Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J.Z

50 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na akkor lessünk még listákat. Most éppen zenészekét, mert bármilyen hihetetlen, ők is hallgatnak zenét, és nekik is volt kedvencük 2013-ban. Megkérdeztünk párat nyilatkozzanak erről, el is küldték nekünk a top akárhanyas listáikat, mi pedig ezeket ahogy jöttek, bemásoltuk ide…..
Többször írtunk már arról, hogy a Black Flag néhai tagjai idén annyira aktivizálták magukat, hogy egyszerre két csapat is játssza a legendás hardcore punk zenekar dalait. Van egy az alapító énekessel, Keith Morrisszal felálló haknibrigád, illetve van egy, amiben az eredeti…..
Annak idején mi is írtunk arról, hogy a CBGB újra kinyithat és egész fesztivált szerveznek köré idén. Azt viszont senki sem gondolta volna, hogy már az elején hatalmas balhé tör ki pont a Cro-Mags hardcore punkzenekar körül, amelynek a neve szinte összefonódott a legendás klubbal.…..
J.Z 2012.07.08 02:40:57
@Vasárnapi húsleves: a Viking klubban volt a Harley-féle Cro-Mags, nem emlékszem pontosan a dátumra, 2000-2001 lehetett. Utána már nélküle jöttek kétszer, Fearless Vampire Killers néven.

@farkamatvakarva: mindenhol állandóan balhék voltak, ahol erőszakos zene volt, főleg a nyolcvanas években. Csak általában a balhék másról szóltak, mint arról, hogy egy félnótás fasz késsel rontson az ex-zenekarára.
“Azért az látszik, kinek a fejére van rágyógyulva a kendő, és ki vette tegnap a koncerten” - mondja Tizedes. Ha valakin látszik, hogy rá van gyógyulva, az éppen ő. Legközelebbi rokonain kívül talán nincs is ember, aki tudná, hogy néz ki a kék Suicidal-kendő nélkül,…..
J.Z 2012.01.20 04:09:03
Az NBC tavaly még büszkén verte a mellét: megtaláltuk az új Lostot, de mi nem kúrjuk el, mert a rejtélyekre válaszokat is adunk ám, bizony, nem szopatjuk a nézőket négylábú szobrokkal meg hasonó faszságokkal. A The Event pilotja érdekes is volt, megfogta az embert, és nem…..
Szegény Slater, legutóbbi két sorozata jó nagyot hasalt, pedig az egyikben (My Own Worst Enemy) még volt is fantázia, a másikat (The Forgotten) meg eleve nem kellett volna sem elvállalni, sem megírni, de mindegy. A neve azonban még így is túl jól cseng ahhoz, hogy a producerek csak úgy…..
How to be a Gentleman - egy beképzelt újságíróról szóló többkamerás sitcom, akit legjobb barátja vezet be az élet dolgaiba. Szereplők: Dave Foley, David Hornsby, Kevin Dillon, Mary Lynn Rajskub, Nancy Lenehan és Rhys Darby. Nagyon jó a szereposztás.Two Broke Girls - két…..
comment:com Odavert a Southland 2011.01.28 16:30:00
Soha nem titkoltam, hogy jobban szeretem az olyan rendőrös sorozatokat, amik próbálnak legalább bizonyos mértékig a valóságba gyökerező képi világgal, karakterekkel és ügyekkel operálni - ezért (is) imádtam a Kemény zsarukat, és rántott be az első epizódtól kezdve a…..
Elkezdődött a V második évada, nyakunkra ültettük a gyíkembereket, azok meg nem tágítanak. A sorozat első évada nem hozott kiemelkedően jó nézettséget (na jó, a pilot igen), de a néha idegesítően ostoba történeteket csak elnézte az ember, mert nem inváziós sci-fi-ből fonják…..
Az évente átlagosan induló 45-50 újoncból elég nehéz kiválasztani ötöt, de megpróbáljuk, Na jó, vicceltem, az indulók fele a pilotnál elhasal, a maradék nagy része két-három epizód után tűnik el a balfenéken, és csak pár marad, amire az ember őszintén azt mondhatja, hogy…..
Az új médiatörvény elfogadása miatt aggódók a napokban olvashatták a rendkívül megnyugtató hírt, miszerint L. Simon László, a parlament kulturális és sajtóbizottságának elnöke az MTI-nek elmondta: a médiatanács csak a fokozatosság és az arányosság elve alapján szabhat ki…..
