Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kyria

0 bejegyzést írt és 772 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2018-as év egyik legjelentősebb bestsellere volt az Ahol a Folyami Rákok Énekelnek, mely Delia Owens, a zoológus, tollából született. Ez a könyv szó szerint sikertörténet volt. Nem csak egy kiadó hirdette nagyszabású idézetekkel a New York Times-ból, hanem az olvasók körében is gyorsan terjedt a…..
A rendező, Ben Affleck, egy olyan történetet mesél el, amely első pillantásra unalmasnak tűnhet a sikertelen üzletemberek tárgyalásairól a fiatal tehetség jövőbeli cipőellátmányáról. Az "Air" azonban sokkal többet kínál ennél. Van néhány sportfilm, amelyek inkább az üzleti szempontokat szeretnék…..
Filmrajongó 65 (2023) 2023.11.05 04:08:00
A 65 című filmről szóló kritika arról beszél, hogy a film címe hosszabb lehetne, mivel a cím alapján nem lehet megjósolni, hogy miről is van szó. A sci-fi művet egy túlélőhorror és családi vígjáték keresztezésének tekinti, de úgy véli, hogy a film minden perce unalmas és fantáziátlan. Az író…..
Az Alkotó egy reményteljes projekt volt, előzetesekkel, amelyek jó hangulatot árasztottak, valamint egy megbízható rendezővel és forradalmi technológiai megoldásokkal, amik a látványteret még lenyűgözőbbé tették. A film sikeresen versenyre kelhetett volna a hatalmas költségvetésű blockbuster…..
Az utóbbi időben Tom Cruise olyan cselekedetekkel sokkolta biztosítóit, amelyek miatt a várva várt és már elkészült akciófolytatásokat csak hosszú késésekkel tekinthettük meg. Tavaly a Top Gun: Maverick hatalmas sikere magasra repítette a hatvanas évek szupersztárját, de idén kérdéses volt, hogy a…..
Meghalt egy kis óvodás. Mert senkinek nem tűnt fel, hogy elbújt a buszban. Egy négyéves kisgyerek egyszerű és logikus gondolatmenete: nem akarok oviba menni, inkább hazamegyek vissza az anyukámhoz, a busz hozott el tőle, rajta maradok a buszon, és visszavisz. Egy négyéves kisgyerek, akit az…..
Kyria 2022.09.29 19:49:04
@F.M.J.: Minden nap figyelem a híreket, mert nagyon remélem, hogy az élete végéig börtönben lesz ez a sofőr, és azóta sem értem, hogyan volt bárki képes egy fél szóval is védeni: index.hu/belfold/2022/09/29/busz-tragedia-iskolabusz-tomajmonostora-kislany-gyasz/
És igen, tudom, hogy a Blikk nem egy autentikus hírforrás, bár azt nem hiszem, hogy a 41,5 C-t csak úgy kitalálták...
Kyria 2023.05.02 14:15:52
Az adventi időszak egyik általam legjobban várt része a hangulatos vásárokon való sétálgatás, nézelődés és evés-ivás. Ha ehhez még különleges helyszín és hóesés is társul, akkor nincs okom panaszra. Mindezekben reménykedve indultunk el december közepén barátnőmmel egy hétvégi kiruccanásra…..
A legtöbbször feltett kérdés az, hogy megéri-e anyagi szempontból a kertművelés?..
Kevés olyan ember van, aki ne ismerné A Dzsungel könyve történetét. Rudyard Kipling világhírű novellagyűjteménye 1894-ben látott napvilágot és a történetek legnagyobb része az indiai őserdőben játszódik, egy Maugli nevű fiúról szól, akit farkasok neveltek fel. Az írás apropóját pedig most az adja,…..
A dzsungel könyve, A bagdadi tolvaj és A kis Muck Egy gangos házban nőttem fel az ötvenes években - 10. rész Matinére járni, azaz vasárnap délelőtti mozielőadást látni, az egyik legjobb dolog volt gyerekkoromban. A városnak 3 mozija volt. A jegyet nem kellett előre megvenni, az ember gyereke…..
  Kalandregény írók jócskán vannak, közöttük sok befutott név, ezért az egyik előző cikkemhez, a 10 legjobb regényhez hasonlóan itt sem volt könnyű dolgom. A 10 legjobb kaland könyv szerző egy hiányt pótol, mivel hasonló jellegű összeállításokban mindig könyvekről van szó és nem a…..
