Regisztráció Blogot indítok
Adatok
judimami

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker Virágosítás 2011.08.17 10:08:00
 Úgy tűnik, a polgármester nem nagyon foglalkozik a kerülettel - vagy nem érdekli, vagy nem ér rá a sok titulusa miatt. Hogy is van az a mondás? Egy seggel nem lehet két lovat megülni - ő mégis négyet akar.  Próbálkozni lehet, csak kiderül közben, hogy mégsem megy, és…..
judimami 2011.08.19 12:24:12
@bodis.lajos: Kitartó és okos szociális munka ! Nos ennek a Kesztyűgyár lett volna az egyik centruma, de elég szépen visszahúzódtak ebből a szerepből. Az olyan kisebb szervezeteket, mint pl a Kapocs, azokat meg ellehetetlenítik.
Szerintem semmi ok az optimizmusra!
judimami 2011.08.19 12:34:03
@08.szabogabor: Gratulálok, ezt tanítják valahol vagy erre születni kell, hogy lehet kibújni kényes kérdések elől ?
Lesli posztjai általában mindenről szólnak !

Ha olvasta a többi hozzászólást, akkor ennek le kellett volna jönnie.
S Önön kívül senki nem volt olyan bunkó, hogy finoman szólva lehülyézzen, mert nem -csak és kizárólag- Mikszáth térhez szóltam hozzá. Ezen a blogon már sokszor kiveséztük a Mikszáth tér témáját.
judimami 2011.08.19 15:17:24
@08.szabogabor: Na mindjárt az elején a tévedés ! Leslie nem a Palotanegyedről írt posztot, hanem arról, hogy a a Hivatal és a hivatal vezető elvtárs nem végzik jól a dolgukat. Ezt a Mikszáth tér példájával igyekezett alátámasztani. Ehhez szóltam hozzá én is és a többiek is.
8ker Mátyás téri fórum 2009.04.02 09:43:00
A múlt héten egy időben két helyen is lakossági gyűlés volt, íme a Magdolnanegyedi beszámoló. Továbbra is várom gondolataitok, ötleteitek, mit lehetne és mit kellene tenni.Március 25-én, a Rév8 szervezésében lakossági fórumon értékelték a felújított park elmúlt egy évét.…..
judimami 2010.10.31 17:41:04
@bizottsagiirnok: Tisztázzunk valamit: a tiltakozás nem a negyedszintű fejlesztés ellen szól, sőt még csak nem is egy-az-egyben a Mátyás tér átalakításának elutasítása. Ez már ezerszer elhangzott, de a Rév8 szemüvegen keresztül látók (mint Te is) szívesen szajkózzák, hogy a tiltakozók a változás , a fejlődés ellen vannak. Civil lakosnak abban igaza van, hogy az itt lakóknak azért mégis csak több joga van a beleszólásra, mert a "fejlesztés" következményeit nekünk kell elviselni, a mindennapjainkban megélni (lásd pl. Krúdy kocsma utca). Aki egy héten vagy egy hónapban egy-két alkalommal használja a teret a kerület vagy a város más részéből idejöve, azt egyáltalán nem érdekli, nem érzékeli az itt lakókra hátrányos folyamatokat.
Egyébként az általad folyton hangsúlyozott párbeszédről meg annyit, hogy emlékezetem szerint azon a lakossági főrumon sem voltál ott, amelyiket kimondottan ebben a témában szervezett a Szomszédsági Tanács.
Azért az is érdekelne, hogy miből érzékeled úgy, hogy a tiltakozók hangosabbak. Még semmilyen nagy hangú megmozdulásuk sem volt, a kerületi sajtó pedig -ha egyáltalán hajlandó foglalkozni a kérdéssel-, akkor igyekszik (természetesen-hisz ezért fizetik)a "hivatal" álláspontját támogatni.
A környezet átalakítás megítélését pedig nem kell fetisizálni, hisz elég egyértelmű,hogy a hivatalos irányok mögött rendszerint kőkemény anyagi érdekeltségek állnak.Nincs ez másként a világ más tájékán sem,csak a demokráciák fejlettsége különbözteti meg, hogy azt a civil szférának hogyan kell megélnie.
