Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. betonfelhő Ph.D.

0 bejegyzést írt és 206 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO megerősítette egy blog infóit, miszerint még ősszel bemutatják a Drót összes epizódját - HD-ben. A sorozat alkotója, David Simon annak idején kurvára nem akarta, hogy a Baltimore-ban játszódó, csodálatos dráma ilyen formátumban kerüljön adásba, neki a realizmust a…..
Dr. betonfelhő Ph.D. 2014.09.04 22:48:12
> levágják a 4:3-as kép tetejét és alját, így lesz belőle 16:9
Hát, nem:
imgur.com/a/9qNY8

library.creativecow.net/articles/griffin_nick/hbo_the_wire.php

The Wire is shot entirely with Panavision cameras. David Insley let us know that, "These later episodes of the show are shot Super 35, 3-perf, and that saves a lot of money because that means we're shooting about three quarters of the film we used to. But we're only using the 4 x 3 part, so we're losing the edges of the 16x 9, but it's less than we were using when it was 4-perf, so (the image is) somewhere between a Super 16 image and a standard 35 (mm) image."

Mivel az eredeti panás szalagokon eleve 16:9 es mezőn lett rögzítve elvileg nincs veszve semmi. Ezért látható a screenshotokon a fasza szélásvásznú kép úgy ahogy eddig még nem. Viszont lehet, hogy így majd néha belóg egy mikrofon vagy állvány.
Az egyik legsikeresebb napközbeni talkshow-formátumot, a The Doctor Oz Show-t viszi képernyőre az RTL Klub ősztől. A formátum az amerikai tévében meglehetősen nagy siker, egy Mehmet Oz nevű szívsebész vezeti és olyan általános orvosi problémákkal foglalkozik, amikkel bárki…..
Meg lehet nyugodni, levegőt lehet venni. Noah Hawley meghallgatta kimondatlan kívánságunkat, és a Fargo második évadában 1979-be, a dél-dakotai Sioux Falls-ba visz majd vissza minket, ahhoz a bibliai méretű mészárláshoz, amelyről Lou Solversontól hallottunk a diner pultjánál mi meg…..
(Jelen cikk a képanyagot kivéve egy jobbára változtatás nélküli másodközlés, ami eredetileg a Buborékhámozó képregényes szakmagazin kilencedik számában jelent meg nyomtatásban 2010-ben - NK) Az 1957-es születésű, horvát származású Igor Kordej vitathatatlanul a…..
1945 nyara. Végéhez közelít a második világháború. A japán hadsereg elveszítette a Csendes-óceáni csatákat, a szövetségesek a Tokiói öblöt és a nagyobb kikötővárosokat bombázzák. Napalmot használnak, hisz a papírból, fából készült házakat a tűz pillanatok alatt…..
Dr. betonfelhő Ph.D. 2013.07.09 10:52:13
Most, hogy Az acélember lassan beröppen a magyar mozikba, a Warner, és az őt mozis fronton hazánkban képviselő InterCom már a következő nagy durranására gyúr, így aztán egy nap futott be a Tűzgyűrű új szinkronizált előzetese és az első magyar nyelvű plakátja is, valamint a…..
Két évvel ezelőtt Nicolas Winding Refn olyan ritka dolgot művelt, ami napjainkban szinte lehetetlen; amikor az Internet, a média és mindenféle virulens marketingmegoldások felhasználásával maguk az alkotók próbálnak mesterséges kultuszt teremteni filmjükhöz, szóval ebben a korban a…..
Geekblog Star Trek: Sötétségben 2013.05.08 13:24:15
(Spoilermentes) Előre megfogadtam, hogy akár jó lesz a Sötétségben, akár rossz, nem fogom amiatt verni rajta a port, hogy mennyire nincs köze az eredeti Star Trekhez, sőt, igyekszem önmagában élvezni. Saját magam legnagyobb meglepetésére sikerült is. J.J. Abrams filmje teljesen maga…..
Dr. betonfelhő Ph.D. 2013.05.08 17:58:15
Szeretjük a mozit. Tiszteljük a filmeket, és azokat a nézőtársakat is, akik hozzánk hasonlóan jegyet váltanak rájuk. De ezzel úgy tűnik, nem mindenki van így. Mesélj nekünk a legrosszabb mozis élményeidről, amiről nem a film tehetett! Alapvetően azt vallom, hogy a…..
Igaz, hogy a VFX-ipar döglődik Hollywoodban, de ez nem akadályozza meg a mesterembereket abban, hogy halottakat támasszanak fel - ezúttal Audrey Hepburnt, aki egy csokireklámban tér vissza CGI-formában. Hogy hogyan, arról itt olvashattok részletesen. Sajnos maga a reklám területkódos…..
