Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blava

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Marilyn Manson óta tudjuk, hogy egy megfelelően bizarr imidzs már önmagában garancia a sokkolásra. A Zeneexpressz művészei kiváló érzékkel ismerik fel annak lehetőségét, hogy pusztán színpadi megjelenésükkel miként tudnak minél több háztartási balesetet előidézni. Bevallom…..
Tél fut az éjen át, nyílik a hóvirág - és a Modorosblog, olvasóival karöltve próbálja továbbra is lekövetni az aktuális történéseket. Ha már nosferato kolléga ilyen népszerű szerző lett itt nálunk, nem maradhat ki a B-oldal másik prominens egyénisége, Interstellar Overdrive…..
Styxx könnyed, vasárnapi posztja következik - ahogy nála mindig, ezt a posztot is erőteljesen belengi a politikai és a szexuális túlfűtöttség. Méltó köszöntése a tavasznak!   LAKÓTELEPI MILFVADÁSZOK* 1 fő 20- és 1 fő 45+; a posztot az Országos Blog és Chat Testület…..
Blava 2010.02.28 14:37:51
@El Topo (Sgt. Elias): hát nemb+ :) Pont ezen agyaltam én is, amikor a postot olvastam. Huszonévesen úgy beszéltünk a harminc feletti nénikről, mint akit bottal nem piszkálnánk meg, eleve, ha valaki kicsit idősebb nővel járt, már gyanús volt, h vmi defektje van. Most már harmmincon túl ezen csak mosolyogni tudok :)
Blava 2010.02.28 15:43:23
@Styxx: Töredelmesen nekem is muszáj bevallani kicsit offolós jelleggel - MILF post alatt vagyunk - a betonpingpongasztalos játszótársam akkor szintén nem a négybetűs kategóriába tartozott.

Ugyanakkor a betonpingpongasztal fenoménját kicsit kiegészíteném, kibővíteném: általában az ún. dühöngő (érsd: több méter magas vaskerítéssel körbekerített minimál aszfaltdarabka, amelyen a telepi srácok rúgták a bőrt. A pályára felszerelt kapu gyakran már hiányos volt, vagy egyáltalán nem létezett) mellett található betonpingpongasztal a korabeli telepi társadalmi élet egyik központi fóruma volt. Kicsit tényleg olyan, mint az ókori Rómában a Forum Romanorum. A telepi hierarchia kristálytisztán megmutatkozott az összegyültek körében. Ott voltak a nagypályások és a csicskák, lányok (szigorún ebben a sorrendben!). Természetesen több kisebb-nagyobb baráti társaságok között megfigyelhető volt némi átjárás, részleges átfedés. Itt találkoztunk általános iskola után, itt rendeztük le a nézeteltéréseket, amely a korszaknak megfelelően sajátos fegyverekkel vívtunk meg. Ki ne emlékezne például a Bros, Modern Talking, Sabrina korszakkal - a diszkósokon kívül az osztály másik fele kőkemény metálos volt, alapvetően a brutál vonulatot képviselve: Metallica, Slayer, Destruction, és a magyar Tormentor zenekarok - párhuzamosan futó diplomata táska őröletre? Az egyik legbrutálisabb bunyó az ún. diplomatatáska-bunyó volt. El tudjátok képzelni mekkorát lehetett súlytani egy nyílt karos, 360 fokos körben megpörgetett számzáras, fémvázas diplomatatáskával? Naugye. No mercy. Természetesen békésebb témákról is szó volt a pingpongasztalokon ülve. Itt pattantak el az első cigók. Itt beszéltük át az első szexuális - ebben az időszakban elsősorban még - vizuális élményeinket. Itt tudtuk meg a kamionsofőr apukával rendelkező osztálytársunk által családi rejtekhelyről kilopott poreszmagazinokból, hogy a pina több mint egy fordított fekete háromszög. Itt cseréltük órák hosszán át 150-200 darabos jedi-képgyűjteményeink legszebb darabjait egymás között. A rendszerváltás pedig úgy ért le a pingpongasztalok zárt világába, hogy 1989/90-ben itt gyulladtak fel az oroszkönyveink.

