Regisztráció Blogot indítok
Adatok
W.A.

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog Kick-Ass 2 2013.08.13 13:45:28
Kick-Ass vs. Motherfucker. Már a puszta tény, hogy van ürügy ennek leírására, egészen gyönyörű, még a kontextus ismerete nélkül is. A kontextus (és a meccs maga) pedig a brit fenegyerek, Mark Millar agyszüleménye, aki jelenleg az amerikai képregényipar legkelendőbb hollywoodi…..
W.A. 2013.08.24 23:02:38
@Rusznyák Csaba: Ó, istenem.
Tényleg gondolkodtam, hogy ez mit jelenthet, mire rájöttem, hogy ez magyarul van. Nem csodálom, hogy mindenki próbálta mellőzni a leírását.

Holnap nézem meg először, nagyon drukkolok, hogy angolul jó legyen. :)
W.A. 2013.08.24 23:03:06
@Rusznyák Csaba: És köszönöm a választ, természetesen!
Geekblog Elysium 2013.08.14 22:43:06
Neill Blomkamp ott rontotta el, hogy a District 9-t merészre, formabontóra, elgondolkodtatóra csinálta meg, és ezután nem csoda, ha egy közönséges akciófilm csalódásként verdesi a biztosítékot az író-rendező rajongóinál. Márpedig kár szépíteni, az Elysium egy közönséges…..
Ah, Oscar! Pár óra múlva megint ünnepet ül az amerikai filmgyártás vaksága, konformizmusa és töketlensége, és mivel minket nem hívtak meg, hogy a helyszínen röhöghessük ki a hülyeségeiket, helyette jót szunyókálunk majd az éjjel - de előbb még bosszúból sorra vesszük az…..
Geekblog Skyfall 2012.10.25 13:55:39
A Skyfall nem csak a valaha készült egyik legjobb Bond, de ráadásul az Oroszországból szeretettel óta, azaz csaknem fél évszázada az első, amire inkább illik a „kémthriller”, mint a szokásos „megalomán akció” kifejezés. Sam Mendes piszkosul elegáns, stílusos, szikár…..
Geekblog Iron Man 3-előzetes 2012.10.23 09:42:57
Hangulatában ez cseppet el fog térni az eddigi filmektől... ..
Geekblog Looper 2012.09.29 09:50:21
Ahhoz képest, hogy egy-két váratlanul harsány, a műfajból kikacsintó poén ellenére a Looper milyen nyílegyenes és vérkomoly film, meglepő, amikor az egyik jelenetben Bruce Willis dühösen az asztalra csap, és közvetve az arcodba üvölti, hogy felejtsd el az időutazás logikáját…..
W.A. 2012.10.02 08:32:48
@Andal: OK, csak akkor a film elején miért nézett még ki "Gordon-Lewittesen"? (további spoiler veszélye fenyeget)

Mert ott állva látta meg, hogy Bruce Willis lesz majd belőle, és erre megváltozott az arca? Semmilyen utalás nem volt rá, hogy a jövő változtatja a múltat, csak fordítva. Összességében is elég furcsa volt a sminkesek munkája. Nem tudom azt mondani, hogy rossz, csak nagyon szokatlan. Mint ahogy az egész film is az.
W.A. 2012.10.05 23:01:21
@ringsider: "Paul Dano és az öreg verziója végjátéka": ez az egyik legkegyetlenebb ötlet, amit filmben valaha láttam. Nagyon keveset mutatnak, de végiggondolni, hogy mindez mit tesz az illetővel (a spoilermentesség miatt fogalmazok ilyen hülyén), az iszonyú. Érdemes észben tartani a film időfilozófiáját is: hogy az emlékek is módosulnak visszamenőleges hatállyal.
A leleményes HugoFel nem foghatom, mi vitte rá a Paramountot, hogy cirka 170 milliót tapsoljon el egy Martin Scorsese rendezte, a ’30-as évek Párizsában játszódó gyerekfilmre, ami valójában nem gyerekfilm. És hiába próbálta a reklámkampány…..
W.A. 2012.03.24 12:01:26
@Rusznyák Csaba: Belőlem olyan szélsőséges reakciókat hozott ki, aminek a közelébe egyik filmjével sem ért. A The Departed szerintem rendben volt (most eltekintek attól, hogy az eredetije jobb, és tök felesleges volt a remake). A Kundunt is kedveltem, igaz, elég rég láttam. A többi '95 óta érdektelen.

A Hugo esetében ugyanakkor a debilség annyira áthat mindent, hogy a film nem egyszerűen giccsbe fordul, inkább olyan már, mint valami szellemi koncentrációs tábor. Ennek egy nagyon egyszerű megnyilvánulása szegény Chloe Moretz, aki többször is bizonyította már, hogy tud játszani, most meg egy remegő fejű hülye lett belőle, aki tucatfiguraként asszisztál a film ritmikájához: negyedóránként nagyra nyílt, könnyes szemű drámázás a semmin, aztán kibaszott idegesítő stréber megváltás, amikor épp csak nem ugrálnak tapsikolva a boldogságtól.

