Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ismerthumorista

15 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt félév közéleti történéseit dolgozza fel a július 28-án a vasárnapi DumaAktuál. A szokásos csapatba Kiss Ádám ugrik be. Hadházi László, Litkai Gergely, Lovász László és Wahorn András mellett Kiss Ádám működik közre a Dumaszínház műsorába Balatonfüreden. A…..
Újabb két Dumaszínházas távozik a műsorból azok után, hogy nemrégiben kilépett az egyik legismertebb stand-upos, Bödőcs Tibor. Most Lorán Barnabás „Trabarna" és Rekop György távozik a színházból, kimondatlanul mind a kettőjüknek valószínűleg a társulatvezető Litkay…..
A DumaFüred esti program, de mihez kezdjünk nappal? Pihenés, strandolás, ráhangolódás. Ez is lehetséges, de miért ülnénk a szálláson, ha annyi látni-, és látogatni való hely és rendezvény vár minket Balatonfüreden? Ajánló.   A DumaFüred fesztivál tíz napja…..
A DumaFüred fesztiválra ellátogatva érdemes kicsit jobban megismerni a várost is. Balatonfüred nevezetességeit, látnivalóit, sétányait és egyáltalán a települést egy kellemes sétával végiglátogathatjuk. Ennél már csak az a jobb, ha van velünk egy humorista, aki…..
Minden, amit tudni akartál a Corvin Dumaszínházról, de eddig féltél megkérdezni!Hamarosan itt van április 1. és ezen a napon megnyílik a Corvin Dumaszínház. Az új helyszínnel kapcsolatban számtalan kérdés nem látott napvilágot, mert eddig féltetek megkérdezni, ugyanakkor volt…..
Kedves online ügyfelünk! Megdöbbentő online akcióval kedveskedünk Önnek. Nincs más dolga, mint a dumaszinhaz.jegy.hu oldalon jegyet vásárolni a lenti előadásokra és beírni a tavasz01 promókódot, és máris 20% kedvezményt kap. Spóroljon a jegyen, ne költsön a méregdrága…..
Kedves Dumaszínház rajongók és sima humorkedvelők!Itt a tavasz, csábít a természet, ezért mi is kénytelenek vagyunk csábító ajánlattal előállni a jó levegő kompenzálására. Március 2. és március 14. között a Godot jegypénztárában (Budapest VII.ker., Madách út 8.)…..
Új szabályokkal folytatódik jövő héttől a tehetségkutató. Kiesés, nyeremény, kegyetlenkedés. Harc a humorarénában.Jövő hétfőtől változnak a tehetségkutató szabályai. A fellépőknek 5 perc áll rendelkezésére, ám a közönség három tagja 1-1 piros lapot kap, és a…..
Dumaszínház Jótékonyság 2010.10.21 09:43:00
A Dumaszínház fellépői számtalan esetben lépnek fel jótékonysági rendezvényeken, most az OTP videójában segítenek a vörösiszap károsultjai számára indult gyűjtésben.Kovács András Péter elmondta, a fellépők teljesen ingyen csinálták a spotot, a stúdió, az…..
Az októberi és novemberi Esti Showder és a Showder Klub előadásokra, ezen kívül a Kabaré klub előadásaira is kaphatók jegyek a Dumaszínháznál. Praktikusan ez a Godot Dumaszínházat jelenti (1075 Budapest, Madách út 8.) 10-18 óra között, az összes Interticket…..
Dumaszínház Dumalondon: Az este 2010.10.07 10:27:00
Teltházas előadás a Dumaszínházban. Ötszáznál is több érdeklődő, akik két órán át vártak a szemerkélő esőben, kedvenceikre várva. Vastaps, zajos siker. Mi ebben a különleges? Hiszen volt már ilyen….Igen. De nem Londonban. Eddig… Szeptember végén a brit…..
Az őszi szezon is megkezdődik a a stand-upban a tévéknél, elsőként a Comedy Central bemutatja felvételével. Esténként öt fellépő kb. 25 perces produkciójára lehet számítani, a pontos műsor a plakáton.A forgatás a New Orleans Klubban lesz október 1., 2., 3-án.…..
Dumaszínház Jegyüzérek 2010.09.10 13:28:00
Az Expressz.hu-n találtuk az alábbi hirdetést, ahol már hihetetlen árakon kínálnak egy Kőhalmi-Bödőcs jegyet. 8000 forint némileg soknak tűnik érte.Egyébként elkezdtük értékesíteni az Esti Showderre is a jegyeket, és remélhetőleg, hamarosan Showder Klube jegyek is kaphatóak…..
A Dumaszínház minden hónapban egyszer vagy kétszer rendezi meg a Fiatal Félőrültek Fesztiválját. Itt az új próbálkozók közönség előtt mérethetik meg magukat 5-10 percben.A jelentkezés folyamata egyszerű, a fellepo@dumaszinhaz.hu email címre kell elküldeni a tervezett…..
Kovács András Péter előadóestje a Fővárosi Állat- és Növénykert után visszatért anyaszínházába. A szeptember 18-i előadás valószínűleg az Evolúció szabályai szerint az eddigi legjobb lesz az őszi szezonban.Az Evolúció egyedülálló próbálkozás: az ország első…..
Új plakátkampánnyal próbálkozunk. Eddig főleg interneten hirdettünk, de az Epa Média jóvoltából most közterületbe is belefogtunk. Ezzel egyidejűleg indult el Facebook játékunk is, amelyen keressük a Dumaszínház új plakátarcát. A plakát, az irodalmi szöveggyűjtemények…..
Én sokáig azt hittem, hogy a Kossuth, meg a Petőfi egy földalatti bunker mélyéről ad, a hatvanas évek közepén rájuk zárták a nehéz fémajtókat, azóta legfeljebb periszkóppal néznek körül idekint. Odalent por van, évtizedes penészfoltok, és pár raklap hatvanhármas…..
ismerthumorista 2007.07.05 12:27:56
Mivel néhányszor már megszólíttattam a Rádiókabaréval kapcsolatban, csak néhány tény és gondolat:

1. A Kabarécsütörtök az egyik, ha nem a leghallgatottabb műsor volt a Petőfin. Ezt nemcsak nyugdíjasok, hanem fiatalok is hallgatták. Ha valóban igaz, hogy hallgatott rádiót akar csinálni Such úr, akkor érdemes lenne figyelembe venni, mit hallgatnak. Ráadásul olyan terméket kínálni, amit egyetlen más magyar rádió sem tud, legalábbis ésszerű.

2. A "Kádár-rendszerbeli" poénokhoz csak annyit, hogy 1990 óta három humorfesztivál volt és a Rádió vezetői által preferált generációváltás szereplőinek számai majd' tíz éve szerepelnek az ismétlőműsorokban. A mostani (2006-os) humorfesztiválosok számai sem kivételek ez alól. Ennek ellenére soha senki nem fordult hozzánk, a "másik generációhoz", hogy milyen humort várnak tőlünk, vagy egyáltalán tudnak-e rólunk. Ugyanúgy a legteljesebb közönyben dolgozunk külsősként, mint a régi generáció tagjai. Egyébként meggyőződésem, hogy a humor, a tehetség nem kor kérdése, és a "generációváltás" az ilyen jellegű szerkesztési vagy ízlésbeli problémák legprimitívebb megközelítése.

3. Egy szám ismétléséért 400 forint bruttó összeget kapok szerzőként - tudomásom szerint ez másoknál is így van - ez kb. kétszáz forint az adók levonása után - egy szám maximum tíz perces, így ez kétezer forintra jön ki. Ez egyrészt azt jelenti, hogy egyáltalán nem igaz, hogy költséges műsorról lenne szó, másrészt jelzi azt is, hogy az alkotóknak sem ez volt a mézesbödön.
Abba kapaszkodni, hogy néhány fellépőnek vagy szerzőnek van más megélhetése is, szerintem ostobaság, mivel az elvégzett munka értéke nem attól függ, hogy valaki hol máshol dolgozik. (Nyilván ha jól dolgozik, sok helyre hívják.)

4. Ami leginkább bánt, hogy a közvélemény ismét csak egy személyeskedéstől sem mentes vitára koncentrál, fenyegetés és kakukkgyörgyözés színes kavalkádjára, ugyanakkor például a nyílt levélre, amit írtunk, azóta se jött válasz, körvonalazandó a konkrét terveket, csak némi üzengetés és szakmaiatlan porhintés jutott osztályrészünkül.

5. Ha valaki ezután megkérdezi, miért csináljuk akkor; a válasz egyszerű: mert szeretjük ezt a műfajt, és a hallgatók is szerették és szeretik is. Ha ezt racionálisan a Magyar Rádió érdekeinek szolgálatába állítva lehetne úgy is csinálni, hogy a mostani menedzsment hallgatószerzési céljait kiszolgálja, akkor elértük a célunkat.