Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bomberman

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran hallani, hogy az elektromos autók mennyire környezetbarátok. Nem bocsájtanak ki káros anyagot. Nekem azonban vannak fenntartásaim. Az elektromos autók nem termelnek elektromos áramot, legfeljebb egy részét visszanyerik fékezéskor az elhasználtnak. Akkor mégis mivel…..
bomberman 2021.05.20 07:58:39
@bigi2010: Látom nagyon el vagy tévedve a témában. A mobil telefonok akkumulátorainak semmi köze az elektromos autók akkumulátorához. Mind kémiai összetételükben, mind fizikai felépítésükben teljesen eltérőek. Ezenkívül a töltési karakterisztikájuk sem egyezik meg. Én tavaly cseréltem le a 8 éves elektromos autómat amiben 87ezer km volt akkor. Az akkumulátor kapacitása még 87%-os volt akkor. Nem gondolom, hogy a gyártók bevállalnák a 8 év garanciát, ha nem tudná teljesíteni az akkumulátor. A ma kapható elektromos autók akkumulátora meg még jobban megkímélt, a jóval nagyobb kapacitásuk míat sokkal ritkábban kell tölteni őket.
Tényeket, megbízható statisztikákat ma már találsz a neten elég tapasztalat gyűlt össze az elmúlt 10 évben. Én nem veszek be semmit, saját tapasztalatomat írtam le. Ha többet foglalkoznál a témával, esetleg benne élnél, sokkal tájazottabb lennél, nem csak fotel huszárkodnál itt.
bomberman 2021.05.20 08:29:25
@bomberman: tájazottabb = tájékozottabb
bomberman 2021.07.06 09:40:10
@bigi2010: Tisztelt big2010!

Elöljáróban annyit, hogy nem szeretnék senkit győzködni, nem érzem elhivatottságnak, hogy bárkit rávegyek bármire, főleg ha nem érzi magáénak, vagy nem érzi magát komfortosan abban a helyzetben amiben él. De ha valakit érdekel a téma, szívesen megosztom az eddigi tapasztalataimat. Nem mondom, hogy nem jár bizonyos kompromisszummal, ha valaki nem tud otthon tölteni, vagy hosszabb utat tervez. Én szerencsére már abban a helyzetben vagyok, hogy nem akarok rohanni sehova, már nem nyafognak a gyerekek, hogy mikor érünk már oda. A feleségem szeret nézelődni, ha messzebbre megyünk élvezi hogy nem az autópályán a korlátok között haladunk órákig. Ha megállunk tölteni, nem az autópálya parkolóban kell várakoznunk, hanem a kisvárosokban fagyizunk, vagy csak sétálunk egy kört. Ebben a formában a vezetés sem annyira fárasztó, sokkal élvezetesebb. Ma már szerencsére sokkal több töltő áll rendelkezésre, mint amikor mi beszálltunk az elektromos autózásba. Ami szintén egy nagy motiváció, ma már szinte tervezgetés nélkül el tudunk indulni bárhova.
A technikai részére visszatérve, mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy családi házban élünk és napelemes rendszerrel is rendelkezünk, így nem kell külön időt szánni a töltésre a hétköznapokban. A mi napelemes rendszerünk 4 kWh-s és lefedi a ház elektromos rendszerét és az autó töltését, úgy hogy, nem a legideálisabb a tájolása sem.
Átlagosan havi 2000km-t autózunk, anno ez nekem havi 50 000.-Ft üzemanyag költséget jelentet. Most ha csak fizetős töltőket használnék akkor is a felébe kerülne az "üzemanyag" költségem. De van olyan barátom, aki a most még ingyenes Lidl töltőket használja probléma nélkül, napi 60-70km-re. A technológia szerencsére rohamosan fejlődik, és a napelemes termelés is nagy ütemben növekszik. Én bízom benne, hogy nem kell 15-20 évet várni, hogy az emberek nagy része váltson az elektromos autózásra. Sokkal élhetőbb lenne a környezetünk, a nagyobb városokban már nem lehet közlekedni, csak belső keringetéssel, mert megfulladsz a kipufogó gázoktól.
Mennyi idegesítő vita folyt az utóbbi években emberkékkel, akik meg voltak győződve róla, hogy "még két év" és lesznek teljes önvezető autók, de amúgyis már jobbak mint az ember.( Ami nem igaz. ) Most maga a Tesla ismerte el - nem nyilvánosan - hogy ez nem megy nekik és belátható időn belül nem is…..
bomberman 2021.03.22 12:59:18
@KalmanBlog: Ekkora baromságot sem sokan harsognak. Szerinted éves szinten hány sofőr rohan bele útfelújítást végző vagy az úton álló autókba?
bomberman 2021.03.22 13:05:04
@GABOR2: Nem a Tesla-nak volt balesete, hanem a sofőrjének. Attól, hogy te használsz egy vezetés támogató rendszert, és így okozol balesetet vagy szabálysértést követsz el, a felelősség nem az autóé.
Már évekkel ezelőtt terjedtek olyan fals infók, hogy az önvezető autók már jobbak mint az ember és pl. a Teslánál  azt igérték, hogy 2022 előtt már meg lesz a teljes önvezetés. Most nemrég bevallották, (nem a nyilvánosságnak ) hogy fényévekre vannak ettől, érdemes ezt elolvasni. Ez a cikk meg arról…..
bomberman 2021.03.22 12:32:39
@GABOR2: Ez a jó amikor olyanok szólnak témákhoz, akik még a közelében sem jártak a technikának.
Hajnali 5 óra volt, fájósat ásítva fordultam át a bal oldalamra és nem tudtam eldönteni, hogy az érlelődő másnapos, marhahúsban gazdag fingot kivegyem a szobából, vagy sunyin eldörrentsem a paplan alatt. Forgolódtam a kérdésen egy picit, de aztán a macska kifigyelve, hogy ébren vagyok, elkezdte…..
bomberman 2020.03.06 16:01:04
Blaskovics Petike nagyot szívott az itt-ott megpattant, ikeás, lila tányérban kihúzott vastag utcából, majd sietve magára rángatta a kabátját és kulcsát magához véve elindult a munkába. Mennyi baszott proli, vigyorgott magában, ahogy a kökin felszállt a metróra és konstatálta, hogy jól néz ki.…..
A csapzott hajú srác, a kopott pepita nadrágban, unottan klopfolta a sertéskarajt, amit előzőleg vegyvédelmi kesztyű és hat liter ecet segítségével tisztított olyanra, hogy a közel két centis zöld réteg ellenére is el lehessen adni. Mi lesz ma a vacsi? Érdeklődött Margit a szebb korokat is megélt…..
bomberman 2020.02.25 11:58:04
A Tesla-nak már valóságos kis történelme van arról, hogyan hazudozott az önvezető, vagy inkább "önvezető" autója biztonságosságáról. Itt egy példa, meg itt egy másik. Most meg egy olyat kamuzott, hogy egy valóban kiédemelt eredményt másnak értelmezett mint ami, úgyhogy az amerikai…..
bomberman 2019.08.30 13:02:03
Klárikának hallod rendesen fut a szekér, konkrétan már BKV-ra fel se teszi a lábát, kizárólag taxival jár melóba. Mondjuk az igaz, hogy az egyik udvarlója taxikártyáját használja, aki valahol a graphisoft parkban tolja, de ez Klárika szerint igazán nem nagy ár, azért cserébe, hogy néha foglalkozik a…..
Gyenge ez a speed! Kiáltott fel a hosszú szőke hajú srác, miközben szipogva az orra egyik oldalát az ujjával tartotta. Azért mert ez kóla te fasz! A szipogós lassú fejbiccentéssel nyugtázta az információt majd az öszetekert tíz euróssal felszívta a másik csíkot is.  Andris amióta kint tolja az…..
bomberman 2019.03.22 07:54:10
ApexNews Az első bekapcsolás 2018.09.25 13:21:08
Az autó végre közel került ahhoz, hogy lekerüljön saját lábára, de előtte még a biztonság kedvéért felbakolva is leteszteltük a működést. Csak néhány végső teszt van hátra, mielőtt Andy megtenné első elektromos métereit, legalábbis ebben reménykedtünk.....
Ez a cikk 8 éve, 2010 decemberében készült az Autó Magazin számára. Annak apropóján túrtam ki, hogy ma megírtuk a Totalcarnál, hogy bemutatták az új Audi e-Tront. Ez pedig az előd, melynek ősbemutatójára annak idején elvittek a szupertitkos fejlesztőközpontba, ahol drámai lojalitásválságba sodortak:…..
bomberman 2018.08.28 16:08:52
@eßemfaßom meg áll: "mennyit fejlődőtt pl az aksi az elmúlt 5 évben?"
pl. ennyit:
Ren ZOE akkumulátor, a méret azonos, de 22 kWh helyett 41 kWh hasznos kapacitás. A súly különbség csupán 15 kg és majdnem dupla kapacitás.
bomberman 2018.08.28 17:07:09
@csakférfi:

Ezt miért is írtad nekem?
Nem kezdődött rosszul az első pár nap, ráadásul az Zéta zenekar is akkora bulit csapott, hogy csak úgy röpködtek a Széchenyis bankjegyek a pult felé, mintha csak Pacsai lengette volna meg a kolbászát, hogy abból, nyomás alatt lévő milliónyi apró cseppként spriccelne a világba. Ettől független Jocó…..
bomberman 2018.08.28 14:48:44
A BalatonSound ahogy az összes fesztivál a világon olyan történetek kezdeteinek ad teret, amelyekből később regék, majd mítoszok és végül legendák lesznek. A történetek cselekményei nagy szerelmek, hatalmas szakítások az idők kezdete óta, csak a zene, a drogok és a szereplők változnak.  A Jocó…..
bomberman 2018.07.25 16:53:07
ApexNews Motorparaméterezés 2018.07.20 20:21:33
Végre eltelt a gyártó késése miatti három hetes várakozás, és egy szép napos délelőtt folyamán hozott nekünk a futár - saját szavaival élve - “valami motort”. Egy életre elég újrahasznosított papírgalacsint kaptunk a “frissen tartó fóliába” tekert motorhoz, továbbá grátiszba egy Emrax matricát is,…..
A mostani átépítés célja, hogy az általunk elsődlegesen más célra tervezett akkumulátor csomagokat hatékonyan tesztelni tudjuk. Nem szerettünk volna egy izgalmas, dinamikát sugárzó kasztniba egy unalmas hajtásrendszert pakolni, így a motor és a motorvezérlő teljesítménye összemérhető kell legyen az…..
bomberman 2018.06.05 09:05:24
@csakférfi: Nem tudják "feltalál"ni a váltóáramú tárolást, mert az fizikai képtelenség.
Zöld rendszám és nincs kipufogó: ez az elektromos Peugeot Partner   Igazán csak gyorsan el akartam vinni egy satupadot Rákospalotáról Biatorbágyra, volt rá egy napom, pontosan egy hétfői nap. Mivel vasárnap beszéltük le a dolgot barátommal, aki kedden elutazott, így nem volt idő alapos…..