Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joe Trb

80 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történt egy eset, hogy 2 évvel ezelőtt pályázat keretében lettek felhelyezve modern, rádió jeladós hőmennyiség mérők, melyek a tavalyi 2023/677 számú kormányrendeletnek is megfelelnek. Mivel azonban a felhelyezés részből pályázati pénzből valósult meg, 3 évig kötelező adatokat szolgáltatni az elért…..
Újabb erős költségek a távfűtéses és házközponti fűtéses társasházaknak!!! A 2023/676 és a 2023/677 és a 2023/678 (201/2016 módosítása) kormányrendeletek elég sok galibát és többlet költséget fognak okozni a távfűtéses és a házközponti fűtéses lakások tulajdonosainak! Várhatóan 50.000 forint körüli…..
A társasházi élet izgalmas lehet, de a közösségi konfliktusok gyakoriak is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet hatékonyan kezelni ezeket a konfliktusokat, és békés környezetet teremteni a lakók számára. Az egyik leggyakoribb konfliktusforrás a parkolási problémák. Az emberek gyakran…..
Társasházakban való élet során fontos megérteni és tiszteletben tartani a társasházi lakók jogait és kötelezettségeit. Ezek a jogok és kötelességek az egyéni és a közösségi élet egyensúlyát szolgálják, és hozzájárulnak egy harmonikus és biztonságos közösség kialakításához. Ebben a cikkben számba…..
A társasházi közös képviselő feladata a társasház működésének biztosítása. Ez magában foglalja a társasházi törvény és az alapító okirat szerinti feladatok ellátását, valamint a társasházi lakók érdekeinek képviseletét. Feladatok A közös képviselő feladatai közé tartozik: A társasházi törvény…..
A társasházi törvény 2023. évi módosításai jelentős változásokat hoztak a társasházak működésének szabályozásában. A módosítások célja a társasházak működésének hatékonyabbá és átláthatóbbá tétele, valamint a tulajdonosok érdekeinek védelme. A közös képviselői tevékenység változásai A módosítások…..
A közös képviselő feladatait és kötelezettségeit a társasházi törvény és az alapító okirat határozza meg. A következőkben néhány konkrét példát mutatunk be a közös képviselő feladatainak és kötelezettségeinek teljesítésére: Közös költség beszedése: A közös képviselő feladata, hogy a társasházi…..
Ha lakást szeretne vásárolni, az ingatlan adásvétel folyamata számos lépést tartalmaz, amelyekről érdemes tájékozódni. 1. Igények Meghatározása: Először is, határozza meg az igényeit és kívánságait az új lakással kapcsolatban. Milyen méretű, típusú és elhelyezkedésű ingatlant keres? 2. Ingatlan…..
Közös Költség – Az Ingatlanok Életfontosságú Pénzügyi Pillére A közös költség az ingatlantulajdonosok közösségi hozzájárulása, amely biztosítja az ingatlanok és közös területek fenntartását és működését. A közös költség létfontosságú elem az ingatlanok pénzügyi egészségének megőrzéséhez és az…..
A közös költség egy olyan fogalom, melynek kiemelkedő jelentősége van a lakóközösségek mindennapi működésében. A közös költség azt az összeget jelenti, amit az ingatlantulajdonosok havi vagy negyedéves alapon fizetnek, hogy fedezzék a közös területek fenntartását, karbantartását és más közös…..
A közös költség nullás igazolása az ingatlan tranzakciók során kiemelt szerepet játszik. Ez a dokumentum az ingatlanközösség vagy társasház tagjainak a közös költség befizetéséről szóló hitelesített bizonyítéka. Az igazolás fontos szerepet tölt be az ingatlan eladása, vásárlása vagy bérbeadása…..
Az ingatlanok közösségeiben a közös költség olyan kulcsfontosságú tényező, amely biztosítja a közös területek és szolgáltatások fenntartását, a közösség jólétét és az ingatlanok hosszú távú értékét. A közös költség nem csupán pénzügyi elkötelezettséget jelent, hanem a közösség működésének alapját és…..