8ker 150cm újramérve 2010.10.20 16:21:00
Kedvenc vesszőparipám a járdára parkoló autók, hiszen nem fér el a gyalog a számára kijelölt részen egyes emberek magántulajdona miatt. Legtöbbször ezért - hogy közteret magántulajdonuk tárolására használják - nem is fizetnek túl sokat, viszont babakocsival meg nem lehet…..
judimami 2010.10.21 15:48:49
@zmse: A Magdolna negyed-beli ámokfutásaikkal (Tavaszmező u, Mátyás tér, Erdélyi utca, Nagyfuvaros eleje)több mint 250 parkolási lehetőség szűnik meg, és egy darab parkolóház,vagy mélygarázs sincs még tervben sem a környéken.
judimami 2010.10.21 16:02:42
@piovra: Látod ez a különbség közted és Lesley között a Te javadra, hogy Lesley viszont az a biciklis , aki minden alkalmat megragad, hogy undorkodjon (és akkor finoman fejezem ki magam)azokra, akik autót mernek használni.
Valamikor egyszer Alföldi György úr, a Rév8 exvezére, aki tevékenységével komoly károkat okozott eddig is a kerületnek, kiejtette a száján ez az autó = magántulajdon és mit képzelnek....stb,stb,és Lesley mint jó papagájkommandós nem tud megszabadulni ettől a kifejezéstől. Pedig egyszer már fel lett homályosítva egy hozzászóló által, hogy még az Alkotmánybíróság is a közlekedés részének titulálja még az álló autót is. A KRESZ sem ismer olyat hogy tárolás, a parkolás az nyugvó közlekedést jelent, amit pl.lehet díjazással szabályozni.
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi cikket:

nol.hu/archivum/20101021-autosok__gyertek_vissza

És már több magyar városról is hallottam,olvastam, hogy kezdik felülvizsgálni a sétáló utca koncepcióikat.
judimami 2010.10.22 22:12:15
@bizottsagiirnok: Arról a házról írsz amelyik most épülne , de már hónapok óta áll a kivitelezés, úgyhogy ebben az évben biztos nem adják át. Ajánlanám,ha már itt laksz egész közel,akkor hogy ne az ingatlan.comról szerez értesülést, az utca bármelyik lakója elmondhatná, hogy ez a ház ill. garázs még nem készült el és egyhamar nem is fog. Más pedig emberi közelségben nincs a környéken. Persze van egy "kibombázott" házhely a Szerdahelyiben ( ha még van)a Teleki térhez közel. Hát az elég necces, nem az ára, hanem a megbízhatósága miatt.
További lehetőség biztosítása nincs a tervekben. Valamit hötyögött most a polgármester az új testület előtt álló feladatok lajstromozása kapcsán a parkolás javításáról, ami elég vicces akkor, amikor most szüntetnek meg egy csomót. Ez olyan mint ,amikor úgy szerzek örömet a macskának, hogy húzom a farkát......hogy fog örülni , ha elengedem.
Ha ti így, akkor mi is így – ne csodálkozzunk, ha a megsarcolt cégek pontosan úgy fognak viselkedni az állammal és a fogyasztókkal szemben, ahogy az állam most velük. Ennek senki nem fog örülni. A Véleményvezér már a múlt héten kifejtette álláspontját a hétfő késő…..
judimami 2010.10.21 14:54:32
@monyon le: És szerinted annak a sok százezer alkalmazottnak ki fog munkát adni ? Én dolgoztam magyar vállalkozónál és most egy multinál. A különbséget zongorázni sem lehet a multi javára.
És kinek a pénzéből fogják a tornacsarnokokat üzemeltetni? A sok fedett focipályától meg nem lesz jobb a szar magyar labdarúgás !
Nemrég írtam egy négygyermekes családról, akik autót keresnek. Nos úgy néz ki, hogy megtalálták. Tisztelt hölgyeim és uraim, Horváth Úr megvette élete második autóját, ismét csak egy Volkswagent. Mert, hogy az első egy bogár volt, nem mondtam még? Meséltem milyen szigorú…..