Persze lehetne ezt még stilizálni, csak hirtelenjében szakadt ki belőlem ez az emlék-tolulás :)
Azok után, hogy a finn válogatott egy rettenetes harmad alatt elbukta a döntőbe jutást, egy nappal később pontosan ennyi kellett neki, hogy megszerezze a bronzérmeket az olimpián. Itt nem az első, az utolsó felvonás hozta meg a döntést. Szlovákia negyven percen át jól csinálta.…..
Blava 2010.02.28 11:20:07
@csaboti: Tévedés. A szlovákok sem utálhatnak minket, csak sajnos ott is vannak, akik mint te nacionalista alapon közelítik meg a helyzetet és feljogosítják magukat arra, h utálhatják a magyarokat csak azért mert magyarok. Szíved joga, h kit gyűlölsz és kit nem, csak szeretném jelezni, h rengeteg szlovákot ismerek, akik egyáltalán nem úgy gondolkodnak, ahogy az agyadban létezik. Mint ahogy magyarok is sokfélék vannak, úgy a szlovákoknál is.

Peace.
Blava 2010.02.28 11:22:52
@sakic: Pontosan. Azért mert Szlovákiában születtem nehogymár egy nagymagyar turul idejöjjön és ossza az észt, h árulóagymosott barom vagyok. Ez hülyeség. Nyilván ők sok dolgot nem élhetnek át, amit mi átélünk. A nácizmus is így kezdődött, h megmondták ki minek tarthatja magát. Köszi, de ebből nem kérek. HA valaki hülye mégha magyar is, az hülye.

Na léptem, szevasztok, hajrá hoki :)))

Peace.
Blava 2010.02.28 11:24:22
@csatoimi: muhaha!

Igen. És van izraeli állampolgárságom is!
Fantasztikus hír a Homár törzsolvasóinak, hogy a rendőrség pár órával ezelőtt lerohanta blogunk réges régi kedvence, a telefonos zaklatócégek etalonja, a Capital Partners irodáit a budapesti Belvárosban. Öt embert, köztük cégvezetőket és brókereket, a helyszínen őrizetbe…..
Blava 2010.02.25 17:09:43
@Adozo: vicces, de itt prahaban volt egy darab cikk az ügyről. minimál visszhang. 9 komment a cikk után. ebből nyolc arról szólt, h a magyarok:
-gyorsabbak
-ügyesebbek
-kritikusabbak
-keményebb fellépésűek
-nem naívak
-nem becsaphatók
stb. Egy komment megjegyezte, h egykori traktoros haverját fedezte fel nemrég az ottani CP-ben és, h mindenki a cégben néhány hónap múlva doktori végzettségű pénzügyi szakértő lesz, akárcsak az említett traktoros.
Végül az ucsó és legjellemzőbb cseh komment megjegyezte, a hírre, amelyben 2 magyar, 2 szlovák és 1 cseh őrizetbevételéről volt szó, h idézem:
"hmm, egy hír 4 magyarról és 1 csehről? Túlzottan nem érdekel..."
Kihirdették a győztest az új debreceni villamospálya tenderén, írja a Haon. A munkát legolcsóbban, nettó 7,5 milliárd forintért elvállaló ATK-Debrecen konzorcium nyert. Öten pályáztak, a helyi internetes portál úgy tudja, akadt nettó 10 milliárd fölötti ajánlat is. Debreceni…..
Ebben a pár részes sorozatban azt fogjuk körbejárni, hogy milyen is volt a dualizmus kori Magyarország nemzetiségpolitikája, és milyen hatással is volt az a különböző magyar, és nemzetiségi politikai törekvésekre. Kétségtelen, hogy a témában igen sok féle vélemény létezik:…..
Blava 2010.02.23 04:22:36
@FunkTazmagora: A jól bevált magyar felsőbbrendű nacionalizmus bevált paneljeit puffogtattad el.

1. Hlinkának ez a magyar nacionalisták által előszeretettel idézett mondata, teljesen más kontextusban értendő, az adott csehszlovák belpolitikai küzdelmek során.

2. "szlovák nyelvhasználatot se igazán támogatták" - írod. Teszem hozzá: a magyarok. És nem a Prága. Csehszlovákiában a szlovák nemzetiségű állampolgároknak joguk volt anyanyelvükön tanulni, míg a korabeli Uhorországban ezt nem tehették meg.

3. Hivatalban azért nem lehettek nagy számban szlovákok, mert egyszerűen nem voltak felkészültek a magyarosító politika miatt, de néhány évtizeddel később beállt Csehszlovákiában is az egyensúly.

