Regisztráció Blogot indítok
Adatok
munkamacskák gazdija

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A BMP-2 gyalogsági harcjármű (A főbb szovjet változatok)       A BMP-2 szinte naponta tűnik fel a mostanában a Szíriában készült felvételeken is, ezért megérdemli, hogy írjunk róla néhány szót. (A teljesség igénye nélkül.)    ..
munkamacskák gazdija 2013.09.24 14:20:31
PSZH kontra GYHJ, a téma megközelítés a tudatlanságból adódó baromság.
Az amerikaiak a reálisabb erőszámvetés miatt sorolták két csoportba a pszh-kat.
A besorolás egyik szempontja a használat volt, harcoló jármű, vagy "csak" vezetési pont, mentő, műszaki mentő, nehézfegyver szállító, utánpótlás szállító stb.
A másik szempont a fedélzeti fegyverzet, ahol 20 mm-nél húzták meg a határt.
Ugyanis a harcoló pszh, beleértve a magyar régi pszh-t, a btr-t meg tucatnyi hasonló kerekes vagy lánctalpas járművet, arra szolgál, hogy gyors ütemben legyen képes szállítani a rajt,(lépést tartva a harckocsikkal) majd az ellenállás erejétől függően a gyalogosan harcoló, vagy a járműből lőréseken át harcolókat tűzzel támogassa.
Vagyis kézifegyverek, repeszek tűzétől védő páncélzattal szállítja a gépesített lövészeket, fedélzetéről lőréseken át tüzelést biztosít és fedélzeti fegyvereivel részt vesz az ellenséges célpontok leküzdésében.
A páncélzat néhány kivételtől eltekintve sima acél és viszonylag vékony, pisztoly, géppisztoly, gépkarabély, géppuska lövései ellen véd, valamint a közelében robbanó tüzérségi repeszektől.
Az oroszok kiemelkedően hatásos 14,5 mm-es kpvt géppuskája simán kilövi az ilyen pszh-kat.
A világ hadseregeiben az ilyen pszh-k vannak túlnyomórészben.
Néhány nagyhatalom komolyabb szerkezeteket rakott össze, erősebb (és drágább) fegyverzet, jobb páncélzat stb. De ettől függetlenül azok is erre képesek, védik, viszik, és támogatják a rajt.
Így sokra került 20 mm-es gépágyú és igyekeztek kibírni a nehézgéppuskákat. (12,7, illetve 14,5 mm-es).
Az oroszok a bmp családot a döntéssel és a pótlemezekkel megvédték a 20 mm-es gépágyútól szemből. Nyugaton aki tehette, pénzel bírta, az 30 mm-re szerelt át.
Az amerikaiak a nagy demokrácia terjesztés során olyan helyzetekbe kerültek, ami ritka a harcmezőn, ennek megfelelően alakították ki az ilyen megszállásra alkalmas járműveket. Aminek egyik szempontja, hogy nagy és erőt sugárzó legyen.
Úgy 3 méter magas, míg a bmp 2 méter körüli. Ami előny az arab kecskepásztorral szemben, nem biztos, hogy egy normál összecsapásban is az lesz.
Ahol a nap bármely percében akár egy ácsorgó gyerek is oldalba vághatja őket kézigránáttal, ott kellenek a védőrácsok, meg az aknák elleni védelem.
A hadseregek úgy fejlesztik a haderőt, hogy a lehetséges ellenségeikkel szemben eredményesek legyenek.
Bár szokás lenézni az orosz technikát, de eddig még beváltak.
Az ötven éves KPVT géppuska ma is megfelel annak, amire készült. Páncélozatlan és könnyen páncélozott célok leküzdésére. A géppuska gépkarabély lőszerek sem mai darabok, de beváltak.
Az AK is lassan szépkorú lesz, de működik.

Nem azt kell nézni, hogy amerika ráveti magát egy nála szintekkel gyengébb ellenfélre és porrá zúzza őket, az esetleges orosz technikával együtt.
Ahhoz képzett emberek, jó taktika is kell.
Egy átlag emberen sem sokat segítene egy forma 1-es autó.
Múltkor már írtunk arról, hogy a mai drámai sorozatok főszereplői mindegyike egy pszichopata állat. Ebből kiindulva most összeszedtük a legtipikusabb családképeket, karakterfigurákat, jó- és rosszfiúkat. Mivel mi sem követ(het)jük hétről hétre az összes sorozatot, ezért…..