Egyetlen régi-új kispostát nyittatott eddig újra az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a következő beindítása előtt még lefolytat egy alapos igényfelmérést. Az biztos, hogy a kistelepülési posták megszokott régi üzemeltetési formájában milliárdos veszteséget termelnének a…..
judimami 2010.09.08 11:52:26
@peetmaster: Az 500 fő körüli kis falukban általában nem az internetezős réteg él. És nem hiszem, hogy a sokszor idős és minimál nyugdíjasokat kellene nethasználatra terelni.
Én azt nem értem, hogy mennyivel jobb ezeknek az embereknek az, hogy a postára el kell menni , minthogy a mobil posta nagyjából házhoz megy nekik. Az elérhetőség, nyitvatartás mintkét esetben korlátozott. Max az az egy (fél ?)munkahely, amit ez teremt az lehet a pozitívum.
Meg egyébként is ez egy PR fogás. Nem véletlen, hogy a második megnyitása előtt most hiretlen "igényfelmérésbe" kezdtek. Ezt az egy postát fogják lobogtatni most egy jó darabig.
8ker Felújít-ás 2010.07.21 10:36:00
 A kirakott tábla jelzi, hogy bizony, most már semmi nem állíthatja meg a Palotanegyed utcáinak felújítását. Hurrá, és jajj de jó, viszont ha nem csak a végeredményt nézzük, hanem a folyamatot is követjük, vicces dolgokat látunk. Ilyen például a Mária utca. Haladnak vele,…..
judimami 2010.07.23 14:27:03
@sandor68: Ha csak a nem idevaló, átmenő sétákocsikázókat szorítanák ki az jó. De Te is előbb-utóbb ki leszel szorítva : Te idevaló, súlyadót idefizető,lakásodat megközelíteni akaró. Akkor majd érdekelne a bravozásod!
 Magdolna Napok 2010.Június 11-12-13.VIII. Mátyás tér - Kesztyűgyár Közösségi Ház        …..
8ker Változatok 2010.05.26 11:01:00
 Elég régi mániám a Tolnai Lajos - József utca sarka, ott, ahol a derék rendőrök parkolója van. Na meg a Tolnaiban az ügyészség, az ott dolgozók sajátítják ki a járdát...A közteresek mégsem tesznek soha semmit, bár ki van adva minden bilincses embernek, hogy napi 20 a…..
8ker Sétatér 2010.05.12 22:33:20
 A Mátyás tér egyik fele átalakul idén, nem lesz rajta átmenő forgalom. A múlt hétvégén tartott videós gyorstalpaló résztvevőinek egyik témája pont ez volt, megkérdezni az utca emberét, mit gondol erről. Tessék:   Szerintem zseniális lett. A vágásban kaptak…..
judimami 2010.05.18 10:27:13
@Lesley: Nekem ebből most az jött le, hogy akkor a körút egy szakasza és a Baross eleje is sétáló lesz?
Vagy egyébként mi értelme van igy az egésznek ? Cikkbe-cakkba . Meg mi az, hogy úgy tovább ? Az Erdélyi is csak a Homok utcáig van tervezve. Szóval így lehet egy kerületben jó nagy káoszt csinálni, minden utcából, térből kiharapok egy darabot, fusson ki merre lát. Nekem senki ne mondja, hogy ez nagy betűs KONCEPCIÓ.
A vége meg egyébként szép kilátás !
judimami 2010.05.18 21:10:28
@Lesley: Mariannkának igaza van, tetszik nem tetszik mi vagyunk az a réteg, aki adót fizet, aki fizető képes kereslet, és mi vagyunk azok, akik nem szeretik, hogy hatalmi szóval akarják megmondani, hogy mi legyen nekünk -szerintük- a jó. És mobilizálni tudjuk magunkat, ha valami nem tetszik. És ez itt így nem tetszik.
Te meg majd meglátod, hogy idővel mennyire megbánod.
judimami 2010.05.19 11:26:03
@Lesley: Ezt tanítják valami média iskolában, hogy hogyan lehet -a saját javadra- úgy csinálni, mintha "véletlenül" félreértenéd a szavakat? Meg azt is, hogy a neked kellemetlen kérdésekre, tényekre ne reagálj?
