Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cassio

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bátor görögök elküldték a francba a megszorításokat, sej. Úzó legyen húzóra, éljen a bátorság, Hermész meg ne ingassa azt a buta fejét odafönt az Olimposzon, ment leváltják őt is egy pillanat alatt. Lássuk be, ha görögök lennénk mi is tiltakoznánk ezerrel: mi az már,…..
cassio 2012.05.09 09:04:33
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: tízszersének cca.megfelelö összeget. Ami nálunk sacc/kb 15milliárd Eur az ott amit már megkaptak 135milliárd plusz a reszli....
cassio 2012.05.09 09:09:50
@rodeo36: rodeo, azert... értve az ironiát, zt te is tudod hogy ez nem egészen igy van....
Subba A nap képe: Arnie nem felejt 2012.03.13 08:42:00
          /via/..
cassio 2012.03.13 16:49:02
@átlátó: olyanok mint a borsó meg a héja... már aki érti...
Kiből lett Magyarország köztársasági elnöke, hogyan is van ez a plágium-ügy és miért ennyire fontos ember a Fidesznek? Nem ígérem, hogy minden kérdésre egyértelmű a válasz, de talán érdemes nagyobb látószögben nézni Schmittre a megvilágosodás érdekében.Schmitt sportoló.…..
cassio 2012.03.09 05:51:56
@szeki_74: evvel egyetértek veled. A vizilabdázók (70es években valódi orvosi egyetemi végzettség), az öttusázókkal magam is egy padot koptattunk a Közgázon... igen lehet az élsport mellett is komoly karriert épiteni, igaz a blogger a 60-as évekre utalt.Azt nem tudom.
cassio 2012.03.09 05:58:41
@Lindalinda: gondolom Te is igy vagy sikeres az életben mint a szeretett Pali bátyád... no erre azért nem lennék büszke. Gondolom te is besúgsz, segget nyalsz, hadilábon állsz a nyelvtannal, gerinced puha mint csiga, önkritikát a nullához konvergálsz és csalsz. Ámbár lehet igazad van, a hozzád hasonlóknak áll most a zászló. Elnézésedet kérem a hozzászólástól....
A KARD Ajjaj, Elnök úr... 2012.03.08 09:27:00
Schmitt dr. nyilatkozott a Bruxinfónak, s ebben azt mondja, hogy azért támadják, mert segíti a kormányt. Ajjaj. Nem az a gond, hogy nincs igaza, hanem az, hogy maga is elhiszi ezt, vagy legalábbis úgy tesz, mintha. És hergeli ezzel jó pár honfitársunkat.Kezdjük az elején. Nem azért…..
cassio 2012.03.08 14:53:25
@van-itt-ész: te igazan egy troll lehetsz... de Schmitt Pállal te mit kezdenél?? Ahelyett hogy itt frocsogned a nyalad...ird már le, milyen Köztársasági Elnök az aki nyillvánvalóan csalt (akármekkorát is), hozzá nem értésével lejáratja lassan, erodálja a KEH intézményét... hibát, hibára halmoz a törvények aláirásával... és nem volt annyi önkritikája hogy megfelelö végzettseg nélkül összemérte magát olyanokkal akiknek legalább van jogi, komoly jogi gyakorlatuk...(vitasd hogy Mádl vagy Sólyom a jobb-e) de Schmitt elég gátlastalanul ugy itélte meg ezt a hivatlat ö el tudja látni szakmailag és erkölcsileg... ezt legyszives ha kifejtenéd...
Nehéz elképzelni, hogy szélsőséges időjárási és természeti viszonyok közepette, a szüntelenül háborgó tenger parányi sziklaszirtjein hogyan és mekkora emberi erőfeszítés árán  lehetséges világítótornyokat építeni. Most értettem meg, hogy a 19. században az angolok…..
