Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsuzsanna42

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt mondják, hogy a napszemüveg öltöztet. És ez valóban így van, hiszen bár nagyon fontos a funkciója, főleg így tavasszal és nyáron, azért egyáltalán nem mindegy, milyet választ az ember. A jó napszemüveg ugyanis kultikus darabbá válhat, ahogyan az megtörtént számtalanszor a…..
A Hágai Nemzetközi Bíróság is vizsgálódik a UPC szerelőinek ügyében, annyi emberiségellenes akciót hajtottak végre az utóbbi években. Mai hősünk Ági, a kábeltévék Kohlhaas Mihálya, aki annyira kiborult a UPC-ügyfélszolgálat legendás ügyfélellenességén, hogy kemény harc…..
Zsuzsanna42 2010.06.08 13:36:50
@mónikaa: Nem tudom, nem mutatkozott be!
Zsuzsanna42 2010.06.08 13:39:27
@Sün‼: A barátnőmnek nincsen elvi kifogása a szeretkezés ellen, de nem akárkivel!

A nincs tv-et nem értem. Nekem van tv-m, meg kábelem, nem UPC.
Zsuzsanna42 2010.06.08 13:10:37
@Sün‼: nem
Elég sokan lájkolják a csütörtöki Esti showdert, amiben Mónika és az ő utolsó show-ja volt, a youtube-os teljes verziót például már 24 ezren látták. A Bagi-Nacsa-Badár paródia elég jól sikerült, annak ellenére, hogy nem erre számítottam azután, hogy a Blikk szerint Mónika…..
Zsuzsanna42 2010.06.08 09:05:26
Én komolyan nem értem, ezt az újból és újból előkerülő rinyálást, hogy miért a Mónika show típusú műsorok mennek, és helyette miért nem valami színvonalasabb? Van akinek csak két TV csatornája van? Aki szerint a műsor igénytelen és unalmas (pl.: szerintem), az kapcsoljon át máshova! Vannak tematikus csatornák, akit a réti sasokról szeretnek többet tudni az nézze az Animal Planettel vagy a National Geographic Channelt. Mindenki azt nézi, ami az ő érdeklődésének és szellemi színvonalának megfelel. A választék pedig széles!
A tegnapi műsor kínálat 17:25 - 18:30 között:
Animal Planettel: 101 Nagykutya Francia bulldog, Pudli, Aierdale, Csivava, Labrador
Orángután-sziget Költözködés
Discovery Channel: Amcsi motorok (am. dok. sor., 2003) - Dryvit motor
Hogyan működnek a gépek? (ism. sor.) - Óriáskerék, jet-ski, Hoover-gát, közlekedési lámpa
National Geographic Channelt: Hosszúszárnyú bálnák: rejtélyes dallamok (dokumentumf.)
Légikatasztrófák IV. (dok. sor., 10/10. rész) - Elveszett küldöttsé
Spektrum: Nagy ötletek kis bolygónknak (dok. sor., 32. rész) - Szabadidő
Állati rekordok (új-zél. ism. sor., 48. rész) (12)
Zone Club: Colin és Justin tuti lakástippjei (reality-sor.) 30. rész
Virágbajnokok (szórakoztató sor., 11. rész)
Stb. stb. stb. és vannak még zene és sport csatornák is.

