Regisztráció Blogot indítok
Adatok
newdawn

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fenti kép mutatta be egy angliai ingatlan adottságait a lakáshirdetésben, a helyszínen pedig az alábbi látvány fogadta a látogatókat:   Igen, Hölgyeim és Uraim ez egy atomerőmű. Nem minthogyha bármilyen más ipari létesítmény…..
newdawn 2009.10.01 16:25:21
Ferenc egy óriási félrefordításra bukkant:Nemrég néztem a National Geographic csatornát, amikor felvillant egy erdős háttér, és a cím "The meteor that made the dinosaurs". Magyar hangalámondás rögtön kapcsolt "Dínóirtó meteor". Nekem általános iskola…..
Ismét egy MSZP-s szerepel a hírekben: Molnár Gyula, a XI.kerület moszkvai Textilipari Egyetemen végzett polgármestere. A téma, amelyben közvetve érintett: 100 milliós csalás. Gyula ha nem is gyakori, ám stabil szereplő nálunk is, volt az emlékezetes "Hol van Lakos"-videó, a…..
newdawn 2009.09.09 15:22:39
Inkább gyanút keltő, mintsem tisztázó iratot adott át Kocsis István július végén a BKV felügyelőbizottságának az MVM horvátországi szállodaügyében játszott szerepéről. Az irat  szakértőnk szerint alkalmatlan a valóság bizonyítására, csak laikusok megvezetésére…..
A MINI 50. szülinapjára a BMW leleplezte új kisautóját, a MINI Coupe Conceptet. Külsőre igazi kis bestia és a belsőről is kiderül, az autó nem kindertojás, hogy kívül finom legyen, belül meg annyi haszna, hogy a bölcsiseknek van mit benyelni. 211 paripa, 280 Nm nyomaték, Twinturbó…..
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vizsgálja, valóban meghalt-e K. Balázs (alias Baja), a magyar warezkirály, aki az áprilisi újlipótvárosi warezrazzia idején külföldre menekült, míg hat társát előzetes letartóztatásba helyezték. K. Balázs júniusban skype-on interjút adott P.…..
newdawn 2009.08.19 10:49:28
@kvp: Skype-on max a következő hop IP címe van meg... a forgalom nem direktben közted és a hívott /hívó közt megy, hanem a világ összes számítógépe ami a be van logolva épp a kliensen (node) "kezeli" a forgalmat, persze a user számára ez transzparens, nem tapasztalod, hogy rohangálnak át mások hívásainak a bitjei rajtad mint node-on keresztül.
Úgyhogy azért nem egy olyan egyszerű móka onnan a véghívóról bármit is megtudni, pláne hogy elosztott rendszer lévén nem igazán van központi egység ahonnan egyben lekérhetők lennének a log-ok vagy ilyesmik...
Vasárnapról hétfő hajnalra fegyveresek rontottak be egy alvó család házába, az anyát agyonlőtték, kiskamasz lányát "csak" szitává, de életben maradt.Sok jel szerint ez a brutális támadás is a Cigányellenes Halálosztag műve, akik eddig - a feltételezések szerint…..
newdawn 2009.08.04 14:55:37
Nem leszek népszerű, de én is provokációra gondolok a következők miatt:
1. látszólag semmi összefüggés nincs az áldozatok között azt leszámítva hogy egy kisebbséghez tartoznak. Továbbá sok esetben pont olyan emberek voltak az áldozatok - és olyan településen - akik a társadalom által elvárt normáknak megfeleltek (dolgoztak, normális körülmények közt nevelték gyerekeiket, stb) és összetűzés se volt az adott településen. Amennyiben szervezett provokációban gondolkodunk, sikít a stratégia, hogy az ország különböző pontjain kell gyilkosságokat végezni, hogy SEHOL, SENKI ne érezze magát biztonságban, ráadásul olyan embereket, akikre nem is nagyon lehetett kifogása senkinek, hogy még zavarosabb legyen az egész, amivel nagyszerűen egymásnak ugraszthatók az emberek - hogy ez miért jó az mindig az alkalmazó politikai hatalomtól függ, de a zavarkeltés nem egy új találmány, hogy a fontos dolgokról eltereljük a hangsúlyt.
2. a rendőrség nem szeret pénzt kiadni a kezéből. amennyiben "belső" emberek az elkövetők, érthető miért vállalnak bátran ekkora összeget, hisz tudják, hogy a büdös életben senki nem kapja meg, továbbá tök jól be lehet bújni a "látjátok mi pénzt és energiát nem kímélünk azért, hogy elkapjuk ezeket"...más kérdés, hogy fordított esetben ugyan miért nincs nem hogy ekkora, de legalább jelképes összeg a nyomravezetőnek...
3. ne mondja nekem senki, hogy ha valóban 70 nyomozó dolgozik ezen már hónapok óta, akkor sehova nem jutottak. ha nem olyan elkövetőről lenne szó aki beszervezett, feltételezem tényleg nyomoznának rendesen, mert a rendőrségnek sem érdeke hogy egy csapat idiótaként tetszelegjen, mivel képtelenek voltak egy centit is haladni eddig az ügyben...
Mondjon bárki, bármit, nekem ez gyanús. Két kimenetelt tudok elképzelni, a)nem kerül elő soha senki, b)valakiknek a nyakába varrják, és csinálnak egy 10 éves bírósági színjátékot az egészből, mert rábizonyítani nem tudják, de ezen tovább lehet csámcsogni.
Azt meg mindenki tudja, hogy a pánik és a hisztériakeltés egy standard politikai taktikai eszköz, amit elmebeteg Feri bátyánk pl. rettenetesen humorosan és bárgyún próbálta anno bejátszani (terror-kártya) egy szaros kordon megtartására, hogy néhány idiótát távol tartson, mert az neki jó, a többieknek meg nem.
