Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GabiB

119 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Elindult a www.kilencbenazelet.hu.    A Kilencben az Élet blog 2019 tavaszán indult, mától pedig honlappá fejlődött.  Minden korábbi cikkünket áttöltöttünk a honlapra. A tartalom a régi, a forma viszont megváltozott. Milyenek a kerületi óvodák? Hogy alakulnak a lakásárak a környéken?…..
  A lakásgazdálkodás az egyik legbonyolultabb önkormányzati feladat, tele dilemmákkal. Meggyőződésem, hogy az csinálja jól, aki folyamatosan adatot gyűjt, elemez, visszacsatol. Aki az adatok alapján stratégiát készít a különböző időtávokra. Aki a szociális bérlakás gazdálkodást összeköti a helyi…..
2020. június 12-én levelet írtunk Karácsony Gergelynek, Budapest főpolgármesterének. A Duna-parti atlétikai stadion kapcsán élni szeretnénk a budapesti polgári kezdeményezés jogintézményével. ..
A felújított Ferenc teret 2016. szeptember 22-én adta át a ferencvárosi önkormányzat akkori vezetése. A tér azóta megtelt élettel, kisebb és nagyobb szabású rendezvények kedvelt helyszínévé vált. De hogyan is történt mindez? És kik kellettek hozzá? Erről beszélgettem dr. Kulpinszky Eleonórával, volt…..
Színművészek, tudósok, szakemberek, környezetvédők, aktivisták, dél-pesti lakosok aláírásával indult a „stadion helyett PARKOT a Duna-partra” petíció az aHang.hu felületén. Stadion helyett PARKOT a Duna-partra! Az aláírók 4 pontban fogalmazták meg kéréseiket, melyet Orbán Viktornak és a magyar…..
Mekkora bevételkiesést okoz Ferencvárosnak az, hogy a kormány a koronavírus-járványra hivatkozással forrásokat vont el az önkormányzattól? Itt van-e az ideje, hogy nyílt levélben kiálljunk az atlétikai stadion beruházás leállításáért? Megismerhető-e a tanítónéni a neten keresztül? Hogyan boldogulnak…..
A koronavírus veszélyhelyzet miatt – más önkormányzatokéhoz hasonlóan – a ferencvárosi költségvetést is át kell szabni. Melyek azok az önkormányzati bevételek, amelyek biztosan csökkenni fognak a koronavírus-járvány miatt, és mennyivel? Eddig mennyi forrást vont el a kormány az önkormányzat…..
Ferencváros mind a 9 önkormányzati óvodájáról találtok bemutató írást, melyeket szülők és ovivezetők írtak. Ezzel próbálunk segíteni az óvodaválasztás előtt álló szülőknek, mivel a járvány miatt sajnos idén elmaradnak a nyílt napok. ..
Újabb óvodával bővül a bemutatott ovik köre, a Haller parkban lévő Csudafáról ír az ovivezető. ..
A József Attila lakótelepen működő Méhecske óvodát mutatja be az óvodavezető. ..
Tíz ferencvárosi DK-s, Jobbikos, LMP-s, Momentumos, MSZP-s, Párbeszédes képviselő nyílt levélben kéri Baranyi Krisztinát, hogy határozottan lépjen fel az atlétikai stadion beruházás ellen. A képviselők facebook oldalán olvasható az alábbi levél...
Lassan az összes ferencvárosi óvodáról olvasható bemutató anyag, amit vagy szülő, vagy az óvodavezető írt. Néhány oviról szülőtől és ovivezetőtől is tájékozódhattok. Ilyen a Kerekerdő is. ..
Bemutatjuk a kerületi óvodákat, remélve, hogy ezzel segítünk az oviválasztás előtt álló szülőknek. A Kerekerdő óvodáról itt olvashattok, a Csicsergőről itt, a Kicsi Bocsról itt, a Napfény oviról itt, az Ugrifüles oviról itt. ..
Bemutatjuk a kerületi óvodákat, remélve, hogy ezzel segítünk az oviválasztás előtt álló szülőknek. A Kerekerdő óvodáról itt olvashattok, a Csicsergőről itt, a Kicsi Bocsról itt, a Napfény oviról itt...
Bemutatjuk a kerületi óvodákat, remélve, hogy ezzel segítünk az oviválasztás előtt álló szülőknek. A Kerekerdő óvodáról itt olvashattok, a Csicsergőről itt, a Kicsi Bocsról itt. ..
Ferencváros és Józsefváros polgármestere egyidőben döntött arról, hogy a koronavírus veszélyhelyzet miatt bajba jutott lakosokat támogatni, segíteni kell. Megoldásuk viszont gyökeresen eltér. Bemutatjuk mit vezetett be Baranyi Krisztina, és mit, Pikó András...
A koronavírus járvány nagy érvágás az óvodaválasztás előtt álló szülőknek, pláne, ha idegen a terep és az első gyerek kezdi ősszel az óvodát. Ebben a cikkben a Csicsergő óvodát mutatja be az óvodavezető. A Kerekerdő és a Kicsi Bocs óvodáról korábbi cikkeinkben olvashattok. ..
A koronavírus járvány nagy érvágás az óvodaválasztás előtt álló szülőknek, pláne, ha idegen a terep és az első gyerek kezdi ősszel az óvodát. Segítségképpen szülők mutatják be az ovit, amibe gyerekük jár. A Kerekerdő után ebben a cikkben a Csicsergőt. ..
Pandémiás járadék a jövedelmüket elvesztett ferencvárosiaknak, azonnali gyorssegély a szegregált kerületrészeken élőknek, érzékeny szociális munka a segélyvonal végén és az információs központban. Hogyan korlátozódhatnak betegjogaink kijárási korlátozás idején, kiket vár a Kék Pont Drog Alkohol…..
A koronavírus járvány nagy érvágás az óvodaválasztás előtt álló szülőknek, pláne, ha idegen a terep és az első gyerek kezdi ősszel az óvodát. Segítségképpen szülők mutatják be az ovit, amibe gyerekük jár. A Kerekerdő után ebben a cikkben a Kicsi Bocs óvodát. ..
A koronavírus járvány nagy érvágás az óvodaválasztás előtt álló szülőknek, pláne, ha idegen a terep és az első gyerek kezdi ősszel az óvodát. Sajnos idén elmaradnak a nyílt napok, így az óvónőkről most nem lehet személyes benyomásokat szerezni. Ezt nem tudom pótolni, de azért összeírom a…..
„Tudjunk meg többet a Ferencvárosban működő családi bölcsődékről!” címmel kérdőívet küldtünk a kerületi családi bölcsődéknek. Térképen mutatjuk, hol vannak, és összefoglaljuk a válaszaikat. ..
A digitális tanítás működik, de az első hét tapasztalatai alapján az iskolaigazgató kevesebb feladatot, kisebb terhet kér a kisgyerekes szülőkre. Minden lépcsőházba információs plakátokat, az utcákra speciális fertőtlenítést ígér az önkormányzat, amely további önkénteseket is vár a már jelentkezett…..
A koronavírus által előidézett otthoni karantén idején itt a lehetőség, hogy olvassunk, ha éppen nem home officolunk vagy a gyerekekkel tanulunk. Bár a könyvtárak jelenleg zárva vannak, az ajánlónk alapján lehetőség nyílik új könyveket felfedezni és az interneten ebook formájában elolvasni őket. Az…..