Az én 10 év alatti gyermekeim szabadon választhatják meg, hogy mit néznek (nem tévézhetnek egész nap), az esetek 80 %-ban a DA VINCI LEARNING-ot nézik, ez a csatorna sajnos sok helyen nem fogható, pedig nagyon jó! Kifejezetten 8-14 év közötti gyermekeknek való, színvonalas, érdekes, ismeretterjesztő műsorok mennek rajta.
Édesapám közel egy hónapja ágyhoz kötött beteg volt, lehetett tudni, hogy sokáig sajnos már nem él (ápolónő jött hozzá naponta többször mosdatni, forgatni, stb.), mikor egyik délután iszonyú nehezen kezdte venni a levegőt, olyan volt, mintha fuldokolna. Az ügyelet közölte,…..
Zsuzsanna42 2010.05.05 13:33:26
Először is részvétem a cikk írójának! Aki még nem vesztette el közeli hozzátartozóját, nem tudja milyen fájdalmas is tud az lenni: nézni, hogyan fuldoklik az édesapád. Ez bizony lelkileg megvisel az embert, szeretne valamit tenni, segíteni, könnyíteni a szenvedésén. Meggyógyítani nem tudja (haldoklik), meg nem ölheti (az aktív eutanáziára gondolok). De szeretne valamit tenni, hiszen szereti azt az embert és fáj neki nézni a fájdalmát. Mit tehetne? Telefonálgat, próbál valamiféle segítséget szerezni. Én ezért nem tudok senkit elítélni vagy lenézni. A külföldi gyakorlatot nem ismerem. De itt Magyarországon csak két lehetőséged van, vagy kórházba viteted a hozzátartozódat, ahol elhanyagoltan, egyedül, de talán elkábítva hal meg. Vagy otthon vagy vele és végi nézed, szerintem ez utóbb a humánusabb. De ezzel az a gond, hogy előre nem lehet tudni mennyi ide haldoklik valaki.
Ez néha évekig, néha, hónapokig, néha napokig, néha órákig tart. És ez a bizonytalan ideig tartó várakozás, és közben a szerettünk szenvedése és egyre romló állapota megviseli a hozzátartozót. Sajnos Magyarországon nincs arra kapacitás, szervezet, hogy a haldokló betegeknek és hozzátartozóinak segítséget nyújtson, pedig kellene! A cikk írójának valószínűleg csak annyi, kellet volna, hogy valaki kijöjjön állapotot mérjen fel, elmondja ami várható, ha tud könnyítsen a szenvedésen, megfogja a hozzátartozó kezét és azt mondja: sajnálom, ennél többet itt már nem tehetünk, még 2-3 óra és elmegy, részvétem.
2010 a tehetségkutató tévéműsorok éve. Fél tucat izlandi vulkán, két kormányváltás és néhány mediterrán államcsőd sem tud ezen nagyon változtatni, sőt talán még az sem, ha Liptai Claudia egy meleg bárban összejönne Szijjártó Péterrel. Akkor is mindenkinek arról kell…..
Zsuzsanna42 2010.05.04 10:59:51
@Herr von Kartz: Igen! Én a Hit Gyülekezetének tagja vagyok, és kikérem magamnak hogy a fent említett fiatalember viselkedésével azonosítsanak.
Én csak néztem a műsort a tv-ben mert érdekelt, és olvasom az indexet, mert érdekel és ezt a cikket és a kommenteket is elolvastam, mert az is érdekelt.
Én nem vagyok a fiatalembernek sem barátja, sem rokona, sem ismerőse és még soha életemben nem láttam őket!
De a viselkedését (azt, hogy megátkozta a zsűrit) felháborítónak találom!
Zsuzsanna42 2010.05.04 11:27:10
@Herr von Kartz: Valaki (aki szerintem még csak nem is keresztény) vallásos dolgot tesz, nyilvánosan megátkoz négy embert. Ez egy primitív ember szánalmas reakciója. Erre egy másik ember minden ok nélkül azt állítja, hogy az illető a Hit Gyülekezetének a tagja. Nekem aki valóban az vagyok ez rosszul esik. Miért nincs jogom megvédeni magam, a Gyülekezetem? Nem káromkodtam, nem szidtam a kommentelő felmenőit. Egyszerűen csak tagadtam egy alaptalan állítást! Szerinted mi ebben a heves, vérmes? Ha a fiam iskolájáról (állami fenntartású, önkormányzati iskola) írna valaki olyat ami nem igaz és sértő, azt is megvédeném, mert közöm van hozzá.

