Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszesbarany

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eszesbarany kérdezte, hogy "Szívesen olvasnék arról, hogy vannak-e jó válaszok az interjúkérdésekre, mint pl. fiatal nőknél: Hogyan képzeli jövőjét 5 év múlva? (persze hogy gyereket szeretne, és nem akar épp dolgozni)vagy Mik a rossz tulajdonságai?- melyik állásnál mit…..
Sokan nem értik (meg), hogy a munkaerő-közvetítő és fejvadász cégek hirdetései névtelenek, közben a pályázó kiadja az adatait előre. Természetesen érthető a gondolat, hogy "nem egyenlő felek állnak egymással szemben", de ha állást akarsz találni,…..
eszesbarany 2010.05.15 11:54:18
Kedves Karriervadász!
A legtöbb tanácsadó azt javasolja az álláskeresőknek, hogy interjú alatt az álláskereső próbálja burkoltan irányítani a beszélgetést és a legtöbbet kihozni ezzel magából.
Ez lehetetlen, teljesen ki vannak szolgáltatva az álláskeresők az interjúztatóknak. A fejvadász cégek telefonban, de még az interjún sem(!!), azt sem árulják el az ország melyik részén található az állás. Elvárják már a napi 100-150 km-es ingázást , ami vidéken azért kicsit nehezebb, és magánélete is van az embernek. Így nagyon nehéz az álláskeresőknek.
Azt sem mondhatják meg milyen iparágról van szó. Mindig azt tanácsolják interjú előtt nézzen utána az ember a cégnek. De könyörgöm, ha az iparágat nem tudja akkor hogyan is??
Fizetési igénynél, ha nem tudja az álláskereső milyen területről van szó, milyen országrészről, hogy adjon bármilyen reális árat? Budapesti és vidéki fizetések között 3-4xes különbségek is vannak sajnos.
Kérdem én ezek után, hogy adja a legjobb formáját az álláskereső és teljesítsen megfelelően?
Az hogy bizalmas a keresés, ne tudja meg az elbocsátandó, hogy elküldik, szerintem minden álláskeresőnek a saját érdeke, hogy ne kürtölje világgá, most éppen mire esélyes, mert jöhet egy nála jobb, aki esetleg az utolsó pillanatban is elcsaklizza előle az állást.
Remélem olvassa ezt valaki HR-esek és fejvadász cégek és elgondolkoznak rajta.
eszesbarany 2010.05.16 14:35:00
@Karriervadász: elnézést,tényleg nem voltam egyértelmű a "mesélj a cégről, ha nem mondja el melyik az" résznél. Itt a telefonos megkeresésre gondoltam. Ugyanis, nagyon kevés helyen említik meg a cégneveket, mert bizalmas, stb.
A fizetést viszont már tényleg sehol sem említik!! Elvárás az, hogy az álláskereső adjon ajánlatot elsőként. Aztán pedig rávágják, hogy igen sávban van. Vagy eddig mindig pontosan tippeltem volna??!! Persze lehet trükközni, hogy "de ha csak ezen múlna megegyezés kérdése a részemről" vagy visszakérdezni, hogy mit ajánl a cég, de ezt nem igazán szokták megválaszolni.

Egyébként nagyon tetszik a blog.Sok hasznos info, és érdekes cikk van rajta. Szívesen olvasnék arról, hogy vannak-e jó válaszok az interjúkérdésekre, mint pl. fiatal nőknél: Hogyan képzeli jövőjét 5 év múlva? (persze hogy gyereket szeretne, és nem akar épp dolgozni)vagy Mik a rossz tulajdonságai?- melyik állásnál mit emeljek ki? Vagy egyéb ravaszabb kérdések.
Függetlenül attól, hogy szakmai vagy személyi asszisztenciáról van szó, a hirdető megteheti, hogy megkövetel olyan feltételt, amely esetleg nem is annyira létfontosságú, vagy nem döntő szempont a napi munka eredményes és hatékony elvégzéséhez. Ezek a feltételek részben…..
eszesbarany 2010.05.16 14:16:06
@Karriervadász: nem mondtam, hogy nem létezik olyan hely, ahol jut idő egy kis köröm reszelésre is. Valóban az én tapasztalatom egy multinál a környezetemben lévő 6 asszisztens közül mindenkinél ugyan ez volt.
De azért ne felejtsük el, hogy nem véletlenül hívjuk titkárnő, asszisztens, személyi/szakmai asszisztensnek a pozíciókat. Mindegyik kicsit több a másiknál. És szerintem ez is lehet a gond a jelentkezéseknél. Sokan nem tudják melyik kategóriába is sorolják magukat, és ezért vannak tömeges jelentkezések a pozíciókra.
Még mindig rengetegen panaszkodnak, hogy nem kapnak visszajelzést az elküldött pályázatukra. Jóval több az álláskereső, és sokszor meggondolatlanul, a feltüntetett elvárásokat figyelmen kívül hagyva küldik szét az önéletrajzokat - tisztelet a kivételnek. A HR…..
eszesbarany 2010.05.15 12:18:24
@Rosine: Kedves Rosine! Szerintem még valóban kevés helyre küldted el a jelentkezésedet. Legalább 20-30 helyről fogsz kapni 2-3 visszajelzést- az sem biztos, hogy pozitív saját- tapasztalataim szerint. Én az utóbbi időben már nem is írok motivációs levelet, csak az önéletrajzomat küldöm, így is visszajeleznek, és képtelenség lenne minden helyet számon tartani, mindegyikre külön levelet írni.
A lényeg, hogy próbálj meg addig eljutni, hogy annyi ajánlatod legyen, hogy már válogathass is köztük, és a legjobbat válaszd ki!! Na igen, akkor meg nehéz választani, most melyik lesz a legjobb??!! Sok sikert.