Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kálovics Tibor

641 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(A Voxos kritikát Vörös Adél írta)..
Minden idők egyik legjobb és legsikeresebb európai kosárlabdázóját másfél évtizeddel a visszavonulását követően beválasztották a sportág halhatatlanjai közé. Idén először közvetítették magyar nyelven a gálát, amely során egy adott évben beválasztják a kosárlabdasport legnagyobb alakjait a Naismith…..
A szezon végén visszavonul az NB I elmúlt másfél évtizedének egyik meghatározó játékosa, Kanta József. Az MTK korszakos egyéniségét még a riválisok szurkolói is elismerték. Bár a klubhűség ténylegesen kezd kiveszni a labdarúgásból, a magyar labdarúgás elmúlt évtizedeiben is találunk olyan…..
Hiába vezetett sokáig Fabio Quartararo a Spanyol Nagydíjon, a versenyt az ausztrál Jack Miller nyerte meg, megszakítva a Ducati másfél évtizedig tartó nyeretlenségi szériáját Jerezben.    Azok után, hogy megnyerte az előző két versenyt, Fabio Quartararo szerezte meg az első rajtkockát és mivel a…..
2011. május 1-én rendezték minden idők legnézettebb magyarországi K-1-mérkőzését, amelyen Kunkli Tivadar és Bob Sapp feszültek egymásnak. Szubjektív vélemény következik!    Hiába rendezett Magyarország évekig egy olyan nívós eseményt a K-1-ben, mint a Magyar Nagydíj (ahol olyan klasszisok tették…..
Ma már elképzelhetetlen az ami a XXI. század első évtizedében megtörtént, vagyis, hogy kereskedelmi televíziók a főműsoridőben bokszmérkőzések közvetítésével próbálják leültetni a televíziók elé a nézőket. Mára a sportközvetítések egyértelműen rétegműsorrá váltak, amelyeket a hat magyar nyelven is…..
Új cikksorozatunkban bemutatjuk egy adott sportág elmúlt két évtizedének legjobbjait, az első részben a férfi műkorcsolyázókon a sor. Ebben az új sorozatban különböző sportágak elmúlt 20 évének korszakos egyéniségeit igyekszem összegyűjteni. Azért két évtized valamennyi sportnál a merítési…..
Fabio Quartararo idei második győzelmét aratta a Portugál Nagydíjon, amelyen visszatért a nyolcszoros világbajnok Marc Marquez.    A tavalyi Spanyol Nagydíjat követően most tért vissza a pályafutása során összesen nyolc (közte hat királykategóriás) világbajnoki címet szerző Marc Marquez. A Honda…..
elenleg óriási kérdés, hogy lesz-e olyan súlyemelő a tokiói olimpián, aki Magyarországot képviseli. Cikkünkben az egykori magyar sikersportág elmúlt húsz évét tekintjük át.    Ha a sporttörténelmet nézzük akkor a súlyemelés egy időben Magyarország egyik sikersportága volt: hazánk két olimpiai…..
A férfiakhoz és a kosárlabdacsapathoz hasonlóan a Bayern München női csapata is arra pályázik, hogy elhódítsa a legrangosabb európai trófeát. Mindezt úgy, hogy negyedszázada még a Bundesliga 2-ben szerepelt az együttes.    A Bayern München női csapatát hivatalosan 1970. június 7-én hozták létre,…..
A Hungarian Championship Wrestling immáron évtizedes történetében számos emlékezetes gálát rendeztek, egy azonban ezek közül is kiemelkedik.  A 2010-ben alapított HCW egy valódi magyar sikertörténet: néhány birkózószőnyegen gyakorlatozó fiatalember megálmodott egy sportszervezetet, amely az évek…..
A Bayern München kosárlabdacsapata az 1950-es években sikeresebb volt, mint a labdarúgóklub, ám ezt követően évtizedekig nem tudta megszilárdítani helyét az élvonalban sem. Az új aranykorszak 2011-ben kezdődött.    A Bayern München kosárlabda-szakosztályát negyvenhat évvel a sportegyesület…..
Fabio Quartararo győzelmével zárult a Dohai Nagydíj. A Moto3-ban az újonc Pedro Acosta a bokszutcából indulva tudott diadalmaskodni, míg a Moto2-ben Sam Lowes őrzi hibátlan mérlegét.    Moto3A tegnapi napon összesen hét pilótát sújtottak szabálytalanság miatt azzal, hogy a bokszutcából voltak…..