A mobilitás a lakosságnál a költözési hajlandóságot jelenti,illetve azt is, hogy módjában áll-e. Összetéveszted a mozgosítás szóval.
Én semmit nem akarok neked hatalmi szóval megmondani, nem vagyok és nem is akarok soha olyan helyzetbe lenni. És attól meg végképp hányok, hogy valamit azért elvtelenül, mások ellenében támogassak mert a regnáló HATALOM azt mondja, hogy az a jó.
A "majd megbánod"-dal a Te utolsó mondatodra kívántam reagálni,amikor azt írod, hogy majd belátom és megszokom. Ez a mondatod egyébként is kiverte a biztosítékot : óvóbácsi megsimogatja az oktalan kisgyerek fejét, hogy te kis butuska vagy,de én tudom, hogy később majd megjön az eszed.
8ker Parkolási kiváltság 2010.01.18 10:23:00
A szomszédos kerületben, Erzsébetvárosban sokszor láttam, hogy a parkoló autó kerékbilincset kap olyan esetben is, ha megfelelő helyre állt, megfizette a parkolás díját, de a kijelölésen, a felfestett csíkon átlóg. Gyakorlatilag ezzel a járdából foglal nagyobb helyet, amit a…..
judimami 2010.05.15 21:09:32
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "Most komolyan gondolja, hogy a hivatal dolgozóinak nem kéne parkolóhely? Ott a hivatal, hát ott a parkoló is."

Ugye milyen "felháborító" ? Minket kerületfejlesztés címén, sétáló utcává alakítás kapcsán a lakóhelyünknél való parkolástól fognak eltiltani az önkormányzatunk aktív közreműködésével.Persze hogy sokunknak szúrja a szemét, hogy amíg mi kerületi ,adót ide fizető lakosok küzdünk majd a parkolási gondjainkkal,akkor a kiváltságosok még azt is megengedhetik maguknak, hogy még a szabályokat se tartsák be.
8ker Tutti 2010.05.07 10:40:00
Egyre inkább terjed  - szinte futótűzként - a felismerés, hogy a városban kevés a fa. Mese nincs, ezen változtatni kell valahogy! Vagy lakossági összefogással, mint látjuk azt a Karácsony Sándor utcában, vagy az iskola tanulói által, mint a Trefort utcában.Egészen biztos,…..
judimami 2010.05.11 19:54:23
@Lesley: És az indok a rossz tervezésre, hogy régebben csinálták ? Már a Tavaszmezőnél és itt is látszik,hogy a nagy betűs tervezők is rájöttek a tévedésükre. De azért a Mátyás tériek torkán minden áron le akarják nyomni.

Egyébként meg a Trefortban jó ha 100-an laknak. Hogy jött vajon össze a 400 aláírás? Gondolom,úgy ahogy a Mátyás tériek által az ottani tervek elfogadását dokumentálja a RÉV8.
Vagy "külsősök" segítségével.A kívülállók persze szívesen aláírnak, jó népi mondás szerint a máséval a csalánt...
8ker Trükk 2010.04.28 17:07:00
Újabb trükköt láttam, amit megosztok veletek: a járdára parkolás büntetésének kijátszása. Nem is igényel nagyon sok gondolkodást, de hasznosnak látszik: egy kerékbilincses papírt megtartunk, és a szabálytalan parkoláskor elegánsan becsíptetjük az ajtó felső…..
judimami 2010.04.29 14:17:11
@Taligamajom: Csak hogy megvigasztaljalak parkolás ügyben : Mátyás tér és környeke sétáló utcásítása mínusz 150 parkolóhely
judimami 2010.05.04 14:30:35
Nekem kezd az az érzésem lenni, hogy van egy adott számú hu de nagyon zöld, egy hátizsákkal ,esetleg biciklivel közlekedő átlag max 30 éves, zömében család nélküli "környezetvédő", akiknek az a kényszerképzetük, hogy ők a farok , amelyik majd csóválják a kutyát.