2012. június 8-án elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Új sorozatunkban szépen sorba vesszük a résztvevő országokat, és mindenfajta feltétel nélkül gyűlöljük őket. Mert mi ilyenek vagyunk, minden ország utálatunk tárgya, pláne, ha EB-n is szerepelnek a köcsögök! Mi a…..
cassio 2012.03.01 23:33:25
@Csibefogó: pedig nagyon ugy fest a dolog volt ott valami csalafintasag.Csak megemlitem hogy a donto napja elott a kornyezo epuletekre elore fel voltak teleipitve a relative 'komoly' tuzijatekok. Nos ezeket finanszirizni, telepiteni, a koreografiat megcsinalni..nem lehet egy ora alatt a gyozelem utan. Celszeru elore tudni az eredmenyt... s tudjuk a Blatter/Platini kombo duorol hogy orrupcioert ok se mennek a szomszedba....
cassio 2012.03.01 23:37:22
@hopi46: csak emlitem mig egy kozepeuropai orszag pl mi vagy a csehek de barmelyik masik, realisan cca 12 mai modern harci gepet kepes hadrendben tartani (kikepzes,logisztika, szerelok, infrastruktura stb.) addig gorogorszagnak -igaz nem az osszes vadi uj- de 320 harci gepe van gyakorlatilag bevetheto, s ehhez jonnek a helikoperek,szemelyzet, tartalek,karbantartas stb... igaz autopalyat keveset epitettek, 2004-ig az orszag foldrajzahoz, nagysagahoz kepest nagyoon keveset...azt sem europai minosegben vagy reszben maganpenzbol...
cassio 2012.03.01 23:40:00
@KANADA: a gorog minimalber hivatalosan 2010ig 650 euro volt nem 750. Ennyit keresett egy aruhazi minimalberes termekmenedzser aki feltolti a pultokat. A gond az az hogy az orszag GDP-hez es ipari /gazd.teljesitmenyehez ez is boduletesen sok amikor a szomszedos orszagokban ugyanez 150 eur....
Publius Egyforintos megalkuvás 2012.02.26 15:56:00
(forrás) Simor András bejelenti, hogy hátrányos helyzetű közgazdászhallgatók javára lemond fizetéséről, amennyiben a kormány visszavonja a jegybanki függetlenséget sértő rendelkezéseit. Mindenki örül: végre egy konstruktív ellenzéki tisztségviselő, aki pompás stratégiai…..
cassio 2012.02.27 07:36:45
@árnyékgyuri: ne legyél naiv. Termeszetesen ebben az orszagban (is) vannak szakemberrek akik havi 2 milláért komoly teljesitmeyre kepesek s ma nem kapnak ennyit.De abban a penzugyi korben ahol Simor dolgozik 2 milla nem sok, akarmit is irkaljanak a jol értesult blogolók a FEd elnok fizeteserol s a nemet jegybank-elnok fizeteserol. A havi 2 milla egy europai/amerikai nagyvallalat tisztesseges magas szintu manageri juttatasa de nem a legmagasabb.Messze nem.A jegybank elnoki tisztseghez meg nem csak szakmai ismeret hanem politikai ismerettseg is kell (most ezt nem rossz ertelemben ertem) Utana lehet nezni Simor honnan jott az MNB-be. Ehhez kell a 8 milla, de igaza volt a fenti egyik kommenternek, a tortenet nem az 1 ft-rol es nem Simorrol szol. Simor valoszinu nem az MNB juttatasabaol el.
Belsőség 300 SL Kézikönyv 2012.02.26 17:57:00
Tegye fel a kezét, aki tudja az öreg sirályszárnyas váltókiosztását? És azt, hogy mennyiből lehetne 450 forintos benzinár mellett teletankolni? Milyen olaj kell bele? Vagy azt, hogy mit kellett ellenőrizni az első 500, 2000, és 4000 kilométer után? Tessék lapozni! Klikkre…..
Szegény Malév-utasoknak nem lesz könnyű visszaszerezni a pénzüket, hacsak nem hitelkártyával fizettek a cégnek közvetlenül. Csoda, ha az utazási irodák sem szeretnének részt vállalni a veszteségből? Abrakadabra szerint erről valami állasfoglalás is született:Nyaralásomat…..
cassio 2012.02.15 06:57:36
@PsychoCica (4zsiráf): elarulom az europai(!) gyakorlat szrint, ha vásárolsz egy autót pl. a Renault dealertöl, az neked az autot átadja, számlát ad, forgalmi stb. de közben lenyeli a pénzt a gyártó felé s eltünik, akkor bizony a gyártó te veled fog egyezkedni az auto sorsát illetöleg. Azaz vagy visszaadod az autót (ugy hasznaltan) vagy kifizetet a gyártónak a megegyezett összeget. Pontos pl mondok, egy C4 esetében szalon ár cca 10-12K euro, egy ev mulva mikor a dealer eltünt a gyártó 4K euróért adta oda az autót vagy kérte vissza. Te mehetsz a biróságra a dealert perelni.
