Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maro

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez most egy kocka bejegyzés lesz, akit az ilyen nem érdekel, nyugodtan hagyja ki. Mint egy-kétszer utaltam rá, nem volt szerencsénk az elmúlt hónapokban. Több szerverhibába botlottunk, mint az előtte lévő 3 évben. Persze a 9-esek száma úgy működik, hogy egyrészt ahogy növekszik,…..
A Google októberben jelentette be, hogy webkeresője találati listáiban a releváns twitek és facebookos tartalmak is megjelennek, kvázi valós időben. Mai hír, hogy immár a Google.hu, vagyis a kereső magyar verziója is tudja ezt a funkciót.Nincs más dolgunk, mint a kereső…..
A Szörcs.hu ma publikálta első statisztikáit. Az adatok a magyar web januári állapotát tükrözik. Eszerint 720 ezer új hír és 210 ezer új blogbejegyzés publikálódott a hazai weben egy hónap leforgása alatt. Szóval körülbelül egymillió szöveges tartalom jön össze 30 nap…..
Maro 2010.02.09 21:45:15
vang_so: az ujra publikalt anyagokat egyszeru felismerni es osszecsoportositani az un. Jaccard-egyutthato segitsegevel.

en.wikipedia.org/wiki/Jaccard_index

Egy par honapja egy magyar Google srac errol tartott eloadast a BME-n.

Ha mar mediafigyeles, ld. mediafilter.hu

Legjobbakat. =)
Mindenki azt mondja, hogy a Lehet Más a Politika az a párt, amely az összes jelenlegi közül a legjobban használja az Internetet. Ez olcsó (sokszor ingyenes) és hatékony módszer, főleg ha olyan szavazókat akarunk megnyeri, mint a fiatalok és első választók, a diplomásak és…..
A PPO-botrány egyik kulcskérdése, hogy értesítette-e a netes kereskedő cég az ügyfeleit, hogy addig ingyenes szolgáltatása 2009 novemberétől fizetős, és aki 2009 végéig nem száll ki, annak minimum 2490 forintot levesznek a számlájáról. Ádám friss levele azonban egy új vonalat…..
Maro 2010.01.12 13:10:04
Vicces a PPO-s shitstormot Mediafilter-en kovetni.

mediafilter.hu

Ha regisztralsz, vegyed fel a [ppo] figyelot (es barmi mast).
Maro 2010.01.12 13:13:49
Hétfő éjszaka már elérhető volt a PPO weboldala. (A szájton keresztül autópálya-matricát és lottót lehet venni és telefont feltölteni.) A keddi nap kérdése, hogy sikerül-e bizonyítania a cégnek, hogy 2009 novembere előtt valóban értesítette az ügyfeleit arról, hogy egy…..
Az iphone-os és az androidos telefontulajdonosok majdnem fele úgy vásárol, hogy a boltokban megtekintett termékekre (azok leltári számára) ott helyben rákeres a neten. Vagyis bár helyben kipróbálja az adott terméket, de a zsebében lapuló készülékkel nézi meg, hogy hol a…..
/Az alábbi írás még a kiutazás előtt született, de sokkal értelmesebbnek éreztem, ha inkább egy sorozatba szerkesztem be majd később, ha látom a folytatást is. Nem kell feltétlen egyet érteni vele, sőt nincs is benne semmi különös, saját szemszögből akkor így látszott, és 4…..
Másfél hónappal ezelőtt jelentette be a Google, hogy a Twitterrel és a Facebookkal kötött megállapodás eredményeként valós időben fogja mutatni a két közösségi szájt releváns találatait a keresője találati listáin. Csakhogy a Bing is pont ugyanezt tervezte. Úgyhogy nem volt…..
Maro 2009.12.08 14:12:30
@Horváth János: A Mediafilter mar mukodik, be lehet regisztralni, ki lehet probalni, jo minoseguek a talalatok. Nem valoszinu, h a Google valaha annyira ra fog menni a magyar piacra, h egy Mediafilter szintu jo minosegu magyar streamuk legyen.

Egyebkent a Google Alerts teljesen mas, arrol ad ertesitest, hogy egy Google Search-nel valtozik a TOP20 talalat. Ld. en.wikipedia.org/wiki/Google_Alerts
Maro 2009.12.08 14:39:37
@Horváth János: Koszi, sok munka van mar benne, es meg sok munka van hatra =)