Én egyébként szeretek biciklizni, de azt nem tudom és nem is akarom megoldani bicajjal, hogy reggel a gyerekeimet el kell juttatni a megszámlálhatatlan csomagjukkal a város különböző pontjára, mert bölcsödei férőhely nincs a kerületben (126. várakozóként vettek nyilvántartásba), iskolába sajnos nem mindegy hová jár a gyerek, és a tömegközlekedés drága, zsúfolt és egyre ritkább. És én nem vagyok olyan szerencsés, hogy a kerületben dolgozhatom, hanem a város másik végébe is el kell még reggelente jutnom. És délután ugyanez vissza.
Sok ember van akinek a munkakájához elvárás a saját gépjárműhasználat.
Nekem is van nem egy lelkes biciklista kollégám, de általában a fenti jelzők igazak rájuk. Aztán amikor jön a család, jön az autó is.
A szabálytalankodóknál is meg kellene nézni, hogy miért kényszerül rá egy autós, mert a legtöbbjük nem örömből teszi, hanem mert egyre próbálják ellehetetleníteni és semmilyen alternatívát nem kínálnak.
Hány mélygarázs, vagy parkolóház épült a kerületben ? Hónapok óta azokat a rohadt kátyúkat sem csinálják meg.
Ezzel a "járjon mindenki biciklivel" dologgal úgy vagyok, mint ahogy a Hofi mondta a homoszexualitásra : semmi bajom vele, de nehogy már kötelező legyen !
judimami 2010.05.05 09:36:41
@Lesley: Húha kedves Lesley mintha enyhülne a hangnemed !. Vagy nem szoktad visszaolvasni azokat a bejegyzéseidet, amelyeket autósüldözés címén ide-oda beirogatsz? Vagy gabo3 fogott ki rajtad ?
Egyébként vannak helyek minden utcában,ahol a gyalogosoknak több joguk van, úgy hívják járda. Most arról ne nyissunk vitát, hogy ez a jog sajnos sokszor sérül. De azért x számú bunkó autósért nem hiszem a a szabályosan közlekedők és parkolók kellene, hogy feleljenek. Erre volnának a közteresek meg a rendörők. Persze ha az előbbiek nem azzal lennének elfoglalva, hogy 4,95 vagy 5 méter.
A másik hely, ahol viszont csak a gyalogosnak van joga,az a tér. Ebből a szempontból a környék a többi belső kerülethez képest szerencsés, szinte minden harmak sarkon van egy tér. Ott lehet sétálni, leülni (persze ha van elég pad), a gyerekeknek játszani(persze ha van elég játék). Ezekre kellene költeni, nem pedig drága díszburkolatra a Mátyás téren. És sétáló utcát is ott kellene kialakítani, ahol olyan szűk a hely, hogy egyszerre a gyalogos , a zöldnövényzet és az autók nem férnek el.
  A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a dr. Magyar György által képviselt Bolgár György kétmillió forintos kártérítést köteles fizetni Kruchina Károlynak és Vincének. 2007. március 15-e után Bolgár Megbeszéljük című klubrádiós műsorában egy…..
8ker Tavaszmező, a sétáló 2010.04.07 22:47:00
 A lakossági fórum kicsit késve kezdődött, de aztán tele is lett a terem - annak ellenére, hogy az emberek láthatóan nem mertek bemenni, a bejárat előtt csoportosultak. Nem ismerik a helyet, sosem voltak ott, idegenkedtek kicsit, mi lehet a Roma Parlamentben? Aztán megérkezett a…..
judimami 2010.04.20 09:24:08
Persze hogy nem értem az elvet : azt írod, hogy azért kell fizetnem mert elfoglalok egy részt a köztulajdonból. Eddig oké. De ha nem fogalhatok el egy részt, akkor miért fizetek? Mert akkor is fizetnem kell. A probléma nem az, hogy nem akarok fizetni, hanem hogy nem engedik, hogy ezért cserébe helyet foglaljak. Mert a Mátyás téren matrica meg fityfene fejében sem lehet majd megállni, de még behajtani sem.A Magdolna negyed nagy részén most még nem probléma a parkolás, de a kerületfejlesztésnek meg az élhetőbb környezetnek köszönhetően majd lesz. Nekem semmi bajom azzal, hogy rendbe akarják hozni a teret. Egyszerűen nem tartom elég "érettnek" sem az ingatlan,sem a humán környezetet rá.És azt sem értem továbbra sem, hogyha a IX.ker meg a Belváros, ahol tényleg szép házak, nívós üzletek vannak, úgy tudja megoldani, hogy a helyi lakosok behajthatnak és megállhatnak a házaik előtt.Lehet hogy külön pénzért, vagy csak súlyadóikért. Ez részlet kérdés, de itt a téren ez fel sem merült és amikor fórumokon ezt kértük, akkor a Rév 8 mereven elzárkózott. De már a Tavaszmezőben a behajtás és az egyoldalas parkolás szerepel a terveikben.