Az elmúlt 21 évben a BKV kifizetőhellyé vált a várost uraló maffiakörök számára, talán ebben lett némi változás, egyelőre kínos korrupciós ügyek nem merültek fel, de jobbára úgy tűnik, hogy a BKV csupán játékszer a főpolgármester, a kerületi vezetők és Simicska emberei…..
cassio 2012.01.18 13:05:38
@Pályaelhagyó autóversenyző: te biztos vidéki játékos vagy, vagy csak késön ébredtél... érteni biztos nem értesz hozzá. Azt már sokan belátják a Fidesz holdudvarából is hogy a BKV eleve alulfinanszirozott volt az elmúlt 25 v. több éve... Az állam még a kedvezményeket (diák, nyugdijasbérlet stb) sem tériti, téritette egyebek mellett. A tömegközlekedés a világon sehol... még egyszer irom, sehol sem önfenntartó v.nyereséges. El kell dönteni hogy a BKV egy profitorientált cég-e vagy közszolgálati (persze a lehetö leg ésszerübb gazdálkodással..) Erre jössz Te hogy az 'emúltnyócév... +b+
A világ egyik leggyakrabban látogatott turistalátványossága a stockholmi Vasa Múzeum, melynek főszereplője egy 17. századi csatahajó. A svéd haditengerészet zászlóshajójának szánt Vasa (a svéd uralkodói dinasztiáról kapta nevét) a lengyelekkel szembeni erődemonstráció gyanánt épült, a Balti-tengeri…..
cassio 2011.08.15 08:54:55
@Greg36: en ketszer is lattam (utoljara direkt ezert mentem Stockholmba) Bejarvan Europat, véleményem szerint az egyik leg lenyügözöbb múzeum a világon. Egy kiegészités az egyik kommnethez: én ugy tudom 1956-ban egy halászháló akadt bele és ugy talalták meg a hajót véletlenül. (erre a kiegészitö ismeretterjesztö filmek is utalnak -már úgy is hogy taglalják mennyire elfelejtették a Vasat a svédek annak ellenére hogy a baleset után hosszan tartó vizsgálat következett (velencei buvárharanggal is probáltak ágyukat kimenteni stb). Az épitésröl: állitolag a modern számitások szerint a terv eleve rossz volt (nem a heterogén épités volt a fö probléma) a hajó mélyére helyezett balasztkövek súlya nem volt elegendö, ha meg több sulyt raktak volna az meg tulterhe;te volna a hajót)
Az 51-es körzetről szóló poszt után volt egy szavazógép. Ebben bárki szabadon szavazhatott úgy, hogy nem kellett tartania a FBI-tól vagy a CIA-tól, sőt, még a Szalai-kommandótól sem. A szavazás eredményeként kiderült, hogy az olvasótábor alapvetően három nagy részre bontható. 30% szerint nincs itt…..
cassio 2011.07.28 18:10:00
@Démonmac1: hogy is mondta néhai professzorom? Kelleni nem kell.. de célszerü.....
Hát, természetesen jó sok, azt eddig is sejtettük. A Monocup nevű, speciális - állítólag biztonságos, higiénikus, olcsó és környezetbarát - menstruációs tisztasági segédeszközt kínáló márka nemrégiben kampányt indított Nagy-Britanniában, amely során arra kérte a…..
cassio 2011.07.15 09:04:56
@hagyma: csak azert mert az is szörös. A nem szöröset nem hivják beavernek.
cassio 2011.07.15 09:06:40
@odamondó: ha egyszerü léék vagy akkor cca. 500, ha komlyabb végzettséggel rendelkezel akkor felmehet az 40.000-re is. Allitólag Arany János szókincse e körül volt.
  Legalább tizenöt vodkát ivott aznap este egy bárban az a tiroli férfi, akinek egy közúti ellenőrzésnél érthető okból azonnal bevonták a jogosítványát. Mivel társa is komoly alkoholos befolyásoltság alatt állt, az osztrák rendőrök megpróbáltak segíteni a…..
cassio 2011.06.27 22:00:33
@Kicsit Karcos: latom te is naiv vagy esetleg most erkeztel a 6.20-al. Nem baj kicsit nösz még, majd látsz egyebeket is. Arrafelé is.
