Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ugyanugyan

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker Kutyazacsi 2012.06.14 15:10:00
 Bár sosem fogom megérteni, miért kell egy kutyát a városban, beton- és aszfaltdzsungel közepén tartani, el kell fogadnom, hogy a kutyá(so)k köztünk élnek. Mi meg a kutyaszarral/pisivel, ami főleg az ilyen esős időben szerez remek élményt... Jó viszont tudni, hogy a kerület is…..
ugyanugyan 2012.06.15 14:12:13
A kutya sok embernek nagyon fontos. Másoknak meg a dohányzás, az autózás mindennapjaik része. És mocskot hagy. Olajfolt az úton, mindenütt, álló szürke réteg minden egyes házon. Attól lehangoló az egész kerület elsősorban. Az emberek különbözőek. Van olyan, aki meg megeszi a citromot héjastól. Ez van. Lakik mindenféle Budapesten. Te meg mondjuk nem gyűjtesz szelektíven szemetet (önző idióta).

Hogy ingyen adják a zacskót, annak több logikus oka is lehet. A tudatos kutyatartókat még tudatosabbá teszik, lásd, van, aki közzéteszi, hogy mások is tudjanak róla. Van, aki meg továbbadja a csomag zacskót olyannak, aki meg eddig nem szedte föl, mert nem költ annyit a kutyára (biztos a gyereknek vette annak idején, aztán elmúlt a varázsa, van aki meg csak ennyire okos...) Aláírásokat, tehát címet, kutyaszámot gyűjtenek, tehát lesz egy adat arról, hogy mikor, milyen összegű ebadót érdemes bevezetni, kik a gazdák, miegymás. Ezek mind pozitív dolgok, nem kerül sokba és kicsit szerethetőbbé, értelmesebbé teszi a kerületi életet.

Azzal valóban nagy baj van, aki nem szedi föl. De azzal is, aki csikket, sőt, cigarettásdobozt dob el. Vagy kukázik. Az még büdösebb, elviszi a szél mindenhová, soroljuk még nyugodtan. De a 8kerblog valahogy ott azon az oldalon áll, hogy jaj az emberek jogai. Ostobaság. Mondom. Ostobaság. A kutyások a rosszak szerinted. A nem tudatos kutyatartók igen. Velük van a gond. Általában alacsony iskolázottságúak és ennek minden velejáróját közvetítik arra a környezetre, ahol te is élsz, ahol én is élek. A hajléktalanok menjenek csak a külsőbb kerületekbe, mert a turisztikai élményét rontják a belvárosnak. Zöld terület és kutyafuttató kell, mert attól lesz élhetőbb a város. Számtalan arra érdemes indikátor van, ami egyértelműen megmutatja, hogy mitől mi lehet és mi lesz jobb. Ahol a gondolkodásodban ez elromlik, az az, amikor felteszed a kérdést: Ezeknek?
Vasárnap ügydöntő helyi népszavazást tartanak a Józsefvárosban, a kérdések a hajléktalanokra vonatkoznak. A referendum akkor lesz érvényes, ha a választásra jogosultak több mint a fele részt vesz, eredményes pedig akkor, ha a szavazóknak több mint a fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ ad.…..
ugyanugyan 2011.09.22 11:05:34
itt lakom. napi rendszerességgel alszik hajléktalan a szomszéd kapuban. közegészségügyileg veszélyes rám és a családomra nézve.

az oké, hogy van jogom tiszta helyen élni, de így lehetőségem nincs. a belváros pedig nem az utcán lakásra lett tervezve és nem is arra való.

szerinted hány külföldi meséli el otthon, hogy budapest belvárosa gyönyörű és tiszta és ajánlja majd jó szívvel az ismerőseinek, hogy jöjjenek ide pénzt költeni. olyan pénzt, amiből lesz adóbevétel, amiből lesz lehetőség a hajléktalanhelyzet megoldására is. gondolkozzatok légyszives.

a corvin projekt is remekül néz ki, hogy a szomszéd utcákban több hajléktalanszálló van, mert így nem kell sokat menniük a koldulóhelykre a hajléktalanoknak, illetve közel lehet pihenni az éjjeli szálláshoz is.

többjüknek ajánlottam már, hogy seperjen fel a ház előtt, kifizetem. azt nem. tudom, hogy többjüknek van tisztességes munkája, amit becsülök is. időnként könyveket adok nekik, egyikőjük rendszeresen olvas és még nem láttam az utcán fetrengeni részegen. ez sajnos a fennmaradókról nem mondható el.

