Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Suna bácsi

0 bejegyzést írt és 220 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég érkezett a hír, hogy az Adidas az amerikai Atlantába telepíti a teljesen robotizált cipőgyárát. Ezentúl nem fog óránként két dollárt fizetni távol-keleti munkaerőért, hanem oda viszi a gyárát, ahol a kereslet és a robottechnika továbbfejlesztésének legalkalmasabb helye van, amelyek -- nem…..
Suna bácsi 2016.08.12 23:03:16
@zenonküp: Azert a szintert ahol On gondolkodik, en kerek elnezest.

On csak masok kommentjeit kommenteli, nem a posztot magat.
Azon a szinten ahol es ahogy On kommentel, az en szintemen az jon le, hogy az On szintjen mar lehet nemi gondolatokra utalo jeleket felfedezni, de az is egyertelmu, hogy azok nem az On sajat gondolatai. Marpedig onallo gondolatok nelkul eleg szar lehet Onnek.
Suna bácsi 2016.08.12 23:25:31
@unionista᠋: egyetértek a helyi gyártással, kínai behozatal-kivitellel, stb.
Volt itt járműgyártás: Csepel, Ikarus, Rába, Ganz, hajógyár, darugyár, de most meg vesszük a Siemens meg CAF villamost, Stadler vonatot, Volvo meg még ki tudja milyen használt buszokat, meg minden egyebet.
Csak egy baj van: ha a politikus ilyenekkel jön, akkor a libsi-bolsi oldal szerint ő már nacionalista, azt meg tűzzel-vassal kell irtani, a békéért meg harcolni kell.
Suna bácsi 2016.08.12 23:42:06
@zenonküp: ha On feltetlenul ragaszkodik hozza, hogy masok hozzaszolasat kommentalja, hat legyen...
On elszolta magat: On egyedul csak az FSzB-tol tudhat arrol, hogy Orban egyedul csak az FSzB-tol kaphatta az infot. Vagy On Orban, amit nem hiszek.
Ha elkerulte volna b. figyelmet, emlekeztetem: a menekultaradat mar elindult, amit Orban reagalt le leggyorsabban. Nem a menekultek inditasa elott epitette a keritest, hanem reagalt ra. Nem latnokkent mondta, hogy baj lesz a terroristakkal, hanem az altala foglalkoztatott biztonsagi szakertok, tanacsadok hivtak fel figyelmet. Lett is baj. Azt ugye latjuk, hogy mas kategoria, mint anno a gyurcsanyi trukk, a szlovak terroristak allitolagos robbantasa, amivel anno a fidesz nagygyulest torpedozta meg. De On ezt ugyis jobban tudja az FSzB-tol...
1. Könnyű pozíciót váltani Számomra ez a legmeghatározóbb tényező. Tegyük fel, hogy egy adott vállalatnál dolgozol magasabb pozícióban, a fizetésedbe az is beleszámít, hogyan teljesít a vállalat. Nehéz felmondani egy ilyen pozíciót, főleg ha köt a szerződés, vagy valamilyen folyamatban lévő…..
Suna bácsi 2016.07.18 12:32:35
@calen: arrogáns vagy sem, ez csak stilisztikai kérdés... viszont igaz, mennyivel jobb érzés, amikor nullázod a számlát, esetleg még mínuszba is vagy, na akkor a broki megsimogatja a buksidat, megvigasztal, hogy nem a te hibád volt, hanem a svájcibank vagy az al-kaida meg mindenki más volt az oka hogy öszeomlott ez-vagy-az, de fizess be még egyszer, meglátod most biz'isten sikerülni fog...

@Csige Joel: helyes, Lenin elvtárs is megmondta: tanulni, tanulni, tanulni ;-) alap dolog pedig, hogy ha kritika ér, akkor nem megsértődni hanem elgondolkodni kell. Jobb-é az, kérdem én, ha 20 komment-birka jön, akik leborulnak az írásaid nagysága előtt, legyen az bármennyire jó vagy rossz?
