Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KZiti

60 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az automata fényképezőgéppel csak erre futotta. Egyébként ketten vannak és nagyon aranyosak! ..
Szerencsés vagyok, hogy a mai esős időt a szobai kuckómból szemlélhettem meg, s a szőrzetem szárításával nem kellett foglalkoznom. Ahogy a neten láttam, Kuala Lumpurban is hasonló idő van, csak a hőmérséklet magasabb (17 helyett 29 fok van). Kiváló az alkalom, hogy forró csokival…..
Az alábbiakban közzéteszem az első kelt tésztás alkotásomat. Kicsit tartottam a kelesztési fázistól, de a kelesztő edény sikeresen betöltötte feladatát kb. 15 perc alatt. :-)Hozzávalók (6-8 főre):A tésztához60 dkg sima liszt5 dkg élesztő3 dl tej2 db tojás (+1 a kenéshez)3…..
A természetben a túlélésért folytatott küzdelem az oroszlánfókák majd minden idejét felemészti. Az állatkertekben viszont nem kell sok időt fordítaniuk a táplálék megszerzésére, rengeteg felesleges szabadidejük marad. Ilyenkor aztán unatkozni kezdenek, aminek pedig sosincs…..
A vízidisznó (kapibara) Földünk legnagyobb rágcsálója. A kifejlett példányok testhossza elérheti a 130 centimétert, súlya a 65 kilogrammot. A hímek kisebbek a nőstényeknél. A vízidisznó egy óriási tengerimalacra hasonlít. Dél-Amerika északi, északnyugati és nyugati…..
A berbermajomok mindegyike mentett, kobzott majom: többségüket éveken át magánszemélyek tartották illegálisan, méltatlan körülmények között, míg a hatóságok el nem kobozták az állatokat. Emellett akadnak olyan egyedek is, amelyeket egyszerűen csak találtak: egy Párizs közeli…..
Ő az egyik kedvencem!Az észak-amerikai származású társas prérikutyáról első látásra nehezen hihető, hogy a mókusokkal áll rokonságban. Testhossza 28-35 cm, testtömege pedig mintegy 900-1400 g. Jellegzetessége, hogy 8-11 cm hosszú farkának hátulsó harmada fekete színű.…..
Múltkori blog bejegyzésem idején javában zuhogott az eső és forró csokit szopogattam. Ma végre kisütött a nap és lakótársaim úgy döntöttek, hogy kipróbálnak egy új receptet. Végigasszisztáltam a folyamatot és olyan isteni finom lett ez a vegetáriánusok által is fogyasztható…..
Mozis élményem után a YouTube-os videós kalandom következik. Az egyik Facebook-os ismerősöm írt egy rövid üzenetet azzal, hogy akarok-e jót nevetni. Az gyanús lehetett volna, hogy magyarként angolul ír és nem reagál az ezzel kapcsolatos utalásomra. Egy videóra célzott, s a…..
Tegnap megnéztük a Harry Potter és a halál ereklyéi című filmet 3D-ben. (Istenien állt a szemüveg rajtam, ugye?) Korábban már olvastam a regényt és bevallom, jobban élveztem a saját „mozimat”. Szinte faltam az oldalakat és együtt lélegeztem a szereplőkkel.…..
Cseppet vizes lett a bundám a délelőtti felhőszakadásnak köszönhetően. Mint a trópusokon: nedves, párás meleg, az aszfaltdzsungelben ködpára lengedezik.... Egész otthon éreztem magam.  Mit is lehet tenni ilyen időben?  Csak ülni a szobában és bámulni kifelé az…..
Hétfő van, és én nosztalgiával emlékezem a vasárnap délutánra. Csukd be a szemed és képzeld magad elé a következőket: Kellemesen fújdogál a szél. Sanyi lakótársam a teraszon napfürdőzik, Zita lakótársam pedig az árnyékban hűsöl, mert bár szereti, ha barna a bőre, de a…..
Köszöntelek kedves Olvasó!  GanoderMaci vagyok és Malajziából származom. Tudom, kicsit eltérek fajtársamtól, a Maláj Medvétől, aki 1,1-1,4 méteres testhosszával és 27-65 kilogrammos testtömegével a legkisebb medvefaj. Rövid, sűrű bundám van és az én mellkasomon is…..
Mikor vettél kezedbe utoljára könyvet csak azért, hogy örömet szerezz magadnak? Itt persze nem a tankönyvekre gondolok (tantárgytól függően azokra is emlékezhetünk pozitív élményként). Szerencsés vagyok, mert szüleim mindig is szívesen olvastak különféle témájú könyveket.…..
Marco Roveda  szerint (olasz szociális vállalkozó, aki felépítette a LifeGate nevű szervezetet, ami „a kötelező fogyasztás civilizációjáról” a „tudatos fogyasztás civilizációjára” való váltásra épül) ez az alábbi változásokat jelenti: §…..
„Néha el kell engedned a dolgokat - engedd magad kitisztulni. Bármi is legyen, ami elkeserít, meg kell szabadulnod tőle. Ha szabad a lelked, akkor szárnyal a kreativitásod és akkor vagy igazi önmagad. ”  Tina Turner  ..
A "nehéz idők" csupán egy lelkiállapot. Változtasd meg lelkiállapotodat, és megváltoztatod életminőségedet, akármilyen a gazdasági helyzet...
Monolithos-t elhagyva kanyargós utakon haladtunk tovább északra (kezdtem tengeri beteg lenni…). Az út egyes falvakban olyan keskeny volt, maximum egy busz fért el rajta. Tanúi lehettünk annak, hogy mi történik, ha két busz találkozik egy ilyen szakaszon. Mi, autósok türelmesen…..
Kaptam egy e-mailt pár képpel, amelyeken három gepárd testvér látható egy kis impala társaságában, „akit” könnyűszerrel elkaptak, mert lassú volt. Azonban már előtte jól laktak és ezért nem bántották őt. Sőt barátkozni kezdtek vele. Érdekelt a fotók eredete,…..