nézd meg, hogy a vajdahunyad utcán melyik épület előtt a legnagyobb a mocsok - igen, a hajléktalanszálló előtt. miért is nem tartják rendben maguknak? hm?

hányszor sétáltál át gondtalanul a blaha lujza téren, hogy nem léphetsz habos turhába, hányásba és hasonlókba?

tudod, hogy hány esetben kapaszkodtál már úgy a combinon, hogy előtte egy olyan hajléktalan fogta a csövet, akitől számos betegséget kaphatsz el már csak azzal is, ha az arcodhoz érsz a kapaszkodó kezeddel?

a hajléktalanhelyzet súlyos. megfelelő megoldás, ha a kerületek egyenlő arányban vállalják ennek a terheit, szétaprózzák, elosztják és lokálisan megoldják.

de hogy valaki újbudáról nekemugorjon, hogy most lelkiismeretből vizsgázom, hát az már sok.

könnyen beszélsz, ha nem itt élsz minden nap. gyere, ismerd meg a valós helyzetet és akkor formálj véleményt. és ne csinálj belőle pártpolitikát. nem az.
(A szerző újságírónak készül.)Egy rokon szerint az elmúlt félévben én voltam a magyar Cooky. Az EuradioNantes újságíró gyakornokaként a magyar akcentusos franciámmal próbáltam lehengerelni Nantes éterébe hallgató, és a világ internet előtti közönségét.…..
ugyanugyan 2011.03.31 17:08:06
ProgBlog Értéktelen évek 2011.02.08 08:37:00
 Tisztelt Miniszterelnök úr! Túlzás lenne azt állítanom, hogy életem jobbra fordulásának bejelentését vártam az Ön tegnapi beszédétől, de arra nem gondoltam, hogy épp azokban az órákban, amikor Ön nyomja a sódert a semmiről, kapom éppen kézhez az új…..
ugyanugyan 2011.02.08 15:04:25
Egyiptomban, nyugodtan mondhatjuk, forradalom van (akár sikeres lesz, akár nem). A hatalom már nem képes betartatni a kijárási tilalmat, a pártházakat a nagyvárosokban felégették, a rendőrség sok helyről visszavonult, a hadsereg lojalitása kérdéses. Miközben izgatottan követjük…..
ugyanugyan 2011.01.30 16:48:56
Még 2010. december 17-én Tunéziában, a fővárostól mintegy 200 kilométerre található Szidi Buzidban felgyújtotta magát egy fiatal utcai árus, miután a standján lévő gyümölcsöket és zöldségeket elkobozták a rendőrök. Valamivel több, mint egy hónappal később Egyiptom…..
ugyanugyan 2011.01.29 17:41:03
Bár Mussolini felhőkarcoló építési kezdeményezéseit sorra lehurrogták az építészek, a fasizmus húszévnyi regnálása alatt 192 kisebb-nagyobb méretű, ma is élhető és szerethető települést hagyott az utókorra. "Mussolini az építész" Korabeli falfestmények montázsa. (Grafika: Falanszter.blog.hu)..
ugyanugyan 2011.01.29 15:53:24
Ha nem ismernéd: menj a google translate-re, írd be, hogy Will Justin Bieber ever hit puberty, forditsd le angolról vietnámira, majd másold ki a fordítást és forditsd le vietnámiról angolra. (thx bbtt)..
ugyanugyan 2011.01.19 13:40:14
Filmekben szoktak olyan házak lenni, amik a múltból itt ragadva úgy állnak az újépítésű óriások között, mint Danny DeVito az NBA All Star gálán:Ha ennyire nem is éles a kontraszt, csak feltűnik a nyolcadik kerületi Vajdahunyad utcába ez a kis ház, ami sehogy sem akar illeszkedni…..
Komolyan mondom, néha sírni tudnék kormányunk kommunikációjával kapcsolatban. Nem is sírni, inkább zokogva fejelgetném a falat.Nem, most nem a médiatörvényről szeretnék említést tenni, sőt még csak nem is a kormány közvetlen kommunikációjáról. Hanem a jelenlegi kormányhoz…..
ugyanugyan 2011.01.07 11:03:41
Ha valaki még nem olvasott volna róla, íme a kínai lopakodó vadászgép, amelyről a frissen készült fotók éppen a minap settenkedtek be a globális média fősodrába - hogy aztán a "blogális" periféria, vagyis a hozzám hasonlókból álló blogoszféra, jól szétszedje ezt…..
ugyanugyan 2011.01.06 17:58:01