A szobafestő azt mondja, „hülyeség”, üres volt a lomtár, ő nem látott fegyvereket a Perényi 1 pinceklubban, a letartóztatást megelőző délután. Szerdán a Perényi 1 klubról faggatta a bíróság a szobafestő tanút, és a másodrendű vádlott egykori lakótársát…..
munkamacskák gazdija 2012.05.29 22:15:49
Az ügy érdekessége a tettesek elfogása is.
Bencze elvtárs, a vámosoktól szalajtott, botcsinálta rendőr vezénylőtábornok az elfogás előtt arról pampogott a tv-ben, hogy rövidesen elfogják a tetteseket.
Akik valószínűleg munkatársak, vagy rokonok, vélhetően egy helyen dolgoznak és ez ahely szórakozó hely lehet, mert a szabadidejük akkor alakul így.
Ebből a hírből persze nem értettek meg semmit az elkövetők, akiknek rettegésben kellett volna élniük, összerezzenni minden autó megállására, csengetésre stb, ahogy amatőr bűnelkövetők szoktak.
Nem, ők nyugodtan jártak dolgozni, az sem hozta ki őket a sodrukból, hogy betódultak a rendőrök és elkezdték válogatni, hogy vajh ki is lehet a vendégek közül az, akit el kellene fogniuk.
Nem, ők nyugodtan csapolták a sört, hiszen mi veszíteni valójuk lett volna, max. egy tényleges életfogyt., azért már csak nem kezdenek el lövöldözni a kéznél tartott fegyverekkel, esetleg túszokat szedni és az alsógatyára vetkőztetett fakabátokat békaügetésben elhajtani a halál farkára.
Emberek, illetve főrendőrök, arra nem gondolt egyik idióta sem, hogy a már ismert elkövetőket hajnalban, egyszerre lecsapva is el lehetne fogni, vagy a nyitás előtt, mint első vendégek lerohanni azt a pár embert?
Mi a jófene volt az oka, hogy egy seregnyi ártatlan embert sodortak életveszélybe, mert azt remélem nem tudták előre, hogy nem fognak ellenállást tanúsítani?

Szóval sok itt még a kérdés.
M.O. orvosszakértői vizsgálata alapján már napok óta rothadó húst vehetett a Tescóban, minthogy a fagyasztóban a pulykazúza egy kukaccal lett gazdagabb: Múlt pénteken vásároltam a dunaújvárosi tescóban pulykazúzát. Hazaértve landolt a fagyasztóban, mert a négy napos ünnep…..
A hadsereg mindig is a csúcstechnika, az újdonságok sok pénzzel rendelkező támogatója és felhasználója volt. Nem meglepő tehát, hogy az első számítógépek, mint az ENIAC vagy a COLOSSUS is (az USA, illetve a brit) katonaság támogatásával jöttek létre. Ez eléggé…..
Tisztelt Praxis!   Olyan problémával fordulok önökhöz, ami számomra nagyon kellemetlen, ahogy az a bánásmód is, ahogy hozzám viszonyultak legutóbb a nőgyógyászaton. Sokáig volt saját orvosom, de miután felköltöztem Budapestre értelemszerűen váltanom kellett, az ember nem…..
"Újra a ValóVilág villájában keresi az igazit Veronika (20)! A fiatal lány ugyanis Alekosz után egy lehetséges villalakót szemelt ki magának", írja a mai Blikk. A cikk így folytatódik: "A plasztikázott szépség a feleségkereső műsor után nem másra, mint Dukai…..
A hvg.hu-n jelent meg az alábi írás, amiben nagyjából annyiról van szó, hogy vagy egy mezőőr fizetett meg pár ismerőst, hogy tolvajt játszanak a Tv2 kamerái előtt, vagy a Tv2 fizette le őket, a lényeg, hogy a mezőőrt kirúgták, a Tv2 meg kibaszott kellemetlenül érezheti most…..
Az RTL tegnap esti Híradójának szerkesztője vagy beteges vonzalmat érez a bűnügyek és tragédiák iránt, vagy annyira nem történt semmi az országban/világban, hogy nem tudta mással kitölteni a 35 perces műsor első 20 percét, mint ártatlan vidékire törő kommandósokkal,…..