"Ádám bejegyzésében mi nem igaz?" - véleményem szerint úgy ahogy van hülyeség, de én csak kommentelek, nem terveztem kvázi vendégposztban kifejteni hogy miért, de vegyük rögtön az első mondatot:
"Minél előbb jutunk egy fontos információhoz, az annál nagyobb előnyt jelenthet számunkra a piacon."
- az információ fontosságát előre csak saccolni lehet, hogy az valóban mennyire fontos, azt majd a piac árazza be, utólag tudjuk megállapítani hogy valóban fontos volt-e
- előnyöd csak akkor van a piaccal szemben, ha legelőször EGYEDÜL TE jutsz egy fontos információhoz a piacon
- ha EGYEDÜL TE jutottál hozzá egy fontos információhoz, majd azt felfogtad, feldolgoztad, cselekedtél, lereagáltad, akkor meg kell tudják a többiek is az információt. Akkor az ő részükről indul a kapkodás, a te részedről pedig a kasza. Hogy ilyen szinten információhoz juss, ehhez téged minimum Ms. Morgan Stanley-nek ;-) kéne nevezzünk, vagy Frau Thomas Jordan-nek.
- példa... a török példa... magyar idő szerint valamikor este-éjszaka kezdődött a puccs... ha heti hét nap non-stop, egész éjjel a CNN Live előtt ülsz, már akkor is késésben vagy ill. voltál. Mire a kamerát bekapcsolja a helyszíni operatőr, addigra a tudósító a listáján szereplő első 3 telefonszámot már rég tárcsázta és leadta a drótot... A te telefonszámod még a füzete utolsó lapján sem szerepel szerintem.
OK, nem ülsz ott... reggel mondjuk korán kelő vagy, 6-kor kelsz... addigra már lecsengett a puccs java, az összes vonatkozó árfolyamba már beépült a hír, meg abba is ami nem vonatkozó, gyakran már a hír utáni korrekción is túl van a piac, mire te kimosod a csipát a szemedből, akárhány óra is...
- ha egy hírhez előbb vagy később jutsz hozzá, azzal LEGFELJEBB csak a hátrányodat tudod befolyásolni a piaccal szemben. Azért írom hogy LEGFELJEBB mert az árba hamarabb beépül egy hír mintsem hogy te hozzájuss... ha az árba beépülést nem reagálod le időben, illetve nem is te, hanem a kereskedési stratégiád nem tudja kezelni, akkor a te kereskedési stratégiád rossz. Nem én mondom, hanem a piac fogja 100%-os megbízhatósággal beárazni... ez esetben viszont (a hátrányod esetleges csökkentésével) csak a bukást tudod elodázni, mondjuk máról holnapra vagy a jövő hétre...
Ha meg jó a stratégiád, akkor meg mindegy hogy mi volt a hír, mi történt, merre ment az árfolyam, nem származott hátrányod abból hogy csak a másnapi újságokból tudtad meg hogy mi történt mondjuk Isztambulban, mert addigra a stratégia elvágta ha vesztőbe ment vagy lekaszálta ha nyerőbe... ami ennél azért persze összetettebb, de egy mondatban kb így tudom kifejezni...
Na erre mondtam hogy nem terveztem vendégblogot írni és ez csak az első mondat kiértékelése volt...
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     A halálraítélt korosztályt olvastuk. Nézzük csak meg, milyen korosztályból származnak országunk politikai és pénzügyi vezetői? Igen, a 45-65 évesből. Tehát saját korosztályukat nem segítik, csak gyilkolják. Miért?…..
A szakállnövesztés egy igen egyedi élmény. Ha felszínesen nézzük a dolgot, egész egyszerűnek is tűnhet. Leteszed a borotvát és hagyod, hogy az arcodból kibontakozhassanak a szépséges szőrszálak. Ennél azért egy kicsit többről van szó, és ha még az utazásod elején tartasz, nem árt tudnod egy pár…..