3. A szlovák tartomány és a cseh részek küzdöttek a politikai hangsúlyokon, de az egyes állampolgár jogai - legyen az szlovák, de még akár magyar nemzetiségű is - demokratikusabbak és egyenjogúbbak voltak a magyar uralomhoz képest.

4. Saját magadnak mondasz ellent és ismered be a tévedésed: egyszer azt állítod, h "Magyarország abban a formájában nem maradhatott volna meg" másrészt azzal kezded, h "a nemzetiségieknek nem is volt olyan sanyarú a helyzetük". Azaz: te is tudod, h a korabeli magyar politika elnyomta kisebbségeit, megpróbálta beolvasztani, de ezt nem kellő hatékonysággal tette és sok egyéb világpolitikai helyzetet és az adott nemzetiségek öntudatának fokát is figyelmen kívül hagyta.

Bebuktok, ennyi. Jobb ezt elismerni, mint délibábos magyarázatokat keresni és görcsösen, izzadtan saját nem létező igazunk bizonyítani. Egy nemzet tudata nem csak attól lesz erős, h dicső multat kreál, hanem attól is, h belátja tévedésit és önvizsgálatot tart.
Vége a csoportkörnek a vancouveri olimpia férfitornáján, néhány gyors következtetés máris levonható. Odáig természetesen nem merészkednénk, hogy megjósoljuk, ki nevet a végén, az azonban biztos, hogy a nagycsapatok botladozása miatt összekuszálódtak a szálak alaposan. Kanada…..
Blava 2010.02.22 21:03:44
@FRee: Simán belementek Jagrba az oroszok az orosz gól előtt - ez szabálytalanság, kiállítás
2:1-nél nem adott meg egy gólt a csehek javára - újabb hatalmas bírói hiba

Sajnos ezt a meccset elvezették és a megverték a bírók a cseheket, ennyi.
Boszikonyha Sajtos hajtovány 2009.11.24 10:37:00
Kimondottan esti jó társaságban elköltött borocska szopogatáshoz való, de kisgyermekek számára tízóraira, uzsonnára is kifejezetten ajánlott az alábbi remekmű.Hozzávalók a tésztához:- 50 deka liszt- 3,5 deci langyos tej- egy csomag élesztő (5 deka)- 5 evőkanál étolaj- 1…..
Blava 2010.02.21 15:07:43
Modorosblog Kedves Modor Tibi! 2010.02.20 09:00:00
Szomorúan és meglepődve olvastuk a gasztrobloggerekről szóló posztotokat. Alapvetően nem érdekel, hogy ki mit gondol a blogomról - amit magamnak és az ismerőseimnek írok -, úgyhogy nem is foglalkozom az ilyen véleményekkel, mert ezzel csak a gyalázkodók alá adnám a lovat. Az…..
Blava 2010.02.20 17:01:25
@igig: Mi lesz ebből, muhaha
Szokás szerint adja az ívet a válogatás.Aki szerint jó nő Szabó Patrícia jelöljön!Játék a borotvával (munkaidőben)Pasigyűlölő Nők KlubjaNaon táncolunkKizárólagos tengerentúli megjelenés (Mellesleg létezik még 2010-ben annyira ostoba entitás, aki ezt beveszi?)A Police…..
  A legjobb, amit a cseh konyháról el lehet mondani, az az, hogy rendkívül tömören leírható. Ez is csak akkor, ha tényként fogadjuk el a cseh konyha létezését.  A cseh konyha lényegében olyan, mintha egy Szibériából származó idült alkoholista 3 évnyi második…..
Blava 2010.02.18 00:22:03
@kzolika: Azok a gyorsítók, ugye :P
Nos itt is egy aranyos történet ami megtörtént, szemtanúja voltam, s mit ne mondjak igen elképedtem…A helyszín Budapest Határ-út, egy buszmegálló.. vártam a buszomat, hogy beérkezzen. Eközben a szomszédos megállóba beállt egy másik járat. Rengetegen voltak, éppen csak be…..
Blava 2010.02.17 13:13:37
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Chuck Norris, haggyámá... Jack Bauer félkézzel elintézi!
Blava 2010.02.17 13:18:41
@xenuka: ez meg a klasszikus párja:

