Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RumlisDorka

81 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Április 28-29.Végre az első igazi meleg reggel a kutyasuliban... :-)A felső területen fél 8 kor gyülekező az alaposoknak a nagy sétára (terepgyakorlatra). Mi elmentünk sétálni az ebekkel gondolván ráérünk még. Menetközben találkoztunk Franciékkal így egy körből lett még egy.…..
CORA ELVESZETT!A mai nap bebizonyosodott, hogy ha kell, akkor a világ legerősebb csapata vagyunk és soha, egyetlen percig sem hagyjuk cserben egymást.10:34-kor jött a telefon Anitától, hogy a Zita balesetet szenvedett az M3-as autópályán, Cora megsérült, kiugrott az autóból és…..
SzombatÉs igen! Végre 2 hét kihagyás után kijutottunk ovizni, Pisti nagy örömére.Mivel egyéb elfoglaltságaink is voltak, így az utolsó pillanatban estünk be a foglalkozásra. Ennek meg is lett az eredménye, Asha kicsit túl volt pörögve. A többi kutya szintúgy, úgyhogy Pistitől…..
Hála Mayának, újra elkezdjük (folytatjuk) a Cerberos Kutyaiskola blogírását! Olvassátok szeretettel!SzombatEmésztgetjük még ezt a szombat reggel 7 órai bemutatós gyakorlást. De mi ez a téli hidegekhez képest... :) Egy akkori órán a mínuszban jöttem rá, hogy ezt tényleg csak…..
pontosan 1 éve és 1 napja volt, hogy utoljára írtam...gondoltam most erőt veszek magamon és folytatom, mert így 1 év után visszaolvasni bevallom nagyon jó volt (és egy csöppet el is kenődtem, hogy mennyire jó volt már kölyökkutyás gazdinak lenni?! persze a felnőtt kutyás sem…..
Öt év… Ízlelgetjük ezt a két szót. Feltehetnénk a kérdést: megérte belevágni? De ez eszünkbe sem jut! Öt év küzdelem? Nem! Öt év és rengeteg sikerélmény. Öt év, néhány kudarc. Amikor kicsit meghaltunk mi is. De újra kezdtük, mert tudtuk: megéri. Öt év. Sokszor…..
...Szeresd, ki melletted él! Magyarország NEM tud összefogni. Magyarországon NEM lehet állatvédelemről beszélni. Magyarországon NEM lehet állatvédőrséget csinálni. De. Lehet. És nekünk sikerült.   2009 őszén ültünk a Cerberos Kutyaiskolában egy sütögetős szombat…..
Tegnap elkezdődött valami. Valami nagy és csodálatos.Ülök itthon és kétszázadszor hallgatom újra és újra és újra a Holnapfényt, a MI himnuszunkat és nem tudok betelni vele. Nem csak azért, mert remek nóta lett, nem csak azért, mert jó hallgatni, hanem azért, mert jelent valamit.…..
Péntek van... és mi mégis kint voltunk a sulin! Hogy miért?!Újabb forgatócsapat érkezett hozzánk, ma az MTV Jelfogó című műsorának stábját láttuk vendégül. Tegnap aggódtunk, hogy nem fogunk tudni senkit sem kihívni a sulira ilyen gyorsan, de szerencsére végül egészen szép…..
Szombat Dorka még mindig beteg, így nem is csoda, hogy az átdolgozott hét után nem tudott kiérni a gyakorlásra, így Laci és a kórus vezényelt. Mivel a klub 8-kor kezdődik, így csak egyszer sikerült végig menni a teljes bemutatón. Fél 9-kor Zita elkezdte a tesiórát, lassú…..
TanfolyamkezdésBocsánatért esedezem, hogy a múlt heti bloggal még adós maradtam, de mentségemre legyen mondva: zűrös hetünk volt. Rengeteg volt a vendégebünk, videót gyártottam, aláírtunk, sajtót tájékoztattunk, ...De pótolok... :-)Tanfolyamot kezdtünk, a minis is elindult,…..
IGEN!!! Végre, megtörtént! :-) Rumli megismerkedhetett az új kistesóval! Hála a februári 23 foknak (nálunk ennyi van a teraszon), levittem Skylie-t, hogy ezen is túlessünk. Attól nem féltem, hogy Rumli bántaná, annál inkább aggódtam, hogy rá fog taposni amilyen kajla. De Rumliból…..
Ma reggelre virradóan Skylie megfitogtatta frissen szerzett új képességét: képes a ketrecet az aljától a tetjéig, kívülről-belülről összekenni szarral. Fogalmam sincsen, hogy a kupac kaka eredetileg mekkora volt, de így szétkent állapotban úgy egy öklömnyire minimum saccolnám,…..