= A korábbi, spanyol úti élményeinkről itt olvashatsz Az utazás első felében kellőképpen kitúráztuk és kinapoztuk magunkat a Pireneusok spanyol oldalán, ami teljesen levett a lábunkról a földtani látványosságaival és az atmoszférájával. Most már mindenképpen tovább kellett indulnunk, a…..
Kyria 2022.12.12 12:55:19
Lourdes -hoz kapcsolódóan azt kell mondjam, nekem nem volt akkora csalódás (a lakóautó parkot nem láttuk). Az való igaz, hogy döbbenetes mennyiségű szuvenírbolt van, de hát menjünk végig a Váci utcán (egy katasztrófa, amivé le van züllesztve). Lourdes ahhoz képest, legalábbis 2017-ben amikor mi ott voltunk, nívósabb volt.
Aztán, az iparszerű "zarándoklat". Ez tény. De mégis, hogy a csudába bírnának ellátni annyi embert másképp? Elképesztő, mennyi beteg embert hoznak oda kerekesszékben avagy szó szerint hordágyon, ha nem a saját szememmel látom, biztosan nem hiszem el.
A másik, a kutyakérdés...de az ellenkező szemszögből. Az az igazság, hogy - előre bocsátom - nem kedvelem a kutyákat. Legalábbis azokat, amelyeket én Budapesten látni szoktam, mert azok a szerencsétlen kis pamlaglakók nekem nem kutyák, a kutya az a német juhászkutyával kezdődik (és végződik). Ráadásul, sem bel-, sem külföldön nem azért megyek szép tájakat és nevezetességeket felfedezni/nézni, hogy négylábúak rohangáljanak körülöttem, csaholjanak és ugassanak, nekem ugorjanak, a táskámat szaglásszák, stb. "Felejthetetlen" élményem, amikor egyszer Olaszországban, valamelyik gyönyörű kertbe mentünk be (általában ezekre a helyekre nem is szokták egyébként beengedni, de lehet, csak nem látszottak a pénztárablakból:)), szóval jön egy jól megtermett úriember 2-3 ilyen, hát hogy is nevezzem finoman, szóval kb. bokáig érő "jószággal", masnival a szőrükben. Nem bírtam ki, felnevettem és mondtam a másik felemnek, hogy "na, majd ha ezek a valamik elhaladnak mellőlünk, akkor menjünk be". Hát, mit ne mondjak, aki arra fogadott, hogy az illető magyar volt, nyert...
Azt pontosan tudom, hogy a kutyapárti és a nem kutyapárti soha nem fog egy nyelvet beszélni, ezért pl. ha szállást keresek, mindig megnézem, fogad-e az adott hely házi kedvenceket. Ha fogad, oda természetesen nem megyek. Biztosan felfordulna a gyomrom, ha az étkező helyiségben azt látnám, hogy a kutyának dobálja a falatokat, vagy megsimogatja, aztán eszik, brrrrr. Vagyis csak fel akartam villantani egy kicsit a másik oldal véleményét is.
Az úti beszámoló egyébként jó, klasszak a képek is. Visszafelé olvasom, kíváncsi vagyok az előzményekre.
   Kilátástalan helyzetekben is van megoldás   Energiaválságos mindennapjainkban talán hajlamosak vagyunk felnagyítani jelen helyzetünket és velejáróit.  Az ember minden körülmények között a múltban is megtalálta, és a jelenben is megtalálja a túlélésre alkalmas megoldásokat. Emlékeim az…..
Kyria 2022.12.09 12:11:56
@bordon: Nem, régi konvektoraink vannak és mindig kitisztíttattuk, beállíttattuk a fűtési szezon előtt, sok-sok év óta ugyanazzal. Szóltunk is Neki, hát nem jött. Szóltunk még egyszer, aztán meguntuk. És igen, van más szerelő is Budapesten, csak valahogy úgy alakult, hogy egyre jobban belecsúsztunk a télbe és rájöttünk, hogy alapvetően nem is akkora katasztrófa, bőven kibírjuk így is. Még megfázva sem voltunk.