 A vendég Fenyvesi Zsófi lesz, aki rengeteg fog mesélni erről a két izgalmas országról, de addig is nézd meg a fotóikat: És még sok-sok fotó itt: Kuba / Mexikó. És még nagyobb élmény a rettenetesen hangulatos road movie, amit csináltak! Majdnem 19 perc, de nem fogod…..
ugyanugyan 2010.11.16 09:59:12
Pénteken lesz a Bigyóblog és az IDDQD nagy közös születésnapi bulija. Mint ígértem, játszani is lehet, ajándékokat is osztunk. Pendrive-okat, vicces bigyókat és főnyereményként egy külső merevlemezt lehet nyerni.Ahhoz, hogy nyerjetek, csak annyit kell tenni, hogy kommentben…..
Zseniális, pofonegyszerű ötlet: nem kell hozzá pénz, grafika, trükkös elhelyezés, vicces szlogen, bevállalós vírusfilm, és mégis végigsöpör az interneten.Szinte nyomasztó kihívással kell szembenéznie annak, aki ismertté szeretné tenni a Magyar Könyvvizsgáló Kamara…..
ugyanugyan 2010.09.15 08:20:08
Egészen véletlenül botlottunk bele a demonstrációba Budapesten, épp bevásárolni mentünk, amikor észrevettünk több mint száz taxit, amint tüntetően egy csoportban álltak a Cinkotai és Németpróna utca kereszteződésénél. Illetve állnak, mert a tüntetés jelenleg is…..
ugyanugyan 2010.09.13 14:08:19
Hézső  FerencMunkácsy-díjas festőművészkiállításának megnyitója2010. január 13. (szerda) 17 óraHelyszín:Polgári Szalon(Szeged, Victor Hugo u. 5.) A tárlatot megnyitja:dr. Lázár Jánosországgyűlési képviselő..
Bella Italia Tűz lesz, babám! 2010.09.13 07:38:00
Ha szeptember 17 és 19. között Rómában jársz, ne felejts el a Colsseum felé sétálni a balzsamos éjszakában. Garantáltan tűz alatt lesz a főváros nevezetessége. A tűz sötétedéstől hajnalig lesz látható és nem jár égéstermékkel, poroltót tehát ne vigyél magaddal! Arról…..
Subba Mellbedobás 2010.09.10 10:31:18
Rajzó Ildikó, a Fidesz badacsonytomaji polgármesterjelöltje kismamáknak készült fehérneműket reklámoz az interneten. Részletesen a Blikkben...
ugyanugyan 2010.09.10 14:53:39
Tavaly és idén is úgy adódott, hogy alig több, mint egy napot töltöttem Londonban: egyik este érkeztem, másnap este eljöttem. Üzleti ügy, konferencia szerdán, szabadprogram csütörtökön, de csak 16:30-ig, mert indulni kell a reptérre. Kíváncsi voltam, mit lehet ennyi idő alatt…..
Kedden írtam egy felhívást, általános iskolás szülőkhöz meg gyerekekhez, Álljunk együtt bosszút az általános iskolán! címmel, hogy jelentsék nekünk, hogyan zajlott az évnyitó. Erre futott be az alanti levél, a legjobb anya-lánya-írás, amit valaha olvastam, megható és vicces…..
ugyanugyan 2010.09.01 11:46:37
Az alábbi történet egyik legtipikusabb példája annak, hogyan nem szabad gépjárművet vásárolni. Ennél már csak az lett volna rosszabb, ha kiderül, hogy az autó lopott is.Tisztelt Zugügyvéd!Autó adásvételi probléma miatt fordulok önhöz.Történt aug. 12-én, hogy egy…..
ugyanugyan 2010.08.25 19:01:57
Komor, sötétszürke betonkerítés mögött, ha lehet még barátságtalanabb, masszív falak. Bejárati ajtónak, ablakoknak nyomát sem látni. Az esetleg a ház közelébe tévedő idegennek szánt primer üzenet látszólag egyértelmű. Menj innen békében tovább idegen, ez nem a te várad, ha jót akarsz, tartsd távol…..
ugyanugyan 2010.08.15 21:11:13
„I love theme parks, but the lines... Everywhere you go, people, crowds. The rides are great, but all the lines, lines, lines! If there's one thing i hate, all the lines, lines, lines, lines!” Eric Cartman   Mialatt mindenki a Szigeten nyomul, mi kihasználtuk a jó időt, és…..
ugyanugyan 2010.08.14 11:29:36
Subba Fesztiválmocsok: Szupermodel 2010.08.13 20:28:00
Azt suttogják azok, akik tudják mi történik a városban, hogy Kate Moss jelenleg Budapesten tartozkodik, konkrétan fesztiválozni jött a pasijával. ..
ugyanugyan 2010.08.14 08:41:27