Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tjerk

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a jó idő, még két napig itthon vagyok, már autónk is van, és nagyon unjuk már a ház melletti parkot. Programot terveznék, de eléggé tanácstalan vagyok.  Lili nem szeret itthon lenni, ebédig elvan a szőnyegen, de utána szórakozásra vágyik. Általában betesszük a…..
Férfinek semmi keresnivalója asszony helyett a gyerek mellett, ez a nő feladata, kötelessége, és felelőssége is egyben, bármit is mondjanak az idióta feministák. Egy családban mindenkinek megvan a maga feladata, de a férfié nem az, hogy munkaidőben pelenkát cseréljen. A…..
Tjerk 2011.06.10 00:21:20
@IrishOak: @peto777:

Ezekszerint vannak még emberek a világon akik a monoteista egyházakra mint hobbira tekintenek! :) Ezt nagy örömmel hallom, olyan ez, mint egy megváltás! :)

A példamutatás/követés összeegyeztethetetlenségével természetesen vitába szállnék! :) A dolog igaz lehet, ha a két rendszerre, mint szélsőértékekre gondolunk, de ez a gyakorlatban szinte soha nem áll fenn. Gondoljátok csak meg, hogy a nyugatinál sokkal férfiközpontúbb társadalmakban is milyen energiát, tiszteletet vált ki egy erős nő, akinek a példáját követni lehet! Sőt csak erre a posztra kommentelő hölgyek és urak tulnyomó részénél is azt érzem, hogy ők péda követők és mutatók is egyben!

Ha már képbe jött a közgáz, akkor az én utópiszitkus képem az az, hogy a társadalom és a családok is Pareto-optimálisan működnek (hu.wikipedia.org/wiki/Pareto-hat%C3%A9konys%C3%A1g, bár angolul jobb: en.wikipedia.org/wiki/Pareto_efficiency). A családi, társadalmi erőforrások felosztásánál ne járjanak a férfiak és a gyerekek rosszabbul csak azért mert a nőknek jobb!
Tjerk 2011.06.10 09:30:42
@peto777:

Lehet, hogy nem volt egyértelmű, de a Pareto optimumot - mint utópiát - az érzelmi életre értettem, mielőtt még rámragad az érzelemmentes-hidegfejű cimke. :) A példamutató nő meg a harc és verseny az megint csak nem ugyanaz nálam, nem hiszem, hogy ilyet írtam volna. Az pl, hogy a választott párunkat vagy a nőket úgy általában tiszteljük, az nem jelenti egyben azt, hogy versenyezni is kellene vele, velük. Én - és ahogy lejött nekem ti sem - értek egyet napjaink versengő társadalmi modelljével. A versenynek vannak előnyei, tagadhatatlan, de nem az érzelmek szintjén. A családon belüli versengésnek meg tényleg nem látom értelmét, bár sok ilyen példát látok...
Tjerk 2011.06.10 23:30:24
Ha már a példáknál tartunk, akkor van egy kedves indiai pár az ismerőseink között. Nemrég született egy gyermekük nekik is. Amint a szoptatós időszaknak vége lett, a gyerekkel együtt felültek egy repcsire, és hazarepültek Indiába a nagyszülőkhöz. A gyerek aztán szépen ottmaradt, ők visszajöttek. Most a nagyszülők nevelik a gyereket - akivel persze napi skype kapcsolatban vannak. Kérdeztem tőlük, hogy ezt hogyan bírják, mert én ezt elképzelni nem tudom. Azt mondták, hogy persze, ez nem egyszerű, de így sokkal jobb a gyereknek is meg nekik is! Folyamatos figyelmet és ellátást kap olyan emberektőll akik szeretik és a részei a családnak. Mert nekik itt dolguk van, kötelességük van (mind a nőnek, mind a férfinak) és nem tudnának teljes energiájukkal a gyerekre koncentrálni. De a nagyszülők igen. Ott nincs napi stressz. Uh most ezt csinálják egy pár évig(!!!) évente egyszer, max kétszer hazarepülnek. Aztán ha lejár a szerződésük majd hazaköltöznek. Azt is mondták, hogy ez így sokkal jobb számukra. A gyerek szépen cseperedik, valahogy tudják tartani a szülő-gyermek kapcsolatot is. (Mondják ők, persze erre azért nincs nagy rálátásom pontosan hogyan is megy ez) Azt is mondták, hogy ráadásul az ő esetük abban a nagy országban nem elszigetelt eset, sok szülő hagyja a gyerekét évekre a nagyszülőknél születés után, mert a karrierjüket egyengetik...

Szóval ez a karrier-család probléma már más kulturákban is megjelent, ez is egy megoldása sok közül. Viszont itt is a család kialakított egy közös utat, amihez mindenki tartja magát, amit mindenki elfogad és magáénak érez. A gyerekek pedig néha sokkal okosabbak mint a felnőttek, és megértik, felfogják, hogy ami jó a családnak az jó nekik is, mert a család megvédi szereti és támogatja. És ez nagyon rímel arra, amit már itt @kakaosbogre is meg én is írtunk egy párszor... Ezt most nem ismétlem meg, mert már nagyon jól kifejtettük korábban :)
Tehetetlen vagyok, felidegesítem magam, ezt érzi a gyerek, és a feleségem is, én pedig már azon dühítem magam, hogy megint ideges vagyok. Ördögi kör, de ma legalább ki tudtam mászni belőle.A gyerekvállalásban az a szopás, hogy nem marad időd magadra. Én szeretek magamban lenni,…..
Az előző bejegyzésben megnéztük, hogy 1994 és 1998 között milyen mondatok hangzottak el a kétharmados többség kapcsán. Miután a két forduló közötti kampány továbbra is ugyanazon kérdések körül forog, a történelmi visszatekintést érdemes még egy kicsit folytatni: talán…..
Tjerk 2010.04.21 09:51:20
@Anyád a baráthal @aum: Kösz! Nem voltam biztos benne. Bár az idézett törvény második tagmondatát még mindig nem értem. Honnan tudják pontosan melyek azok a "leadott szavazatok, amelyekkel a választás egyik fordulójában sem szereztek mandátumot?" Főleg annak fényében, ha ezek szerint csak az érvényes első forduló számít? Mi az a jogi probléma, ami miatt ilyen furcsán szövegezték meg ezt a mondatot, hiszen - amint ez ti is mondjátok - a töredékszavazatok az érvényes első fordulóból jönnek? Vagy ez csak nekem furcsa?
Tjerk 2010.04.21 13:32:48
@cambridge.on: @Anyád a baráthal: Kösz a segítséget, most már világos a helyzet!
@tocibacsi: Egyetértek, hogy a magasabb részvétel a jobb, de mivel én külföldön fogok szavazni, ezért az én szavazatomnak elég magas az ára (mind időben mind pénzben). A jelölt legitimációját az első fordulós eredmények már garantálják - hiszen ott van a második fordulóban is -, de nyerésre nagyon minimális az esélye és ezek szerint töredékszavazatot a párt már nem kaphat. Tudom én, hogy fontos a magas részvétel - ezért is hezitálok. Remélem 4 év múlva már csak egy forduló lesz és végre szavazhatunk a neten is.