 Nem tudjuk miért akar lefogyni Schmuck Andor. Nem teljesen tiszták a részletek, valami homályos fogadás van a háttérben. Fura ugyanis, hogy az Aktív azonnal bekajálja a sztorit és ha jön a média jön Norbika és jön Lajsz András. Önök melyik szereplőtől vásárolnának…..
Alekosz apja őszinte ember, és úgy tűnik alaposan ismeri a fiát. Elmondása szerint fia amíg csak egy lány is él a földön addig próbálkozik. Viszonyuk bizalmas, de még az apa szerint sem volt soha egyetlen jó csaja sem Aleknak. Rövid könnyen emészthető délutáni videó. ..
Sokkolva vagyunk így kedd reggel: átvágja a testvérpár Alekoszt, írja a Blikk. A villa két szőke menyasszonyjelöltjének esze ágában sincs hozzámenni az okostojáshoz, csupán a hírnév kedvéért vállalkoztak arra, hogy beköltöznek a luxusbörtönbe. Ráadásul Beatrix még…..
Az ultraortodox haszid zsidók New York-i lapja, a Brooklynban szerkesztett Der Tzitung (más átírásban: Der Zeitung) című napilap addig kozmetikázta az Oszama-hadműveletet élőben követő Obama-kabinet elhíresült fehér házi fotóját, hogy Hillary Clinton külügyminiszter, valamint az…..
Blogosz Magyarveszély 2011.04.27 00:49:00
Napok óta zajló provokációk és a ma estére sikeresen kiprovokált tömegverekedés után a rendőrség kordonnal zárta el Gyöngyöspata települést. Rendőrségi csapatszállítók tartanak jelen pillanatban is a helyszínre az autópályákon. Időközben a településen…..
VV Gigi, azaz Rácz Ildikó nem tartja magát expornósnak, röhög a nyakába zúduló mocsokáradaton, bár egy picit rosszul esik neki. A Sugarbird bemutatóján alkalmi modellként szereplő lány életvidámnak tűnk. Annyira elege van a meztelenkedésből, hogy még a Playboy kérésére sem…..
munkamacskák gazdija 2011.04.21 20:55:25
Egyedül az elhallgatás állíthatná meg a Jobbik gárdaszerű polgárőreit. Hajdúhadház város lakosságának jelentős része a médiából értesült arról, hogy az ő utcáikon masírozgat a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület néhány tucatnyi tagja. A tizenkét és fél ezres…..
„Moziban tényleg unalmas, most már értem, miért hagytam abba.” – jegyezte meg a rendező, miután felháborodva kijött saját filmje vetítéséről. A rendező először nézte végig saját filmalkotását moziban és csalódottan számolt be róla, hogy ötször kellett…..
Pococurante nickű olvasónk egy egész sorozatot ígért. Köszönjük a posztot és várjuk a vitriolos tollú olvasó-szerző további írásait.“  Hülyék az életemben Első rész Nem hiszek a normálisban, de nem azért, mert valami nihilista-nonkomformista tizenéves vagyok,…..
A következőkben megfogalmazom azt, hogy számomra mi a gond a Fidesz új alkotmány-tervezetével, továbbá, hogy mások számára mi lehet kifogásolható. Kik azok, akik kimaradnak a "miséből". Hol, mely embercsoportokat idegenít el magától, és miért. ***…..
A közvélemény-kutatók a szocialistáknak 10 százalék körüli eredményeket mérnek, erre nem egészen rímel az utóbbi fél évben megrendezésre került időközi választásokon a pártra adott voksok száma.Vasárnap Pápán az MSZP polgármester jelöltje 35 százalékot kapott és ezzel…..
  Heller Ágnes valami egészen elképesztő produkciót adott elő kedden az Európai Parlament vitanapján. A filozófus Morvai Krisztina kérdésére válaszolva azt mondta, 2006 őszén senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak a rendőrök:  Senkit nem lőttek meg, mutasson…..
Szeptemberben   Fodor Lajos  -  honvédelmi államtitkár - bejelentette, hogy a kormány jövőre biztonsági őrök helyett katonákkal kívánja majd őriztetni a laktanyákat. Ezt azzal indokolta, hogy „Paradox, hogy külföldön létezik olyan magyar felajánlás, hogy…..
munkamacskák gazdija 2011.03.02 14:52:27