A semmiből a semmibe vezet az egész, közben azért sikerül a tökéletes ürességig küzdenie magát azzal, hogy beleraknak olyan extrákat, mint például a Sacha Baron Cohen-féle szál. Kutyás üldözés közben (!) borítja a tortát, belelép a nagybőgőbe... Úristen. Mint a legrosszabb hongkongi blődlizések. Megrendült az idegrendszerem.
Európa Könyvkiadó, 2006.A Csontkollekció se nem annyira jó, se nem annyira híres novelláskötet, mint King első hasonló gyűjteményes kocsikitámasztója, az Éjszakai műszak, de a nagy számok törvénye folytán - és ha valaki, Kinghez hasonlóan, szinte havonta tesz le egy eposzt az…..
Geekblog Iron Sky trailer 2012.02.08 19:11:00
"The Battle for Earth is gonna get... nazi." Avagy názis-ufós-inváziós-udo kieres agyfaszság a Star Wreck alkotóitól. Ha nem ez lesz az év bűnös élvezete, akkor akár ugorhatunk is 2013-ra... (Ja, mellesleg kijött az új Bourne előzetes is, de ettől nem vesszük el a…..
Geekblog Stephen King: Tűzgyújtó 2011.09.29 19:21:00
Stephen King: Firestarter. Maecenas, 1990.A Tűzgyújtó King korai regényei között a leggyengébb (ha már itt tartunk: hogy a Végítéletért miért vannak annyian oda, nem nagyon értem: az eleje jó, de a második fele egy monumentális roncs. Kingnek amúgy sem igazán van érzéke az…..
Geekblog Drive - Gázt! 2011.09.09 15:50:00
Mikor feltűnik a vattacukorszín felirat, már gyanítom, hogy retrófilm következik, ám csalódok.  Mert ugyan ez retrófilm a javából - beköszön a Bullitt, a Gengszterek sofőrje, A kaszkadőr, urambocsá’  a full Besson-iskola (Nikita, Leon, A profi, A szállító) - de ez…..
W.A. 2011.09.20 02:07:19
@McCl@ne: "a pláza népe nem is igazán volt oda érte"
Nálunk a vetítés elején kiment egy izmos, kopasz belvárosi értelmiségi a nőjével - gondolom, valami Száguldó robbanás 3 típusú élményre számított. Nehéz túllépnem azon, hogy valaki nem egyszerűen nem érdeklődik a minőségi kulturális élmények iránt, hanem ha véletlenül találkozna vele, szabályosan elmenekül előle. Na de sebaj.
A New York Times cikke szerint idén nyáron (május első hétvégéjétől szeptember első hétvégéjéig) 543 millió mozijegyet vásároltak Amerikában. Hogy ennél alacsonyabb számot találjunk, egészen 1997-ig kell visszamennünk, amikoris mindössze 540 millió jegy kelt el ugyanezen…..
W.A. 2011.09.08 14:30:22
@mizrolist: ezt már nem mertem leírni, hogy ne legyen sok a siránkozásból, de valóban, legutóbb én is csak úgy tudtam angolul nézni valamit a moziban, hogy felirat nélküli vetítésre mentem. Erről mondjuk kiderült, hogy nagyon jó dolog, de azért fel vagyok háborodva. :))
W.A. 2011.09.08 15:04:04
@mizrolist: Szerencsére a közelébe se mentem annak a filmnek, mostanában láttam csak. Nem kellett volna.
Geekblog Jakuzák 2011.08.31 07:00:00
Férfiak, akik teszik, amit tenniük kell, bármibe kerüljön is – szerelemben, háborúban egyaránt. Sydney Pollack 1974-es thrillere, amit éppen két klasszikusa, az Ilyenek voltunk és A keselyű három napja között forgatott, csaknem eltűnt a süllyesztőben, pedig a ’70-es…..
Már a neve is gáz. És az a csillagos-sávos ruha… Ez a karakter annyira giccses, annyira egysíkú és over-the-top, hogy csakis propagandának szánhatták – és valóban. Teremtői, Joe Simon és Jack Kirby nyílt állásfoglalásnak szánták a képregénye első számának…..
W.A. 2011.08.13 12:11:02
@mesko: persze, az nem is kérdés, hogy alapvető elvárás volt a karikátlanítás. Vér nem fröccsen, cici nem villan, szigorúan családbarát és aranyos a nácimészárlás, ami segít tovább rontani a filmet. Komolyan az tartott életben, hogy lehetett másokkal együtt cikizni. A 2012 óta nem volt ilyen szélsőséges élményem, igaz, az ennél is sokkal durvább volt. De inkább nem is gondolok rá.