Suna bácsi 2016.03.26 21:55:01
@Before: én is attól tartok, hogy lassan kötelező lesz valamelyik... rosszabb esetben mindkettő. Közel-keletről érkező (divat-)diktátorok előbb-utóbb a szakállat teszik kötelezővé, a liberális európában ezzel szemben tényleg lassan a buziság lesz a menőség csúcsa, illetve már néha úgy érzem, hogy már most az. Hogy a kettő hol fog összefonódni? Hát ahonnan a szakáll(as) jön ott a buziság is járja :-D
Suna bácsi 2016.03.26 21:57:50
@MittuDomain: biztos, bár én buzikkal nem szoktam szemezni meg biccenteni, ha szakállas, akkor meg főleg :-D
Most derült ki, hogy mi történt egy héttel korábban a görögök elleni döntetetlen utáni sajtótájékoztatón. Nem voltam ott, de hét közben már hallottam, sajtómunkásaink jól odapörköltek a szövetségi kapitánynak. Most meg is kaptam az események történetét. A sportnapilapban…..
Suna bácsi 2015.04.06 00:19:28
- "Kívülről úgy tűnt..."
- "...mondja meg, miért tűnt úgy..."
- "Nem hiszem, hogy nekem kell szakmai magyarázatot adnom..."

Ez de gyökééééér... mármint az újságíró. Úgy tűnt... NEKI? akkor nem szakmailag, hanem csak ránézésre? És miért is tűnt úgy? Azt már nem bírta megmondani a paraszt :-DDD
Ha megmondja miért tűnt úgy, kapott volna szakmai magyarázatot. FAAAAASZ :-DDD

Nem lehet, hogy a magyar edzőképzést és az újságíróképzést összevonták és mindkettőt Mezei tartja? Hasonló színvonalú a kettő.
Mikor ismerik fel, mondják ki, hogy az újságírás is, mint megannyi szakma, felelősséggel jár, nem csak szólásszabadsággal.
Egy építészmérnök olyan hidat rajzol meg, amiet az alkotói szabadsága enged, DE van egy felelőssége, ha leszakad a híd és emberek halnak meg, tehát akármilyen szép lehet a híd, nem szakadhat le, az épület nem dőlhet össze.
Az újságíróknak is akármekkora kurv@nagy szólás- meg sajtószabadságuk van, hülyeséget kérdezni, legfőképpen meg állítani FELELŐTLENSÉG, szándékosan ezt tenni meg bűn. Mert az újságírónak véleményformáló szerepe (is) van, ami felelősség. Ha hülyeséget ad az emberek szájába, ültet a fülébe, akkor abba is tönkremehetnek életek, belehalhatnak emberek, még ha nem is olyan látványosan, mint egy híd- vagy épületomláskor.
Michelisz Norbi legutóbbi futamán történt koccanása és büntetése kapcsán a Eurosport kommentátora akarta megszakérteni az esetet a saját blogján, de miután belátta, hogy hülyeséget írt, helyesbített, ill. megkérdezett valódi szakértőket. Tudatosan vagy sem, de tőle "átjött" ez a felelősség.
A fotókon John F. Kennedy és felesége, Jackie láthatók egy Cape Codban eltöltött vakáció során. A képeket a Washington Post akkori tulajdonosának lánya, Katharine Graham készítette a Listerine-örökös Rachel „Bunny” Mellon Cape Cod-i nyaralójában 1961 augusztusában. A…..
Ezt a tanácsot nem mi adjuk férfiolvasóinknak, hanem a brit Védelmi Minisztérium azoknak a magas rangú katonáknak, akiket Moszkvába és Pekingbe küld a londoni kormány. Mindez egy most kiszivárgott dokumentumból derül ki. A brit Védelmi Minisztérium Biztonsági Kézikönyve azt…..
Józan beszéd Bokros, a csomag 2014.10.11 18:36:58
A Bokros-csomag vízválasztó a magyar politikában. 1995 tavaszán, nyolc hónap után Horn Gyula végre rászánta magát arra, amire nagyjából minden hozzáértő szerint szükség volt: a gazdaság egyensúlyba hozására. Rövid távon mindannyiunk jóléte rovására, mert csak úgy lehetett. Nem örömből tette.…..
