Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kyria

0 bejegyzést írt és 523 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy jó barátomtól kaptam egy adag dámszarvas lapockát és viszonylag hosszabb időbe telt mire kitaláltam, hogy mi, illetve egész pontosan hogyan is készüljön belőle. Mivel túl nagy tapasztalatom nincs vadhúsok terén, így azért pár témába vágó oldalt alaposan átolvastam mire összeállt a fejemben az…..
  Egyik nagy kedvencem a vadas, amit bevallom, pár éve kezdtem el magam is főzni, addig olyan nagy szerencsém volt, hogy családom idősebb hölgy tagjai mindig elkészítették nekem, úgyhogy valódi kiskirály módjára csak asztalhoz kellett ülnöm és áhitattal befalatoznom. Mára sajnos ők már nem lehetnek…..
Las Vegas a felnőttek Disneylandje, ahova a legtöbben kaszinózni mennek. A bűn városa a nevadai sivatag pénznyelő és néhány szerencsések pénznyerő oázisa. Ha már a fröccsöntött neonváros gondolatától is borsózik a hátad, vagy meguntad a félkarú rablókat és felfedeznéd a várost,  olvasd végig mi…..
Kyria 2020.11.17 15:26:59
Tavaly jártunk ott egy öthetes, lakóautós nyugati parti körút keretében, mindent magunk szerveztünk. Én - még az út előtt!!!- azt gondoltam, hogy erre a városra 3 éjszaka sok lesz, mi a csudát fogunk mi ott csinálni, csupa neon és giccs és "papírmasé" az egész.
Ma már nagyon sajnálom, hogy nem legalább 5 éjszakát maradtunk, mert az alatt lehetett volna kb. mindazt végigjárni/kipróbálni, amit szerettünk volna. Eleve a Bellagio csodás szökőkútjátékától elszakadni nem bírtam, három különbözőt néztünk végig, de bőven bírtam volna még. Bent akkor éppen a "Japanese Spring" tematikus kiállítás volt, ami után a hatalmas szállodában sikerült csöppet eltévednem. A Venetian-tól leesett az állam, bent úgy néz ki, mintha az ég volna felettünk, de a plafon van úgy festve mintha, és bent gondoláznak a turisták (szép összegű zöldhasúért persze!). A szállodákra amúgy is az a jellemző - amit a postban nagyon jól visszaadnak a képek - hogy mindegyik egy önálló világ, persze a végeláthatatlan játéktermekkel. A Strip forgataga estétől már önmagában is fantasztikus, ami pedig még nagy élmény volt, az a Freemont Street. Ez viszonylag messze van ugyan a fő szállodáktól, de mindenképpen megéri kimenni. A közlekedés remek, mi is busszal mentünk-jöttünk, pár dollár az egész, inkább időtartamban sok + amit az ember ott elkóricál. (A férfiaknak külön élmény, arrafelé több hölgyön a ruha csak jelképesnek mondható...)
Meseparódiát már korábban is mutattam nektek. Akad köztük ismert és kevésbé a reflektorfénybe jutott is. A PIROSSZka, avagy Hoodwinked! egy klasszikushoz nyúlt, némileg felforgatva a szereplők eredeti személyiségét. Később egy folytatást is kapott, azonban azt még nem volt alkalmam megtekinteni. A…..
A Határátkelő rendszeres olvasói talán emlékeznek még rá, hogy október elején jelent meg az Egyesült Államokban élőn Niki posztja, melynek végén elmesélte, úgy döntöttek, kihozzák a maximumot ebből a fura évből. Álmodtak egy hatalmasat, vettek egy travel trailert. hogy azzal nekivágjanak az…..
HamPLÓ ... meg még volt Nohab is! 2020.10.06 07:00:00
Már a múltkor is rácsodálkoztam, hogy mennyire megszoktuk a Nohabok látványát a nyári hónapokban az északi parton. Igaz, hogy az évi egy-két alkalom nem ugyanaz, mint amikor - 2000 előtt - a vonatok nagy részét ők vitték, de valahogy már nem tűnik olyan különlegesnek a felbukkanásuk, hiszen láttunk…..
  Összeszámolni sem merjük, hány gombóc fagyit ettünk meg nyáron, de mentségünkre szóljon, fejünkbe vettük, hogy megkeressük a főváros és a Balaton legjobbjait. Nálunk még tart a nyár, de, ha esetleg rosszabbra fordulna az idő, akkor se ess kétségbe, a legtöbb helyen már ősziesített ízekkel, sőt,…..
Márk kamaszkorában  látott először pornófilmet és ezután zömében ennek a szemüvegén keresztül nézte a társkeresést és az ellenkező nemet. Később vért izzadva sikerült csak megszabadulnia a függőségből. Vendégcikk. Egy általános jelenség, amiről nem szívesen beszélünk Van egy jelenség, amiről…..
Az első háromban egészen biztosan benne van, már ami a kontinenst illeti, ami nem is csoda, egészen pazar hely egész napos programokkal!..
Manapság a csapból is az folyik, hogy maradj otthon, és ez nagyon helyes kérés, plusz jól is van ez így a jelenlegi helyzetben. Az már más kérdés, hogy az emberek 90%-a felelőtlenségből, vagy nemtörődömségből - vagy mert szimplán hülyék -  nagy ívben sz*rik rá (most nem azokra gondolunk, akiknek…..