Biztos sokan vannak akik szerint az ilyen gondolatmenetek szülői paranoiások, ha így, akkor én is az vagyok, de néha akár csak játszásiból, érdemes lehet elgondolkozni, van-e valami a feketén és a fehéren túl.
newdawn 2009.08.04 15:05:56
@newdawn: Mellesleg, szívesen fogadok minden MAGYARÁZATOT, de habzó szájjal azt üvöltözni, hogy csakis azért haltak meg mert cigányok voltak, legalább annyira felelőtlen dolog az én szememben, mint ezeknek az embereknek az, hogy valakik "felsőbb érdekekre" hivatkoznak...mindkettő feltételezés káros, de azt hiszem nem egymásban kell keresni a hibát, hanem a magyar igazságszolgáltatásban, hogy a töketlenségükkel táptalajt adnak mindenféle feltételezésnek, ezzel is elősegítve (akarva vagy akaratlanul) az emberek közti viszonyok megromlását, a helyzet eldurvulását, a társadalom szétszakadását...úgyhogy _szerintem_ itt sem anyázni kéne, hanem meghallgatni, mit mond a másik...
Subba MDMA 2009.08.02 15:07:00
Létezik olyan hogy "too much MDMA"? Sajnos szerkesztőségünk egyik tagja szerint igen. Na a lényeg hogy óvatosan a drogokkal a maradék fesztiválokon, inkább osszátok meg velünk amitek van!   ..
newdawn 2009.08.02 19:41:14
A Saatchi Galériával közönsen hirdetett nemrégiben fotópályázatot a Google. A közönségszavazás eredményeként 36 fotós képeiből készül majd iGoogle téma. A versenyt egy magyar diák, Halász Dániel nyerte: a zsűri 3600 nevezésből válogatta be a 36 legjobbnak gondolt közé,…..
newdawn 2009.06.24 20:37:01
@judajud: Miért lenne bunkóság, pláne irigység, hogy ha valakinek nem tetszik egy fénykép?? Mintha kötelező lenne, hogy mindenkinek minden tetsszen. Ez egy halál szubjektív téma, az hogy x ember szavazata alapján ő lett az első nem jelenti, hogy mindenkinek ámulnia kell a képeken. Nekem sem tetszenek kifejezetten (az elsőt leszámítva aminek van egy engem is megfogó hangulata), de attól még minden elismerésem a készítőnek, és hasonlóan szép eredményeket kívánok a továbbiakban!
Székely Viola Csilla, a Britain’s Top Model című modellválogató verseny legújabb évadában több száz jelentkező közül végzett az ötödik helyen. Angliában élő magyarként nem volt könnyű dolga a műsorban, hiszen amikor melegedett a helyzet, a többi lány azonnal elővette…..
A vásárló Gyorshajtó-rekordok 2009.06.15 13:35:00
A rendőrség van olyan kedves és havonta összeszedi nekünk, hogy kik tekertek a legdurvábban az utóbbi időben és ezért mennyit perkáltak az államnak. 130 ezer a teteje? 2009.05.26. Autópályán 130 km/h helyett 221 km/h-val közlekedett Kiszabott közigazgatási bírság összege:…..
newdawn 2009.06.15 15:47:05
@Csabikuci85: fix túllépés alapján büntetést meghatározni sose szerencsés, mert a 30-at 20-szal átlépni baromira nem ugyanaz mint 130 helyett 150-nel menni...mondjuk előszeretettel hagynak kint 30-as táblákat az építkezés/útzár befejeztével, de ez most mind1. Az adott helyen érvényben lévő maximális megengedett sebességhez viszonyítva, arányosan kell büntetést kiszabni véleményem szerint. De ez ha jól tudom most valahogy így is van.
newdawn 2009.06.15 16:20:39
@user smith: Nincs ezzel semmi baj, mindig szerencsétlen munkásnak kell öltözni:)
Amúgy meg ez a körülmények méltányolása, ami normális esetben jó dolog - 3 gyerekes egyedüli családanyától ne annyit szedjenek el, mint a multimilliomos top managertől - csak hát itthon ez sem úgy működik mint bárhol máshol...röhej:/
Eszement főnökök a munkahelyen? A japánok ebben is előttünk járnak: a Canon Electronics elnöke, Hisashi Sakamaki kiváló gondolatot vett fejébe.Szerinte az emberek gyorsabban dolgoznak egy olyan irodában, ahol nincsenek székek, így az alkalmazottai állva végzik egész napos…..
Morzsi tegnap olyat látott, ami sajnálatos módon elég gyakran előfordul, főleg zsúfolt nagyobb városokban, ahol mindenki rohan autóval és gyalogosan egyaránt. Azért az sokat elárul, ha egy széles út zebráján a belső sávban gázolnak el egy egyébként szabályosan áthaladó…..
w A kocka el van vetve 2009.06.04 00:45:00
Seres Mária ötszázezer aláírást szedett össze a képviselői költségtérítésről szóló népszavazáshoz. Az azért már koppan, amikor az asztalra csapják: ennyit a szociális népszavazásnak se kalapoztak, pedig az aztán... szociális volt. Még súlyosabban koppan attól, hogy nem…..
A Fővárosi Közgyűlés szerdán döntött arról, hogy uniós pályázati források segítségével közösségi kerékpárkölcsönző-rendszert építene ki. A budapesti rendszer célja, hogy a belvárosban egyre többen közlekedjelenk biciklivel, és egyúttal csökkenjen az…..
  Mi tagadás, az utóbbi hetekben furcsa vonzalom támadt bennünk a pártaktívák iránt, úgyhogy amikor megkaptuk a „Legyen Ön is Horn Gábor vendége!” című meghívót, nem tudtunk nemet mondani. A gyűlést a liberálisok legkifüstölhetetlenebb fészkében,…..
Olvasónk a minap az 55-ös buszon utazott. Amikor felszálltak az ellenőrök az utasok egy része lyukasztani kezdte a jegyét. Két ember nem lyukasztott, hozzájuk odament az ellenőr, de nem büntette meg őket, eltekintett a büntetéstől. A beszélgetésük végén megjegyezte: „Ezért…..
newdawn 2009.06.02 11:26:48
@ZBR: "Akkor a megoldás szerinted..."