Suna bácsi 2014.10.12 14:56:11
@MACISAJT: szép lassan elunja már a magyar ezt a rendszeresen felmerülő hülyeséget, hogy Horn Gyula hős volt és Bokros mentette meg az országot, Gyurcsány a demokrata, Bajnai a szakértő. Látni kell, hogy ahol nem volt válság, ott az MSZP/MSZMP csinált... aztán a saját maguk kreálta válságot elkezdték menedzselni, a lá Bokros & Bajnai.
Budapesten a jelenlegi fejpályaudvari rendszerből való továbblépés lehetősége mintha egyre távolabb kerülne tőlünk, eközben Bécsben épp a vasút hőskorát idéző léptékekben készül annak betonból öntött emlékműve, az új főpályaudvar. Bizonyos nézőpontból három…..
Suna bácsi 2014.10.12 02:25:30
@Budapest, aut. ford.: A három működő budapesti fejpályaudvar...

Ezeket éppen a kedvező fekvésük és közlekedési kapcsolatuk miatt kéne jobban az elővárosi közlekedésbe bevonni, azoknak használható igazán akik napi szinten ingáznak be/ki.
Távolsági pályaudvarokra lehetne pl. a külső, területtel jól "ellátott" pályaudvarokat használni, ott van fejlesztési lehetőség is. Kelenföld pl. erre tipikus példa. Pesti oldalon is lehetne ilyet, Ferencváros, Köki. Vagy ha egyetlen nagy főpályaudvarban gondolkozunk (Budapest Hauptbahnhof, Budapest Central Station ;-)), akkor a három közül valamelyik. Ferencváros a legjobb hely neki szerintem, bár sokat kéne rákölteni. Kicsit feltolni a Népliget felé, az egykori katonai főiskola területére, pont a távolsági buszpályaudvar mellé/mögé, mertókapcsolattal, stb. Ehhez mondjuk a déli vasúti hidat kéne bőviteni, bár lehet, hogy azt amúgy is kéne...
Orbán Viktor minden évben elmegy az erdélyi Tusványosfürdőre, ahol mindig tart is egy előadást. Amit azonban ma mondott a szokásos előadásnál, az eddigieknél is szörnyűségesebb akarnok-hatalmat vetít előre. A liberális demokráciának Magyarországon egy ideje vége, de csak ma…..
Suna bácsi 2014.07.27 21:38:22
@nu pagagyí: OMG, ha neked az a liberalizmus, hogy azt pofázol amit akarsz, akkor te nagy tévedésben vagy. És ha azt gondolod, hogy a nemliberális gazdaságpolitika meg az, hogy ezentúl nem pofázhatsz hülyeségeket amikor csak akarsz, akkor nálad még nagyobb a baj.
Mellesleg most is akkora hülyeséget mondtál/írtál, hogy inverz módon bizonyítottad az általad tévesen liberalizmusnak hívott szólásszabadság fennállását, éppúgy, mint Hernádi Judit a minap.
Ez a fotó itt a nemrég lezajlott brandenburgi kajak-kenu EB éremtáblázata.  fotó: Facebook   Ez itt pedig a hír: a múlt héten Varga Mihály által bejelentett 110 milliárd forintos költségvetési zárolás részeként az év második felében összességében hozzávetőleg 2,7…..
Suna bácsi 2014.07.24 21:03:02
Na ja, a téma mindegy, csak a Kormányt lehessen fikázni. Ha beruház az a baj, ha nem szórja a pénzt, az a baj. Ha adósságot csökkent az a baj. Ha munkahelyteremtést ösztönöz, az a baj. Ha a segélyt nem sültgalambként adja, hanem közmunka fejében, az a baj. Ha a NAV behajtja az adót az adócsalóktól, az a baj. Ha csökken a dohányzás Magyarországon, az a baj.
