazdagította. A fiamék bejelentkeztek vacsorára, gondoltam előveszem ezt a szép húst, mert…..
zsocek 2020.10.27 08:32:35
@Hasdrubal Barcas22: Amikor a tahóság jópofának véli magát, és rátör az ellenállhatatlan kommentelési vágy....
A hamburger egy igazi, úgynevezett komfort fúd! Nekem abszolút kedvencem, és képes lennék minden nap megenni egyet. Sokáig csak a mirelit húspogácsát és a mekis hambucit ismertük, azonban pár évvel ezelőtt betört a piacra a kézműves hamburgerek új nemzedéke! Ha lehet valamiért hálát adni, akkor…..
zsocek 2020.08.18 16:13:16
@CsaBeer: Tökéletes telitalálat az első mondat. Egy olyan műfajban, mint a gasztronómia, ahol a szubjektív ízlés a mérvadó, azt mondani egy ételről, hogy tökéletes (na pláne, ha saját maga csinálja), eléggé röhejes.
Nagy meglepetésre végül a Felcsútiak értek a dobogó harmadik fokára, ami által jogot szereztek az Európa Liga előválogatójára. A Puskás meccsein két vizsgának is szurkolhatunk. Egyrészt a csapatnak, ami játéktudásban bizonyíthat, a focit figyelő közösségek (és a sportág meggyőződéses ellendrukkerei)…..
fáymiklós Magyarul semmi értelme 2020.05.30 07:42:18
Nincsenek illúzióim: egy fénykép népszerűségének a titka a rajta látható emberen és a reprodukáltság számán múlik, nem azért volt a hetvenes években minden amerikai diákszobában ott Farrah Fawcett, mert olyan érdekesnek találták a fehér fogsor és a piros fürdőruha együttesét, hanem mert jaj, de jó…..
zsocek 2020.05.30 19:16:31
@Brendel Mátyás: Szívesen megvitatnám veled Barthes szubjektív fenomenológiáját, vagy Peirce jeltipologiáját, netán Gombrich észleléselméletét, ha fotóelméletről van szó, de neked láthatóan a magyar nyelv használatával is nehézségeid vannak (...ha lenne hozzáértésed... - ezt úgy mondják anyanyelveden: ha értenél hozzá), nem beszélve a szövegértésről (mire gondolhattál az "...érvek helyett fake (!) hozzáértés és tekintélyalapú érvelési hiba alatt???), szóval megkímélném magam a további eszmecserétől.
zsocek 2020.05.30 23:19:49
@math0: Annyira hájp, ahogy így random szpícselsz fék dolgokról, tök kúl vagy, nem kellene a tudásod fotográfiák esztétikai elemzésére fecsérelned, szerintem a bulvártrágyában menő blogger, vagy akár influenszer is lehetnél, netán egy kertévében reality show sztár. Anyway to tell the true I don't give a damn what do you think about me or whatever so please do me a favour and fade away (if you get the picture what I'm talking about). By the way, mondatot nagy betűvel kezdünk, és a végére írásjelet teszünk - nem fontos, csak az anyanyelved birtoklási szintjét jelzi, hogy ez új neked. That's all, kezdődik a technoparty a bulinegyedben, koncentrálj innentől arra.
zsocek 2020.05.31 00:39:10
@math0: Kezdesz személyeskedni és trágárkodni, viccesen keverve a bölcsődei dajkáktól ellesett kifejezéssel (figyi), amivel még röhejesebbé válsz, bár a filozófiából revjúvolt cikkekkel nyilván elkápráztatod a plázacicákat. Láthatóan az angol nyelvvel is vannak nehézségeid, ami nem baj, csak akkora ostobaságot ne írj, hogy egy tagadásban a "do" nem kell, gondolom fogalmad sincs a kifejezés jelentéséről (le sem szarom - hogy segítsek, és ne kelljen ilyen későn a szomszédot zargatni egy angol szótárért). Backwater redneck - hogy még egy, rád illő kifejezéssel nehezítsem az éjszakád, szóval vedd magadhoz nyugodtan a félédes vörösboros kaólád, pihenj el a következő filozófiából revjúvolt (????) cikked előtt, és örülj, hogy 4 elemimmel (gondolom az általános iskola alsó tagozatára gondoltál, csak nem sikerült megfogalmazni) ennyire leiskoláztalak. Képzeld, ha elvégzem az általános iskolát, hol lennél. És ne izzadj nagyon, eddig röhögtem rajtad, mostantól untatsz, szóval lábszagú parád riposztjaid érdeklődési körömön kívülre kerültek. Fókuszálj a filozófiából reviewolt újságokban megálmodott cikkeidre.
Vannak az életben kevésbé, közepesen, illetve botrányosan szar időzítések. Nem tudom melyik kategóriába sorolható eme prominens műsornak a harmadik évadát éppen akkor bemutatni, amikor munkahelyek ezrei sorolnak nap mint nap a gazdasági vágóhíd bejárata előtt kígyózó sor végére, és a világon az…..
zsocek 2020.04.22 13:07:18
@kekecke: Engem az is érdekelne, milyenek lehetnek azok a pasik, akik ezekre az erősen lejárt szavatosságú lényekre költik a milliókat.
Egy kis extra reggeli az egész napot feldobja, az elkészítéséhez viszont semmi extra nem kell. :) Elkészítési idő: kb. 15 perc Hozzávalók (2 személyre): 100 g füstölt lazac szelet bagett teavaj, vagy sajtkrém 8-10 db fürjtojás 1 teáskanál 20%-os ecet (vagy kicsit több…..
Teljesen lehetetlen helyen elbújva, magyar nyelvtudás nélkül, de orosz a javából! Csatlakozz a Világevő Facebook-oldalhoz, ha elsőként szeretnél ilyesmikről értesülni!..
zsocek 2020.02.29 14:21:55
@MAXVAL bircaman közíró: Köszönjük ezt a közérdeklődésre számot tartó infót, nem kevésbé a KGB-vel kapcsolatos, nyilván viccesnek szánt, de meglehetősen tahóra sikeredett megjegyzést.
Akárhová is érkezik meg az ember új életet kezdeni, az első hetekben szinte biztosan elfogja az „úristen, mibe keveredtem” érzése. Nem volt ezzel másként Viktor sem, pedig biztos állásba ment New Yorkba, igaz, az első hetekben a család nélkül. (Történetének első, magyarországi részét itt olvashatja…..
A receptből a bab kimaradt, mert eredetileg csak síma tokányt terveztem, így ez chilli con carne lett bab nélkül - ahogy délen, Texasban készítik. Északabbra a szegényebb családok tettek bele babot is, arrafelé drága volt a hús. Én kihagyom a - jó magyar módra, nomeg délnyugat USA módra - csilibe…..
Véget ért az #autómentesaugusztus nevű kezdeményezés. A látszólag teljesen eredménytelen kezdeményezést sokkoló gyűjteménnyel zárjuk. A képeket elnézve nehéz lenne azt mondani, hogy Budapest olyan hely, ahol egyformán kellemes és biztonságos a közlekedés bármilyen járművel, vagy akár gyalog. Mindent…..
zsocek 2019.09.05 17:16:15
@Hujber Tünde: Kommunizmus sohasem volt, szocializmus volt. Ha terminus technicusokat használunk, használjuk pontosan. Egyébként teljesen igaz, a tahók tahók a szocializmusban is, a kapitalizmusban is. Részemről a söröskupakkal való megbüntetést preferálom, másból nem értenek.