A fórumon Alföldi úr nyugati városokkal példálódzott, csakhogy a nyugati városok, még a kis városok is tele vannak mélygarázsokkal vagy parkolóházakkal.Meg sokkal öntudatosabb polgárokkal, akikkel az Alföldi úr nem merne úgy beszélni, mint ahogy a fórumon előadta magát.Itt egy ilyennek a megépítése sem szerepel a tervekben.
judimami 2010.04.20 15:45:06
Kedves Lesley ha nem érhető mi az az érett, akkor tudom tanácsolni nézd meg a Belvárost vagy a IX.ker pl Bokréta utcát, azok az ingatlan szempontjából érett részek. Ezzel szemben mi van a téren : lepusztult házak. Többen semmilyen pályázaton nem kaptak pénzt. Málik a vakolat róluk, de hát majd lesz szép járda előttük jó pénzért. Vagy ott van a Nagyfuvaros sarkon a patkánytelep.Azt hiszem erről már más is írt itt.
A humán érettségről meg csak annyit, hogy gyere ki a térre néha hosszabb időre, néz körül. Szerinted attól, hogy itt sétáló rész lesz, attól majd rögtön nem fogják a kutyások odacsináltatni az ebeiket, vagy a sok szemét, amit a teret használók hagynak maguk után, meg a folyamatos utcára lomtalanítások elmaradnak. Igenis tudomásul kell venni, hogy a környék jelentős része még nem "környezettudatos" és ha rá szeretnéd venni őket, hát komolyan ki is kérik maguknak.És akkor még simán megúsztad.
Persze az ellenőrzés meg a takarítás, dehát a játszóteret is hébe-hóba őrzik és takarítják, most épp ha jól láttam már a parlagfű is kezd nőni rajta.
Miért szégyen az ha ezek ellenében védem -nemcsak a saját- hanem sokunk kényelmét? Próbáld meg eloszlatni azt a tévhitedet, hogy azért mert itt lezárt sétáló részt kényszerítenek ránk, attól még semmivel sem lesz jobb a környék levegője, mert a forgalom -ugyan egy oldalra terelve- de itt fog továbbra is keresztül menni. És ahogy valaki írta : fákat , bokrokat eddig is lehetet volna ültetni , ott van ez előzőek kivágottak csonkja leaszfaltozva. A sövényültetési próbálkozásokat meg a gyerekek és kutyások elintézték.
judimami 2010.04.21 15:33:03
@Lesley:
Úgy láttom beakadt a tűd a "ronda autósok önös érdeiket védik mindenáron" rovátkánál. Mintha el sem olvasnád, amit akár én akár a többi hozzászóló ír.
És hogy a változás lassú, hát persze, de ha nem a tudatformálással kezdjük akkor még lassabb. És nagyon sokba kerül !
Ebben a negyedben mindenképpen túl idealista megközelítés az, hogy az emberek megváltoznak egy szép környezet láttán. Le kellene szállni a felhőkről a földre. És az a sok ha....ha kutyás felszedné, ha közteres büntetne stb. De nem teszi és attól, hogy drága szép burkolatot tesznek le még nem fogja.
Ami pedig az ész nélküli ellenkezést illeti szerintem nem olvastad el csak belinkelted magát az eredeti felhívásunkat sem, mert ott javaslatokat is megfogalmaztunk, amelyben szó sincs a sétáló utca ötletének elvetéséről, csak a kivitelezés módosítását szeretnénk elérni. Sőt a javaslatunk egy szempontból szerintem még szígorúbb az eredeti Rév8 tervnél, mert mi a térről az átmenő forgalom teljes kitiltását javasoltuk.