"A tiedet nem, Gyula"

www.youtube.com/watch?v=GxQL7q7s6zo&feature=related
Blava 2010.02.17 13:21:36
A ’80-as évek elején érkezett Magyarországra a hamburger, a ’80-as évek nyugati világának egyik első hírnöke. A Körútön a kapualjakban egyre-másra nyíltak a butikok, tricottage-ok, míg a járda úttest felőli részén a hamburgeres, hot-dog-os pavilonok. Az első…..
Blava 2010.02.16 14:34:25
Első hamburgerem, nyolcvanas évek:

Déli pu, kerengő. Emlékszem, igazi tragédiaként éltük meg, h 16 huf-ról felment 18 huf-ra az ára :)

Buli utáni hamburgereim, kilencvenes évek:

1.Nyugati pu., WestEnd udvar, az Elektromos Krokodil - innen volt egy Guns 'n Roses műsoros kazim - melletti kajáldasor. A hambi mellett istenkirály volt a "duplaolaszos" melegszenya. emlékeim szerint ez nem volt más, mint egy baszom nagy félbevágott kiflin kockáravágott parizer és kockára végott hagyma, leöntve kecsöppel :) Aki ezt kikérte isten volt, de vigyázni kellett, mert a környék hajléktalanjai már tisztes távolságból figyeltek: tuti, h nem tudtad megenni, és a kidobásra ítélt maradékot hozzádlépve elkérték :)

2. Újpest-Kp, Gogo Hami: nagy királyság volt ennek a menüje is. Akkor kezdtek ők is. Íme egy kis történelem:

www.gogohami.hu/szallitas.php

(magunkról)

Emlékszem, h legnagyobb királyság volt sorba állni egy átmulatott szombat este után ott, mert a kerület és a környék aranyifjait mágnesként vonzotta a hely és sorbanállás közben mindig qvanagy dumákat, sztorikat lehetett hallani.

3. Moszkva-tér, keringő. Érdekes, h nem olvastam még senkitől, de ezt a helyet az összes ismerősöm csak úgy emlegeti: a "szittyahamburgeres". Szezámmagos zsömlében a mai napig azt a megszokott múlt évtizedes ízvilágot kapni. Itt a szittyahambit érdemes volt váltogatni a gombás melegszendviccsel, ami szintén gecifinom volt akkoriban.

4. Moszkvával szemben pedig a Szt. Jupát étterem és büfé. Az előbbi határtalan nagy adagjaival, utóbbi a megszokott büfésnénivel. Bulis korszakom a kétezres évek közepén itt zártam.

5. Valaki korábban írta, h a szlovákok és a csehek milyen isteni hamburgereket csinálnak. Részben cáfolnám. A szlovákokról még pozitív a véleményem, bár az előző szent helyekhez képest ők sem érnek fel, de a csehek igazi analfabéták a témában. Sajnos az utcán készült vagy bódés cseh hamburger többnyire káposztát tartalmaz és az esetek döntő részében sima bolti zsemlében. Külön kell kérni ha húsos-sajtos hambit kérsz, mert korábban rendszeresen belefutottam a csapdába, h kértem egy sajtoshamit és kiadtak egy zsemlét sajttal és káposztával. Étterembe kell menni Cseho.-ban ha normális hamburgert akarsz enni, de azt rendszerint már hasábbal tálalják fel és 150 korona körül (1500 huf) mozog az ára.
Van itt minden, mint a búcsúban.Gerjedt néni En el water Lola BogyóFérfi Taposó Klub Era Elgondolkodva Has Hajógyári sziget Csutkára emlékszik még valaki?  ..
Blava 2010.02.12 12:06:43
Hát ezbazmeg:

iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10805900

Bella Johanna (Huncutcsaj)
Iwiw-város: Torino, Olaszország
Iskolák: Széchenyi István Egyetem
---> ez qvaképző-e?
Modorosblog Lakásvásárlás 2010.02.12 07:00:00
  -Bandesz! Hogy kerülsz ide már megint? Legközelebb fizetsz! Azt hittem, nem is BKV-zol! -Á, csáo! Ja, nem szoktam, csak a verda most szervizben van, én meg megyek pecót nézni. Ancsával kezd szűkössé válni az albi, meg hát idestova három év után már tervezni kell, neki…..
Blava 2010.02.12 09:58:37
@Pjotr Fjodorovics:
Nem magáról a problémáról szól a poszt, hanem az annak ürügyén megfogalmazott kibaszott nagy közhelyekről és milliószor elpuffogtatott okoskodásokról.