J.Z 2010.12.30 13:03:36
@chipshop: ellenpéldának ott van szlovénia. tegnap délután a helyi viasat3-on úgy ment le a gordon ramsey féle kitchen nightmares, hogy a dvd-s és nem a fox féle kisípolt tv változat volt minden fakkolásával együtt. mégsem sírnak a bigottok. mégsem káros a tv műsor a gyerekek fejlődésére. mégis rendben van az ország. hogy miért? ja azért, mert mindenki a saját dolgával törődik!
J.Z 2010.12.30 15:50:27
@chipshop: na mivan, annyira be akartál szólni Szlovákiának, hogy el se jutott az agyadig, hogy SZLOVÉNIÁT írtam? az pedig hidd el, példa egy fejlődni vágyó országnak, 20 éve még - ugyan csak 10 napig - háború volt, ma majdhogynem délkelet-európa svájca lett, magasabb a gdp, mint magyarországon, kultúráltabb a társadalom, védik a saját piacukat, stb. a többi demagóg szociológiai ömlengésedet meg tartsd meg annak, aki kiváncsi a frázispuffogtatásaidra :-)
A médiahatósághoz panasz érkezett, valakinek nem tetszett, hogy a Tilos Rádió szeptember 2-án délután előzetes figyelmeztetés nélkül leadott "egy kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású" Ice-T számot. Az NMHH ezért most vizsgálatot…..
J.Z 2010.12.30 02:19:02
@_A_ Közbiztonság Szilárd: olvasás csillagos ötös, szövegértés egyes alá...
J.Z 2010.12.30 02:45:07
@_A_ Közbiztonság Szilárd: olvasásommal semmi baj, az inkriminált hozzászólásodban erről nem volt szó, a többi hordalékod meg olvassa, akinek két anyja van :-)
J.Z 2010.12.30 03:16:20
@_A_ Közbiztonság Szilárd: a kukac, majd az azt követő felhasználónév egy vonallal van aláhúzva, az erre való klikkelésnél a brózered visszaugrik arra a hozzászólásra, amire válaszoltál. amennyi baromságot gépelsz, lehetne annyi időd, hogy klikkelj hármat, oszt rájössz, hogy az inkriminált (gy.k. amelyikre referáltam) hozzászólásaidba nem írtál semmit, amiből levonhatnád azt a következtetést, hogy nem tudok olvasni (ez amúgy a részemről már csak ilyen kivagyiság verseny, hogy csakazértis az igazam bizonyítsam, igazából leszarom a nyomorod) :-)
November elején debütált az első magyar, kifejezetten a netre készült thrillersorozat trailere a youtube-on. Akkor interjút készítettünk a rendezővel, Horgas Ádámmal, aki elmondta, hogy minimális szponzori támogatásból, színészbarátai ingyen közreműködésével készítette el…..
J.Z 2010.12.29 22:17:22
@--tionion--: az, hogy 0 pénzből készült, becsülendő és tiszteletre méltó. azonban ez nem jelenti automatikusan azt, hogy jó is.
Ideális esetben az Oscar-díjas Martin Scorsese (akit, ha be kell mutatni bárkinek, nagy a baj), az Emmy-díjas Terence Winter (aki a Maffiózók egyik írója volt, a Maffiózók pedig minden idők egyik legjobb sorozata), valamint a zseniális Steve Buscemi neve garancia arra, hogy olyan…..
J.Z 2010.12.10 18:08:36
@Thrasher: hát, azért ez nagyon merész kijelentés, hogy valakit zsigerből lekommerszezel, csak azért, mert más szerint az agyonhájpolt, ellentétben hanyagul kidolgozott és unalmas sorozat lassú, avagy sem.

a legegyszerűbb a rubicon-t ellenoldalra állítani. itthon nézték max húszan, hozzá képest a boardwalk empire 24, nucky thompson meg jack bauer, ellenben átgondolt, kidolgozott és olyannyira nehezen befogadható és eladható, hogy meg is bukott. pedig ott még a kisebb szerepekben is lejátszották a boardwalk empire szinte teljes gárdáját és ellentétben ezzel az agyonsztárolt valamivel hétről hétre úgy szögezett oda a képernyő elé, hogy alig vártam.

pont arról beszéltem a cikkben, hogy egy boardwalk empire tökéletes példája annak, hogy az unalmas történetvezetés jó ürügy arra, hogy lehessen azzal dobálózni, hogy a konzumidióta kommersz barmok nem értik a nagyívű karakterdrámát és nekik csak a csimbumcirkusz való. és ilyenkor azért a bullshitmérő mutatója alaposan kiakad.