mediafilter.hu
A Last.fm alapítói ma a gépházblogban jelentették be, hogy elhagyják a céget. Azt ugyanakkor nem írják le, hogy mi áll döntésük hátterében, úgyhogy nekünk sem jut más, mint a találgatás.Éppen két éve vásárolta fel a londoni startupot a CBS, és nem kizárt, hogy a…..
Nos, rendben elindultak a kisalkalmazások az iWiW-en. Úgyhogy mostantól mindenki láthatja, hogy az elmúlt hónapokban milyen játékszereken dolgoztak a külsős fejlesztők. Kezdésnek kilenc témában összesen 23 kisalkalmazással lehet játszani ma reggeltől. Aztán folyamatosan élesednek…..
Nandoo kérdése összetettebb annál, minthogy kommentben reagáljak rá. Hogyan finanszírozzuk a játékot? Mivel a fejlesztés és a fenntartás sincs ingyen, ez egy megkerülhetetlen probléma. Az egyik lehetőség, hogy valaki más fizet a játékosok helyett, tipikusan hirdetők. Lehet…..
- Tényszerűen még soha semmilyen formában nem bizonyították a globális felmelegedést. Azt javasolja, hogy állítsuk le a gazdaságot? - Szíves engedelmével, tisztelt ellentmondó republikánus úr. Ha egyszer eljön a holnapután, nem lesz mit leállítani. (South Park) Ökoszféra…..
Webisztán Weeds for geeks 2008.05.05 13:21:00
Egyre többet találkozhatunk amerikai sorozatokban is product placementtel. Vagyis egyre gyakrabban része a reklámozandó termék magának a történetnek. Aki emlékszik még, hogy a 24-ben milyen számítógépeket használnak a CTU-ban, az bizonyára már mosolygott jókat product…..
Úgy látszik, nem véletlen, hogy ezen a kontinensen kezdték el akciózni az első generációs iPhone-okat, és most tekintsünk el attól, hogy Németországban például csak horror havidíjak mellett lehet olcsón hozzájutni a mobilhoz. Miközben ugyanis az Egyesült Államokban még normál…..
A Webisztán posztjainak kommenjeiben többször felmerült, vajon mennyire életképesek a hazai webkettes startup szolgáltatások. Függetlenül attól, hogy saját ötlet vagy egy amerikai másolata, mennyire képesek nyereséges stratégiára? Első pillantásra látszik, hogy a legtöbb ilyen…..
Maro 2008.03.11 15:34:06
Cegalapitassal itthon az a legnagyobb baj, hogy viszonylag alacsony az eletminoseg. Azaz ha igazan kockazatos ceget alapitasz sajat penzedbol, es a huszas eveidet ezzel toltod el, es nem jon be (99%), akkor utana mibol veszel lakast/hazat/autot? (Felteve, h atlagos vagy, es a szuleid nem adnak.) Vagy berled, vagy nagyon eladosodsz, es szar kornyeken fogsz lakni. Californiaban nem ez van, baromi jo az eletminoseg (ott laktam 4 evig), meg ha elbukod a sajat ceget, akkor sem buksz akkorat lefele. Az utak akkor is szelesek, a fu zold mindenhol, beach stb. Raadasul sztem egy csomo cegalapito nem-is-olyan-szegeny-csaladbol szarmazik, a Stanford/stb. nem kifejezetten errol hires egyetemek. Persze lehet azzal probalkozni, h munka mellett csinalod a ceget / projektet, de ez tapasztalom szerint nem nagyon megy. Ill. Paul Graham is ezt irja az egyik essay-ben: "the most important thing is to quit your day job" (www.paulgraham.com/startupmistakes.html) A jo programozok racionalisak, es nem fogjak azt a hatalmas kockazatot bevallalni, h 30 eves korukban ne tudjanak egy elfogadhato lakas/haz legalabb kezdo reszletet kifizetni. Igy a legtobb jatekosnak marad a munka melletti probalkozas, ami meg egy 10-es faktorral csokkenti az eselyeket.

Ergo, a leghatekonyabban ugy lehetne serkenteni a vallalkozasi kedvet, ha olcsobbak lennenek az ingatlanarak, jobbak a hitellehetosegek. Hosszu tavon pedig sokkal jobb lenne Bp-en az eletminoseg, azaz kevesebb auto, kevesebb hajlektalan, jobb levego, tobb zoldseg. Akkor nem mindenki azon parazna, h tud elkoltozni.
Tegnap arról írtam pár bekezdést, hogy milyen körülmények közt élnek január óta a zürichi Google-alkalmazottak. Egy kicsit az jutott eszembe, amit talán Eszpee mesélt régebben a Graphisoftról. Bár egyre több munkahely, iroda próbálja követni a Google vállalatfilozófiáját,…..
Előszor is bocs a tegnapi csálé bejegyzésért. Az történt, hogy teljesen váratlanul csörrent a szerdai StartUP konferencia közben a telefonom, és derült ki, hogy kiutazhatok Svájcba, megnézni a Google új irodaházát. Mivel a gép hajnalban indult csütörtökön, aludni nem maradt…..
Ugye a januári meetup egy héttel később, egészen pontosan ma lesz. Lássuk a menüt: A Felhasználók hatalomátvétele a fizetési megoldásokban (Mónus Ádám: Abaqoos)Kromatográfiás méréstechnika Linux környezetben (Vomberg István)Wireless mesh networking protokol (Maróy Ákos -…..
Kevés utálatosabb szoftver van a dekstopomon, mint az iTunes. Valószínűleg nem vagyok egyedül ezzel az élményemmel. Amúgy meg az iTunes sokkal több is lehetne, mint az Apple zenebizniszének automatája. Úgyhogy aki egy valóban jó zenegépet szeretne készíteni, van némi esélye, hogy…..
Az almacég nem bírta megemészteni, hogy a Think Secret nevű blognak az Apple-ből vannak rendszeresen belsős információi. Perrel fenyegették a techblogot. Ám a Think Secret nem volt hajlandó kiadni titkos forrását. Inkább bezárnak.A két fél peren kívül állapodott meg, és a…..