Javaslom a jobb felső sarkot, amelyben ott a message:)
Blava 2010.02.12 10:52:24
@Rékuc: azért egy jó irodai szex...
Filmdroid Nyócker 2010.02.10 08:00:00
Immár öt esztendeje annak, hogy Gauder Áron, Nyócker című első rendezésével olyan merész alkotást tett le az animációs filmek kedvelőinek asztalára, amilyet már régóta nem kísérelt meg senki. Nevezhetjük hiánypótlónak, ha arra gondolunk, hogy ehhez hasonló felnőtt…..
Nem tudunk egyelőre többet, mint amit a Tumbleren, a Mefikrolog blogon talált kép mutat, de az sem kevés. Eszerint a Westendben nyílhat meg a Budapestről világváros létére eddig hiányzó amerikai kávézólánc első szeme. Tavaly ősszel még arról cikkezett több lap, hogy a Váci…..
Blava 2010.02.07 15:25:09
@Plumper: köszi, de én 1990-ben azért mentem ki az utcára, h az előző rendszer (kommunizmus) megbukjon, mert ott mindent az állam teremtett meg, többek között a lakásokat is. Tudtammal akkor a demokráciát és a liberális piacgazdaságot választottuk. Mivel ettől még jobbat nem találtak fel én nem akarom visszasírni az állami gondoskodát. Mindenki tanuljon meg dolgozni, ezt most nem csak neked mondom. Aztán jut majd SB-ra is pénz :)
Blava 2010.02.07 18:14:32
@Plumper: öregem, mégis hova pozícionálják magukat? Oroszországhoz? Országukat Németország öleli át teljesen. Megsúgom: Berlinből nézve bizony a Balkán Magyarországnál kezdődik, Észak-Balkán. Közép-Európa jól hangzik, voltak közös törekvések 1990-től, pl NATO csatlakozás, oszt jónapot. Sajnos a jelenlegi magyar környezet lassan már a Balkánon is szégyelni való :(
Lőrincz Áron újabb pompás videót rakott fel a blogjába. Nem húzom az időt, tessék megnézni! Támpontként: a SOTE tornya, ma is a legmagasabb "felhőkarcoló" hazánkban...
Nemcsak Magyarország, hanem egész Európa egyik legkedveltebb sorozata a kissé karcos modora és irgalmatlanul tuskó beszólásai miatt (is) kedvelt diagnosztáról szóló sorozat, a Dr. House: a Mediametrie nevű tévés nézettségelemző cég adatai szerint ezt nézik a legtöbben…..
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..
Blava 2010.01.24 15:42:55
@nyubocs: Erre remek eszköz az irónia. A posztoló nagyon eltalált valamit, valakiket. Gratula neki. Bőven el tudom képzelni, hogy nagyon sok ember magára ismert ittene a nagy magyar pusztában és önnön frusztrációját és sikertelenségét az ismeretlen posztolón vezeti le, férfinak nézik (még ilyet :) éssatöbbi.
Blava 2010.01.24 15:58:49
Blava 2010.01.24 16:04:52
@flea: Dúl itt a tesztoszteron-szag, meg fasszag, meg persze csak a blog címét olvassák el szerencsétlenebb férfitársaim, oszt ráklikkelnek, elolvassák és (megint) csalódnak.

Dühük pedig rettenetes lészen :)
Subba Subba szív iWiW: Zuzu 2010.01.22 10:01:00
Tudjuk, hogy megvan a VIP jegyünk a pokolba emiatt, de értetek bármit! Wálogatás!   Szerintem is szuper let a kép tejesen maga biztos nak tüsz és jol kiegyen sulyozotnak Barbieka Volt pasimmal nyaraláson, csak a kalap miatt Zuzu Fotosop artista Ingyen dugható csajok Fotosop…..
Blava 2010.01.22 11:49:04
@Gastroger: MR. Eminem sztem sincs baja a helyesírással, ő laza. Galériájában az "unokaöcsém" is szétesik neki "unoka öcsém"-re :)

Ivezni tanít=iwiwezni? :D