És ezt mégis ki tököm írta, mert én nem az biztos??? Olvasni, vagy értelmezni nem tudsz? A saját véleményedet a magad nevében írd, a saját gondolataidat meg ne add más szájába, mert netán cserébe majd nem gondolatot ad a szádba...
newdawn 2009.06.02 11:53:20
@efhábé: Ha jól emlékszem a hírek éves szinten 15 milliárdos veszteségről szólnak.
Nem azt írtam, hogy kizárólag ezek teszik ki ezt a veszteséget (bár mondjuk csak a vezető fizetése havi 3,5milla, ami éves szinten 42 millió, még legalább 3 olyan ember van ott aki ennek kb a felét keresheti, az már 100 milla, és akkor mondjuk egy csak 4 ember éves fizetéséről beszélünk...), hanem hogy demagógia azt mondani, hogy _csak_ a bliccelők miatt vannak a magas árak, a veszteség, stb. Mert akkor ott a formaruha beszerzés, színészek hangja, ilyen-olyan tanácsadói szerződések, pályázatok haverokkal megnyeretése akik jó drágán dolgoznak és visszaosztanak, az őrzőcégek stb, vagy csak úgy lazán egy 4-es metró, mert ugye szerinted mind az 500milliárd fúrópajzsra meg cementre, meg markolóra ment nem?
Nem lehet ennyire naiv mindenki...

Azt sem írtam, hogy egy csapásra nyereséges lenne bármi is, pont hogy az ellenkezőjét írtam, hogy ha mindenki fizetne mint a katonatiszt, akkor is ugyanez lenne a helyzet, mert ez Magyarország-Abszurdisztán.

Tök jó lenne, ha az emberek elolvasnák a kommentet mielőtt reagálnak rá...

Ja és amúgy meg, nyilván ha veszteség csökkentésről van szó, akkor a szar szolgáltatásért cserébe először mindenkitől kínpadon (maga a BKV járat:)) hajtják be a sarcot (amiből ugyanúgy elteszik a magukét, csak immáron többet), nem pedig mondjuk a vezetők fizetését felezik meg jutalmul azért, hogy szarul vezetik a céget.
És nem, szerintem nem az a megoldás, hogy ők nem kapnak fizetést, és mindenki ingyen utazik, hanem csak rávilágítani akarok a jó magyar cégvezetési stílusra miszerint "szarul csináljuk, de tele a zsebünk --> megetetni valami féligazsággal a népet és mégtöbb pénzt szedni tőlük, hogy kevésbé szarul menjen a cég --> több pénz jön be, kiigazítjuk picit a könyvelést és még több is marad...".
Ez a magyar recept a "sikerhez"...