Idén más a helyzet, ugye rendelkezésünkre állt az egész nyár, de felszívtuk magunkat és azt mondtuk, ha tavaly kibírtuk, idén is, ezeket a megemelkedett árakat meg nem fizetjük.
Mint ahogy írtam is, ez nem panel, hanem régebbi társasház egyik lakása, ráadásul legfelső emelet, a falak vacakok, még redőnytok van (ahol még fűtésnél is süvített be a hideg, amikor még azért volt foga a télnek), szóval különösebb értelme nincs is már a fűtésnek, minden el van a lakásban öregedve.
Így teljes joggal kérdezhetnéd, hogy akkor miért nem újítjuk fel/alakítjuk át, ennek viszont családi oka van, amit itt nem szeretnék taglalni.
Amúgy pedig abban teljesen igazad van, hogy van ahol a lakás adottságaiból adódóan nem kell fűteni, mert van egy olyan lakásunk is, ami egy 20 éven belül épült tégla társasházban van a II. emeleten, alul-felül-egyik oldalt szomszédok, másik oldalról a lépcsőház, házközponti kazán, amíg ott laktak, soha nem kellett öcséméknek feltekerniük a radiátort, bőven elég volt a "körbefűtés" is.
Kyria 2022.12.12 11:25:59
@AlexAston: Igen, körülbelül. De mára lehet, hogy hidegebb lett a hűvös erős szél miatt is, mert ez sarokház+legfelső emelet.
És ilyenkor mindig eszembe jutnak a Gulagról szóló kötetek, ahol -40 alatt volt valahol a határ, már pontosan nem emlékszem, amikor nem kellett kimenni dolgozni. (Mielőtt pedig valaki nekem esik, hogy nem a Gulághoz kell viszonyítani, hát valóban nem, de azt is túlélték jó páran.)
„Robi tehetséges, magasan képzett és odaadó római katolikus plébános Magyarország egyik vidéki egyházközségében. Figyelmes lelki vezető és közösségépítő, akit szeretnek és tisztelnek a hívek. Ám Robi egyszersmind szeretetteljes élettárs és három kisgyermek apja. Családjának egyre nagyobb szüksége…..
Kyria 2022.11.22 21:13:30
@fkv.119: Ismerem a problémát, rengeteg tragikus eset kapcsolódik hozzá, film is készült (Spotlight) és persze Magyarország sem kivétel. Úgyhogy megértem és tiszteletben tartom az álláspontodat. Sajnos - ez nyilván az én hibám - de ha egyszer a katolikus papság és a cölibátus történelmileg így alakult ki, akkor a magam részéről fontosnak tartom ezt a hagyományt. SENKINEK nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy papnak kell mennie. Tudják, mit vállalnak. Vagy-vagy. Számomra nincs kivétel, de el tudom fogadni, hogy más(ok) ezt máshogy gondolják és köszönöm, hogy megosztottad velem a nézetedet.
Olaszország, Franciaország (SGC, Nouvelle Pathé, Titanus), 185 perc, Technicolor, történelmi drámaRendező: Luchino ViscontiProducer: Goffredo LombardoOperatőr: Giuseppe RotunnoForgatókönyv: Luchino Visconti, Suso Cecchi d'Amico, Pasquale Festa Campanile, Massimo Franciosa és Enrico Medioli, Giuseppe…..
USA (20th Century Fox), 251 perc, De Luxe, történelmi drámaRendező: Joseph L. MankiewiczProducer: Walter WangerOperatőr: Leon ShamroyForgatókönyv: Joseph L. Mankiewicz, Ranald MacDougall, Sidney BuchmanZene: Alex NorthSzereplők: Elizabeth Taylor, Richard Burton, Rex Harrison, Pamela Brown, George…..
A Jazzy Rádió reggeli műsorsávja, a Millásreggeli elsősorban gazdasági hírekkel foglalkozik, de igen helyesen kulturális és történelmi témájú blokkokat is készítenek a műsorvezetők. A június 14-i adás „Mesél a múlt” c. rovatában Ács Gábor és Kántor Endre a budai Márvány utcának az átmenő forgalomtól…..
A bookingon szobát foglalni kényelmes és gyors, még akkor is megéri, ha néha csalódást okoz a lefoglalt szállás. Ez egyébként nem gyakori, inkább azt mondanám, nem minden betű igaz amit leírnak, mint ahogy a mai szálláson sem volt az. Vagy például az egyik szálláshoz azt írták, hogy van kávéfőző a…..