Equus-téma: nem félek vitatkozni, csak feleslegesnek érzem. Ha néhány dologban nemhogy ellentétesen, hanem tökéletesen máshogy gondolkodom valamiről, akkor felesleges vitába szállni. Meg őszintén szólva nekem Parragharma stílusa, ööö, sok, úgyhogy nem akarom megpiszkálni. :)
W.A. 2011.08.13 13:18:16
@mesko: na jól van, sikerült rosszul leírnom a nevét. Ezúton is elnézést kérek.
Értem, amit írsz, de ha olyan nagyon szeretnék vele vitatkozni, már megtettem volna korábban, nem? :) Egyet nem érteni nagyon izgalmas, de néha olyan jó, ha kussolhatok!
W.A. 2011.08.15 11:53:02
@Parraghramma.: "Pfff, akkor mikor van értelme?"
Nálam akkor, ha van rá esély, hogy nem csak az agree to disagree lehet a vége.
Július 29-én este az elátkozottak visszatérnak a túlvilágról - legalább is azok, akik képesek lesznek elvánszorogni a Mikszáth téren a MixArt romkocsma kerthelyiségébe, ahol a Geekz szerkesztősége (meg a barátaik meg a barátnőik meg a szexrabszolgáik) a szájt negyedik…..
W.A. 2011.06.23 02:04:01
@mesko: Ha már te megnézted, megérte felhívnom rá a figyelmet.
Lumet érezhetően úgy csinálta meg a filmet, hogy tiszteletben tartotta, hogy eredetileg színházi darab volt, ez már Burton bevezető monológjából nyilvánvaló. Érdekesség, hogy a főszereplők a darabban ugyanazok voltak, mint a filmben. Furcsa érzés lehetett újra eljátszani ugyanazt, más követelmények mentén.
Harry, Hermione, Ron, Hogwarts!!!!... áh, ki nem szarja le. ..
Geekblog Fekete eső 2011.04.23 08:37:00
„Megérkezni Tokióba, s onnantól már mint film vagy valami különösen kegyetlen videojáték.” – Vágvölgyi így indul várost nézni a „Tokyo Underground”-ban, és valószínűleg Ridley Scott is ezt látta, amikor a Fekete eső stábja megérkezett Oszakába.…..
Geekblog Bad Biology 2011.04.16 08:32:00
A kritika beérkezésekor a szerkesztőségben pezsgőt bontottunk - Yvonne épp két éve ígérte meg, hogy ír erről a filmről. - W. F.A Bad Biologyban megvan mindaz, amit a romantikus filmekben ruha takar: cicik, puncik, péniszek, de az is, amit a pornófilmekből hiányolunk: dráma és…..
Geekblog To my mother and father 2011.04.06 08:39:00
Mostanában járja a fantasztikus filmfesztiválokat ez a kisjátékfilm, és az egyik legjobb, amit az utóbi időben láttam. Félelmetes, szürreális, a végén nagyszerű un. praktikus (tehát nem kibaszott számítógépes) effektekkel megtoldva. ..
Geekblog A mestergyilkos 2011.04.05 08:35:00
Láttak már olyan filmet, amiben Jack Nicholson nem mosolyog? Vagy olyat, amiben Megan Fox nem jó nő? Forgatott-e bárki is olyan jelenetet, amelyben Arnold Schwarzenegger Proustot olvas fel féllábú eritreai kisgyerekeknek? Ugye hogy nem. Ha rá van írva a plakátra, hogy Jason Statham, nem…..
Ezt az új sorozatunkat legjobb nem elaprózni, úgyhogy rögtön azzal a kezdőjelenettel startolok, amit cakumpakk a leghatásosabbnak tartok: Fernando DiLeo 1973-as, jéghideg Milano Calibro 9-e úgy indít, mint egy tornádó, és később sem áll le. Gaston Moschin és Mario Adorf egyaránt…..
W.A. 2011.03.14 14:16:25
@Wostry Ferenc: tőled bármit. Ha csak egyet kérhetek, nehéz szívvel, de az általánosat választom. Amúgy meg ami a csövön kifér! Szándékosan mellőzöm a lista hosszát és a sorrendjét is, én már akkor is boldog vagyok, ha felsorolsz egy csomó címet...
W.A. 2011.03.27 23:23:09
@Wostry Ferenc: Köszönöm!
Úgy a felét, ha láttam. Szép lassan végigmegyek majd az összesen.
Ez a lista a kezdőjelenetek vagy a teljes filmek alapján készült?
W.A. 2011.03.28 19:16:24
@Wostry Ferenc: A jó, a rossz és a csúf nekem kilóg, de úgyis megnézem még néhányszor életemben, és talán megszeretem egyszer. Nincs vele különösebb bajom, csak nem értem, hogy mitől vált ekkora klasszikussá. Ehhez képest a Volt egyszer egy vadnyugat egy perc után magával ragadott, és úgy is maradt.

Végre valaki, akinek USA gengszterfilmben nem a Keresztapa meg a Nagymenők az első számú... Az eredeti Sebhelyesarcút is tudom ajánlani, ha esetleg nem láttad volna.

A '90-es években (és azóta) szerinted ennyire nem készültek jó filmek, vagy készültek, de már semmi újat nem mondtak?