J.Z 2010.12.10 22:51:13
@gunsmoke: az ellenvéleményekkel nincs gondom, még Thrasherével sem (azon kívül, hogy túl olcsó húzás a kommerszezés mögé bújni), a magadfajta funkcionális analfabétákkal annál inkább.
comment:com A nap képe 2010.11.29 10:00:00
Kivételesen nem J.Z. kolléga, hanem partnere a lényeg a képen: a Mentalista egyik főszereplője, Robin Tunney vigyorog mellette, aki kivételesen nem forgatás örvén volt Budapesten, hanem elkísérte rocker csávóját, a Helmet zenekar énekes/gitárosát, Page Hamiltont, akiről az ugrás…..
J.Z 2010.11.29 10:58:12
@Der Beste: igyekszem :)
Elmondtam egyszer, elmondtam kétszer. A Tökéletes célpont, leánykori nevén Human Target az elmúlt sorozatévad egyik legszórakoztatóbb újonca volt. Az elmúlt írások óta debütált nálunk is, méghozzá egész jó nézettséggel, aztán azóta eltűnt még a finálé előtt, amit én…..
Bárcsak azt mondhatnánk, hogy igazságtalanul járt el a SyFy akkor, amikor tegnap este bejelentette a Caprica kaszáját, de nem, ebben most a csatorna abszolút nem ludas. Sajnos az történt, hogy az amúgy sem túl acélos nézettséget az évad második felére a sorozatnak sikerült olyan…..
Eheti klipválogatásunkban vannak öldöklő robotok a Flying Lotustól, autós-motoros akció hülye maszkokkal és jelmezekkel a My Chemical Romance-től, fight club lányoknak Juliette Lewistól, egy hatalmas nyúlszörny a Massive Attacktől, régi legendás rockernek öltözött mai trendi…..
J.Z 2010.10.25 02:23:33
Bár legszívesebben szívlapáttal verném be azoknak az arcát, akik folyton előhozakodnak az "én márpedig az eredeti énekessel bírtam a(z) ____________-t"* szlogennel, szégyenszemre be kell álljak a sorba, mert a Killswitch Engage fénypontja számomra inkább volt az…..
Kedden Geréb Ágnest őrizetbe vette a rendőrség, szerdán jópáran tüntettek a szabadonbocsátásáért, tegnap előzetes letartóztatásba került.(Fotó: Pozsonyi Zita, Blikk)A demonstráción és az arra való felhívásban is elhangzott egy mondat, ami remekül rávilágít a…..
J.Z 2010.10.09 14:49:23
@mcs: ha elolvastad volna a cikket, mielőtt hőbörögsz, akkor rájöhettél volna, hogy igen, szült. korlátolt vagy, nagyon.
Eljött a péntek este, mindenkinek lábában a bugi, jó idő is van, azonban most az egyszer azt mondom, hogy spóroljunk az italra költött pénzzel, van mit néznünk a tévében, a mai napi eresztés majdhogynem csillagos ötös. Csapjunk is bele a lecsóba, méghozzá filmekkel. 19.55-kor az…..
comment:com Normalizálódunk 2010.09.23 16:30:00
Két nap gyengébb eresztés után végre megint kezd normalizálódni a program, sokminden azért nincs, de az alapanyag kifejezetten jó. Ez már a második pozitív hangvételű ajánlóm a héten, ha így folytatjuk, szívembe zárom a programszerkesztőket. Filmekkel kezdünk, azon belül is a…..
comment:com Fociszerda 2010.09.22 16:30:00
Ma még inkább zuhan az ajánlható alkotások száma, a sportközvetítések így teret nyernek, sok a meccs ma szerencsére, a többi bizony vérszegény. A TV2 sorozatozik, itt legalább lehet szórakozni jól, hiszen előbb mindannyiunk legkedvesebb cinikusa Doktor House jön 21.25-kor, őt…..
Rég volt akkora balhé az Újpest-Fradi-n, mint a legutóbbi mérkőzésen. Már az idejét sem tudni, mikor telt el az örök rangadó balhé nélkül, de most a Fradi 6-0-ás veresége a ferencvárosi szurkereknél kiborította a bilit.Természetesen az MLSZ összeült (össze kellett, hogy…..
Amilyen jól kezdődött a hét, olyan gyorsan vissza is vettek a csatornák a tempóból. A keddi programból az esti filmek nagy része már mind bekerült egy-egy korábbi ajánlómba, így nem volt könnyű a szemezgetés, cserébe viszont hétközi forduló van az európai labdarúgó…..
J.Z 2010.09.22 02:53:02