Kyria 2022.07.04 21:24:44
@Misi Mágus: Igen, kétségkívül ennek is túra típusnak is meg lehet a vonzereje. A mostani poszt galériájában az első fotó az nagyon szuper, itt olvadoztam a monitor fölött. Imádom Olaszországot! Sajnos még soha nem jutottam Rómától délebbi részekre, pedig az Amalfi-part több évtizedes vágy és nagyon érdekelne a csizma sarka-talpa is. Csak éppen...ha már a Garda-tónál migránshordák vannak, akkor mi lehet a helyzet lejjebb? Majd írj ha lehet erről is, miket tapasztaltál? (A Garda-tavi felvételeket láttam, borzasztóak voltak:(((.)
A most következőkben hírt adnék a már három hónapja tomboló Hieronymus Bosch képkiállításról, amelyet eszméletlen nagy érdeklődés övez. Viszont van pár dolog, ami könnyen elkerülheti az ember figyelmét, úgyhogy ezek miatt úgy gondoltam megosztom az élményeimet, hátha más is szeretné megnézni ezt…..
Kyria 2022.07.04 07:02:37
@scal: Értem. Viszont - és ezt most teljesen objektíven, mert semmiféle bántó szándékom nincs! - lehet-e így megalapozott recenziót írni? (Először beleírtam a "tényszerű"-t is, de végül is tényszerű voltál, valóban messze nincs itt minden műve). Egyébként szerintem jó ötlet volt a követők alkotásainak mellé tétele is, mert így még jobban kijött Bosch eredetisége...
Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy rossz a kritika, mert viszonylag részletes és élményszerű, csak az jön ki belőle, mintha valamennyire átverés lenne ez a kiállítás, holott nem az. Eleve nem hiszem, hogy lehetséges lenne bármelyik nagyon híres művész összes alkotását időlegesen is megszerezni, hiszen ezek általában a felettébb féltett kincsei közé tartoznak a múzeumoknak/gyűjtőknek. Ebben a kontextusban pedig nagyon szép eredmény, hogy ennyit sikerült és hangsúlyozom, véleményem szerint nem volt ez egy rossz koncepciójú kiállítás. (Az más kérdés, hogy a tömeg és a vezetések miatti áthallások miatt mennyire volt élvezhető + a lehetetlenül apró betűjű információs részeket hasznosabb lett volna olvashatóbban megcsinálni.)
A filmes kalandozásom során 1962-höz érve nem mehettem el egyetlen szó nélkül amellett, hogy ugyanabban az évben (1962. október 5-én) mutatták be a mozikban a legelső James Bond-filmet, ami a Dr. No címet viselte és amely ezután évtizedekre meghatározta az angolszász akciófilmes divatot, örökre…..
Mindig meglep, hogy milyen "lehetetlen" helyekre építkeznek emberek. Mariaék házát rémálom lehetett megépíteni, erre a meredek hegyoldalra, a mesteremberek előtt megemelem a kalapom. Én csak élveztem a szolgáltatását, de szeretek a dolgok mögé nézni, a ház és a hozzá tartozó földterület…..
Végre eljött az indulás napja, 2022. 06. 02. csütörtök. Drukkoltam, hogy ne essen, hát nem jött be, arra ébredtem, hogy szakad. 6 óra körül ugyan elállt az eső, de nagyon borús maradt az ég, benne volt a pakliban a folytatás. A cuccolást már előző nap megcsináltam, így hát kávé, reggeli, majd…..
Kyria 2022.06.30 07:51:53
@Elemics: Teljesen megértelek, valóban furcsának hathat. Az a helyzet, hogy még a motorra ülés gondolatától is kilel a hideg. Miközben maguk az "eszközök" gyönyörűek lehetnek, egy-egy szép motort én is megnézek. Sok külföldi úton, főleg a hegyi szakaszokon olyan komoly motoros konvojokat láttam, hogy elképedtem és abszolút elhiszem ezt a "bizsergést"! Az útibeszámolókat is szeretem olvasni, itt különösen, mert tömör és informatív, nem locsogós. Ráadásul Olaszországba tart, a csodás tájak földjére, úgyhogy várom a következő poszto(ka)t:).