Kyria 2020.04.24 12:20:52
@motoroskonyhaja: Folyamatban van, a második résznél tartok! Majd még a japán túrátokat fogom elolvasni, mert az nálunk is tervbe van véve...
Tavaly mi az USA nyugati partját jártuk be 5 hetes lakóautós túrával és persze tudtuk, hogy olyan természeti látnivalók tényleg csak ott vannak, de attól még ámultunk és bámultunk. Meglehetősen kimerítő, de nagyon élménygazdag út volt.
Kyria 2020.04.24 16:26:47
@motoroskonyhaja: Hát persze. Csak én lassan, ráérősen olvasok, úgyhogy az nem 1-2 héten belül lesz. Azt viszont már most elmondhatom, hogy elég sok utazási élményeket leíró blogon jártam már és a Tiétek szerintem nagyon jó. Informatív, nagyon sok a kép, ami "átélhetővé" teszi az élményt, sok mindennel foglalkoztok egy-egy írásban és jó ötlet a részekre bontás is, mert így nincs a se vége se hossza érzés, abszolút befogadható a terjedelem.
Na, most fogok kapni a fejemre: minden idők legjobb krimije a Tíz kicsi néger! (Bocsánat az “n” betűs szóért, eredetiben, bár ugyanezt jelenti, még cikibb a cím, de így van, most már ez marad – nálunk legalábbis.)..
      Barbival elég izgalmas anyagokat láttunk mostanában, ez most a csájniz InStyle. Hát,l nem lett a legizgibb editorial, azt kell mondjam, de nem is rossz. Mondjuk a borítót azért eléggé kedvelem. Ti mit gondoltok a képekről?   ..
A mindenit, megint elrohant egy év! Úgy peregnek az esztendők, mint a száraz lencse az ujjaink között. Emlékszem, Pipi barátommal, aki akkor még a Lóka becenévre hallgatott (mindig így szólt bele a telefonba: „'ló!”), valamikor a hetvenes évek végén azt számolgattuk, hány évesek leszünk 2000-ben. –…..
A Csernobil az HBO és a Sky UK közös produkciójában készült történelmi tévé minisorozat, ami az 1986-os Szovjetunióbeli atomkatasztrófa eseményeit, okait, következményeit dolgozza fel úgy, hogy közben részletgazdagon és autentikusan mutatja be a kommunista rendszer embertelen és hazug jellegét,…..
Nincs nehezebb egy valós történet alapján könyvet írni, ezért is készülhetett ilyen sokáig ez a kötet. A szerző nem csak elmesélője, hanem elszenvedője, közvetlen tapasztalója is Csernobilnak. Gondolom senkinek sem kell leírnom, milyen katasztrófa történt ott. Magáról a kötetről egy bejegyzést…..
Kyria 2019.11.29 20:10:01
Jó ez a poszt, a kötelező olvasmánnyá tétele viszont nem annyira egyszerű kérdés. Ami ugyanis ebben le van írva, az még egy felnőttet is próbára tesz. (A sorozatról meg ne is beszéljünk, én pl. a harmadik részig jutottam, de egyelőre képtelen vagyok folytatni - még úgy is, hogy jóval előtte olvastam a könyvet, úgyhogy tudtam, mit fogok látni.)
Nem voltam már gyerek, amikor a baleset történt, nem sokkal előtte kezdtem dolgozni, így sokkal élénkebbek az emlékeim a magyarországi kommunikációjával kapcsolatban, bár azt természetesen nem tudhatom, hogy pontosan mennyi és milyen információi voltak az itthoni döntéshozóknak.
Egyébként - nem tudom, van-e aki emlékszik rá - különös módon készült a balesetről egy magyar TV-film is. Ismereteim szerint egyetlenegyszer került adásba, a szereplők közül én csak Mécs Károlyra emlékszem, aki katonatisztet játszott (és természetesen távolról sem voltak úgy bemutatva a sugárfertőzés következményei mint az HBO-sorozatban), de maga a film egyébként érdekes volt. Sokszor próbáltam megkeresni, de egyetlenegy filmográfiában nincs benne (vagy én nem találtam meg).
Dokumentumfilmben pedig érdemes megnézni az ukrán Sevcsenko művét (Ő is olyan sugárdózist kapott, hogy gyakorlatilag belehalt a forgatásba), de szerepel a filmben Gorbacsov májusi TV-beszéde is és rengeteg felvétel a Zónáról, a munkálatokról és az emberekről (magyar felirattal).
Mi az a ghí (ghee)? Nevezik tisztított vajnak is, de számomra sokkal kifejezőbb a folyékony arany megnevezés. Maga az arany és az aranyból készült dolgok magas minőségre utalnak. A ghí a vaj legjava és Indiában a legkiválóbb zsiradéknak tartják. Az Ayurveda is azt mondja, hogy "sütni-főzni csak…..
Franciaország (Filmsonor), 114 perc, ff., francia Rendező: Henri-Georges Clouzot Producer: Henri-Georges Clouzot Íme egy újabb ékes példája annak, hogy a háborútól sújtott Európa nemcsak, hogy utolérte Hollywood-ot, hanem leelőzni is látszik azt. Az amerikaiakat még mindig - bár már egyre kevésbé…..