Én pedig a 2010-2014 közötti időszakra azt láttam hibájuknak, hogy nem voltak elég radikálisak a változások-változtatásokban.
Vegyük példának a sportot: tömegsportot kell ösztönözni, hogy az adófizetők egészségesebbek legyenek, kevesebbet hiányozzanak betegség miatt a munkából, a nyugdíjasok is jó kondiban legyenek, ne kelljen annyit orvoshoz járniuk > kevesebb TB kiadás ugyebár. Cirkuszt és kenyeret a népnek... Mely sportágak a legnépszerűbben közönségszórakoztatás szempontjából? A csapat- ill. labdasportok, küzdősportok. A sakkot nem a közönségnek játsszák, az öttusát se, a kajak-kenut se. A versenyzők családtagjain és az egyesületi csapattársak ill. azok családtagjain kívül senkit nem érdekel egy OB. Ez tény, nem pedig az én ítéletem. A sportoknak, sportkluboknak el kell tartaniuk magukat gazdasági vállalkozásként.
Ha nincs néző, nincs érdeklődés, akkor nem a Kormány a hülye, hanem az adott sport nem életképes. Ha közönségszórakoztatásra nem alkalmas, akkor öncélú. Ha öncélú, akkor viszont lehet amatőr módon, szabadidőben, hobbiból csinálni. Sorry, ez van.
Ugyanez igaz még néhány, államilag kényszertámogatott dologra is, a sport mellett pl. az egyházakra is. Lehet hinni, imádkozni szabadidőben, saját pénzből, hívők adományából.
Nem dolgozna együtt szívesen sem romákkal, sem melegekkel, sem testi fogyatékkal élőkkel a magyar munkavállalók jelentős része - olvasom a Gemius és a Nyitottak vagyunk közösségi kezdeményezés által nemrégiben végzett felmérés eredményét. Igen, a magyar munkavállalók zömét…..
Suna bácsi 2014.07.14 01:50:25
Megint egy uszító, provokatív blog ill. poszt.
Igen, az országot nagyrészt nembuzi,nemcigány, nemzsidó, nemfogyatékkalélő, azaz teljesen normális, ÁTLAGEMBER lakja.
Van több, ilyen-olyan kisebbség, akiket a többség megtűr maga mellett, a buzikat, a zsidókat, a cigányokat, a fogyatékosokat, és még sok-sok egyéb kisebbséget, akiket nem soroltam fel, de a poszt sem, de csak ezekkel lehet ma nézettségre-olvasottságra szert tenni. A megtűrt nem véletlen mondom, mert igenis toleráns a buzikkal szemben, csak nem szereti ha a buzik örökké provokatívan ráerőltetik magukat a többségre; vallásszabadság van, ezért a zsidókat is megtűri (meg a krisnásokat, hitgyüliseket, muszlimokat, buddhistákat, stb.) de a többség nem akar ezekké válni; emellett empatikus , mert a fogyatékkal élőket is eltartja, nem pedig legurítja a Taigetoszról vagy a Kékestetőről; a cigány-görög-szerb-horvát-német és kitudja még hányféle nemzetiségnek, kisebbségnek biztosítja a jogait mind a közigazgatásban (kisebbségi önkormányzatok ugye?), mind az életben. Az pedig, hogy TÖBBSÉG nem hagyja a KISEBBSÉGet a fejére nőni, és nem a lekvár teszi el a nagymamát, nahát, az eszem megáll... micsoda gyűűűlölet van ebben az országban.
Azért a poszt által először kimondott: "Nem dolgozna együtt szívesen" ÉS a beposztolt, amúgy a faszbúkról valami idiótától szedett, kiirtásra buzdító kép között óriási a szakadék.