A KÖKI űrállomás tervei nem a bajkonuri mérnökök irodáiban, hanem a MÁV Tervező Intézet (MÁVTI) tervezőasztalain láttak napvilágot. Kővári György (fényképe baloldalt, a fép forrása: MÉSZ) és két munkatársa, Koppányi Imre és Koppányi Miklós voltak a szülőatyák.…..
cassio 2011.06.27 17:59:35
@phaszfej: te tenyleg az vagy! S ez most komoly.
cassio 2011.06.27 18:02:01
@luciferko: valamint az sem stimmel hogy nem ez a ficko tervezte azt a feluljarot sot (mar tobb cill volt rola a kozelmultban) a hiba az a technologia be nem tartasa miatt tortent s nem tervezesi hiba volt.
w Tökötökön viharlámpás 2011.06.21 06:20:00
Rendeletben határozná meg a kormány, mennyi az elvárható fizetésemelés a magánszektorban. Nincsen az embernél csodálatosabb. Olyan figurák, akik a cipőjüket is alig tudják bekötni, hirtelen arra vállalkoznak, hogy egy egész ország gazdaságát megtervezzék. Nem kell többé a…..
cassio 2011.06.21 13:15:19
@bájgúnár: ugye te is szereted az ehhez hasono Urban legend-szerü történeteket. Azt tudod egy ilyen szerzödés nem 3 A4oldalu gépelt szövegböl áll, s nemismervén a szerzödés fontos elemeit, én azért óvatosan állitanám ezt a storyt példaként. Amugy meg gondolj bele, mi az hogy Uniós bér??? Ebben benne vannak azok az országok is mint Svájc aki nem unios de 'nyugati'? Vagy a svéd/ norvég bérek? összevetjük a görög és a portugál béreket a holland, északnémet jövedelmekkel? Bérekrol vagy jövedelmekrör beszél a szerzödés? Ja a horvatoknál sem volt soha jobb a korrupcios helyzet mint nálunk... söt. s végezetül 1985ben tuti multi ausztriátol jobbra nem akart teljes -Unios bert fizetni megha ezt irták is volna abba a szerzödésbe..... legenda.
w Lehet más a korrupció 2011.06.10 07:00:00
A Tesco vállalat mindössze kilencven éve foglalkozik kiskereskedelemmel, így kevés fogalmuk van arról, hogy hova érdemes új áruházat építeni, mekkorát, és kell-e egyáltalán. Bizonytalanságukat azzal próbálják leplezni, hogy a forgalmukra mutogatnak, mondván, hogy a magyarok…..
cassio 2011.06.10 16:45:04
@svájci néger:
Bringaszerelo/ bringaboltok speciel az utobbi evekbengombamód szaporodtak. Az I es II,III kerulet tele van kisboltokkal. Persze több is lehetne de azt a piac dönti el miféle kisbolt életképes s melyik nem. A kisboltok is ott szeretnek nyitni ahol sok sétáló, fizetöképes ember van. Cipójavitó pedig külföldön is nagyon kevés van (Misterminit) azok is csak plazakban. Ez meg a cipöipar technologiai váltása miatt van speciel. Az hogy kibaszott bunkó mindenki mindenkivel az a te szubjektiv véleményed. Lehet rossz társaságba jarsz...
Barnabás egy új notebookért fizetett, de használtat kapott. És ezek után még neki kellett hosszasan szívóznia az Electro Worldben, hogy cseréljék le egy olyanra amit még nem használtak a kollégák. A sztori tavaly december 19-én kezdődött. Hosszas megfontolások, keresgélés,…..
cassio 2011.06.03 07:01:22
@salapapa: nekem azt irja csúz e lengvidzs... :)
Mint látható, kicsit megújultunk, a kinézetünk még mindig csak átmeneti, de legalább világosabb. Ennek örömére most egy kicsit nekimegyünk pár polgármesternek és alsó hangon két városnak. Manapság sok közös van Tarlós Istvánban egy buszsávban és Székesfehérvárban. Aki…..
cassio 2011.06.03 06:23:20
@HUN_Sector: tényszerüen Budapest lakossága 1,8M plussz az aglomerácio az legalabb 1M, szóval közel van az a 3M-hoz. Azzal együtt a többi stimmel.