Én sem ismerek olyat, aki szakszerűen átkozna, mint írtam még soha nem láttam, halottam olyat. Az Új Szövetségben van leírva egy este, amikor Pál apostol megátkoz egy varázslót.
Zsuzsanna42 2010.05.04 12:04:39
@Herr von Kartz: Ha valaki beszól neked, te egy órával később válaszolsz? Én olvastam a kommentet és reagáltam rá. Mért? Miért éppen a gép előtt ültem és neteztem. Miért kellett volna várnom egy órát vagy kettőt? És azért kétszer mert amikor az első kommentet olvastam és reagáltam rá még nem volt fent a második. Szerintem ebben nincs semmi vérmesség, egyszerű logika: olvasok valamit, érintve érzem magam, válaszolok, ennyi.
Egyébként ero0 első beoszlásának dátuma 2010. 05. 03. 12:33 vagyis tegnap! Én erre válaszoltam ez elsővel, erno0 második rágalmára 35 perc múlva válaszoltam. A tiédre gyorsabban mert nem volt dolgom.
Én most befejezem a netezést, mert mennem kell. Jó étvágyat kívánok neked!
Ellenőrző Jó-e a Waldorf? 2010.04.20 08:00:00
Elod72 kisebbik lánya iskolaválasztás előtt áll és elgondolkoztak azon, hogy egy Waldorf iskolába íratják. Szimpatikusnak tartják, hogy rögtön két idegennyelvet tanulnak az elsősök és fontosabbak az értékelésnél a tánchoz, vagy képzőművészethez kapcsolódó képességek.…..
Zsuzsanna42 2010.04.20 12:26:59
Kedves Mészáros Laci!

Ismét idéznék az ELTE web lapjáról, ezt nem én találtam ki, és nyilván egyetértesz vele, hogy az ELTE weblapja nem is valamiféle szektás zúg lap.

"A koncepció antropológiai alapjai:
Steiner pedagógiai tanai és erre alapozott iskolakoncepciója az antropozófia embertanában gyökerezik. Ennek egyik legfontosabb gondolata, hogy az emberi létezés valódi lényege - aminek megragadása a nevelés alapvetõ feladata - nem fogalmazható meg kizárólagosan a materializmus eszközeivel.

Az ember fizikai, földi léte nem választható el a születés elõtti szellemi létezéstõl - amivel megszakíthatatlan kapcsolatban áll - és ahová halála után, a fizikai test megszûnését követõen újra visszatér.

Ebbõl követezõen Steiner szerint az ember lénye négy alapvetõ, egymásra épülõ rétegre és ezzel összefüggõ fejlõdési periódusra tagolódik:

a) Az elsõ szint - a materializmus emberfelfogása szerint az ember lényiségének egyetlen létezõ eleme - a fizikai test, amely az embert az élettelen, ásványi világgal teszi közössé. A fölötte elhelyezkedõ magasabb létformák a szellemtudomány (antropozófia) segítségével közelíthetõk meg:
b) Ezek elsõ szintje az élet - vagy étertest, amelyben az ember a növényekkel, állatokkal az alapvetõ életmûködésében, a növekedésben és szaporodásában közös.
c) Erre épül az érzõ vagy asztráltest, amely az érzelmi élet - fájdalom, temperamentum, ösztönök, szenvedélyek stb. - hordozója.
d) A létezés - csupán az emberre jellemzõ - negyedik szintje az "Én test", az "Én" hordozója, általa válik az ember a földi létezés legmagasabb szintû formájává. "
forrás:
magyar-irodalom.elte.hu/nevelestortenet/10.03.html

Idéznék továbbá egy Waldor Iskola hivatalos honlapjáról:

"Rudolf Steiner szándékai szerint a tanterv harmonizáló hatást fejt ki, mely kihat az egész szervezetre, a test ritmusaira és működésére is. "
forrás:www.waldorfsuli.hu/kerettanterv/feladatcelkituzes

1.) egyértelmű, hogy a Waldorf iskolák továbbra is az alapító Rudolf Steiner tanításai, irányelvei alapján működnek.
2.) "az ember fizikai, földi léte nem választható el a születés elõtti szellemi létezéstõl - amivel megszakíthatatlan kapcsolatban áll - és ahová halála után, a fizikai test megszûnését követõen újra visszatér."
Ez egy okkult gondolat. Vagyis nem materialista, és nem keresztény.

Minden embernek jogában áll azt gondolni a világról amit akar, én csak felhívom a figyelmet arra, hogy a Waldorf iskolák szellemiségét meghatározó, megalapozó eszme keresztény szemszögből: okkult. Mint ahogyan tisztában vagyok azzal, hogy az állami iskolák pedig materialisták.