De a posztoló baszik rá, mert ő a szólás-, sajtó-, vagy vélemény nyilvánítási szabadságának ismeretében a magyar munkavállalók többségét simán le-gyilkosozza, le-gyűlölőzi, le-kirekesztőzi, le-homofóbozza. Sajnos a jogrendünk annyira még nem fejlett és az emberek egy része fejben még nem érett meg a jogaira, hogy tudná azt, hogy az ő egyéni, fent említett szabadságjogai pontosan addig tartanak, ameddig azzal más egyének vagy csoportok, netán az ország lakosságának nagy részét kitevő átlagos, nembuzi, nemzsidó, nemfogyatékos, nemcigány TÖBBSÉG jogait még nem sérti.
Mert a többséget kitevő nembuzi, nemzsidó, nemcigány, nemfogyatékos, teljesen átlagos embernek is megvannak a fenti szabadságjogai, azaz ha mondjuk valami abnormális dolgot nem szeret, akkor kimondhatja, hogy azt nem szereti. Ha viszont erre őt le-gyűlölőzik, akkor az már az ő jogait sérti, csak szólok...
A nemszeret és a gyűlöl között tudjunk már különbséget tenni...
Suna bácsi 2014.07.14 02:04:53
@Kovacs Nocraft Jozsefne: aranyba kéne önteni szavaidat:
"Nincs kollektív bűnösség, de kollektív vagy örökletes érdem sincs."
Éppen ezért kéne már abbahagyni ezt az örökös holokauszt-bűntudatkeltést, ill. a tárgyi poszt általi hülyeséget, hogy a magyarok többsége buzigyűlölő, zsidógyűlölő, cigánygyűlölő, stb. Mindemellett a "nem szeretem" és "gyűlölöm" között azért nem csak egy árnyalatnyi ám a különbség.
Pl. anyósom kérdezi:
- Szereted a tökfőzeléket?
- Nem.
- Ajjaj akkor neked külön főzzek?
- Nem, miért?
- Mert azt mondtad, hogy...
- ... azt kérdezted b+, hogy szeretem-e, nem pedig azt, hogy megeszem-e, sem azt, hogy utálom-e...
1994. Egy férfi próbálja cellája ajtaját kívülről kinyitni a ruandai népirtás idején Kigaliban...
1890. Nem a fehér ember találmánya. Őslakos szörfözni készül Hawaii-on..
Határátkelő Megszívtuk 2013.12.20 06:46:00
Itt változás nem lesz, csak ha vér folyik. Rossz itthon élni, rossz látni, ahogy ezt a csodálatos adottságú országot eladja és kifosztja a maffiaként működő politikai és gazdasági elit, ahogy a lakói jobbágysorba kerültek. Miért maradok mégis? – teszi fel a kérdést a mai…..
Hosszabb csend után egy váratlanul érkezett levél rombolta szét a masszázsblog unalomba fulladását. Köszönjük a kedves ismeretlen szerzőnek, hogy ránk gondolt! 43 éves férfi vagyok. Elvált. Négy éve élek úgynevezett távkapcsolatban. A kedvesemmel - nevezzük Líviának - egy internetes fórumon…..
1000 leütés A magyar liga 2013.10.12 03:39:35
Épp elég baj, hogy a Hollandia elleni vereséget Orbánisztán szimbolikus vereségeként lehet megélni. Épp elég baj, hogy a vereség körülményei elég pontosan tükrözik azt, hogy Magyarország miért áll vesztésre egy racionálisabb világban: rogyásig öntött állami pénzek a…..
Mindenki Ferije lerántja a leplet: a volt miniszterelnök egy pár perces kisfilm keretein belül elkalauzol minket a mutyi őshazájába, Felcsútra: egészen hihetetlen, hogy az adó milliárdokból épített csatornák, a semmiből épülő stadionok és a 800 milliós osztalékot felvevő…..
Színtiszta Egy szerény javaslat 2013.09.03 09:11:00
Kedves szocialisták, együttisták, LMP-n innen és túl a liberális oldal maradvány-, ragadvány- és utód pártjai. Mélyen tisztelt demokratikus ellenzék: lenne egy szerény javaslatom. Csak, mielőtt tovább is kattintanátok, hogy ilyet már ezret és bárkitől, rögtön az elején hadd…..