Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stevey1

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az összedőlés határán áll Közép-Európa legnagyobb és egyik legszebb katonavárosa, a Veszprém megyei Hajmáskér.  A palotakomplexum idén lenne 100 éves. A hajmáskéri parancsnoki épület napjainkban (Fotó: Picasaweb.hu)  Nagyhatalmak fegyverkezési versenye  …..
Stevey1 2020.08.01 12:09:42
@8192: Igaza van. 1998 óta Köbli Miklós a polgármestere ennek a településnek. Szakmáját nézve, egy pincér. Őróla el lehet mondani, hogy amihez itt hozzányúlt, az fekáliává vált a kezében. A vád ellene, Hajmáskér település helytörténeti értékeinek a megsemmisítése. Ez az ember nagyon szereti magát fényezni. Hihetetlen sokat elvett ettől a településtől. Mondhatni úgy is, milliárdos kárt okozott ennek a településnek. Meg lehet nézni, hogy a Katonatemetőt hogy tönkretették itt Hajmáskéren. Mindez szintén Köbli nevéhez fűződik. Kidobatta az I. világháborús eredeti, vitézségi tőrökkel díszített sírköveket, és "kínai" lebutított sírkeresztekkel pótolta azokat. Az eredeti sírkövek, sírkeresztek egy hajmáskéri illegális bányagödörben végezték. Szóval, ez a település csak így tud fejlődni. Két évtized alatt 4 tyúklépést haladtunk előre.... A szabad választás, egyben a demokrácia átka, legalábbis itt Hajmáskéren...
1906-ban épült, császári és királyi "lövőiskola" parancsnoki épülete; ez és a körülötte lévő épületegyüttes a Monarchia idején több ezer katona állomáshelye volt. A hatalmas épületkomplexum részei a "kastélyon", azaz a látványos parancsnoki épületen kívül többek…..
Stevey1 2019.07.18 18:44:58
Az E1 (Etablissement 1) Parancsnoksági épületet, főépületet Hajmáskér Község Önkormányzata 2007 augusztusában "eladta" egy Svédországból 40 év után hazatérő festőművésznek, aki a szerződés megkötésekor 65. éves volt. Az épület fejlődésének a problémája nem az állapota, hanem a környezete. Az épület megvásárlójának nem volt pénze (nem volt 4 milliárd forintja) a felújításra, amit az önkormányzat jól tudott. A vevő mindent hitelből szeretett volna megvalósítani. A szerződés 4. pontja a rejtett hibáról szól, amit az ingatlan eladója nem közölt a vásárlóval. A rejtett hiba az, hogy addig nem lehet megvalósítani a többmilliárdos beruházást, amíg a két odaépült háztömb lebontásra nem kerül. Számtalan érdeklődő volt a főépületre, de a leendő beruházók egytől-egyig továbbálltak. A NÉPSZABADSÁG foglalkozott sokat az üggyel. 2005-ben a Castellanus AG próbálkozott az épület megmentésével, de nem tudtak megegyezni az ott lakókkal. A jelenlegi tulajdonos is bontotta volna az odaépült háztömböket, de egyik banktól sem kapott hitelt, mert a vevő elképzelése a bankok részéről hitelkockázatot jelentett. Az önkormányzatnak ebben óriási felelőssége van, mert ez nemcsak az említett rejtett hiba elhallgatásáról szól, hanem a hűtlen és hanyag kezelésről is. A főépületet 1998 májusában kapta meg ingyen az önkormányzat az ÁPV Rt.-től, akik azért nem tudták értékesíteni az ingatlant, mert korábban eladták a két odaépített háztömböt. Ezek a háztömbök az E1 főépület szabad területére épültek rá az 1960-as években (a megrendelő a Honvédelmi Minisztérium volt). A főépületet 1908 nyarán kezdték el építeni, 10 hold szabad földterülettel. Egy rossz felparcellázásnak köszönhető (Kincstári Vagyonkezelő Vállalat), hogy az odaépült háztömbök Hrsz.-ot kaptak. Ebben a helyi vezetés felelőssége is benne van, hiszen itt Hajmáskéren a szovjeteknek felépített háztömbök megszerzéséért indult meg a küzdelem. Az ingatlan jelenlegi tulajdonosa korábban soha nem foglalkozott ilyen ügyekkel. Azért szerette volna megmenteni az épületet, mert itt született Hajmáskéren 1942-ben, és a szülei is a legtöbb időt az E1 főépületben töltötték. A vevőről elmondható, hogy egy balek volt ebben a vásárlásban, amit Hajmáskér Község Önkormányzata ki is használt. Disznóságnak, gazemberségnek tartom, hogy csak azért adták el a festőművésznek az épületet, hogy végre megszabaduljanak a gondtól. Pedig a településnek ez az épület akár egy aranytojást tojó tyúkja is lehetne...
Nézzük a pártok programjait cigány szempontból. Elsőként egy kis statisztika (a pártok sorrendje a jelenlegi támogatásuk szerint).   Fidesz MSZP Jobbik LMP MDF A…..