A társasházakban a rovarok jelenléte komoly problémát okozhat mind az ingatlanok állapotára, mind pedig a lakók egészségére nézve. A megelőzés és a folyamatos rovarirtás kiemelt fontossággal bír a társasházak életében. Az időben történő intézkedések segíthetnek elkerülni a problémák súlyosbodását és…..
Rengeteg a darázs a teraszon DARÁZSIRTÁSHOZ HÍVTAK MINKET EGY 8 LAKÁSOS, FÖLDSZINTI TÁRSASHÁZHOZ. Szívesen elvállaltuk, mert szeretjük az ilyen munkákat, és értünk is hozzá. Ami fogadott bennünket a padláson a darázsirtás megkezdésekor, az nem volt mindennapi. Már a külső szemrevételezésnél…..
Joe Trb 2023.08.30 12:10:34
A társasházak szervezésének egyik kulcsfontosságú eleme a közös képviselő. Ez a személy vagy szervezet képviseli a lakóközösség érdekeit, és gondoskodik a közös területek és szolgáltatások hatékony működéséről. Ahhoz, hogy valaki közös képviselő lehessen, számos feltételnek kell megfelelni.…..
A lakástakarék pénztárak kiemelkedő szerepet töltenek be a társasházak életében, különösen az előtakarékosság és a karbantartás terén. Ezek a pénzintézmények olyan lehetőségeket kínálnak, amelyek nem csak az egyéni lakásvásárlóknak, hanem a társasházaknak is segítenek a pénzügyi fenntarthatóság…..
A közös költség az ingatlanokhoz kapcsolódó, a lakók közösen viselendő költségeket jelenti. Leginkább lakóépületeknél és lakóparkokban merül fel, ahol több ingatlan osztozik közös területeken és szolgáltatásokon. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, mi is a közös költség, hogyan alakul, és mire…..
Az ingatlan adásvétel komoly döntés, különösen, ha lakást szeretnénk vásárolni. Az alábbiakban összefoglaljuk az ingatlanvásárlás főbb lépéseit. 1. Előkészületek Kezdetben érdemes meghatározni az igényeinket és a lehetőségeinket. Milyen méretű lakásra van szükségünk? Milyen területen szeretnénk…..
Ez az utolsó cikk a betörésvédelem öt részes sorozatából. Ebben összegezzük az eddig tanultakat, és ez segít neked eldönteni, hogy mely megoldásokat válaszd. Figyelmedbe ajánlom, hogy más eszközökre van szükséged aszerint, hogy hol laksz. Például Budapesten belül vannak…..
Érdekel, hogy mi az, ami számít a biztosítóknál? És az, hogy milyen elektromos riasztók vannak? Esetleg az is, hogy ezt a két dolgot miért vettem egy kalap alá? Akkor vágjunk is bele! Kezdjük a biztosítókkal. Felmerülhet a kérdés, hogy kell-e a lakásbiztosítás? Szerintem ez…..
Mit érdemes tudni a biztonsági ajtókról és az őket körülvevő tévhitekről? Jó-e az akciós kínai ajtó? Érdekel, hogy miért kerül az egyik biztonsági ajtó 50 ezerbe, míg a másik ára 150-200 ezer? Miért számít a Mabiszos minősítés? Mit jelent, hogy 8, 11 meg 16, vagy 7+1…..
Az előző cikkben átnéztük, hogy milyen megoldások vannak az üvegek biztonságosabbá tételéhez. Most a vasalatokról fogunk többet megtudni, ezen belül is az ablakoknál és az erkélyajtóknál alkalmazott változatokról, mert az ajtók védelme önmagában is egy külön…..
Ebben acikkben biztonsági üvegeket vesszük górcső alá. - Mik is ezek valójában? - Be lehet-e törni őket? Ha igen, mekkora erővel?   - Hogyan vásárolhatsz biztonsági üveget? És milyet vegyél? - Mit tegyél akkor, ha a meglévő nyílászáróid szeretnéd biztonságosabbá…..