Szombat Reggel hiace berendezéssel kezdődött. Teli voltunk kutyákkal, a sajátok mellett van ideiglenesünk Emi személyében, volt vendégünk is Füge, Dió, Jack, Kuszi. Menet közben felvettük még Bettyt, így 15 kutyával érkeztünk ki a sulira. A hajnali bemutató gyakorlás…..
A mai napot dokinéninél kezdük, mert végre elérkezett a nagy nap, 6 hetesek lettünk! A szurit egyetlen szó nélkül, egy kis nyöffenéssel tűrtük, utána tovább osztotta a puszikat, evvel nem is volt gond. Aztán következett a féreghajtó paszta, na azt már nem szerettük annyira, de…..
A tegnapi napunk nagyon izgalmasra sikerült, volt is este alvás rendesen, de haladjunk sorban...Bevittem Skylie-t az irodába, hogy a Pisti is meg tudja nézni milyen az új eb, meg a képek alapján azt mondta, hogy szerinte valami nincsen rendben a "fehér"-szemével... Elég korán…..
Hát igen... nehéz az anyák élete, nem is volt időm már 3 napja folytatni a blogunk, pedig nem unatkoztunk... :-Pelőször is: hatalmas köszönet a világ legjobb ANYUKÁJÁNAK, aki mint gyakorló nagymama 100%-osan vizsgázott! :-) mert hát ugyebár eljött az első nélkülem töltött…..
RumlisDorka 2011.02.02 11:39:57
 ..
RumlisDorka 2011.01.27 16:18:18
@yoda2k: imádom is nagyon! el sem tudom mondani milyen hálás vagyok a Tináéknak, hogy segítettek jól választani!
RumlisDorka 2011.01.27 16:34:40
@yoda2k: de azért ha lehetne, ezt lájkolnám... :-P
kedvenc facebook kommentem:"A cukiságnak is megvannak a határai, de Skylie ezt is túllépte! :)"Köszi Szandi! :-)..
Hát, ezen is túl vagyunk! az első egyedül töltött három óra! Miután ugye anyájának van mégegy szíve csücske, akivel azért így is szeretne foglalkozni, így kimentem Rumlesszal a suliba, Sky pedig itthon maradt egyedül. Előtte azért játszott egyet Balázzsal, megtekintette…..
RumlisDorka 2011.01.27 09:09:22
@foglaltazsoof: köszike! <3 nagyon imádnivaló, oda és vissza vagyok érte (főleg amikor alszik és nem üvölt... :-))
bármikor sok szeretettel látunk, gyere ha meggyógyultál! :-)
RumlisDorka 2011.01.27 11:04:25
@zsu_zsa: :-) Te is gyere bármikor, lehet simogatni, ismerkedni vele, hagy szocializálódjon... :-P
Rumlit meg alap, hogy Mindenkinek meg kell simogatnia! :-)
RumlisDorka 2011.01.27 16:19:03
@tompi_me: gyere amint tudsz! :-) addig meg kitartást a vizsgákhoz... :-P
A mai nap teljes sikernek tűnik több fronton is! 1. Skylie már egyáltalán nem visít ha bezárom kaja után. elmegy a helyére és lefexik, az sem zavarja, hogy mászkálok a szobában, a helyéről figyel, majd szépen elheveredik! :-)2. eddig minden ébredés után azonnal jött egy pisi,…..
Rumli & Skylie & Tyra blogja reggel 2011.01.27 09:19:00
na, hát örömmel jelentem, a mai reggel azért nem volt annyira zökkenőmentes...először is, már nem elég éjjel 20 percig boldogítania engem, így éjjel 2-kor 1 órán keresztül szteppelt a fejem tetején. tényleg működik ha rámorgok... kb. 2 percig nyugton is van... aztán kezdődik…..
Na, hát akkor egy kis beszámoló a nagy útról... ami remélem egy nagyon nagyon hosszú út kezdete, mind a kettőnk részére! :-)Egy kicsit aggódtam... Minden vágyam egy igazi, rossz, makacs, aktív kutya volt, akinek kimeríthetetlen a munkavágya... Amikor először elmentünk megnézni,…..
RumlisDorka 2011.01.26 19:45:32
@CoraIvy: A képeken már a kiolvadt eb látszik! ;-)
ahhoz képest, hogy milyen rossz állapotban van, arra azért van ereje, hogy 2 visítás között felmásszon a 70 centi magas ketrec tetejéig! aztán persze leesik és akkor van 10 másodperc csönd, de ez sem tart ki sokáig, jöhet az újabb üvöltözés! :-)..
RumlisDorka 2011.01.26 14:39:13
@CoraIvy: azért remélem az még odébb van! :-) de nem hittem volna, hogy ezeken a girnyadt lábakon fel tudja majd húzni magát! :-)))