Guillermo del Toro új filmjének első előzetese minden gyermeklelkű férfi igazi karácsonyi ajándéka: mikor Godzillát légypiszokká degradáló szörnyetegek lepik el a bolygót, Stringer Bell és csapata óriásrobotokba (ÓRIÁS! robotokba) pattanva veszi fel a harcot az emberiségért,…..
Dr. betonfelhő Ph.D. 2012.12.14 07:41:07
@disfear: CIGÁNY VESZÉLY, TÁMADÁS!
Dr. betonfelhő Ph.D. 2012.12.14 11:11:36
@Zalaba_Ferenc: És kiderül, hogy nem csak kaijuu de super sentai hommage is, és a második filmben már össze-transzfomálódnak az óriás robotok egy bazinagy-óriás robottá, csak előtte fél órán át megy a koreográfia zenére.
www.youtube.com/watch?v=5ubtjldkws8
Megérkezett a West Wing antitézise? Az eddig napvilágot látott információk és a most kikerült előzetes alapján minden esélyünk megvan erre, a House of Cards egy korrupcióval átitatott, könyörtelen hatalmi játszmákat felvonultató sorozatot kínál nekünk, melyben az amerikai…..
A Disney a Marvel után a Lucasfilmet is bekebelezte, kerek 4 milliárd dollárt fizetett a cégért. Nem meglepő módon minden idők egyik legnagyobb aranytojást tojó tyúkja, a Star Wars-franchise iránt érdeklődnek leginkább, és az előzetes hírek alapján minden centet igyekeznek is…..
Sam Mendes azt nyilatkozta a jövő héten debütáló, meglehetősen jó előzetes kritikákat kapott Skyfall kapcsán, hogy a Nolan-féle A sötét lovag hatására merte a filmben látható irányba elvinni James Bondot. Kicsit jobban kifejtve arra gondolt, hogy a The Dark Knight bebizonyította…..
Geekblog Aerobi-cide 2012.10.16 12:36:22
Aaaah, nyolcvanas évek... Mily kulturális csecs voltatok, még ma is tele vagytok, csöpög belőletek a ciki, a neon és a tépőzár... Hogy feledhetném annak emlékét, amint magamra kaptam jelzőlámpazöld tangámat, meg a hozzája a kor szavát követő, színben totálisan nem illő…..
comment:com X-Faktor Gangnam style 2012.10.12 10:30:00
Kisjézus anyja, Mária, borogass! ..
Dr. betonfelhő Ph.D. 2012.10.12 11:27:39
Volt már sámán, pap és katona, dalolt már parasztingben, egyenruhában és frakkban is, de a lényeg, a dalok, a mondanivaló nem változik. Mint minden szerzői előadó, Kovács Ákos is csak arról énekelhet, ami foglalkoztatja, a köntös, az előadásmód csak eszköz. Idén egyenesen a…..
Geekblog Looper 2012.09.29 09:50:21
Ahhoz képest, hogy egy-két váratlanul harsány, a műfajból kikacsintó poén ellenére a Looper milyen nyílegyenes és vérkomoly film, meglepő, amikor az egyik jelenetben Bruce Willis dühösen az asztalra csap, és közvetve az arcodba üvölti, hogy felejtsd el az időutazás logikáját…..
Tudjátok, mi a baj ezzel az új előzetessel? Hogy egy hajszálon múlik az, hogy jó legyen. Ha a zenét kicsit jobban kiemelnék (ha már muzsikára vetkőző fiúkról szól az egész), ha az angol duma kisebb arányban képviseltetné magát a magyarral szemben (a jó nép azt fogja hinni, hogy…..
Dr. betonfelhő Ph.D. 2012.09.27 16:25:54
Hogy lehetne megmutatni a fogyasztóknak, hogy az a sok szar kaja, amiket gondolkodás és mérlegelés nélkül magukba tömnek, mennyire egészségtelen? Úgy, hogy szembesítjük őket azzal, mennyi zsír van ezekben az ételekben. Ezt tette a német  német Barmer Gek egészségpénztár, de…..
A címe Greystone Park. Íme egy részlet. Sírjak vagy röhögjek? ..
Shawn Ryan-t azóta szeretjük, mióta elkészítette a Kemény zsaruk című zseniális rendőrös sorozatot, és akkor is mellette álltunk teljes mellszélességgel, amikor a The Unit avagy Az egység macsó katonáit és kemény katonafeleségeit vitte képernyőre David Mamet íróval…..
Nem vicc: a New Sound Labtól 30 dollárért egy óriási hangmintagyűjteményt vehetünk 24 bit/192 kHz formátumban, amelybe kizárólag merevlemez-meghajtók hangjai kerültek. Négy különböző meghajtóba dugtak mikrofonokat, 5400-as és 7200-as fordulatúak is vannak benne, és rengeteg…..
Geekblog Cloud Atlas trailer 2012.07.26 09:17:00
Majdnem hatperces trailer a Wachowski testvérek és Tom Tykwer grandiózus, múltban-jelenben-jövőben játszódó, 6 más-más műfajú sztorit elmesélő filmjéhez. Többek közt Tom Hanks, Halle Berry, Susan Sarandon, Hugo Weawing, Hugh Grant, Jim Broadbent játszik - ambiciózus projekt. ..
Dr. betonfelhő Ph.D. 2012.07.26 10:41:11