Szinte a semmiből jött a hír, hogy az UEFA engedélyével a Bayern Münchenben folytatja pályafutását Zlatan Ibrahimovic. A svéd legendát már be is mutatták új klubjánál.    Miután Robert Lewandowski megsérült, a szakvezetés és a szurkolók együttesen estek pánikba, mivel a lengyel gólvágó kidőlésével…..
Németország 2-1-re kikapott hazai pályán Észak-Macedóniától az Európa-bajnoki selejtezők legutóbbi játéknapján. Cikkünkben összegyűjtöttük a Nationalelf legszégyenteljesebb vereségeit. 1908-ban vívta első hivatalos mérkőzését a német labdarúgó-válogatott. A németek három évtized alatt eljutottak a…..
A Yamaha pilótája Maverick Vinales nyerte a 2021-es MotoGP-idény első versenyét, a Katari Nagydíjat.    Francesco Bagnaia szerezte meg az első rajtkockát a szezonnyitó hétvégén és a gyári Ducati olasz pilótája meg  is tudta tartani a vezető helyét a startot követően. A korábbi Moto2-es…..
A magyar pankrációsport évtizedes történetében soha egyetlen csapat sem volt képes olyan korszakokon átívelő domináns teljesítményre, mint az Arrows of Hungary. Cikkünkben az ő magyarországi történetüket elevenítjük fel. Kissé hihetetlen belegondolni, hogy immáron tizenegy éve Magyarország is…..
Az NBA-ben lezárult a mai napon lezárult a csereidőszak, több klasszis játékos is csapatot váltott az utolsó nap során. Cikkünkben az elmúlt órák csereüzleteit tekintjük át, a teljesség igénye nélkül.    Magyar idő szerint délután négykor robbant a legnagyobb átigazolási bomba: Nikola Vucsevics…..
Lengyelország ellen kezdi meg szereplését a világbajnoki selejtezősorozatban a magyar labdarúgó-válogatott. A meccs apropóján felelevenítjük a két ország közös futballtörténetét.    A magyar válogatott soron következő három ellenfele közül egyértelműen Lengyelország a legerősebb, valamint az is…..
Tegnap elhunyt Elgin Baylor minden idők egyik legjobb kosárlabdázója. A Los Angeles Lakers legendás játékosa olyan életet élt, amely még a mai filmkészítésben is hihetetlennek minősülne.    A mai NBA-ben sajnálatos módon sok játékost az alapján ítélnek meg, hogy hányszor is nyerte meg csapatával…..
Magyarország legfisebb pankrációval foglalkozó podcastjében a HCW technikusát, Szajbert Jánost láttuk vendégül. Szó esett János HCW-vel való kapcsolatáról, továbbá információkat tudtunk meg a szervezet jövőbeli terveiről. A magyar pankráció mellett szót ejtettünk a 2021-es Fastlane-ről és a közelgő…..
A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók fantasztikus világbajnoki szereplése kapcsán kétrészes cikksorozatunkban felelevenítjük a sportág hazai fellendülését. Ha húsz-huszonöt évvel ezelőtt elhangzott egy olyan mondat egy sportot valamennyire ismerő közegben, hogy "Rövidpályás gyorskorcsolyát néztem…..
Az NBA-csapatok évtizedeken  keresztül játszottak európai klubok ellen a felkészülés jegyében, ám mindössze három olyan eset volt a sporttörténetben, amikor a bajnokcsapat az Euroliga-győztessel mérte össze tudását. Ezeket a mérkőzéseket elevenítjük fel.    Az, hogy melyik a világ legjobb…..
A jéglabda vagy bandy egy roppant izgalmas téli sport, amely ötvözi a jégkorongot, a gyeplabdát és a labdarúgást. A sportág jövőévi világbajnokságán Magyarország válogatottja is megmérkőzik a világelit tagjaival.    Jégen játsszák, de nem jégkorong, 2x11-en vannak a pályán, és 2x45 perc a…..
2017-ben a magyar válogatott elszenvedte története legszégyenteljesebb vereségét Andorrában. Most, hogy a hónap végén ismét a miniállam lesz a nemzeti csapat ellenfele, érdemes megvizsgálni, hogy mi lett a történelmi kudarcot átélő játékosokkal.  Akár tetszik, akár nem, a futball nemzeti ügy volt…..