Elkészült Budapest első tökéletes biciklis útja, ahol egy dolgot rontottak csak el, de azt is kijavítják. A sávért évek óta küzdenek a civilek, mondván, az ott elhaladó napi közel kétezer biciklista már megérdemli, hogy ne az autók közt vagy a járdán kelljen szlalomoznia. ..
cassio 2011.05.25 14:26:06
@Shawher: gyere elmagyarázom: ha a kisköruton lehet szabályosan bringázni akkor ezzel a többi városi bringaúttal való összeköttetés jobb lesz. Ha a városban ezentúl könnyebb lesz bringázni többen (persze nem mindenki) is fogják ezt a közlekedési módot választani mert idö és pénzkimélö (persze nem mndenkinek de sokaknak) Ettöl aztán idövel a varosban is jobb lesz a leveg:o mert kevesebb gépkocsi lesz és a maradák is könnyebben áthajt a városon. A jelenlegi közlekedési koncepciók szerint, az nem cél hogy autók nagy számban bejárjanak a belvárosba, ott parkoljanak 3-6 órát (a többi autó közben keressen parkolóhelyet amivel csak a forglamat dúsitja) majd dolguk végeztével kihajtsanak. Akinek a belvárosban van dolga hasznaljaa tömegközlekedést vagy a kerékpárt. (azért irtam igy hogy világos legyen mindig lesznek olyanok akik indokoltan használnak gépkocsit, de az életminöség miatt ezt a minimumra célszerü leszoritani.
Szomszédomnak ecseteltem a pénteken bemutatott biciklitoló utánfutót, amikor közbevágott: „A Vaterán már láttad a propelleres biciklit? Az is házi!” Találkoztam már sok csodával, de ez szíven ütött: a női kerékpárra permetezőmotort szereltek, a kihajtásán két…..
cassio 2011.05.18 13:36:33
@Semper Fidelis: mondjuk inkabb úgy hogy a légcsavar kellö impulzussal kellö mennyiségü (tömegü) levegöt nyom hátra. (még ez is pongyola megfogalmazás de tartalmazza a légcsavar szögsebességét/profilt/állásszöge(ke)t, átméröt stb...
cassio 2011.05.18 13:40:48
@Szabi01: meg ha a légcsavar kellö tömeggel ÉS fordulatszámmal bir akkor megnézem ezt a kerékpárt milyen szépen kanyarodik....
(ha már inerciálól vna szó)
Lehet, hogy az enyhe paranoia jele a kormány balfaszságát látni mindenben, de mégis eszembe jutott, hogy Wolf Kati csalódást keltő 22. helyezése az eurovíziós dalfesztivál szombati döntőjében igenis a magyar diplomácia műve. Elvégre néhány napja azt lehetett hallani, hogy a…..
cassio 2011.05.15 19:01:50
@tlvajferi: és melyik az a hét szomszéd aki annyira utál, te földrajztudós. Az osztrák vagy a horvát? Mert már a román sem annyira. Az ukrán sem kimondottan utál illetve mindezek a többi szomszédjukat is utáljak legalabb annyira. S ki marad, a szlovák, vagy a szerb???
cassio 2011.05.17 06:40:35
@tlvajferi: Pajtikam, ha ekkora paraszt lennek mint te ahogy irsz, ne is csodalkozz ha kiverik a taknyod beloled.
Minden altalad emlitett orszagban rendszeresen megfordulok, igy amit irsz azt elso kezbol tudom hogy netto baromsag, illetve csak az olyan marhakkal tortenik meg mint te vagy s olyan ottani marhak altal mint te vagy.Te igenhülye.
A Coca-Cola 125. születésnapját ünnepli. Ezt azzal teszik emlékezetessé, hogy négy legendás üveget dobnak megint piacra, köztük az 1899-es Hutchinson üveget is. Az üvegek egyesével is megrendelhetők a Segafridgesnél, darabját két fontért (plusz a szállítási költség). Vagy…..
cassio 2011.05.13 06:19:37
@Kopasz szuzukis: látom te sem vagy erre a világra való... tudod mi a szutyok fa tartó? Az a business! A 40 fontbol 2 esik a fa tartora... ezt kell kihozni 20 cent-böl barátom ez a business...
Ferencváros utcaneveit nem érinti az új fővárosi városvezetés átnevezési dömpingje, azonban a kerületünket Újbudával összekötő Lágymányosi híd új nevet kap. Bár pontosan nem értem, hogy a sok vörös „T” betűben a Duna felet mi a Rákóczis…Huszonhat…..
cassio 2011.04.22 08:33:08
@globglob: alapvetoen igazad van, de a Lagymanyosin egyelore szandekosan nem vittek fel a villamost, de mar ugy epult hogy relativen egyszeruen le lehet fektetni a sineket hisz a palyatest igy lett elokeszitve. Anno azert tettek igy mert a hid tuloldalan kell beruhazasokat elvegezni. 'szal a hid ebbol a szempontbol ok.