Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PinkPipi

4 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Visszük a pálmát Sitt és más 2010.08.05 18:24:00
Kőbányai úti irodaházunkban folyik a munka. A 3 emeletes épület alsó szintjén raktárak és dolgozói öltözők vannak, az első emeleten dolgozunk mi (a cég központi agya) a második szint eddig kihasználatlan volt. Mivel most már eléggé kinőttük az irodarészt - 12-en dolgozunk…..
Soma szerint az, hogy a dohányzás megöl, „totál illúzió”. Celebünk szerint azért leszünk betegek a cigitől, mert azt egészségtelennek gondoljuk. Mindenki gondolhat magában hülyeségeket, ő azonban egy nyilvános szereplés alkalmával mondta ezeket, ami…..
PinkPipi 2010.08.04 18:00:29
Szerintem aki dohányozni akar, az nyugodtan dohányozzon.
@gattilane: Az, hogy a dohányzás káros az emberi szervezetre, nem vita tárgya. Teljesen egyértelműen, bizonyítottan káros, attól függetlenül, hogy a károsodás mértéke eltérő lehet, és még pontosan nem ismerjük a folyamatokat (egyes kutatások szerint genetikailag is előre megjósolható, hogy ki fog tőle leghamarabb megbetegedni, és olyanok is lesznek, akik talán soha.)
Én is szerettem 9 éven keresztül dohányozni, aztán egyszer elegem lett, és letettem, szóval pontosan tudom, hogy mennyi nehézségbe ütközik a minden rosszindulat nélkül füstölögni vágyó…
Régen az éttermekben és szórakozóhelyeken magamtól szívtam a füstöt, most is ugyanazokra a helyekre járok, csak most mások füstjét szívom. És tolerálom! Nem értek egyet azokkal a nemdohányosokkal, akik minden áron be akarják tiltatni a füstölgést az utcától a vendéglátóhelyeken át a magánlakásokig. A legtöbb helyen van nemdohányzó helyiség. Az irodaházak, a központi szellőzésű épületek füstmentessége viszont szükséges, mivel itt nincs köztes megoldás, és dolgozók életük 1/3-át ezen a helyen töltik, nem lehet rossz a levegő. A szemetelést pedig a 218/1999-es kormányrendelet szabályozza, itt nincs miről többet beszélni.

A dohányzásfóbia kicsit olyan, mint a homofóbia kérdése, és ezt a két dolgot most nem azért hasonlítom össze, mert a homoszexualitást betegségnek tartom. Ugyan a homoszexualitás nem egy abnormális állapot, mint a függőség, viszont ugyanannyira diszkriminatív a velük szembeni viselkedés. Szabad világban élünk, mindenki azt csinál, amit akar. A melegek is szabadon járhatnak kézen fogva az utcán. Aki azt hiszi, attól lesz meleg a gyereke, mert ezt látja, az alulinformált és/vagy bigott. Aki azt hiszi, attól fog tüdőrákot kapni, mert hetente egyszer olyan helyen jár, ahol passzív dohányzásra kényszerül, annak sincs igaza. Aki semmilyen ingert nem akar a világból, az maradjon szépen otthon.
Soma jelen álláspontjával nem értek egyet, de joga van hozzá. Kifejezetten kedvelem őt, mindenért, amit a nők mentálhigiénéért tesz, a stílusa sokszor hagy némi kívánni valót maga után, de ő ilyen. Szerintem nem véletlen, hogy ilyen sokan kedvelik.

Kicsit elkanyarodtam, szóval a mondanivalóm másik lényege az, hogy a dohányzás egyrészt testi függő (nikotinfüggőség, ez a kisebbik gond), másrészt lelki függő állapot, ezért nehéz leszokni róla. Van, aki a szerencsejátéktól függ, van akinek falási rohamai vannak, megint más szexfüggő vagy az alkoholról, drogról nem tud leszokni. Minden eltúlzott, szélsőséges viselkedés (így a függőség is) káros valamilyen módon, pszichésen és/vagy testileg.
Orsival volt alkalmam többször is találkozni, ő azoknak segít, akik szeretnének leszokni, de nem tudnak. Nem tesz erőszakot senkin, nem toborozza az embereket, nem kampányol elítélően a dohányzás ellen, csak megadja a lehetőséget azoknak, akik szeretnének füstmentesen élni, csak valami miatt egyedül nem megy.

Aki nem akar leszokni, azt békén kell hagyni, és tudni kell békésen együtt élni. És ugye ez a legnehezebb, mert a magyarok (különösen nagy tömegben) borzasztóan intoleránsak.
Csak meg kell nézni, hogy a melegekkel vagy más kisebbséggel hogyan bánnak, és mindjárt rájövünk, hogy egyelőre még a dohányosok vannak a legjobb helyzetben…

Tolerancia, az kell nekünk, én ovitól érettségiig tanítanám!
  A múlt héten igazán elegem lett az itthoni rossz időből. Gondoltunk egyet a barátnőmmel, és foglaltunk két fapados jegyet a spanyol fővárosba. Úgy is ki kellett vennem a felgyülemlett szabadságokat…    Madrid jelképe, az eperfáról szemezgető maci, és a…..
PinkPipi 2010.05.25 14:31:36
@salix: Köszönjük a bíztatást, nagyon igyekszünk:)
A köztéri növénytéma jó ötlet, felvetem a kollégáknak, hogy mit gondolnak a megvalósítás mikéntjéről. Lehet, hogy először hazai közterekkel indulunk el, aztán csinálunk majd "akkor és most" típusú bemutatásokat... Várjuk a további ötleteket!
  Az ingyenes és mindenki által kedvelt Oázis Magazin megjelenését a nagyfőnök 1 héttel előrébb hozatta. Ami azt jelenti, hogy nyomda, lapzárta, minden előrébb jött egy héttel. Hétfőig, azaz 5 nap alatt 32 oldal összetéve, úgy, hogy gyakorlatilag még csak a cikkek…..
Visszük a pálmát Az első 2010.04.18 20:57:00
Szeretettel üdvözlünk mindenkit! Ez itt a legelső bejegyzésünk, és innentől nincs visszaút: az első bevállalós vállalat blogban mondja el. Lerántjuk a leplet, miként is működik egy sikeres kiskereskedelmi (arany)lánc dolgozói szemüvegen át. Néha azért a vállalatvezetést is…..